Vyhledávání
Pěst na oko
V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 20. ledna 2009 v 18:13® Salmo
-
b.gun> Máš pravdu,třeba tenhle cejn(podle „soutěžícího“ cejnek malý) už taho má taky dost
- Úterý 20. ledna 2009 v 0:13® b.gun
-
Tak abych tuto rubriku trochu oživil …
Nelíbí se mi, že v rubrice Trofejní úlovky jsou prezentovány úlovky „upytlačených“ ryb a ryb, se kterými nebylo zacházeno v souladu s platnými předpisy.
- Sobota 10. ledna 2009 v 18:59® 1Mara
-
Nic jdeme na
- Čtvrtek 8. ledna 2009 v 9:44® sodexo
-
co ted
- Středa 7. ledna 2009 v 10:59® sodexo
-
ja vim :}
- Úterý 6. ledna 2009 v 19:43® Salmo
-
sodexo> Taky proto tam byl ten smajlík,jako že je to myšleno s nadsázkou…
- Pondělí 5. ledna 2009 ve 21:53® Michal/
-
filip< Jo já jo
Ale na rybách je to lepší
- Pondělí 5. ledna 2009 ve 20:29® filip111
-
Michal: koukám, že si vystačíš co
- Pondělí 5. ledna 2009 v 19:55® Michal/
-
Blbej smajlík
- Pondělí 5. ledna 2009 v 19:54® Michal/
-
:-'
- Pondělí 5. ledna 2009 v 19:54® Michal/
-
Celkově je škoda, že spousta chytejáků nepíše s diakritikou. :-'
- Pondělí 5. ledna 2009 v 16:34® sodexo
-
hahahahaha.tak když spěcham na zvonění do hodiny tak se nediv
- Neděle 4. ledna 2009 ve 22:01® Salmo
-
sodexo> Mohli bysme diskutovat o kontrole překlepů v tvém příspěvku.Používání diakritiky by taky nebylo na škodu…
- Neděle 4. ledna 2009 ve 20:34® sodexo
-
tak očem budeme diskutovat ted chce to nejake tama
- Čtvrtek 18. prosince 2008 ve 22:23® HaD
-
Po mnoha měsících usilovné práce spouštíme databázi svazových revírů, která nemá na českém internetu obdoby. Všechny revíry byly zaneseny do map GOOGLE včetně jejich vyznačení. Vždy krok napřed. Jsme tu pro Vás. Odkaz naleznete v menu „Ostatní“ nebo přímo zde: www.chytej.cz . Revíry MRS budou spuštěny během několika dní.
- Neděle 14. prosince 2008 v 19:28® tony.bobo
-
Já vás zdravím pánové a dík za vaše reakce ale musím říct že sme si nerozumněli,asi sem to špatně napsal.Samozdřejmě vím co je chyť a pusť,z 95% se tím také řídím jen sem chtěl poukázat na ty co mlátí jen prázdnou slámu,znám jich spoustu a to co sem napsal se opravdu děje.Nehážu však všechny do jednoho pytle,proto se omlouvám tomu koho se to dotklo.Sám mám 320 vycházek z toho asi 8 ryb a to jen proto že sem ju někomu slíbil aby pořád neotravoval.Spíš jezdíme s kámošem a soutěžíme kdo je lepší a na těchto cestách to často vidím a sváma o tomto diskutuju.
- Neděle 14. prosince 2008 v 17:57® chosebaits
-
LojzaRybka -To mě uplavala lod koncem října a nikdo nikde s lodí.Neboj,nešel jsem do vody,na prut pořádný olovo a trojhák a dostali jsme jí.
- Neděle 14. prosince 2008 v 17:35® LojzaRybka
-
chosebaits>no to nee,musel jsem potom lepit,jo a ještě mě ten bout jednou na kadaňáku ujel,jsem zakotvil u břehu a jak jsem vystoupil,tak fouknul větřík a bout byl uprostřed,naštěstí tam byl kámoš s loďkou
- Neděle 14. prosince 2008 v 17:31® chosebaits
-
LojzaRybka -to někdy předvedeš,at mám zážitek od vody
- Neděle 14. prosince 2008 v 17:30® LojzaRybka
-
chosebaits>
já měl trojhák zaseklej v boutu uprostřed kadaňáku,tos nevyděl jaká to byla sranda,ale jak píšeš,pro přihlížející,jsem kopal ploutvema jak motorová myš
- Neděle 14. prosince 2008 v 17:27® chosebaits
-
LojzaRybka -kost nic neni,takovej trojhák v ruce je opravdu zábava ale jen pro přihlížejcí.)
- Neděle 14. prosince 2008 v 17:24® LojzaRybka
-
chosebaits>no ale vyndávání kostí s krku je také zábava
- Neděle 14. prosince 2008 v 17:22® chosebaits
-
Někomu chyt a pust nevoní,v překladu to je takto.Chytám ryby pro zábavu a né pro maso.
- Neděle 14. prosince 2008 v 17:14® LojzaRybka
-
tuto metodu chyť a pust je dost často vydět na DVDčkách z ebra a itálie,mám jich pár doma a je tam jak v noci nachytaj ryby a přes den až je světlo tak je fotí a točí,ale neni tam to,jak je maj uchovávaný.
- Neděle 14. prosince 2008 v 16:55® sodexo
-
tony.bobo> metodou chyt a pust chytam uz od tý doby co jsem začal lovit ryby,a ještě nikdy když jsem fotil rybu tak jsem ji nikdy na břehu neměl dýl než 5 minut a ještě nikoho jsem u nás takovího nevyděl.
- Neděle 14. prosince 2008 ve 12:41® chosebaits
-
tony.bobo -To že chytá někdo chyt a pust neznamená rybu sakovat.Fotoaparáty jsou dnes na takové urovni,že není problém fotit v noci.Já používám sak jen na nástražní ryby .Kdysi jsem chodil hodně na uhoře a háček měli převážně v koutku tlamy. Tento problém není o hájení a lovné míře,ale o včasném záseku.Ohledně těh dvou sumcu doporučuju pořadně přečíst a pochopíš že plavou a pochopíš i proč nejsou fota.Nehodlám se zastávat všeh členu RS a ani lidí z vedení MO,ale pokud ti něco vadí na jejih práci,mužeš na tom přece něco změnit .
- Neděle 14. prosince 2008 v 0:31® tony.bobo
-
Zdravím příznivce Petrova cechu.Čtu vaše příspěvky,dotazy i dohady a je mi z toho trochu ouvej.Jsem ze Znojemska a koukám že máme hodně společného.Budu trochu odbočovat ale snad pochopíte o čem mluvím.Nechápu někeré z vás co se zaštiťují metodou chyť a pusť,pro mně tato metoda je obyčejné týrání živého tvora.Sám lovím ryby od roku 1986 ale nikdy mně nenapadlo zasakovat rybu třeba na půl dne pak ju několik minut tahat po břehu a v rukách než ji vyfotim a to ještě několikrát jelikož se mi fotka nelíbí a pak ju pustit zpět do vody a to ještě někdy nešetrně jak sem se u některých rybářů co se touto metodou řídí sám přesvědčil.Taky si úlovek vyfotím ale manipulace s ním netrvá od vylovení víc jak 10 minut pokud se nerozhodnu ze si rybu nechám a je mi jedno zda je to ve dne či v noci.Můj názor je že ryba zasakovaná je stresovaná,nemá přirozený pohyb a od saku a přílišnou manipulací je poraněná a tím dochází k zaplisnění a dalším nemocem a jejim úhynům.Další co mně trápí je kolem lovu úhořů.Můj názor je že bych zrušil lovnou míru i dobu hájení,je to nesmysl.Každému z nás se určitě stalo že chytil podmírového úhoře a ten stejně nepřežil né špatnou manipulací ale spolkl háček hluboko a má jícen sešitý tudíž nemůže přijímat potravu a uhyne.Co se týče doby hájení,slyšel sem největší hloupost od nějakého borečka z ochránců přírody, že je to proto,že se u nás tře.Každý malý dítě ví,že se tře v Sargasovém moři a tam se nemůže dostat pokud žije třeba v pískovně nebo rybníku bez přítoku a přes vodní nádrže.Beru rybí přechody,ale kdo rybám vysvětlí,že je to tu pro ně,stejně poplavou nejkratší cestou což jsou turbíny a tam jejich cesta končí smrtí.Nedávno sem četl,že ste se skládali na záchranu 2 sumců.Asi sem to nepochopil ale nelíbilo se mi jednání těch borečků co psali chyť a pusť a zároveň napíšou že je sní nebo prodají pak se toho někdo ujal složili ste se a někdo psal že už jsou zachránění a plavou ve vodě ale nemůže poskytnot fotky a důkazy o vypuštění.Zavání mi to levotou.Nevím možná to byl vtip nebo sem to vážně nepochopil a zůstanu u svého úsudku.Co se týče RS a hospodaření připadá mi to jako stát ve státě.Při dotazu RS proč nejsou častější kontroly a proč se na našem revíru neukážou při nájezdu masařů,sme odbyti větou,přece nedopadnu jako ten z Hrádku,ten už byl 4× ve vodě ale vás bude šikanovat že nemáte pean i když je to povinost ale stane se že s ním něco děláte a zapomenete ho nebo stratíte nebo buzerují děcka že nemají dozor ačkoliv sem to nikde nečetl ale vím že to bývalo.Mnohokrát bazírují na maličkostech a podstatné věci jim unikaj.Každý si stěžuje že v revírech nejsou ryby a každý to svádí na masaře ale problém si myslím je jinde aspoň u nás.Při zarybňování nikdo u toho není nikdo je nepřebere,nezváží dodávku.Několikrát se mi při cestách stalo že sme čekali na dodávku o které sme se náhodou dověděli že se někdo z hospodářů prolátl a u lesa potkám rybářské auto jak prodává ryby.Trochu divný.Nemyslím že by pytláci a masaři byl až tak velký problém spíš bych ho hledal uvnitř organizace.Kde jsou peníze za povolenky a brigády,beru že se část odvádí státu a kraji ale ten zbytek?Při součtu ceny povolenky a počtu rybářů v MO a odečtu pro stát a kraj zbyde nemalá částka na zarybnění a udržbu revírů.U nás se zarybňuje 2× do roka po 2 metrákách ryb co si myslím o velikosti cca 3.5 ha plochy a obrovském tlaku rybářů je žalostně málo.Když se kouknu na okolní státy nevidím nikde problém.Třeba Maďarsko,takovej státeček a jak tam rybařina šlape a taky mají problém s pytláky a masaři.Je to vše v lidech.Závěrem se omlouvám pokud sem to pro někoho napsal nezřetelně ale psal sem to jak to cítím já a přeji mnoho krásných úlovků.
- Pondělí 1. prosince 2008 v 10:49® sodexo
-
o čem se diskutuje
- Neděle 30. listopadu 2008 v 9:52® chosebaits
-
Cudla -o tom ani slovo.Něco málo dělám v MO Kadan,ale nemam tu placku.