Chytej.cz

Pěst na oko

V diskuzi je 4.948 příspěvků, z toho 4948 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 4. června 2012 v 11:51® nnnap
nnnap

osprey> je to takovej velkej klučičí sen.
Taky jsem si hrál s vláčky. Ale udržitelnej je pouze masivní dotací státu. Tedy brutálním zásahem do peněženek všem. Je to vykrádání za bílého dne. Ale utopistická myšlenka pěkná a spoustě lidí vydrží do konce života. Víš kolik stojí mašinka na TT. Třeba 5 tisíc. Je to tak drahý, že si to koupí jenom fanoušek. No a na velkou lokomotivu se mu musíme složit všichni. Jinak klučičí sen končí. To je hnací motiv který drží tento ekonomicko ekologický nesmysl nad vodou už desítky let. U nás. Krátké tratě, zbytečně hustá síť, kuli babičce, aby si mohla dovézt husu na pražský trh z každé prdele… Pořád fanatici čekaj, kdy dojde na jejich slova a automobilová doprava se sklátí a vyhraje jejich světlý zítřek a ono pořád nic. Mezitím železnici skutek utíká a automobilový obor se rozvíjí mílovými kroky. Viz příklad z uesa. Je to tak primitivní řešení, tak jednoduché, že je schopno se zakomponovat do zejména nákladní dopravy.
Ostatně u trojbusové dopravy to funguje spousty let. Jenom není důvod montovat do trolejbusů dýzlagregát, protože příměstkost se dá vyřešit přestupem. U nákladu je to řešení vynikající a položí na lopatky veškerou nákladní dopravu zboží po kolejnicích, mimo už vybudované vlečky mezi dolem a alektrárnami.

Pondělí 4. června 2012 v 11:46® MIG-35
MIG-35
džigit> Já po lajně chodim.. se dá i jezdit?? :-D
Pondělí 4. června 2012 v 11:43® džigit

nnnap> sis sjel lajnu?

Pondělí 4. června 2012 v 11:41® Fryw
Fryw

osprey> aha, na dezinfekci jsem zapomněl :-D Smutny je ale to, že tohle lze pokládat za extremismus. Ale ja to vidím tak, že lpět tady na něčem co prokazatelněn nefunguje je právě ten extremismus :-/

Myslel jsem to obrazně, ale nejlip to vystihuje to co považuju za nápravu. Protože to už je všechno tak zdeformovany, překrouceny, zamotany, prolezly, zasmrádly, nemoderní, děravy, nemocny, nebezpečny…že je prostě potřeba to zprovodit ze světa a začít na zelené louce, to už nejde opravit.

Pondělí 4. června 2012 v 11:35® MIG-35
MIG-35

nnnap> Přesně jak píše kolega Fryw. Máme mašinu-českou!!! Která dokáže opravit výtluky s garancí 5ti let. Ale nikdo to nechce páč by jejich kámoši neměli co opravovat. Mam železnici vedle baráku a nevadí mi. Zato, když naší lázeňskou vískou projíždělo 50 kamionů denně byl sem jemně podrážděn. Část rodiny živí kamionová doprava, ale já fandim železnici. Držim jí palce a doufam, že přežije! :->

Pondělí 4. června 2012 v 11:31® osprey
osprey

Fryw> Vypálit do základů, pomlet na prach, posypat vápnem a nechat znovu vysvětit. Pak by se možná dalo začít znova.

Pondělí 4. června 2012 v 11:28® Fryw
Fryw

Jde to i z velké části na vrub fušerů co plánují ty „opravy“…

Pondělí 4. června 2012 v 11:27® nnnap
nnnap

MIG-35> kamion je dobrej, né že ne. To autobus, to je sviňa, ten vám rozbil pračku. Alespoň u nás na dědině. Cesta vydrží opravena max rock, nákladní doprava žádná, vše jde 100% na vrub MHD. Vidět to, zapláčeš. Lidi jsou pohodlní, líní jezdit vlastním autem, měli by si to zaplatit v ceně jízdného. Nevím, proč jim musím platit dotaci jízdného, opravu vozovky…

Pondělí 4. června 2012 v 11:24® Fryw
Fryw

MIG-35> To si nemyslim. Celkově zavládá takový mýtus, že stačí vyměnit xichty a bude dobře. S tím nesouhlasím, celý systém je těma hovadama tak zdeformovanej, že dat tam čestnyho člověka s tím, že se musí chovat podle stávajících pravidel a využívat hovady nastavené mechanismy, tak spáchá brzo sebevraždu…myslím že je potřeba (a na čase) vyhodit do povětří, odvézt na smětiště a potavit něco nového, funkčního.

Tento příspěvek byl editován 4.6.2012 11:27:41 uživatelem Fryw.
Pondělí 4. června 2012 v 11:23® osprey
osprey

nnnap> Myslím, že na to s tou železnicí by ti odpověděl můj syn. Je železniční fanatik.

To je doprava s budoucností a slušnou – bohužel v našich podmínkách totálně degradovaná způsobem, kterým je řízena.

Pondělí 4. června 2012 v 11:22® Fryw
Fryw

Asi jsem zpátečník, ale já bych ocenil vykázání kamionů zpět na koleje. Idea v článku je pěkná, ale s ohledem na to že náš stát nebyl schopen ani uspokojujícím způsobem vyřešit mýto, tak nechci ani domýšlet jak by dopadla realizace těch trolejí… neb jak řekl Karel prostřednictvím Jendy „Jsem přesvědčen, když broskve vsadím, že sčesám trpké trnky z nich“

Pondělí 4. června 2012 v 11:18® MIG-35
MIG-35

nnnap> Možná tu, ale koukni k soudruhům do anglije! Tady by stačilo vyhodit homoklády z vedení a zase by to šlo! A vspomeň si na železnici až budeš nadávat na kamiony jak ničí silnice.

Pondělí 4. června 2012 v 10:24® nnnap
nnnap

džigit> železnici zrušit, to jednoznačně. Neefektivní, neekologický, způsob přepravy nejen materiálu ale dokonce i osob, který by měl vyhynout s koncem páry! Je to pravěký relikt, držený nad vodou pouze politickou objednávkou režijkovitých!

Pondělí 4. června 2012 v 9:57® džigit

nnnap> někdy mám pocit,že pálíš hodně od boku.Alespoň v tomto případě.V případě použitelnosti u našich cest-palec dolů.
Co se týká železnice,moc do toho nevidíš viď…

Pondělí 4. června 2012 v 9:47® nnnap
nnnap

soumrak železnic nastal http://multimedia.ihned.cz/…eji-edalnice

Takto železnice po desetiletích keců o „ekologičnosti“, stabiliónech zbytečných dotací, potichu odejde do kytek i s nemalým stádem odborářským. A teď nevím, jestli je to na pěst nebo palec nahoru. Za mě Palec Nahoru.

Pátek 1. června 2012 ve 21:52® regulus
regulus

Tohle je takovej hezkej a možná i aktuální návod jak … http://sindlauer.blog.idnes.cz/…lbovace.html

Čtvrtek 31. května 2012 ve 21:40® ladamaj
ladamaj

Nils Master>přesto moc děkuji spojím se ještě z Bikem ze Soběslavi no a přinejhorším omrknu Hněvky ale to už musím žádat o povolení kempování ale to snad nebude problém (doufám).

Čtvrtek 31. května 2012 ve 21:13® timbab
timbab

MIG-35> Těch vyjímek je asi čímdál víc.Nebo aspoň tady :-))

Čtvrtek 31. května 2012 ve 21:09® Nils Master
Nils Master

ladamaj> tam skoro nechytám, výš od Tábora leda Planá a výjmečně Roudná…

ale od kormoránu to bylo u nás v Táboře hezky vyžraný, bílou rybu chytit skoro nemožný… Roky předtim mraky ryb…

Myslim že nahoře to bude v pohodě, ale šel bych projistotu na úseky co přes zimu zamrzaj. Moc to tam fakt neznám…

Čtvrtek 31. května 2012 ve 21:02® ladamaj
ladamaj

Nils Master>jak vypadá Lužnice v okolí Soběslavska a Veselí nad Luž.moc děkuji za každé informace.

Čtvrtek 31. května 2012 ve 20:31® Nils Master
Nils Master

No Lužnice je pěkně vyžraná od kormoránů na dost úsecích…

Jinak do řeky z Jordánu vysypou tak plotice a podobnou havět, zbytek stopí stejně Pecha… kor ty trofejní, a těch tam nebude málo :-D

Čtvrtek 31. května 2012 ve 20:27® ladamaj
ladamaj

MIG-35>kéžby jsi měl pravdu stím že to furt jde,už si nedovolím sám jet dál jak 200km a i stím mívám problém.Jinak si nestěžuji mám kolem sebe spoustu přátel takže když je nejhůř tak mě vždy dostanou domu.Akorát že už se nikdy asi nepodívám do ciziny což mne mrzí nejvíc.

Čtvrtek 31. května 2012 ve 20:07® MIG-35
MIG-35

ladamaj> Furt to de a to je hlavní!! :-> Taky se mi nějak rozrost okruh známejch a kamarádů co chytam. Mi příde, že u vody a v lese nepotkáš debila. Až na pár vyjímek.. :-D

Čtvrtek 31. května 2012 v 19:49® ladamaj
ladamaj

MIG-35>pokud mě zdraví dovolí tak se chystám zas na jih.Moc dobře to tam znám a mám tam spousty kamarádů a známích.Takže bych je rád ještě navštívil dokud to jde i když je to bída.:->

Čtvrtek 31. května 2012 v 19:22® MIG-35
MIG-35

ladamaj> Si říkam, že si z druhý strany republiky a von si tam chodil do školy. Chytam chvilinku takže třeba dojde i na tyhle místa.

Čtvrtek 31. května 2012 v 19:12® ladamaj
ladamaj

MIG-35>já tam chodil do školy

Čtvrtek 31. května 2012 v 19:01® MIG-35
MIG-35

ladamaj> Jo tak daleko sem se ještě s prutem nedostal. :-)) Mam to tam prochozený, ale jako tůrista. :-D

Čtvrtek 31. května 2012 v 16:13® ladamaj
ladamaj

MIG-35>Lužnice bejvala v některých částech plonková ale byly místa kde si člověk pěkně zachytal.Osobně jsem měl rád zlatou stoku a vý pusť pod mlýnem ve Veselí nad Luž.tam sejezdil hodně a o soutoku s Nežárkou nemluvě.

Čtvrtek 31. května 2012 v 15:46® MIG-35
MIG-35

ladamaj> Právě. A všechny maj vysypat do Lužnice. :-D

Čtvrtek 31. května 2012 v 15:38® ladamaj
ladamaj

MIG-35>na Jordánu co pamatuji bylo dost ryb takže pěkná chytačka.