Chytej.cz

Ostrava a okolí

V diskuzi je 1.335 příspěvků, z toho 1335 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 4. prosince 2009 v 19:41® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Ciffik> na Olešné a Bašce se zahajuje 1.4.2010,ale kapry nasazujeme a chytáme na říčce Olešná.Je to tam vcelku dobře zarybněno a není problem chytit i pstruhy. Krásná příroda a klídek.Chodím pod Štandl k jízdárně.Náš revír je až po most u sádek.

Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 21:59® kety.vydra
kety.vydra

Ciffik> Celkově,celkově…už to tu dřív měli,nic nového.Vydržet se to dá,ale nesmíš mít jen frýdecké papíry,abys mohl chodit i jinam (na kraj…):-)

Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 21:44® Ciffik
Ciffik

kety.vydra> jj to o frýdku samozřejmě vím, šlo mi jen o to zda tam mají útrum celkově nebo jen hájení kapra…osobně si nedovedu představit ryb. půst do 1. dubna…

Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 21:30® kety.vydra
kety.vydra

Ciffik> Pokud ti můžu odpovědět tak je to ta druhá možnost.Ale pozor! To se bude týkat jen přehrad Baška a Olešná (nebo mimopstruhových vod,na kterých hospodaří MO Frýdek.Místek) ,protože MO Frýdek-Místek je samostatně hospodařící organizace.

Čtvrtek 3. prosince 2009 v 17:56® Ciffik
Ciffik

IV.TO.ŠIRDA> můžu se zeptat? jen kapr je hájen do 1. dubna, nebo je komplet zákaz chytat na mimopstruhovkách do onoho data?

Čtvrtek 3. prosince 2009 v 17:25® Tomáš-Tom

Mi osobně se tyto omezení nelíbí a určitě bych to řešil jinak.Bohužel takových,ale i jiných nesmyslných opatření je v řádu spousta.V poslední době se mi zdá,že je čím dále tím více zákazů ale jiné řešení nikdo nehledá.

Středa 2. prosince 2009 ve 4:47® kety.vydra
kety.vydra

IV.TO.ŠIRDA> Hm,tihle „takyrybáři“ tímhle stylem loví a lovili už předešlé roky,ať už byla krize či ne…

Úterý 1. prosince 2009 ve 21:16® kraui
kraui

no ja mám rybařinu pro zábavu a ne kvuli masu za cely rok si maximalně odnesu tak 10 ryb je to prostě zábava!a né jak některé prasata které chodí denně berou co se dá!to pro mně není rybář!

Úterý 1. prosince 2009 v 15:42® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

kety.vydra>sou­hlasím s tebou,ti samí kteří již v lednu chytali a nosili kapra za kaprem,tak s tou samou povolenkou lovili kapry a candáty až do konce roku a limit 40ks ušlechtilé ryby nenaplnili.To znamená,že tito masaři na nějaký limit 40ks z vysoka s… a stejně tak rybářs.stráž. A proto zahajujeme až 1.4.2010.Můj osobní názor je,že hospodářská krize se projevuje jak v lovu ryb tak i v myslivosti, v obou oborech se pytlačí ve velkém.Ahojky Petrův zdar.

Úterý 1. prosince 2009 v 6:15® kety.vydra
kety.vydra

IV.TO.ŠIRDA> Ou,a kdo říká,že mám za rok na frýdecké vodě 100% limit kaprů? Já vím,že to tak na Olešné je,sám jsem to,tuším předloni,zažil v lednu na „nudapláži“.Ale kdo byl tehdy u vody? Bylo tam cca 20 rybářů a samí důchodci nebo rentisti,všechno lidi od 50ti let nahoru.Nepamatuju si,že bych tam potkal stejně starého rybáře jak jsem já.Ahoj,ať se daří.

Pondělí 30. listopadu 2009 v 18:57® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

kety.vydra> Ve Frýdku příští rok budeme zahajovat lov kapra od 1.dubna.Souhlasím s "kraui "v tom,že na krajských vodách po nasazení kapra když nezamrzne jsou všechny krajské vody do Silvestra od nasazených kaprů vyčištěny. Nasazený kapr pohne i s kapry staré obsádky a začnou brát všichni. Takže jsem hrdá na to,že jsem členem místní organizace Frýdek-Místek,kde si vážíme nasazených mírových kaprů jako svého rovnocenného partnera.Co se týče povolenek – cena násady i krmení(pšenice) podražila tak logicky cena povolenek musí jít nahoru,ale ne přehnaně. Ahojky Petrův zdar.

Neděle 29. listopadu 2009 v 19:54® inspo

kraui> Protože za tuhle cenu si ji koupí každý ňouma. A myslím si, že dát 1300 Kč za možnost odnést si od vody 2555 kg ryb je celkem dosti levná nabídka.

Neděle 29. listopadu 2009 v 17:20® kety.vydra
kety.vydra

kraui> Já nevím,třeba cena násady pořád stoupá…? Za prašule,co by byly navíc bych třeba chtěl,ať se sadí více štik (např.).Ty bys dal třeba hájení kapra do konce roku-jako všestrannému rybáři (teda krom muškařiny) by mi i vadilo,že si v listopadu nebo prosinci nepovodím kapra.Takhle to má Frýdek a z toho jsem vyléčený,to už ať je kapr radši hájený první tři měsíce v roce…

Neděle 29. listopadu 2009 ve 12:18® kraui
kraui

inspo> by mně zajímal důvod proč!?

Neděle 29. listopadu 2009 ve 12:16® kraui
kraui

kety.vydra> ale u té vody to nikde nejde vidět tak by mně zajímalo proč ji zase zdražili! A to že v listopadu nasadí kapry které jsou během týdne po hájení všichni pryč to radši ať dají hájení do konce roku. Bo ti masaři to stejně vyberou, pak ty prasata brečí že přes léto nic nechytnou viz revir OPAVA 2 A, 471 092. Tam se řídí heslem když jsem si ji zaplatil tak at ji mam zplacenou!

Neděle 29. listopadu 2009 v 5:14® kety.vydra
kety.vydra

kraui> Nejsem vůbec proti,taky bych zdražil i o víc,pokud peníze půjdou tam kam mají.

Sobota 28. listopadu 2009 v 15:35® inspo

kraui> Já bych zdražil ještě více.

Pátek 27. listopadu 2009 ve 21:22® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Zítra odjíždím na 14ti denní výzkum mimo republiku,a proto jsem se dnes šla rozloučit se pstruhovou sezonou na řeku Ostravici lokalita Paskov,kde vysazoval kraj.Celkově jsem chytla 5 duháků,2poto­čáky,1lipana .Byl to pro mě velmi krásný a úspěšný den. Petrův zdar.

foto/diskuze/ostrava_a_okoli/2009/th-img29234.jpgfoto/diskuze/ostrava_a_okoli/2009/th-img29235.jpg
Pátek 27. listopadu 2009 v 19:35® kraui
kraui

Už víte že povolenka bude na vodu MP pro sev. moravu a slezsko zase dražší, příští rok bude stát 1300Kč už mě to docela s..e!pořád to zdražujou a jinde jsou o dost levnější!

Tento příspěvek byl editován 27.11.2009 18:35:34 uživatelem kraui.
Středa 25. listopadu 2009 ve 20:42® jurann
jurann

Nebyly jste někdo někdy vláčet na rybniku Nový Stav???

Pátek 20. listopadu 2009 v 0:39® kety.vydra
kety.vydra

IV.TO.ŠIRDA> Jako…je to síla.Já ti nevím…zahrádkáři mi moc neštimujou,i když haluze padaly hlavně při J,JZ a Z větru.Listí,ko­řeny…no,nevím­.Že byl břeh podemletý,tomu bych možná věřil na levé straně,ale na pravé určitě ne.A co se půjčování loděk týče,já myslím,že od cesty mají prostoru habaděj,nevím tedy,co by víc měly loďky společného s tak rozsáhlou úpravou břehů (ledaže by v celé zátoce kotvila rovnou flotila lodiček). V jedmom máš absolutní pravdu-že peníze mají neuvěřitelnou moc.A toho blba,co to má na svědomí,bych velice rád poznal. V každém případě moc děkuju alespoň za jakés takés informace,uvi­díme,co z toho nakonec vyleze za hrůzy. Petru a lovu zdar,ať se daří.Ahoj.

Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 20:12® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

kety.vydra> stromy-topoly skáceli z důvodu padání suchých haluzí při velkém větru,tak to odůvodňuji oni, ale já si osobně myslím,že je to akce zahradkářů kvůli listí a kořenům atd.Co se týše zpevňování břehu,tak ten byl podemletý a ujížděl,proto se zpevňuje – toto je jejich verze,ale já si myslím že je to kvůli pújčování lodiček.Byla jsem informována zaměstnancem Povodí Odry.Petrův zdar hojky. (peníze mají neuvěřitelnou moc)

Čtvrtek 19. listopadu 2009 ve 13:11® kety.vydra
kety.vydra

IV.TO.ŠIRDA> Prosímtě,nevíš,co je to zase za šoky na té Bašce? Proč vyrubali stromy u „Zahrádek“ a co dělají s břehem v zátoce u Kotvy? Na povodí Odry do FM se mi zatím nechce psát a ptát se,ještě pořád jsem nas…j.Dík za případné info.

Středa 18. listopadu 2009 v 18:19® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

bagerek1> já jsem si včera vylovila celou vanku kaprů, přijeli si pro mě chlupatí a prosila jsem zlatou rybku,ať mě zachrání :-D :D:D. Kapry jsem nasadila zpět do rybníku.

foto/diskuze/ostrava_a_okoli/2009/th-img29092.jpgfoto/diskuze/ostrava_a_okoli/2009/th-img29093.jpgfoto/diskuze/ostrava_a_okoli/2009/th-img29094.jpg
Středa 18. listopadu 2009 v 17:49® bagerek1
bagerek1

Ahoj, včera jsem si chytil vánočního kapra 54cm.

Středa 18. listopadu 2009 v 15:03® kamos007
kamos007

IV.TO.ŠIRDA> díky moc.

PS: líni tam jsou příští rok jím dám zabrat!!!

Tento příspěvek byl editován 18.11.2009 14:07:42 uživatelem kamos007.
foto/diskuze/ostrava_a_okoli/2009/th-img29076.jpg
Úterý 17. listopadu 2009 ve 21:15® jurann
jurann

Pondělí 16. listopadu 2009 ve 20:09® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

kamos007> pokud se zeptáš a pokecáš se svým učitelem,myslím tím dědu kterého jsme s tebou potkali tak ti vysvětlí,že asi před 20–30 lety zátoky na Olešné byly zarostlé např. travou ,orobincem a jinými druhy.V tuto dobu na Olešné docházelo k samovýtěru všech druhů ryb a zároveň tráva sloužila k přirozeným úkrytům ryb např.lína.Po nasazení amura,který vyžral a splundroval veškerou přirozenou vegetaci už k samovýtěru přirozeně nemohlo dojít. Líny bez úkrytu vyžrali sumci,přestože líny nasazujeme už zhruba 20 let tak už jsou zaznamenané nějaké úlovky .Pokud se na jaře podíváš do zátoky třeba u Palkovické loděnice tak ta je již zarostlá travou a na jaře se tam vytírají všechny druhy ryb.Kamos007 – nyní je velký problem v tom,že ryby se na jaře vytřou,ale Povodí Odry nařídí spustit přehradu třeba jen o metr a veškeré jikry uschnou a s tímto problemem nehneš i kdyby jsi byl do rodiny s Klausem.Toto je ten hlavní problem. Hojky a Petrův zdar.

Neděle 15. listopadu 2009 ve 21:05® jurann
jurann

Neděle 15. listopadu 2009 ve 12:01® kety.vydra
kety.vydra

kamos007> Taky by mě zajímalo,který idiot zakázal sadit amury…