Chytej.cz

Pěst na oko

V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 1. února 2009 ve 21:56® chosebaits
chosebaits

LojzaRybka -Ahoj.Co je,zase máš noční??Asi by chtěl vodu plnou ryb a povolenku za hubičku nebo co.

Neděle 1. února 2009 ve 21:46® LojzaRybka
LojzaRybka

plescarp>podle mě se zvedlo jen členský a že o 100kč neni zdražování

Neděle 1. února 2009 v 17:12® chosebaits
chosebaits

plescarp> Člověče,co to píšeš? Co pak ti provedly??

Neděle 1. února 2009 v 16:17® plescarp

CRS neni tim co ma byt jde jim jenom o prachy je to hruza i se zarybnovanim stoji za p*** ale ceny zvedat to jim de skvele panove zamyslete se:-(

Středa 21. ledna 2009 v 19:03® Alov
Alov

No když to ted tak po sobě čtu, tak jsem v podstatě napsal nesrozumitelnou hovadinu8-( Kašlete na to. Jako bych nic nenapsal. Večerní myšlenka už je pryč a nějak mi to ted samotnému nedochází :-D

Středa 21. ledna 2009 v 17:01profil byl smazán

Ze jsme pekne v p-deli :-D

Středa 21. ledna 2009 ve 14:31® petr.esox

Alov> co z toho plyne?

Středa 21. ledna 2009 v 8:20® sodexo

Alov> a co stoho má vyplívat

Úterý 20. ledna 2009 ve 23:38® b.gun

Alov> A co z toho vyplývá?

Úterý 20. ledna 2009 ve 23:32® Alov
Alov

Jsem členem ČRS. Dodržuji RŘ případně BP. Tím to pro mě končí. A pokud svaz má díry v legislativě, tak to není moje věc. Stanovy jsou jasné :-) Tak to vidím já :-)

Úterý 20. ledna 2009 ve 23:27® cormoran
cormoran

Do nynějška pro mě bylo závazný to, to jsem si přečetl v řádu…

Úterý 20. ledna 2009 ve 23:26® cormoran
cormoran

b.gun> Tak to je bordel. Rybářský řád je vlastně úplně k hovnu, když ho upravuje ještě dalších X paragrafů a Bůh ví, čeho ještě.

Úterý 20. ledna 2009 ve 23:11® b.gun

cormoran> A dokonce dvojitého – na úseku rybářství i na úseku ochrany přírody. A rybářská stráž, která při kontrole takového rybáře nechá tento úlovek bez povšimnutí, překračuje pravomoci veřejného činitele. A takhle by se dalo pokračovat dál – funkcionáři na MO, kteří kontrolují sumáře úlovků a …

Úterý 20. ledna 2009 ve 22:56® cormoran
cormoran

b.gun> Teď jsi mi v tom udělal pěknej guláš.:) Dejme tomu, že když si rybář ponechá třeba mníka (samozřejmě mírového a mimo dobu hájení), dopustil se přestupku?

Úterý 20. ledna 2009 ve 21:33® b.gun

Alov> Jo, to je jedna z mých oblíbených …

Úterý 20. ledna 2009 ve 21:29® Alov
Alov

Každopádně procházka po trofejích moc pěkná. Ale kde se hrabe místní oblíbenec raper a producent na tohodle nevím jak to nazvat…:-O

Úterý 20. ledna 2009 ve 21:19® Sander
Sander

b.gun > dík.

Úterý 20. ledna 2009 ve 21:07® b.gun

Sander> V § 15 rybářské vyhlášky se hovoří o tom, že ryby, které jsou chráněny podle zvláštního předpisu, je rybář povinen vrátit zpět do vody, ve které je chytil. A odkazuje na zákon o ochraně přírody a krajiny, jehož prováděcí vyhláčka v příloze druhy chráněné vyjmenovává. Takže každý, kdo si takovou rybu ponechá, porušuje nejenom rybářské předpisy, ale i předpisy o ochraně přírody …

Prováděcí vyhláška Ministerstva zemědělství ČR č. 197/2004 Sb. k zákonu č. 99/2004 Sb. o rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži, ochraně mořských rybolovných zdrojů a o změně některých zákonů (zákon o rybářství): § 15 odst. 1 písm. c) – Ulovené ryby v rybářském revíru, které jsou chráněny podle zvláštních právních předpisů /8/, musí být šetrně vráceny zpět do rybářského revíru, v němž byly uloveny. /8/ Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění dalších předpisů

Prováděcí vyhláška Ministerstva životního prostředí ČR č. 395/1992 Sb. k zákonu České národní rady č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů: § 14 – Seznam a stupeň ohrožení zvláště chráněných druhů rostlin a živočichů odst. 2) – Seznam druhů živočichů, které jsou zvláště chráněny a stupeň jejich ohrožení je uveden v příloze č. III této vyhlášky. Příloha III., bod 1. – Za druhy kriticky ohrožené se prohlašují: Ryby (Pisces) a Kruhoústí (Cyclostomata) drsek menší (Zingel streber) drsek větší (Zingel zingel) hrouzek Kesslerův (Gobio kessleri) mihule potoční (Lampetra planeri) mihule ukrajinská (Eudontomyzon mariae) sekavčík horský (Sabanejewia aurata)

Příloha III., bod 2. – Za druhy silně ohrožené se prohlašují: Ryby (Pisces) a Kruhoústí (Cyclostomata) ježdík dunajský (Gymnocephalus baloni) ostrucha křivočará (Pelecus cultratus) ouklejka pruhovaná (Alburnoides bipunctatus) sekavec písečný (Cobitis taenia)

Příloha III., bod 3. – Za druhy ohrožené se prohlašují: Ryby (Pisces) a Kruhoústí (Cyclostomata) cejn perleťový (Abramis sapa) jelec jesen (Leuciscus idus) ježdík žlutý (Gymnocephalus schraetser) kapr obecný (sazan) (Cyprinus carpio) mník jednovousý (Lota lota) piskoř pruhovaný (Misgurnus fossilis) plotice lesklá (Rutilus pigus) střevle potoční (Phoxinus phoxinus) vranka obecná (Cottus gobio) vranka pruhoploutvá (Cottus poecilopus)

Úterý 20. ledna 2009 ve 20:37® Sander
Sander

b.gun > nic jsem nenašel, můžeš citovat část odstavce, kde je to tak jasně dáno?

Úterý 20. ledna 2009 ve 20:27® b.gun

Sander> No, on takový losos obecný má taky vyhláškou stanovenou nejmenší lovnou míru 50 cm a dobu hájení od 1. září do 15. dubna (až BP využívají svého práva a toto ustanovení zpřísňují na celoroční hájení). Ale zpět k tématu – vyhláška (a následně i BP) obsahuje i kouzelný § 15, z něhož vyplývá, že chyba je jednoznačně v rybáři. Takže takový rybář by měl dávno přijít o „papíry“ a nafasovat pokutu …

Úterý 20. ledna 2009 ve 20:12® Sander
Sander

b.gun > co je dneska košer… Tak nějak mi připadá, že rybáři přestávají znát význam slova etika. Jsem rok od roku více tolerantní, jinak bych se brzy zcvoknul. Už začínám mít masařky na háku.

Jinak co se mníka týče, jeho začlenění do legislativy, ČSOP a podobných organizací neznám. Prostě to ke svému štěstí nepotřebuji. Nicméně dle RŘ má mník míru 30cm a dobu hájení od 1. ledna do 15. března. Takže si nejsem jist, zda je chyba v tom kterém rybáři, který si mníka mimo dobu hájení a v požadované minimální délce osvojil…

Úterý 20. ledna 2009 ve 20:03® b.gun

Sander> Ano, tak nějak. Nepříjde mi právě košer ponechání si úlovku atd. druhu, který je veden jako ohrožený. A ještě toto prezentovat na webu …

Úterý 20. ledna 2009 v 19:48® Sander
Sander

b.gun > nechápu. Narážíš na novely zákona, vedení mníka jako ohrožený druh atp.? Nedávno jsem o tom cosi četl, ale nijak se o to nezajímal (dost lidí tam mlelo páté přes deváté), bo konkrétně mníka bych si stejně nevzal.

Úterý 20. ledna 2009 v 19:31® b.gun

Alov> Proč přizdisráčství? Ať si dotyční sáhnou sami do svědomí, ostatně, stačí kouknout na trofeje mníka …

Co se týká toho cejna, kterého dotyčný zařadil mezi cejnky – třeba se jen ukliknul. I když … před nedávnem u sousedů vložil jistý Jirka Petráček z Děčína do trofejí „podoustev“. Když jsem ho mailem upozornil, že se nejedná o podoustev, ale o ostroretku, tak mi odpověděl toto: „No vono to neni takovy rozdil jenom nejaky ploutvicky a zobak takovy …“ Jistě by se dalo u některých fotek polemizovat i o estetičnosti (ryba v předsíni, ve sklepě, koupelně, kuchyni atd., cejn mohl být klíďo určen ke konzumaci … ), ale to by bylo na jinou diskuzi.

Úterý 20. ledna 2009 v 19:29® LojzaRybka
LojzaRybka

Salmo> :-D

Úterý 20. ledna 2009 v 19:24® Salmo
Salmo

LojzaRybka> Ty tomu hovadu říkáš rybář,koukej poprosit HaDa ať ti to opraví :-D

Úterý 20. ledna 2009 v 19:13® LojzaRybka
LojzaRybka

Salmo>já myslim že ten kdo to vydává za cejnka malého o rybách moc neví,ale můžeme bejt rádi že ktomu nenapsal že je to štika,nebo tak něco

Úterý 20. ledna 2009 v 19:08® Salmo
Salmo

LojzaRybka> Mě to teda moc k smíchu nepřijde :-((

Úterý 20. ledna 2009 v 19:04® LojzaRybka
LojzaRybka

Salmo>jsou rybáři pro který je každá ryba malá,takže i tenhle cejnej je malej:-D :-D :-D :-D

Úterý 20. ledna 2009 v 18:38® Alov
Alov

b.gun> Tak pokud chceš otvírat takovou diskusi, tak bud prosím konkrétní. Předejdeš tak příspěvkům jistých vztahovačných jedinců. Nehledě na to, že tvůj příspěvek mi zavání trošku „přizdisráčstvím“. Neber si to zle pivo