Chytej.cz

Pěst na oko

V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 7. června 2012 ve 22:17® nnnap
nnnap

pokračujeme. http://www.ceskatelevize.cz/…-a-rebickem/. Trošku radosti oranžádám. Také se těším s vámi.

Čtvrtek 7. června 2012 v 18:23® ladamaj
ladamaj

chosebaits>natom něco bude 100%.

Čtvrtek 7. června 2012 v 17:57® chosebaits
chosebaits

b.gun> A proto bych to udělal jako venku.Investor si udělá sám dálnici a také peníze z mýta jsou jeho.On ten investor jí udělá pořádně ,aby pak měl čistej příjem a né neustálé náklady na opravy.

Čtvrtek 7. června 2012 v 16:53® džigit

http://www.novinky.cz/…oplatky.html

Čtvrtek 7. června 2012 v 16:40® ladamaj
ladamaj

b.gun>to máš pravdu nejde než souhlasit.

Čtvrtek 7. června 2012 v 16:20® b.gun

chosebaits> Je to jako skoro se vším v této [píp – autocenzura] republice – není zájem ze strany jak zadavatele, tak ze strany „realizovatele“, aby se to udělalo kvalitně. Protože by to vydrželo roky, nebyly by kšefty a prachy by netekly. Firmám za odvedenou „práci“, zadavatelům za vypsání zakázky. Udělá se nová silnice, za rok je samý kráter, tak se omezí rychlost, dodá se značka upozorňující na nerovnosti (eufemismus), ještě se rok počká a pak se zrealizuje nový projekt na opravu. To samé dopravní značení, na podzim se namalujou lajny, na jaře jezdíš za tmy prakticky poslepu…

Čtvrtek 7. června 2012 ve 13:52® ladamaj
ladamaj

chosebaits>Pepčo také i to je problém já to beru jen po větších silnicích které jsou neskutečně zatěžovány.Jinak máš pravdu čím levnější investor tím horší vozovka ale stím pár pisálků nic nezmůže.

Čtvrtek 7. června 2012 ve 13:31® chosebaits
chosebaits

ladamaj>Láďo a proč jsou vyjeté koleje nebo vystáté díry na autobusových zastávkách??? Že by přetíženej kamion-teda autobus???Né,špatné podloží či živice.Dnes už je to málo vidět bo vše je téměř opravené a dnes tam pro jistotu dají zámkovku-beton který něco snese.Ono osobní auto váží něco okolo tuny a ten kamion něco okolo 30 a více tun.Jen se podívej do ulic ve svém okolí.Některé silnice nikdy neviděly kamion a jak vypadaj.Po těch silnicích projede 4× denně BUS a 3× týdně popelářský auto.

Čtvrtek 7. června 2012 ve 13:07® nnnap
nnnap

Fryw> to je na tom právě to neuvěřitelné že si národ po tolika letech rozvoje šáhne do kádrových rezerv. Tady se opravdu nikdo normální nenarodil. Pro mě za mě, ať je to třeba mladá oranžáda a ne moskvou kované rezervy. Na klauzovi ty vazby jsou viditelné. Ne, šoupnete mi tady zemana a odcházím. Někde mezi eskymáky, strávit smysluplně život.

Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:04® Fryw
Fryw

nnnap> tak to nebude zase taková změna. On dělal před převratem taky v prognostickym, s Klausem, ne? Bych řek že to je stejná tlupa, jen mluvi trošku jinak, aby se „tam“ taky vešel.

Čtvrtek 7. června 2012 v 10:36® ladamaj
ladamaj

chosebaits>Ahoj Pepčo to né žeby kamióny ničej silnice pokud není přetířen a otom to je.Proto také jsou vyrajtovány koleje na silnicích a to od osobáku určitě není můj názor a statistika odchycených náklaďáků skrátko to naperou co to jde.

Čtvrtek 7. června 2012 v 10:27® chosebaits
chosebaits

Ty krávo,voni kamiony ničej silnice!! Od kdy a čím??? Oni maj na disku místo gumy asi zbíječky nebo lžíce z bagru ,bo co. Možná bych se jen podívál jak se stavěj špatné silnice a dálnice za nemalé peníze. Přál bych si týden zákazu jízdy všech kamionů a to by všichni po třeh dneh na kolenou žadonili-prosím přivezte nám to či ono. Vždyť by spoustu lidí nemělo co dělat nebo do žádné té pru.zony nikdo neudělal trať. Hypáče přetejkam zbožím a to si myslíte že to tam vozej dodávkou atd. Ps -nejhorší na silnici nejsou kamiony,ale pouze v některých případech jejih obsluha což u osobních aut je mnohonásobně horší.

Čtvrtek 7. června 2012 v 0:48® nnnap
nnnap

kuwa hoši, jako 30 roku po pogromu a vy si tady, svobodní lidé, volíte za presidenta komouše?!:-O :-O :-O Leda prasedent! Trocha sebeúcty, aha, není na skladě.

http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

Středa 6. června 2012 v 1:55® Fryw
Fryw

No, já tady mám dopsat ještě asi 4 stránky o brettonwoodském měnovém systému a jsem na tom jak Kája :-/ Tak to zabalim a přivstanu si. Uvidí se. Případně pokud to nezvládnu, vezmu si příklad z pana doktora a zkusím se podobně plameně očistit…snad mě nevydají.

Tento příspěvek byl editován 6.6.2012 01:56:27 uživatelem Fryw.
Středa 6. června 2012 v 1:17® nnnap
nnnap

Fryw> byl jednička:-D

Středa 6. června 2012 v 0:51® Fryw
Fryw

Ale ten pán co padal ze židle byl dobrej :-D

Úterý 5. června 2012 v 18:03® džigit

http://zpravy.idnes.cz/…-/krimi.aspx?…

Úterý 5. června 2012 ve 14:07® nnnap
nnnap

nejdražší večerníček všech dob zde http://www.ceskatelevize.cz/ct24/
Tato šau nás bude stát stovky miliard a finančně nás ovlivní na dlouhá desetiletí.

Úterý 5. června 2012 ve 12:30® nnnap
nnnap

neumíte včas vytáhnout vocas z díry, tak plaťte. http://zpravy.ihned.cz/…eni-v-samice

Zas dobrá záminka pro ekofašos a ekobyznys. Ten už to nepustí. Takže si nachystejme miliardy.

Pondělí 4. června 2012 ve 22:19® MIG-35
MIG-35

Fryw> :-D :-D :-D Dost často je to jenom vo tom… pjekná filosofijé

Pondělí 4. června 2012 ve 22:13® Fryw
Fryw

to mi připomnělo tohoto filozofa

Pondělí 4. června 2012 v 17:35® osprey
osprey

Tohle mě pobavilo. Našel jsem tam několik míst, kde jsem se fakt zasmál. Něco je sice mezi řádky, ale i tak…

http://www.rozhlas.cz/…iri--1067891

Pondělí 4. června 2012 ve 13:00® osprey
osprey

nnnap> Synátor kolem prošel, kouknul, mávnul rukou a prohlásil, že tahání náklaďáků s využitím trolejbusové sítě se někde provozovalo už za 2. sv. války.:-))

Ono je to jedno, čekají nás zajímavé časy, kdy už nebude tolik prostoru na plýtvání, takže si myslím, že spousta věcí dostane šanci se projevit reálněji. Pak uvidíme.

Pondělí 4. června 2012 ve 12:47® Fryw
Fryw

nnnap> Jenže to je o tom, co jsem tu psal o tom rozmetání…samoz­řejmě, že ten mechanismus jak teď funguje je o tom, že těch 25 kč co davam teď za lístek na tramvaj by zaplatil někdo jiný. Že to co by se ušetřilo (na tom tisku nesmyslných lístků, kartiček, plastových obalů, udržbě automatů, udržbě komunikací, zeleně, ve zdravotnictví) se neinvestuje zpět do dopravy (aby mohla zůstat zdarma, kdyby to bylo prospěšné tím že to šetří peníze jinde), ale investuje se do..do vína třeba .-) Nejde dát na starou rozpadlou barabiznu plastovy okno a myslet si že je to OK. Společnost se možná bez tvých daní nějak obejde, ale co se bez tvých daní neobejde je stát, čili aparát. Ten musí být živen byť je sebevíc neefektivní. A je směšné když se stát ohání nějakou efektivitou a usporou, když právě on je ten největší parazit.

Tento příspěvek byl editován 4.6.2012 12:47:47 uživatelem Fryw.
Pondělí 4. června 2012 ve 12:25® nnnap
nnnap

Fryw> mám takový dojem, že 2 evropská města provozují MHD zdarma. Proč ne. Jízdné, přitom, že MHD stejnak platíme z daní, je fašismus. To samé u vlaků. Proč ne. Jízdy " zdarma " se rád zúčastním, otázka je, jestli se společnost obejde o mé daně. Já si určitě dovedu představit, že jízdenka na mhd je někde reálně kolem 75 korun na cca 15–20 minut jízdy, mě to určitě nebude vadit zalatit celé, protože mé náklady jdou někde k 3 stům korunám. Takže na jízdě zdarma v hodnotě 75 kaček vydělám, bránit se jí určitě nebudu, použiji tam kde to jde, ale obávám se, že se společnost neobejde o daně zatížené na individuální a nákladní automobilovou dopravu. To prostě důchodce rovnou nauč na trávu.

Pondělí 4. června 2012 ve 12:15® nnnap
nnnap

osprey> proč hádka. Je to zajímavůstka, kterou přinesl dnešní den.
Jinak mě na západech slunce nejvíce baví to, jak těsně před západem slunce, kdy se zelené sluníčko dotkne horizontu a zelené červáky dokreslí nové scenérie do mých starých horizontů, to je paráda. Proto je občas fotím. Pak to prodávám do guglmap, jako že tam je kopec.:-D

Pondělí 4. června 2012 ve 12:08® Fryw
Fryw

No je pravda, že máme jednu z nejhustějších železničních sítí v Evropě. A je typické pro styl vlád v naší zemi, že toho nedokáže nijak pozitivně využít. Je to už delší dobu, četl jsem nějaké studie o vlivu „dnů bez aut“, kdy bylo MHD zdarma. Ono se to neprojeví jen na jednom místě, ale omezení automobilové (osobní i nákladní) dopravy nemá za následek jen čistější vzduch (tím menší zátěž zdravotnictví), ale i méně urazů(opět uspora ve zdravostnictví), menší devastace vozovek, budov,zeleně. Při mhd zdarma též odpadají nemalé náklady na provoz automatů a prodejních míst na lístky, jejich samotné tisknutí, různé kartičky atd. Když se to sečte a podrthne, veřejná doprava zdarma není zas tak drahá a může být i výhodnější než placená. Jen to má jeden podstatný detail…nikdo konkrétní na tom nezbohatne.

Pondělí 4. června 2012 ve 12:05® osprey
osprey

nnnap> Já se hádat nebudu – vidím do toho asi tolik jako ty. Byla by to hádka dvou barvoslepých o tom jak vypadá západ slunce. Musel by Ondra. Ale myslím, že by ti to vyvrátil.

Jsou tu i soukromé železniční společnosti a dokážou obstát.

Pondělí 4. června 2012 ve 12:04® nnnap
nnnap

MIG-35> tady nejde o opravu lokálních výtluků, ale o provoz na komunikaci, která nezvládá provoz těžkých vozidel. Takže se jedná o celkovou destrukci vozovky- trhání krajnice je nejčastější důsledek. To je prostě důsledek politického rozhodnutí hnát tažného woola po okapovém chodníčku.
Myslím, že v tomto konkrétní případě rozvoje nákladní dopravy je zřejmé, že tahy by se nebudovaly přes centra měst, tam úplně stačí, že zavazej trolejbusy, ale byly by určitě rozvíjeny profilem vyhovující hlavní tahy, dálnice… Fajn. Proč ne. Ekonomika, pružnost, místní ekologie do provozem zasažených částí, to vše jsou plusy, které tímto přebírá od železničních demagogů, to neokecaj a ta pohotovost, ta pružnost, tu nic nepřebije. Železnici můžeme leda zaskanzenovat.

Pondělí 4. června 2012 v 11:54® nnnap
nnnap

džigit> proč. To je čistě materiální téma, držím se pouze faktů.