Chytej.cz

Pěst na oko

V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 26. listopadu 2012 ve 12:21® Mrakoš

MIG-35> Když vidím že někdo odřezává od špičky strom a trvá mu to dva dny, přitom stačí klasicky pokácet, pak klidně podrazím cenu. Za hodinu pokácím, rozřežu a pomůžu uklidit. Pětistovka mě potěší a lidi ušetří tisíce. Tohle je běžná praxe vejškařů. Dělají složitě co se dá udělat jednoduše. A přesvědčí lidi že to jinak nejde – kšeft je kšeft. Neříkám že je to tvůj případ, ale je to naprosto běžný.

Pondělí 26. listopadu 2012 ve 12:10® Mrakoš

Církev nic nevytvořila? A co kláštery co postavili – se vším zázemím, školy, nemocnice, sirotčince. Kdo sem zval odborníky co uměli odvodnit bažiny a postavit rybníky tam kde dřív nikdo nežil. A co vzdělanost? Ani králové často neuměli číst a psát. A že se má něco vracet? Je mi jedno komu co připadne. Hlavně ať už je to vyřešený a může se na tom hospodařit. A že někde lesy budou patřit církvi a ne státu? No fajn, až zas budou lidi bez práce kvůli LČR aspoň budou mít kam jít.

Jak se chovala církev? Jako skupina lidí. Nahoře karieristi, dole směs všeho. Dělat si navzájem pakárnu, to je rize lidská vlastnost. A církev tvoří lidi. Jestli církev zklamala něčí přehnaný očekávání no tak je čas vrátit se nohama na zem. Kdo tvoří církev – křesťaní? Ne všichni přece patří k nějaký církvi. Spíš jí tvoří „církevníci“, zvláštní skupina lidí kterou by bylo zajímavý charakterizovat.

Co čtu nejen tady o církvi svědčí o jednom. Že se to komunistům i jejich nástupcům opravdu povedlo. Myslím tím výplach mozků a odnaučit lidi myslet. Nikdo nic neví ,ale všichni v tom mají naprosto jasno.

Je hnus jak se všichni nechávají manipulovat, ve vztahu k romům, k církvi, k „těm druhým“. V čím je to zájmu? Komu vyhovuje povzbuzovat sobectví a nenávist? Ne, nevidím vtom žádný velký cíle. Jde jen o peníze, svézt se na tý vlně, nahont body a snadno vydělat. Nejde jen o politiky. Stačí že novinář potřebuje vytvořit článek na kterej lidi reagujou a kterej nedá moc práce.

Pondělí 26. listopadu 2012 ve 3:42® Fryw
Fryw

Nemyslím si, že by si někdo nemovitosti někam odnesl na zádech. Taky si nemyslím, že pokud nedojde dnes k jakési nápravě křivd způsobených po roce 48. nemůže někdy v budoucnu dojít k nápravě nějakých dalších křivd, způsobených dejme tomu po roce 2034.

Je pravda, že s ohledem na to, kolik stovek mld. je vyvedeno z ČR každý rok do zahraničí ta církev opravdu dostala více méně almužnu.

Pondělí 26. listopadu 2012 v 0:55® regulus
regulus

jajco> však právě v kontextu těchto restitucí možná vznikly ty příspěvky níže.

Nevysvětlím ti nic, nemám dostatek informací proto, protože jsem je nesháněl, jistě chápeš, že se ve svým věku nebudu dobrovolně vystavovat infarktu. :-))

V této věci je spousta ne úplně jasných věcí, co se církvím vlastně vrací, proč a zda na to opravdu mají právo. Jistě, pokud někomu něco bylo ukradeno, tak by mu to mělo být vráceno.
Můžeš si i položit otázku, jakto že my všichni ze svých daní platíme církve, proč bych to já jako atheista měl taky platit. Je to úplně to samý, jako bys byl proti stavění cyklostezek, protože ty na kole nejezdíš.
No a do třetice, suma církevních restitucí není dost možná až tak velká položka, jako to co tu bylo za poslení roky ukradeno.

Přes všechno co jsem tu napsal, mi ty restituce nejsou po chuti, pokud nechci napsat na plnou hubu, že mě serou. Moc nevěřím tomu, že to tak úplně oprávněný.

Neděle 25. listopadu 2012 ve 21:44® MIG-35
MIG-35

jajco> No to mi povídej z toho by mi taky prask! :-O Všechno nakradli nic nevytvořili a ještě to chcou z5.. Nasrat!!! :-> A nejni toho málo co černoprdelníci chtěj zpět.....

Neděle 25. listopadu 2012 ve 21:20® jajco
jajco

A co církevní restituce?Kdo mi vysvětlí,že to tak musí být?I když s tím co se psalo níže to souvisí pramálo.

Tento příspěvek byl editován 25.11.2012 20:20:57 uživatelem jajco.
Neděle 25. listopadu 2012 ve 20:44® sus1

regulus> To je jen internetová diskuze.;-)

Neděle 25. listopadu 2012 ve 20:15® MIG-35
MIG-35

regulus> Pěknej příspšvek. :-> Tk registrovanejch církví je mrak. A přesně jak říkáš, když mi neotravujou ať se klaní komu chtěj. A kdybych měl říct, která mi vadí nej. tak svědci jejichhovi. Sou vlezlí a maj prapodivnej přístup k životu (zákaz transfuse). Pak je mi hodně divný jak to, že se mlátěj Alláhisti s křesťanama, když jejich víra vychází ze stejný knížky. Je to tady samej ateista a schválně kolikrát si berete jméno boží do huby?? Takový zvolání Ježíšmarjá, panebože atp je slyšet mooockrát. To mi příde dost vtipný… :-))

Neděle 25. listopadu 2012 v 19:54® regulus
regulus

Vy do toho teda perete, docela mě děsí jak z některých příspěvků srší nenávist … :-O

Su zapřisáhlej atheista, ale nikdy v životě by mě nenapadlo někoho věřícího přesvědčuvat o svém světonázoru, zrovna tak jako nechci aby on mne přesvědčoval o svém. Jo debata, to klidně, pokud dotyčný není zaslepenej fanatik, to by bylo vo ničem. Já vím, že jste to tu přímo nenapsali, ale může to tak být někým pochopeno. Nnnap tu napsal velkou pravdu, je třeba to tak vnímat, protože to je fakt. Pro mě za mě, ať si každej věří v co chce a pokud k tomu potřebuje organizaci (církev), tak ať ji má, pokud teda ta organizace neohrožuje byť jednoho člověka.

Pustili jste se do církví en bloc, ale všichni píšete jen o tý katolický, často si to ani neuvědomujete, evangelíci, protestanti atd. jsou vám svým způsobem fuk. Pravda, taky ju nemusím, v její historii lze najít spoustu zla, inkvizice je asi to největší, ale je třeba si uvědomit, že to stále je jedna z nejmocnějších organizací na světě i když to asi je tak zlomek toho co bývala ve středověku. Polemizovat na téma současného smuslu této církve je pitomost, díváte se na to očima obyvatele české kotliny, kde se úspěšně zakořenil atheismus (přesto se tu jen ke katolické církvi hlásí asi 10% obyvatel), pro zcela opačný názor nemusíte chodit daleko, vemte si Polsko, Slovensko a spoustu jinejch evropskejch zemí, kde se značná část obyvatel hlásí ke katolické církvi a konec konců i Ameriku, třeba jen USA, jejich častá fráze „Bůh žehnej Americe“, u soudu se přísahá na bibli, ale tam jsou početné i jiné církve, navíc nespočetně různejch sekt, spousty různej kazatelů. Ať se to komu líbí nebo ne, tak naprostá většina křesťanů je hlásí k římskokatolické církvi (nezaměňovat křesťanství s katolickou církví), je to víc jak 1 miliarda světové populace, takže tam asi nějakej smysl této organizace bude.

Neděle 25. listopadu 2012 v 18:45® sus1

nnnap> Náhodou,taková schůze s párkem a čajem taky nebyla k zahození.:-))

Neděle 25. listopadu 2012 v 18:41® nnnap
nnnap

sus1> ano, znalosti, peníze měli jenom oni. Zbytek se učil a krachoval za pochodu.

Neděle 25. listopadu 2012 v 18:39® sus1

nnnap> Však jo?!! :-)
Za červenejch(nejen) vyštudoval a za modrejch ,,vládne "?!! : )

Neděle 25. listopadu 2012 v 18:37® nnnap
nnnap

sus1> to je převlečenej červenej. To nemám problém přiznat:-D

Neděle 25. listopadu 2012 v 18:30® sus1

nnnap> Jj, modrý, tos napsal správně. : )

Neděle 25. listopadu 2012 v 18:28® nnnap
nnnap

Fryw> podívej se, rusáci se s námi taky nesrali, tak je to jenom takové vypichování toho, co je komu k užitku. Je to jenom účelové slovíčkaření.

Víra a církev jedno jest. Je to jenom organizační struktůra víry. A jsem vděčen za křižácká tažení. Protože když netáhl císař na ty druhé, táhli oni sem. Taky si nemohl vybírat, chudák přednosta. Dělal co musel. Jako pán zemí. Nejde o nic menšího, jak kdo z koho. Klidně a rád uvidím našeho faráře, když bude žehnat našim zbraním klukům v afghánistánu. Všude tam, kde naši kluci půjdou. On ten kvér nebude lépe mířit, nezabije více lidí, škoda, ale dodá sílu lidem. Dodá víru, že není sám. Že i když tam bude sám, není sám. Je s ním celé určité kulturní prostředí. Bůh klidně nahradí otce, matku, sestru, bráchu, proč se obracet jednotlivě. Tedy je mi směšné dělat závěry z toho, že nějakým náckům nějaká církev žehnala jejich zbraním. Mám se z toho posrat? V kontextu toho, že nás pak v 68 válcoval nějaký vodkou navalený ateistický primitiv z východu?

Pochop, tam v duševních strukturách nejsou tak primitivní vzorce vztahů. To není účetnictví.

Neděle 25. listopadu 2012 v 18:12® MIG-35
MIG-35

jajco> Jo banda to je určitě. Dřív sem chodil do kostela i sem ministroval. Vim jaký lid tam chodí. Proto se mezi ně necpu. Já věřim, že něco je.. Tady se tomu říká Bůh, jinde Alláh… Věřim si po svym. Nikomu jeho názor ani víru neberu natož, abych mu cpal svojí. ;-) Tady se pere do křesťanství. To bylo „čistý“ za života Ježíše a apoštolů pak už šlo jen o moc a prašule.

Neděle 25. listopadu 2012 v 18:10® Fryw
Fryw

nnnap> Mluvil jsem o církvi, ne o víře. Mluvil jsem o té církvi, která má hlavní štáb ve Vatikánu*. O té církvi která nechala upálit Jana Husa. O církvi, která organizvala křižácká tažení, nejen proti husitům. Šířila víru ohněm a mečem. O té církvi, jejíž nejvyšší představitel světil zbraně SS. Poddat se něčemu takovému, to rozhodně není duševní hygiena.

*což narušuje suverenitu svrchovaných států

Neděle 25. listopadu 2012 v 17:49® jajco
jajco

MIG-35> To souhlasím,hlavně s jedním věřícím človíčkem sem dlouho debatoval.My by sme se během chvíle shodly,že to je banda.

Neděle 25. listopadu 2012 v 17:49® nnnap
nnnap

Fryw> jenom kámen nemá duši. Popíráš člověčenství. Zapomínáš na duši. Na její hygienu. To není poznání, co prezentuješ, to je ..autocenzura… To je počátek tvé cesty. Ale můžete sejít nevědomí.
Mimochodem, jsem ateista. Ale tolerantní. Rozdíl mezi prasetem a člověkem je minimální.DNA téměř totožná, můžem si navzájem darovat orgány… Ale ten rozdíl mezi prasetem a člověkem je právě ve 4 rozměru. Náboženství je služba člověku. Duchovní služba. Jestli tam máte, vidíte, nějaké ježíšky, proroky,… hovno. To se tak říká děckám. Je to organizace duševna. Někdo ho prezentuje bílýho, někdo hnědýho, jak to jinak říci plebstu, že, ale všichni hovoří o jednom. Jinak hlásit se k ateismu, jste kořist pro všechny. Oprávněně. Jste slabí. Nemáte svého boha. Nemáte se ke komu obrátit k pomoci, což oni vždy můžou. Tedy nikde mimo české kotliny se tímto nechlubím. Byl bych za chuja. Samozřejmě, že se tato organizace lidí organizovná na shodě duševního vnímání, manipuluje, jako úplně každá. Zneužívá jako úplně každá organizovaná struktůra. To je v pořádku. Komouši se taky organizují do své Internacionály. Taky skupina parchantů, organizována na nějakém světonázoru. Tak proč vyvracet jinou víru, že. Ale to je ten antagonismus. Ale to je v pořádku. Posiluje, očišťuje. Vlastně je také jenom cesta k moci. Prostě červený, modrý, zelený, pánbíčkář, neznaboh, všechno zájmová uskupení pro parchanty všech zemí. Nic víc, nic míň.

Neděle 25. listopadu 2012 v 17:41® MIG-35
MIG-35

Fryw> jajco> To je na dlouho ústní debatu… Církev uh pár set let je prospěchářská politická organizace. Ale co má víra co společnýho s formováním společnosti? Jo tak nějakej ten mravní ideál by tam i byl. Pořád říkam, kdyby sme se řídili desaterem tak je tu ráj na zemi. Jenže sme lidská chátra. Víc se mi nechce rozvášňovat. Bylo by to na dlouho. To radši někdy u pifka. ;-)

Neděle 25. listopadu 2012 v 17:36® Fryw
Fryw

jajco> Taky si to myslím, ale ne absolutně. Jsem ochotný akceptovat, že církev měla ve své době i nějaký pozitivní dopad na formování moderní společnosti. Ale to jsu doby dávno minulé..

Neděle 25. listopadu 2012 v 17:13® jajco
jajco

Fryw> Já i tu dávnou minulost vnímám tak,že církev byla jen jakési seskupení,které sloužilo k obohocování a přepychu vyvolených.Sa­mozřejmně se vyvolení schovávali za boha,protože obyčejný lid v něho věřil.Pro mě je jakákoliv církev nejstarší zločinecká banda na světě.

Neděle 25. listopadu 2012 v 16:21® Fryw
Fryw

jajco> myslím, že někdy v dávné historii mohla sehrát poměrně pokrokovou ulohu, hlavně v oblasti vědění, písemnictví. Ale tím že dávala smysl jsem rozhodně nemyslel její jednoznačně pozitivní přínos ve všech aspektech jejího bytí a působení. Od éry vědy nemá smysl vůbec žádný, natož pozitivní.

Neděle 25. listopadu 2012 v 15:34® jajco
jajco

Fryw> A kdy že to měla smysl?V které době?

Neděle 25. listopadu 2012 ve 14:04® Fryw
Fryw

jajco> Já v ní vidím smysl, ale ne v 21. století v Evropě.

Osobně vůči církvi od apatie docházím k nenávisti.

Například stavění Mariánského sloupu, to už je pomalu vrchol… (myslím ve smyslu symboliky) , stejně jako stavění pomníku Wehrmachtu. Katolická církev, jako spojenec hitlerova nacizmu měla být postavena mimo zákon.

Neděle 25. listopadu 2012 ve 13:53® jajco
jajco

džigit> Já taky proti víře nic zásadního nemám,jen nevidím smysl,proč vlastně existuje.

Tento příspěvek byl editován 25.11.2012 12:54:12 uživatelem jajco.
Neděle 25. listopadu 2012 ve 13:25® džigit

jajco> já jsem díky bohu atheista :-))
Já proti víře jako takové nic nemám,ale když si pak z toho někdo udělá byznys,je to klasická zneužívačka!

Neděle 25. listopadu 2012 ve 13:19® jajco
jajco

džigit> Můj osobní názor na církev?Zrušit!

Neděle 25. listopadu 2012 v 9:49® džigit

http://www.novinky.cz/…iliardy.html

Sobota 24. listopadu 2012 v 0:38® ladamaj
ladamaj

MIG-35>tak známích mám spoustu,kamarádů také eleopravdovích kamarádů těch už je po skromnu když spadneš nadno i když se stím peru někdy to jde jindá ne proto také mám doma posilovnu.Jinak bych skončil někde v LDN a to je poslední štace a nato bych nepřistoupil mám přítelkyni ta mne drží hodně nad vodou jinak už bych asi nerybařil nechce abych toho nechal dělám to už přes 40 let a ona to ví že tím žiju a já si ji vážím muj hendicep ji nevadí nakonec sem se sešel s několika lidma na vístavě v jaké sem kondičce ale musím pořád moc cvičit a platit lékaře podstupuji spoustu procedůr vše cáluji a to z důchodu.Tohle bych přál těm kryplům ve vládě aby padly na dno a žili z toho co žijem my ani týden by to nevydrželi hovada.8-(

Tento příspěvek byl editován 23.11.2012 23:43:16 uživatelem ladamaj.