Vyhledávání
Pěst na oko
V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 13:02® sunet
-
Byla tu diskuze o tom,zda učit děti psát postaru, či zkusit nový „tiskací“ styl. No, nechám to na vás, jen jedna ukázka, jak budou v budoucnu vypadat podpisy.
(Toto je podpis amerického ministra financí.)
Tento příspěvek byl editován 10.1.2013 12:02:35 uživatelem sunet. - Čtvrtek 10. ledna 2013 v 10:14® nnnap
- poté, co to po bradáčové převzal Vladimír Brabec,se věci konečně daly
do pohybu.
- Středa 9. ledna 2013 ve 23:37® džigit
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Středa 9. ledna 2013 ve 23:36® Alov
-
nnnap> No tak mu to asi lehce číslo nervem. O tom nic. Ale mě by se spíše líbil modelový příklad člověka, kterého Hsystém např. obral o životní úspory, o peníze z hypotéky, následkem přišel o vše, co mu zůstalo, pak mu zdrhla manželka (páč v dobrém i ve zlém, ale ne bez peněz) i s děckama, no v kapse nabitý kvér. Prvně návštěva hradu, pak si skočit do senátu a po cestě dolů to vzít přes sněmovnu. Páč dokud jich pár nezařve rukou systémem vytvořeného zoufalce, tak o ni ten strach nedostanou a budou dál konat tak, jako v posledních 20 letech.
Já bych taky kůl zašpičatil a špicí nahoru ho pod okny postavil - Středa 9. ledna 2013 ve 23:12® nnnap
-
Alov> ješita dostal dobře do koulí. To s těma obrazama ve školách a na úřadech byl zásah do těch nejcitlivějších míst narcisa
Já bych ho zaoral traktorem, ale to bylo 100× lepší
- Středa 9. ledna 2013 ve 22:29® Alov
-
nnnap> Ale projde. A úúúúplně v klídečku s doutníčkem na půl žerdi. Vítej v ČR …
- Středa 9. ledna 2013 ve 22:06® nnnap
-
Alov> je to největší bolševický zkurvysyn, vydá za všechny prezidenty čssr plus ten nácek z lucerny. Já věřím, že už mu to neprojde.
- Středa 9. ledna 2013 ve 21:54® Alov
- Středa 9. ledna 2013 ve 21:01® Alov
-
Luccini> Ale k tomu je třeba morálních hodnot a ty už jsou ty tam hezkou řádku let. Dnes je jediná hodnota cash. Nic víc. Bohužel…
- Středa 9. ledna 2013 ve 14:58® OBr
-
Luccini> no právě, tohle se na webu řešit nedá, slovům chybí barva, výraz, kontext a pak to lze vykládat všelijak.. třebas se někdy potkáme naživo
- Středa 9. ledna 2013 ve 12:14® Luccini
-
OBr> OK hodně ti to zkrátím a vem si z toho co potřebuješ. Já zastávám názor, že ti co můžou musí. A ti co nemůžou se nemají doprošovat, ale mají dostat co potřebují bez zbytečného ponižování. Silní mají pomáhat slabým. Nejde o to, že pricipielně nesouhlasím s tím co píšeš, ale pokud to není dotažené a doplňené o morální náhled hodně to pripomíná fašistickou rétoriku. V tom jsou tyhle internetové diskuze nebezpečné jsou tu jen nástřely myšlenek bez kontextu a tak mohou budit úplně jiné dojmy než byl autorův záměr.
- Úterý 8. ledna 2013 ve 23:20® Fryw
-
OBr> Ok, myslím, že jsme už dnes globální společenské problémy dostatečně rozebraly. Toš tak ať se pivko zadaří. Pokud někdy bude a zbude, rád bych si líznul aspoň pěny
Tento příspěvek byl editován 8.1.2013 22:20:19 uživatelem Fryw. - Úterý 8. ledna 2013 ve 23:16® OBr
-
Fryw> himbajs, než jsem doeditoval, zase další text.. díky za odkaz ke studiu, jdu si to zjistit.. a návrh na ukončení debaty mám v už needitovatelném příspěvku níže.
- Úterý 8. ledna 2013 ve 23:12® Fryw
-
OBr> Já mám obavu, že ty podpory jsou ochotně dávány nadnárodním firmám za plného vědomí že takováto situace může nastat a neexistují dostatečné mechanismy jak investice státu do soukromého sektoru pojistit. Tomu si troufám říkat zlodějna.
btw. k těm uvahám o starání se o sebe atd existují poměrně zajimavé přednášky prof. Jana Kellera. Ne že bych uplně se vším co ten člověk říká souhlasil, ale jsou to dobré články a prezentace, minimálně jako odrazový můstek k dalším uvahám. Takže doporučuju přečíst a podívat…
- Úterý 8. ledna 2013 ve 23:07® OBr
-
Fryw> tady v plzni byla taky podobná situace, úlevy, pozemek za korunu a těsně před skončením ochranné lhůty se firma přestěhovala – ale proč? Protože mohla, nikdo jim nenastavil taková pravidla, aby to nedělali. A přiznejme si, v obcházení pravidel a hledání škvírek v zákonech jsme experti.
Co se nezaměstnanosti týče, je to region od regionu a obor od oboru. Tady v Plzni je mraky humanitně vystudovaných lidiček, ti problém mají, ale pokud bys studoval strojařinu, firmy se o tebe poperou…
a už dost globálních problémů lidstva, za chvíli budeme řešit hladomor v Africe a tloustnutí v ČR, jdu budovat lepší zítřky a zdokonalovat se. Takže se jdu podívat, jak mi kvasí pivko ve sklepě. Čímž chci naznačit, že další pokračování debaty nabízím u vlastního pivka někdy na srazu chytejáků
Tento příspěvek byl editován 8.1.2013 22:14:28 uživatelem OBr. - Úterý 8. ledna 2013 ve 23:01® Fryw
-
OBr> Jo, to je dobrej přístup. Ale si vem dnešní situaci. Na jedno pracovní místo xx nezaměstnaných. Pro ty lidi je asi aktuálně výhodnější naučit se tahat peníze z uřadů- když není kde dělat.
Já chápu, že se nemůže spoléhat člověk na stát. Ale situace je taková, že ten stát z peněz občanů žije. Tak pro koho ten stát vlastně je, pro koho dělá, komu má pomáhat a připravovat podmínky pro život…když ne těm které dojí.
Tento příspěvek byl editován 8.1.2013 22:02:21 uživatelem Fryw. - Úterý 8. ledna 2013 ve 22:58® Fryw
-
OBr> Jen k tomu druhymu odstavečku doplním něco konkrétního. Existují nadnárodní firmy, které mají nadstandartní styky s národními vládami. Dostávají velice výhodné úvěry, daňové úlevy, jsou protěžovány ve státních zakázkách. Na slovensku je pro takové firmy výraz čeboly (nevím jaký v ČR, studoval jsem to na Slovensku). Mezi takové firmy patří třeba samsung. Samsung pronikal na slovensko, postavil servisní halu s ulevon téměř 40 mld. eur (většinou ve formě daň ulev). Mezi léty 2006 a 2010 měl vybudovat logistické a servisní centrum. V roce 2009 svoji většinovou ekonomickou aktivitu a výrobu nasměřoval do Maďarska. Tak to probíhá a nemyslím si, že to je dobře.
Tento příspěvek byl editován 8.1.2013 22:03:24 uživatelem Fryw. - Úterý 8. ledna 2013 ve 22:54® OBr
-
Fryw> nechci to víc rozebírat, aniž bych víc ventiloval své soukromí, takže jinej příklad, kterej je jasnější: když dáš cikánovi(omlouvám se menšině) prachy, tak to prohraje, když mu dáš lopatu a naučíš ho s ní makat, bude makat. Když si zvykne makat, bude to učit i svoje děti. Lidi(naštěstí ne všichni) byly za komára zvyklí, že se o ně postará stát, že jim vždycky někdo řekne co má dělat a zapoměli se starat sami o sebe. Já svým dětem chci dát tu lopatu a naučit se s ní ohánět, nechci, aby si zvykli, že to za ně vždycky někdo odmaká.
Ad. zlodějina: tohle je bez debat, tohle má své moci každý z nás, jen nesmíme bejt lhostejní a říkat „já nemám šanci to změnit“.
Tento příspěvek byl editován 8.1.2013 21:54:35 uživatelem OBr. - Úterý 8. ledna 2013 ve 22:31® Fryw
-
OBr> Co si mám vybavit pod tím prvním odstavcem? Jaké lidi, jaké jednoduché činnosti nezvládají samostatně (a kdo jim v nich teda pomáhá)? Jak se spoléhají na okolí, jak a v čem? Jak se to projevuje atd. To jsou totiž poměrně rozšířené a nekonkrétní argumenty co takhle často slyším a čtu, ale nedokážu si asi přesně pod tím nic vybavit.
Já tím kradením myslím i různé zákonem posvěcené činnosti. Výběrová řízení, dotace zahraničním „investorům“ kteří za pár let odtáhnou jinam atd. Prostě něco, co je sice legální, ale pro společnost a ekonomiku ČR neprospěšné, škodlivé.
Tento příspěvek byl editován 8.1.2013 21:35:39 uživatelem Fryw. - Úterý 8. ledna 2013 ve 22:30® OBr
-
Fryw> nechci to tady malovat na růžovo, možná to je fakt horší než bylo, možná ne… výhoda a zároveň riziko dnešní doby je v rychlosti a dostupnosti informací. Schválně jsem se nedávno koukal na statistiky kriminality za první republiky/komunismu/těsně po revoluci/dnes a pokud pominu extrémní výkyvy způsobené kdejakou amnestií, tak je to velmi podobné, obávám se říct, že i s klesající tendencí.
Jenže dneska víme o kdejakým uprdnutí prakticky ihned, komunisti pustili jenom to, co jsme vědět měli a když půjdu hodně do minulosti, tak taková čeládka tušila dění jen z blízkého okolí…nevědomost je sladká
- Úterý 8. ledna 2013 ve 21:41® Fryw
-
Tak ony by tyhle diskuse uplně odpadly kdyby se nekradlo ve velkém a výsledky ekonomické činosti v ČR by nešly rovnou za hranice.
- Úterý 8. ledna 2013 ve 21:18® ladamaj
-
chosebaits>Pepo moc děkuji za upozornění stím se jen tak nesetkávam,jinak na táboře u rudysem byl i u vody moc děkuji.
- Úterý 8. ledna 2013 ve 21:01® chosebaits
-
OBr>1*
- Úterý 8. ledna 2013 ve 20:49® OBr
-
Luccini> Cítím se být člověkem a vím co je správné – pro mne. Rodinu mám „mini“ a mám obrovský problém s tím, jak jsou naučeni někteří lidé chápat svět kolem sebe. Snažím se malou učit základním dovednostem tak, aby je dělala samostatně. Problém přístupu řady lidí je takový, že jí „pro její dobro“ pomáhají tak, že dané úkoly dělají za ni.
Stejný přístup mají i k životu mimo rodinu, prostě jsou naučení(a učí) se spoléhat na okolí – a v tom subjektivně vidím celý jádro pudla. Paradoxně pak stejní lidé patří mezi největší křiklouny a kritiky.
…dál ty svoje úvahy rozvádět nebudu, jak psal Fryw, tak uhodil hřebíček na hlavu – dnes se všechno točí jenom kolem peněz a konzumu, jako by si lidi nedovedli představit, že bez velkých peněz nebude spokojený život…
Tento příspěvek byl editován 8.1.2013 19:51:34 uživatelem OBr. - Úterý 8. ledna 2013 ve 20:42® chosebaits
-
ladamaj> Ok
Tady máš odkaz na dva fleky pro postížené za MO Kadaň.Na druhém místě mávám na Rudu když je s dětma na táboře
Tento příspěvek byl editován 8.1.2013 19:45:41 uživatelem chosebaits.Najdeš to pod revírem Ohře 10
- Úterý 8. ledna 2013 ve 20:40® nnnap
-
Luccini> tak si nestěžuj.
- Úterý 8. ledna 2013 ve 20:01® Luccini
-
nnnap> Nech těch invektiv já si žiju za svoje.
- Úterý 8. ledna 2013 ve 20:00® nnnap
-
Luccini> hele, slušně si žij za svoje.
- Úterý 8. ledna 2013 v 19:52® Luccini
-
OBr> Humanistický neboli lidský, čili pokud se cítíš být člověkem víš co je správné. Tvé úvahy chápu, ale musíš je rozvést, proč jen důchodci proč ne třeba postižení a proč ne rovnou děti, žádná z těchto skupin není ekonomicky efektivní, ale co se stane, když se jich zbavíme??? 20 let krásného života a pak hromadná sebevražda????Máš rodinu??? Taky si přerozdělujete podle výkonosti???Proč bereš lidi, které neznáš jako protivníky??? Já jako člověk přeci netoužím pořád s někým bojovat, já chci v klidu slušně žít. Co chceš ty???
- Úterý 8. ledna 2013 v 18:08® nnnap
-
tady máte bolševický mrdník v plné parádě.