Chytej.cz

Ostrava a okolí

V diskuzi je 1.335 příspěvků, z toho 1335 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 20:57® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

Tomáš-Tom> Pane kolego, klidně mi tykejte. :-) Co se týče kvality vody, tak Ti věřím. Zhoršuje se celá příroda, stačí otevřít oči a podívat se kolem. :-) Vysychají potoky, ubývají lesy atd. (Mám na mysli naše okolí.) :-(( Velkou zásluhu na zhoršení vod podle mě má i „veleprospěšná“ korejská fabrika. Jinak, já měl na mysli stav sinic na Žermanicích a těch jak přemýšlím nebylo tolik už od památného roku, kdy jsem s členy MO Lučina chodil kolem břehu a sbíral mrtvá těla ryb.

O kontrolním odlovu něco vím, a taky jsem slyšel nějaké výsledky, ale ať mi říká kdo chce co chce, tak jich není tolik co v minulých letech. Dravců je v přehradě dle mého názoru dostatek, ale metrová štika nebude „sbírat“ oukleje a radší ťafne po třicítce kapříkovi, kterých je v Žermanicích dost.

Otázku ohledně kempů bych nerad rozváděl. Každým rokem jsou naplněné. Snad jediný rok, kdy to bylo zoufalé, byl myslím rok 2007, kdy nebyla voda v přehradě. :-) Ale říkám, nechci se o tom bavit, jelikož do pokladny kempů nevidím. :-)

PS: Ten arogantní tón nechej pro příště, prosím, doma. Chápu, že když vidíš v mé kartě můj věk, tak si řekneš: „Pubertální, rozmazlený, parchant mi bude do toho kecat…“, ale já takový nejsem. :-) Nechci se hádat!!!!! :-)

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 18:52® kraui
kraui

Tak přeji všem krásného silvestra a šťastný nový rok, hodně uspěchu v rybařině :-)

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 16:27® Tomáš-Tom

Ciffik> Souhlasím s váma pouze s nepoužitelností bolena pro kuchyň bych nesouhlasil.Prošly mi jich rukama spousty a dle hodnocení mého i kolegů je to ryba kvalitní a pověra o jeho nekvalitním mase spíš vznikla jeho těžkou chytatelností.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 16:22® Tomáš-Tom

zlomiljsemprut>Pane kolego nevím kde jste přišel na to,že se voda v Žermanické přehradě zlepšila.Já dělám už 15 let na pstruhárně pod hrází žermanické přehrady a kvalita vody se rok od roku zhoršuje nikoliv zlepšuje.Pokud si to chcete ověřit tak si prohledněte stránky povodí odry na netu a nebo kontaktujte hygienickou stanici.Své by vám o tom řekli i majitelé kempů,kteří přicházejí kvůli tomu o zákazníky.Loni zde proběhl monitoring rybí obsádky a takové množství ouklejí prý nebyl nikde jinde zaznamenán.Poměr dravec bílá ryba je asi 1 : 40.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 16:07® Ciffik
Ciffik

poměr je 1 ku 10, nevím proč to udělalo smilíka

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 16:06® Ciffik
Ciffik

míra sumce 50cm je katastrofa, která povede jen k vybití populace sumce a naplnění mrazáků určitých jedinců, názor, že je sumec přemnožen není co já vím ničím podložen, vytáhntí pár ks sumčích mimin za důkaz nepovažuju...­..jinak poměr dravých ryb k bílé by měl být plus minus 1:10, jak již psal někdo níže bílá ryba se opravdu výrazně podílí na růstu řas a sinic…klidně bych dravce posílil a začal bych u bolena…špatně chytatelná ryba a z kulinářského nepoužitelná…i­deální kombinace…

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 15:53® slepyc
slepyc

zdravím všechny a přeji vám v novém roce spoustu štěstí a zdraví aby jste mohli u vody strávit co nejvíce času.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 15:14® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

Tomáš-Tom> Na Žermanicích to s bílou rybou zase tak katastrofální není! Pamatuji roky, kdy ouklejí bylo mnohonásobně více. I ta kvalita vody se zlepšila. Takže nekresli čerta na zeď.

Jinak, s mírou sumce 50 centimetrů nesouhlasím, je to velký krok k značnému poškození sumčí populace ve vodách Slezska.

Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 13:19® ROMERO
ROMERO

kamos007> plati jen pro krajskou povolenku uz je to tutovka najdes to v novem rybarskem radu

Čtvrtek 31. prosince 2009 ve 13:07® banik
banik

Tomáš-Tom> Tak to jsi mě potěšil,jen ty místa najít,ale to chce čas a trpělivost.Budu asi víc chodit na Olešnou,mám ji blízko,tak budu zkoušet místa.CHodil jsem hodně na Těrlicko,ale letošek stál za prd,tak krajskou povolenku ani neberu.Tak díky za infirmace,kdybych potřeboval nějakou informaci,můžu se ozvat??díky

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 10:37® Tomáš-Tom

banik> Určitě to jsou vody zarybněné mnohem líp než krajské třeba na Bašce loni kluci jenom na plavačku po mírném zakrmení nachytali za dvě hodiny 5 metrů od břehu 8 kaprů.Což se třeba na Žermanicích nestane.Na jaře je ideální chodit na pláž okolo přítoku akorát tam je velký pohyb prochazkářů takže tam není takový klid.Na olešné jsme hodně chodili pod biologický rybník hlavně po dešti když teče kalná voda tak je tam ryba najetá a perfektní chytačka jak kaprů tak úhořů.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 10:02® banik
banik

Tomáš-Tom> Já se ptám na tyto vody proto,nebot je chci příští rok zkusit,ale moc je neznám,spíš vůbec,Dlouho jsem se rozhodoval mezi povolenkou krajskou a mezi olešnou a baškou.A vyhráli to tyto dvě vody.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 9:32® Tomáš-Tom

banik>Letos jsem ji neměl,ale má jí otec a oba moji kluci.Jinak na Olešné a Bašce jsem odchytal celé svoje dětství od 6 do 18 let.

Středa 30. prosince 2009 ve 22:58® banik
banik

Tomáš-Tom> Chtěl bych se tě zeptat,ty máš povolenku na Bašku a Olešnou?

Středa 30. prosince 2009 ve 22:57® banik
banik

Tomáš-Tom> Souhlasím stebou,nvíte někdo co je pravdy na tom,že příští rok je zákaz bivakování u vody?

Středa 30. prosince 2009 ve 22:12® Tomáš-Tom

Už jsem o míře sumce 50 slyšel a osobně to považuji za absolutní blbost,která nemá žádné opodstatnění.Na drtivé většině vod na severní moravě je absolutní nedostatek dravců a tomu taky odpovidají katastrofálně vysoké stavy bílé ryby na všech vodách,v mém okolí je to Baška,Olešná,Žer­manice a spousta dalších.Naopak by bylo vhodné stavy dravců posilovat a tím redukovat bílou rybu,která má taky svůj nezanedbatelný podíl na rozvoji synic a zhoršování kvality vody vedoucích až k hromadným úhynum ryb viz. Žermanice v roce 2003.Proto vemte rozum do hrsti a nedopusťte zavádění takovýchto nesmyslů.

Středa 30. prosince 2009 ve 20:37® mifra
mifra

kamos007> Caw, byl jsem na konferenci a konference to odsouhlasila, ale jěště se to bude rozebírat na členské schůzi, která se koná u tebe 27.3.2010 v 14­.00hod. Restaurace Pod Habešem. Petrův zdar!

Středa 30. prosince 2009 ve 20:03® vikikaca
vikikaca

chlapi nevite kde to neni zamrzle????vrbice HLUCIN???

Středa 30. prosince 2009 v 18:37® kamos007
kamos007

Neví někdo jestli platí míra sumce 50 cm i v MO- Frýdek-Místek

Středa 30. prosince 2009 ve 14:04® slepyc
slepyc

lubo OV> jasně,už jsem se s tím popral.

Středa 30. prosince 2009 ve 13:59® džigit

Tak chlapci mizím pařit na Ostravici do Beskyd.Všem tady do Nového roku to nejlepší,hodně ryb a ať se tady ve 2010 opět slezem :-) a bacha na granáty,bez prstů se špatně chytá :-D

Středa 30. prosince 2009 ve 13:34® lubo OV
lubo OV

slepyc> předpokládám, že dotaz už je neaktuální, když už ti to vysvětlili v diskuzi o feederu :-)) ))

Středa 30. prosince 2009 ve 12:41® slepyc
slepyc

zdar,už vím jak vznikl styl chyť a pusť. je to kvůli sumáře. nějak se z toho nemůžu vymotat. můžete mi někdo poradit jestli do kolonky docházky mám psát všechny docházky nebo jen ty kdy jsem si nechal rybu.díky předem.(dělám to poprvé, a vůbec to není to krásné poprvé)

Úterý 29. prosince 2009 ve 21:25® kobla

je na slezske harte zamrzlo?

Úterý 29. prosince 2009 ve 21:02® slepyc
slepyc

zdravím, tak tady jsem dnes opět nic nechytil. ale bylo tam fajně.

foto/diskuze/ostrava_a_okoli/2009/th-img29887.jpgfoto/diskuze/ostrava_a_okoli/2009/th-img29888.jpg
Pondělí 28. prosince 2009 v 17:43® lubo OV
lubo OV

zlomiljsemprut> jistě, taky tě mám rád :-)

Pondělí 28. prosince 2009 ve 12:56® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

lubo OV> Jo, jinak bych Tě rád poprosil, aby si přečetl pár příspěvků zpět. Myslím, že já jsem to pochopil správně a jenom jsem tomu přidal trochu ironie. Spíš mi připadá, že Ty jsi nějak mimo prostor a nevíš o co tady „běží“… Až si to přečteš, prosím, nevyvolávej hádku, nemám náladu diskutovat s někým, co mluví s cesty. :-P

PS: Jinak Ti taky přeji, aby příští rok byl pro Tebe co nejšťastnější. Snad jsem Tě pobavil jako Ty mě. :-D

Pondělí 28. prosince 2009 ve 12:17® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

lubo OV> Jsem rád, že jsem Tě pobavil, vašnosto.

Neděle 27. prosince 2009 v 18:32® džigit

slepyc> :-)

Neděle 27. prosince 2009 v 18:01® slepyc
slepyc

džigit> tan webster mě vůbec nerozhodil jen jsem mu chtěl poradit.