Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 14. února 2008 v 18:41® mildas

brčál. Pomáda klouže, vosk naopak. To je, oč tu běží.

Čtvrtek 14. února 2008 v 18:37® brčal
brčal

LaMa promin příště řeknu v práci že mají smůlu a půjdu na net. Všem se olouvám za to že se pozdě zareagoval :-))

Čtvrtek 14. února 2008 v 18:35® brčal
brčal

Vážu to s nití kterou vemu do ruky vždy si ji mírně přetřu vozkem a šup na háček pak to zatříhávám a nikdy sem neměl problém.Druhá možnost je jak to popisuje mildas bez smyčky rovnou na háček :-D .

Čtvrtek 14. února 2008 v 16:24® Firetiger
Firetiger

modrak> zatím nula bodov, doufám že do TVV to pošta dodat stihne.

Čtvrtek 14. února 2008 v 16:07® LaMa
LaMa

Buko> jak jsem psal níže…pomádu používám protože jsem amatér. Profivazači jako např. ty používaj pomádu jen na rty ale lama jako ja ji používá i na vázaní ;-) Možná by nebylo od věci napsat co dělám blbě abych se pak nesnažil pak někomu poradit špatně a nemátl lidi. :-((

regulus: chrostíky vážu bud: 1. tělíčko srna 2. tělíčko synteticky dabbing od Buka…ostaní je stejné CDC + srna, kohout

mildas: mouchy se mi při sušení nerozpadavají, jediné mouchy co se mi rozpádavali byli mouchy kupné!!!

Čtvrtek 14. února 2008 v 15:04® Buko

LaMa> Dnes jsem teprve pochopil, proč používáš kravinu zvanou pomáda.Protože nevíš a mateš začínajícího vazače.Přesto si cením, že se snažíš poradit i když blbě.

Čtvrtek 14. února 2008 v 15:03® toulovec
toulovec

regul: vážu to tak jako LaMa, jen na to křídlo přes CDC dám o pár kousků srnečka víc. Pravda asi je, že je nemám tak hezký jako on. Vážu to tak proto, že se mi líbí a žerou mi to.

Čtvrtek 14. února 2008 ve 14:52® modrak
modrak

Firetiger> Přece je nebudeš dávát do krabičky namočený.:-D Jo, co balík?

Čtvrtek 14. února 2008 ve 14:51® Pike007

Regulus: Vážu hlavně CDC chrostíky, protože jim věřím, líbí se mi a vážou se snadno. Jo a není po nich bordel.

Ze srnce navážu rád, neměl jsem na něj víc úspěchů než na CDC chrosťu. TO ale neznamená, že by byl špatný či nefungoval. Záleží na vkusu každého soudruha, čemu věří.

Čtvrtek 14. února 2008 ve 14:47® regulus
regulus

Hodím vám sem dotaz do rvačky a večer si přečtu, co vy na to?

Dotaz zní, co je dle vás lepší chrostík ze srnce nebo CDC a proč, pokud jeden nebo druhý typ vůbec nevážete, tak proč? :-)

Čtvrtek 14. února 2008 ve 14:39® Firetiger
Firetiger

mildas> jaký je smysl vysušování návazce s třemi blešouny?

Čtvrtek 14. února 2008 ve 14:01® mildas

Mám tam překlep. .....NEvážu tělíčka.......

Čtvrtek 14. února 2008 ve 14:00® mildas

pupak: Vysušuji tak i návazec 0,06 se třemi blešouny.

Čtvrtek 14. února 2008 ve 13:59® mildas

Kubajz: Já to s tím srncem nevidím tak zle jako kolegové. Nepoužívám ani skřipec, ani sklepávač. Nutno říci, že navážu srnčí tělíčka.

Hlavička: Mezi prsty snopek srnce ještě na kůži, ustříhnout, stále držet, nerovnat, nepřehmatávt. Snopek i s prsty přiložit k háčku, DVAKRÁT obtočit kolem snopku i háčku a pak teprve stáhnout k ramínku. Srnec se rozprostře po celém obvodu, pak sestříhat a je hotovo. Množství záleží na cviku, po pěti mouchách to máš v oku.

Křídlo: Mezi prsty snopek srnce ještě na kůži, ustříhnout, stále držet, nerovnat, nepřehmatávt. Snopek i s prsty přiložit k háčku, obtočit navolno jednou kolem káčku a jednou kolem snopku. Snopek se snažit utáhnout hned, poté přimotávat niť i s utaženým snopkem tak, aby trsek vyšel nahoru. Tohle chce cviku malinko víc, po dvaceti mouchách to máš v oku.

Doporučuji zkusit jen na háčcích s nití, štvalo by Tě, že kazíš hotovou mouchu v poslední fázi.

Toť můj poznatek, do hádky nejdu.

Čtvrtek 14. února 2008 ve 13:56® pupak

toulovec> slabej navazec, dej tam 0,50 a uslysej te mildasovsky praskat az v Mejte

Čtvrtek 14. února 2008 ve 13:35® drozďák

Kubajz: přidám se ke kolegům.
V podobě srnčí srsti sis vzal jako začátečník hodně velké sousto.

Muddlerové hlavičky, přivazování očí u booby nymphs apod. jsem odkládal, co to šlo. Uteklo dost vody a navázel jsem hodně much, než výše zmíněné typy mušek začaly jakžtakž vypadat.

Čtvrtek 14. února 2008 ve 13:31® Pike007

Kubajz: Popravdě řečeno se být tebou na srncové tělíčka vyprdnu a věnuju se jako začátečník něčemu jinému. U chrostíků jde tělíčko udělat z milionu dalších matrošů a mnohem snáz. Navíc nebudeš mít doma bordel. Já sám nejraději chytám na komplet celé CDC chrostíky. PS: pokud bez toho tělíčka nebudeš moc žít, Honza Šiman prodává už hotové knoty ze srnce. Jen přivážeš k obloučku háčku a motáš, pak sestříháš. PS2: k dělání tělíčka je dobré mít dubbovací setrvačník. Srst si dát do Laiblova skřipce a vložit do smyčky z pevné dyneemy. Pak zatáhnout smyčku, pořádně napnout a teprv pak pustit ze skřipce. K tomu se ta dyneema hodí. PS3: Na srnce se fakt zatím vykašli, umíš třeba Red taga?

Čtvrtek 14. února 2008 ve 13:25® mildas

toulovec: Špatně uvázáno ! Vše ořezat ! EDIT: Rychleji píšu než čtu. První dvě věty neplatí.

Špatně navázáno ! Trénovat !

Čtvrtek 14. února 2008 ve 13:22® toulovec
toulovec

mildas> čoveče mně jak ta mucha práskne, jak popisuješ, tak se rozpadne tak dokonale, že nenajdu na návazci ani háček :o)))))))

Čtvrtek 14. února 2008 ve 13:16® mildas

Už asi tři dny tu propaguješ pomádu, tak jsem to zkusil. Funguje dokonale.....­.......jako mazadlo. Bavím se o hlavičkách, tělíčko jsem nezkoušel, to může držet a asi i drží. Když uděláš křídlo a ze zbytků srnce sestříháš hlavičku, je to ještě jakeš takeš, ale pokud srnce ostříháš a uděláš klasické nožky např. z kohouta, dávám té mušce životnost dvacet hodů a to planých. Vysušuji mouchu takovým pohybem proti, kdy jakoby práskne a je vidět krásný přebytečné vody (je to podobné jako mlácení na plovárně srolovaným ručníkem). V tomto případě se ta moucha rozpadne hned. Resumé: Na tělíčka snad ano (já to považuji za zbytečné), na křídla a muddlerky ne. Toť můj poznatek, do hádky nejdu !

Čtvrtek 14. února 2008 ve 12:43® LaMa
LaMa

Kubajs> vyzkoušej tu nit pořádně namazat pomadou na rty, nech ji trošičku změknout na topení (já to tak dělám a srst mi nevypadává). Vkládáš srst do smyčky prsty nebo pomocí skřipce? Jo a hlavě toč ze začatku pomalu, nesmíš točit rychle pak to vyleti.

Čtvrtek 14. února 2008 ve 12:27® Kubajs
Kubajs

Ale bohužel mi srst ze smyčky padá a newím co udělat aby mi nevypadla a mohl jsem to na točit na háček:-(

Čtvrtek 14. února 2008 v 10:08® drozďák

Pike: navrhuju se o tu nightmare příští čtvrtek podělit. Jinak se k tomu sám letos nedokopu.

Čtvrtek 14. února 2008 v 8:57® Pike007

Kubajz: Jde to i normální, ale hůř. Vyznam dyneemy je v tom, že je dostatečně pevná a ty může smyčku se srstí dobře stáhnout a namotávat na háček. Taky není tenká a srst ti nepřořeže. Bohužel mne čekají muddlerovské hlavičky na streamrech, už teď z toho mám noční můru.

Čtvrtek 14. února 2008 v 8:15® Kubajs
Kubajs

LaMa:a ta vázací nit dynema je k tomu nutná?jaký má v tom vázání význam jinak ti moc děkuju

Čtvrtek 14. února 2008 v 5:12® Buko

bubu> Do smyčky vážu to tou silnou, bílou, elastickou.
U Mudlerky, jsem měl na kevlar vždy smůlu, nebo nemám v ruce cit.Přeřezal jsem vždy pár chlupů a pak ta hlavička nevypadá.Docela se těším, že mi na TVV to někdo ukáže.Dělám někde nevědomky chybu.Nitě ale nehodlám měnit.

Čtvrtek 14. února 2008 v 1:30® regulus
regulus

Ježiš, tady to bylo včera hustý, že se na to kluci nevy**rete.:-)

Středa 13. února 2008 ve 23:48® LaMa
LaMa

brčal> dobrá tedy, až se mě někdo příště zeptá tak ho odkážu na odkazy co si psal…to že to tu je a navíc i ve videiích jsem fakt nevěděl, takže chybička se vloudila, nemám prolezly cely net ;-) popř. můžeš i ty zareagovat dříve a né až sem hodím něco já a pak se do mě navážet =-|

Středa 13. února 2008 ve 23:40® brčal
brčal

fikus> hm ty si koleduješ :-)) )

Středa 13. února 2008 ve 23:39® brčal
brčal

LaMa> www.chytej.cz Tady je i video :-D