Vyhledávání
Ostrava a okolí
V diskuzi je 1.335 příspěvků, z toho 1335 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 1. listopadu 2009 ve 14:22® plescarp
-
chlapi jak idu dravce na terlu nevite nekdo ??
- Neděle 1. listopadu 2009 ve 13:45® ROMERO
-
zapad slunce na Vrbici
Tento příspěvek byl editován 1.11.2009 12:46:50 uživatelem ROMERO. - Neděle 1. listopadu 2009 ve 13:34® ROMERO
-
Petula> kde je to focene na VT
- Neděle 1. listopadu 2009 ve 12:15® lubo OV
-
Petula> hezké fotky
- Neděle 1. listopadu 2009 v 9:09® Petula
-
a ještě
- Neděle 1. listopadu 2009 v 9:09® Petula
-
říjen
- Sobota 31. října 2009 v 11:36® kraui
-
Chtěl jsem se zeptat jak to jde teď na odře od pískových dolů do polánky n.O dík za informace
- Sobota 31. října 2009 v 8:36® Tomáš-Tom
-
IV.TO.ŠIRDA> To je naprostá pravda plankton se živí fytoplanktonem.Pokud dojde k přerušení potravního řetězce je to špatné.
- Pátek 30. října 2009 ve 22:28® IV.TO.ŠIRDA
-
Tomáš-Tom> Tome,máš úplnou pravdu- tolstolobik se živí fytoplanktonem a pokud ho moc sežere,tak se vytvoří málo zooplanktonu a kapr tudíž strádá-viz Arnošt.
- Pátek 30. října 2009 ve 20:15® Tomáš-Tom
-
IV.TO.ŠIRDA>Bentos je tzv. zvířena dna např. patentky,nítěnky,blešivci,berušky vodní,chrostíci a spousta dalších a já jsem ještě neviděl tolstolobika rýt ve dně.Tolstolobik se živí drobným zooplanktonem a fytoplanktonem,který se volně vznáší ve vodním sloupci.
- Pátek 30. října 2009 ve 13:38® slepyc
-
bagerek1> čest, rybařím teprve krátce ale na větrově jsem už několikrát byl a to o těch polácích je prý pravda. říká to tam každý a nikdo nemá dřív odchytané než polák. do tašek jim nečumím ani přes rameno když zdolávají ale něco na tom bude.
- Pátek 30. října 2009 v 0:54® IV.TO.ŠIRDA
-
Zajistím karásky 10cm na štiky a 8cm plotičky na candáty. Osobní odběr v Ostravě.
- Pátek 30. října 2009 v 0:51® IV.TO.ŠIRDA
-
Tomáš-Tom> Z čeho se skládá Bentos?
- Čtvrtek 29. října 2009 v 19:12® bagerek1
-
Ahoj, na větrově sedím , lovím dravce. Vedle sedí manik a loví kapry. Hájené jsou už několik let v době od 16.10 do 15.11 včetně. Prej to nevěděl!! za tohle bych bral povolenku i na 2 roky, když někdo sedí na rybách, nudí se a nepřečte si rybářský řád důkladně. V prstné v době hájení dovezou kapry přímo z výlovu a na břehu sedí ostrváci a měří právě kapra, myslím že o povolenku přišli na místě, prej to také nevěděli. Poláci kteří jsou v karviné členy, nevím proč, berou vše co uloví a nepíši nic, pokud je někdo na místě neupozorní. Jeden polák mi řekl že bez ryby nikdy nejde a je mu jedno jak je velká. No nic hlavně že MO Karviná získá nové platicí členy. ahoj Marek
- Čtvrtek 29. října 2009 v 19:10® Tomáš-Tom
-
IV.TO.ŠIRDA>Mám jenom drobnou poznámku k informaci,že tolstolobik žere bentos.To bohužel není pravda,protože tolstolobik se živí hlavně mikroskopickým planktonem,řasami a sinicemi,které filtruje přes svůj žaberní aparát.Jinak co mám informace k vypouštění a čištění Bašky je to opravdu tak.Pouze není jasné jestli na to budou peníze.Starosta Bašky chce vyčistit pouze úsek pod pláží a vysypat ho pískem pro lepší koupání a rybáři chtějí vyčistit celou nádrž.Vyčistit pouze prostor u pláže ja nesmysl,protože během dvou let bude tento úsek díky blízkosti přítoku opět zanesen bahnem.S pozdravem Petrův zdar Tom
- Středa 28. října 2009 v 19:51® IV.TO.ŠIRDA
-
kety.vydra> máš částečně pravdu v tom, že se o vyčištění nánosu bahna na Bašce uvažuje.Vzaly se vzorky nánosu a pokud tyto vzorky budou pozitivní,dá se uvažovat o vyvážení na pole atd. V případě, že vzorky budou negativní tzn.toxické jako na Olešné, není nános kam vyvážet. Co se týče ryb : jsme samostatně hospodařující organizace , která má vylovovací čety(pstruhovou i kaprovou) a pokud jsi byl na výlovech,tak jsi mohl vidět,že na převoz používáme nákladní auta pronajaté s bednami a kyslíkem.Takže osobně já nevidím žádný problem,že by se tato ryba nepřevezla na Olešnou. K rozkrádání ryb docházelo v krajském hospodaření za totáče. V naší samost.hospodařující organizaci vedené p.Vojtěchem Horáčkem v žádném případě k nějakým levotám nemůže dojít. Pokud dojde opravdu k vyčištění Bašky, tak se opět zarybní ale novou rybí obsádkou. Petrův zdar.
- Úterý 27. října 2009 v 19:26® ROMERO
-
pepanos> a co ja , ja jsem jen vzduch kamarade rybari
- Úterý 27. října 2009 v 19:23® ROMERO
-
IV.TO.ŠIRDA> trochu to upresnim nebyl jsem pasovan ja ale Pepanos mladsi proste jen kolega a kamarad rybar
- Úterý 27. října 2009 v 7:11® kety.vydra
-
IV.TO.ŠIRDA> Chtěl jsem se tě zeptat,jestli náhodou nemáš nějaké informace o tom,že by se v roce 2012 měla kompletně slovit Baška,prý by měli všechny vylovené ryby jít do Olešné,kromě sumců…Prodávám jak jsem koupil.Doufám,že to není pravda.Dovedu si velice živě představit tu „hospodárku“,spousta velkých ryb by asi ani na tu Olešnou nedojela,páč by po cestě zmizela „pod rukama“.Jsem pesimista…Dík za případné info,myslím,že tohle by nezajímalo asi jenom mě.
- Úterý 27. října 2009 v 6:45® pepanos
-
děkuji za pasování meho kluka jirky na ribníku arnošt.také chci podekovat panovi který obsluhoval váhu s plnovousem a její kolegini v žluté plašteně bohožel neznam jmena.za skvělou podívanou
- Pondělí 26. října 2009 ve 20:21® IV.TO.ŠIRDA
-
kamos007> proč ses u mě nepřihlásil, taky jsem tě mohla nechat pasovat. Takže příště se na tebe zaměřím a pořádně tě nechám protáhnout kádí ! A co se týče ryb,kamos007 když jsem odpovídala na téma čím se živí tolstolobik,tak ses tohoto tématu zúčastnil taky.Psala jsem tam,že pokud se to při osazování rybníka přežene s tolstolobikem,tak je to na úkor kaprů.Tady ses mohl přesvědčit,že tolstolobici měli v průměru 2,70kg a byli očividně velcí,protože vyžrali bentos a kaprům zblyly oči pro pláč,protože měli málo planktonu.Obilím-pšenicí kapry pouze přikrmuješ ale hlavní potravu tvoří plankton.Pokud chceš vědět více podrobností,sejdene se na Řehánku a při láhvi Metaxy to můžu s tebou podrobněji probrat.Petrův zdar.
- Pondělí 26. října 2009 v 16:33® Koudy
-
IV.TO.ŠIRDA> díky za pasování i za rybky…byla to sranda
- Neděle 25. října 2009 ve 12:47® kamos007
-
IV.TO.ŠIRDA> jakto že byly letos tak malé ryby???ti kapři nic moc někteří neměli ani 30 cm.
- Neděle 25. října 2009 ve 12:44® kamos007
-
taky přihodím nějakou fotečku
- Sobota 24. října 2009 ve 21:24® jonnylord
-
IV.TO.ŠIRDA> jinak tou vodou bych něchtěl být slity
- Sobota 24. října 2009 ve 21:22® jonnylord
-
IV.TO.ŠIRDA> Já chtěl dojet jen mi do toho vlezl fotbal ale zato jsme vihrály 3:1 (Baník vs Bohemia) jo baník je nej.
- Sobota 24. října 2009 ve 20:19® IV.TO.ŠIRDA
-
Na výlov rybníku Arnošt se přišly z Chytej.cz podívat: KOUDY a ROMERO. Tyto dva účastníky jsme pasovali na vyznavače Petrova cechu a za odvahu obdrželi každý 3kilového tolstolobika. Čekala jsem větší účast, ale asi ostatní účastníci z Chytej.cz se báli. Petrův zdar!
- Sobota 24. října 2009 ve 20:10® IV.TO.ŠIRDA
-
Porada před výlovem rybníku Arnošt.
- Sobota 24. října 2009 ve 12:39® ROMERO
-
ROMERO>
- Sobota 24. října 2009 ve 12:34® ROMERO
-
IV.TO.ŠIRDA> na ten pokec o rybach nebyl cas byl tam celkem fofr snad nekdy jindy a jinak dik za to pasovani to ho mladeho byl s toho trochu vsoku tak zas nekdy a petru zdar