Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 3. února 2008 ve 14:41® regulus
-
jiris> mrkni sem, ale ta cena
- Neděle 3. února 2008 ve 14:33® regulus
-
jiris> tak na to je ten dentakryl na ho*no, to chce epoxy, tuším, že ho vyrábí spolchemie, ale nějak jim nefungují stránky, pokud ještě existují.
- Neděle 3. února 2008 ve 14:20® jiris
-
regulus / globalflyfisher.com (predky strymru)
a globalflyfisher.com
- Neděle 3. února 2008 ve 14:08® regulus
-
mildas> díky, rozumím.
- Neděle 3. února 2008 ve 14:06® regulus
-
jiris> Kdysi jsem něco takovýho měl, nebyl to epoxy, tuším, že se to jmenovalo polyester nebo tak nějak a ani nevím, jestli se to dá sehnat. Teď se vyrábí několik typů epoxy, je možný, že některej z nich je čirej. Čirej je taky Dentakryl (pokud se ještě vyrábí), ale je vhodnej spíš na odlívání, v podstatě to nelepí.
Na co konkrétně to chceš???
- Neděle 3. února 2008 ve 13:27® jiris
-
regulus – o čirým epoxi nevíš? díky
buko – skalpy (pouzití hlavne na wolly), u suchejch si vystacim s cdc, jinak oči, hačky, a ty lahvičky, počkam na TVV driv stejne nebude čas sednout ke sveraku.
- Neděle 3. února 2008 ve 13:26® mildas
-
regulus: Já krémovo-žlutou, oranžovou, a skořicově hnědou. Málokdy zelenou. Těžko ty barvy popisovat. Chce to vidět.
- Neděle 3. února 2008 ve 13:24® LaMa
-
nemáte někod zkušenosti s tímto svěráčkem: hobby-g.cz
- Neděle 3. února 2008 ve 13:11® regulus
-
No musím uznat, že jste mne donutili vaše příspěvky přečíst nejmíň třikrát, možná sem to i z části pochopil, asi to chce trochu nastudovat „broukologii“.
Mildas – bohužel jsem neměl nikdy to štěstí vidět líhnutí chrostíků, možná je to jen tím, že jsem se špatně díval, no a abych pravdu řekl, jsem nikdy nepřemýšlel jakým způsobem se ta larva dostane z vody. Já vím, Ferda Mravenec.
Když už jsme u toho, jaký používáte barvy dubingu na tělíčko.
- Neděle 3. února 2008 ve 13:08® mildas
-
Buko: Je, ale s autem je to bída. Je u něj parkoviště, ale v podstatě je na otevřené silnici. Já mám garáž plnou bordelu, to bych ani netihl do úterý vynosit. Mohu Tě uklidnit, že tu nevyndavám z auta panel a občas v něm nechám i navigaci, ale.......náhoda je blbec. Také bych Ti rád ukázal jeden matroš. Je to nějaká syntetika, má dokonalé vlastnosti, ale nevím, co to je a Martin to někde dostal a taky neví kde. Vážu z toho právě pupy. Má to zvláštní barvu. Třeba bys poznal, co to je a kde to sehnat.
- Neděle 3. února 2008 ve 12:38® Buko
-
mildas> je v Ledči hotel? Nevím kde budu z úterý na středu spát.Potřebuje strčit někam auto za ohradu.Na ty podhladinové pupy mám nový matroš. Ten se bude obzvlášť Medvědovi líbit. Ten má rád chlupaté věci.Myslím tím materiál na chlupatá tílka. Nemluvím o štětinách na upečeném na upečeném bůčku.
- Neděle 3. února 2008 ve 12:31® mildas
-
K pupám.......chytám na ně rád. CDC na hladinové jsem dával, dva oviny dvojky drátku taky. Chytám na ně ale málo. Na podhladinové chytám víc. Začal jsem vázat pupu podle Martina Grüna (on ji má zřejmě od lidí, o kterých mluví Buko), je hotová za chviličku, jednoduchá, bohatě vyčesaná (jako drozďákova).
U lovu na pupy je potřeba s mouchou pracovat. Opět na radu MG jsem jednou hodinu čuměl na Koutech do vody a pozoroval, jak se chrostík líhne. Dal jste si někdo někdy tu práci ? Pokud ne, udělejte to a možná pak budte v lovu na pupy daleko úspěšnější. Bukem zmiňovaná Ohře je na ně dělaná a troufám si tvrdit, že člověk, který UMÍ na pupy chytat, nás tam poníží na tři doby. Pupu s chrostíkem nekombinuji nikdy. Je to možná chyba, ale pupa chrostíka táhne a on brázdí (občas je to dobře.....to je fakt) a s pupou nemůžu pracovat. Pak je tam ten chrostík na nic. Systém muška-splávek nepoužívám. Snad nemelu nesmysly, zkušenější mě kdyžtak opraví či doplní. - Neděle 3. února 2008 ve 12:09® Buko
-
drozďák> Je mi jasné o čem mluvíš.Určitě najdeme v pátek na TVV časový prostor to rezebrat.Ty Tommovy pupy jsou dle mého mínění do plytké vody a určitě úspěšné.Tom se, jak jej znám, určitě do pokecu zapojí.
- Neděle 3. února 2008 v 11:49® drozďák
-
Buko: díky za odpověď a postřehy. Systém muška splávek jsem používal taky, je výborný, ale asi tak čtyři dny v roce. Fotky pup nemusím popisovat, si dost velký mazák, sám poznáš z čeho a jak jsou navázány. Olovo nepoužívám, ta 206 na které jsou vázány pupy z fotek je znouzectnost, momentálně nemám potřebné 2487 s tlustým drátem, na které je běžně vážu.
Pupy na fotkách jsou hladinovky, na které chytám minimálně. Jsou to právě ty čtyři dny v roce a navíc ještě musím mít štěstí a být zrovna u vody. Naposled se mi to povedlo trefit před třema rokama. CDC na hladinovky dávám, protože tam smysl prostě má. Nechci se hádat, zkrátka mám jiný názor. Drží mi krásně bubliny vzduchu, udělá mi iluzi kukelného obalu, prosvitne mi vlastní tělíčko uvnitř. Proto jsem dával fotku i pupy za mokra. Pak teprve poznám, zda-li může být skutečně účinná. O práskání ničeho nemůže být řeči, je tam jeden zásadní fígl, který rozhoduje o tom, zda-li bude ta muška „rybí“ nebo ne. A ten tu ventilovat nebudu. Podhladinové a hloubkové kukly na které chytám v 90% nemají na sobě ani špetku CDC. A na fotkách těch hladinovek nožičky ze CDC nejsou, to jen pro doplnění.
- Neděle 3. února 2008 v 11:11® toulovec
-
Buko> Míro něco na zonkery pokůpím taky, nemám vůbec nic a letos chci něco navázat, takže oči, háčky, atd vezmu taky
- Neděle 3. února 2008 v 11:10® regulus
-
jiris> ještě k tomu Unilexu, nevím přesně na co to chceš používat, takže malý info. Je poměrně hustej, dá se namíchat jako úplně tvrdej nebo velmi lehce plastickej (nemyslím tím, že by byl jako guma, ale není pak křehkej), normálně ztvrdne asi za 15–20 minut, dá se to urychlit fénem, úplně vytvrdne asi za 24 hodin. Barva tmavě hnědá.
- Neděle 3. února 2008 v 8:42® Buko
-
Jiris:Skalpy by mohly být,jedu pro ně v úterý.Kohout, slepice. Jak to dopadne nevím.Oči by neměl být problém,háčky na zonkery budou v provedení BL v Tvé oblíbené velikosti.Ozvi se před TVV.Nebo napiš mi na mail, co potřebuješ.Hodím Ti to do pošty
- Neděle 3. února 2008 v 8:25® Buko
-
Pár vět k Pupamanii Bubu napsal Já dávám na konec pupu a na přívěs dospělce chrostíka.
Drozďák:jsi zvídavý mladý muž.Sám si přišel na to že Bubu chytá tím nejednodušším způsobem. Muška splávek.Další dva, daleko účinější způsoby ti sdělím ústně.
A teď co tu nakopíroval Kachna Jako zátěž zde použijeme zhruba dva nebo tři oviny olověným páskem nebo podmotání tenkým měděným drátkem. Zátěž nesmí pupu stáhnou ke dnu, má za úkol docílit pouze toho, aby se pupa při dopadu na vodní hladinu otočila zadečkem dolů. Hlavička z CDC peří jí podrží na vodní hladině.Drozďák : Všimni si je tam Tomucha dává správně zátěž.Chtěl bych vidět jak tu mušku vyvážíš.Když použiješ těžký háček, pak nedáváš olovo.Taky víš kdy je kukla nejučinější a při jakém způsobu lovu. Určitě se mnou budeš taky souhlasit že kukla patří mezi mokré mouchy a taky víš kde ji ryby nejvíce loví. Pak si zákonitě musíš položit otázku. Proboha proč tam rve to CDC. Všimni si chybí mu tam i zárodky křídel. Abych byl objektivní, tak zárodky křídel na kukly vážu málokdy a to jen pro sebe, nebo kamarády, kteří jsou se mnou na rybách..
To co Tom stvořil, bych zařadil spíš mezi nějaké fantastické vzory a je určená pro plytké řeky. Kukly se kterými jsem se v CZ setkal mají čtyři základní barvy tílka.Asi před pětadvaceti lety jsem viděl kuklu vázanou Karasem. To Tom ještě nebyl na světě.Na Karasovu kuklu je velmi vhodné použít ADW. Použití CDC na nožky kukly je plýtvání materiálem,který ve vodě stejně splihne či přilne k tělu a tím spíš snížíš účinnost mouchy.Chce se na to podívat ve vaně v pohybu.Navíc Ti to pstruzi velmi rychle zničí. Nejlepší nožky jsou z pesíků z mladé nutrie, nebo letní srsti srnečka. Na tykadka se pak používají chlupy z jezevce nebo ze staré nutrie, případně z i mladého kance.Ten je ale méně vhodný.
Drozďák:Máš pravdu co jsi napsak.O té mouše to až tak není a moc dobře to víte.Já bych k tomu dodal. Je to o přemýšlení a taky je to rukama.
ZN:já tedy s povrchovou pupou jako se suchou muškou nechytám, proto nemusí nijak extra plavat. Můj smysl při chytání s pupou je někde jinde. A jestli někdo jako se suchou chytá, tak ať chytá. Je to každého věc. ZN: Bingo… Mohl bych tu psát o Rožnovské škole vázání pup (Karafiát, Macháček, Bartoň) a určitě bych neměl zapomenout na Miloše Smila, který lov na pupy propracoval snad k dokonalosti na Ohři.
Pike: A treba Buka opravdu zajimalo, proc to CDC tam je, jakou plni funkci, co tim to CDC sleduje, proc to dela a kdo za tim stoji? Pike, také Ti děkuji předsedo, že jsi se mne zastal.Proto přejdu do humoru.CDC je tam k ničemu.funkci neplní žádnou,Nesleduji tím nic, Dělám to proto, aby jste se neupjali na jednu věc.Za tím by mohl stát jedině Paroubek.
Mám vzít na TVV vyčiněnou kůži z nutrie?Kdo má problém s toluenem. Já jej kupuji na živnosťák.
Tak a teď do mně, protože určitě nemám pravdu.
- Sobota 2. února 2008 ve 22:38® Chose
-
tady dnešní parašutka
- Sobota 2. února 2008 ve 22:37® Chose
-
Medvěd> to bych taky rád,ale nedaří se mi ho dostat na háček
- Sobota 2. února 2008 ve 22:29® Medvěd
-
Taky rád používám při vázání pup cdc
- Sobota 2. února 2008 ve 22:10® regulus
-
jiris> mě se obecně dost osvědčil Unilex www.sindat-plzen.cz
- Sobota 2. února 2008 ve 22:04® regulus
-
jiris> sem si všiml, ale nemůžu čuchat, jestli chceš vázat chrostíky nebo spravovat prut.
- Sobota 2. února 2008 ve 22:04® drozďák
-
a za mokra
- Sobota 2. února 2008 ve 22:00® Chose
-
drozďák> ve vodě musí bejt parádně rozplizlá.hezký
- Sobota 2. února 2008 ve 21:58® jiris
-
drozdak – ta by chytala
V noci je to stejne putna, stači kdyz to je chlupaty a vystoupa to k hladine, po pate rybe je i ta pekna stejne rozkousana jak tahle
- Sobota 2. února 2008 ve 21:54® drozďák
-
tady je slíbená za sucha
- Sobota 2. února 2008 ve 21:47® Chose
-
Tak jsem si dneska udělal čas a sednul ke svěráčku.umotal jsem redtaga,jednoho jepičího rozence a dvě jepky parašutky.a mám dost
- Sobota 2. února 2008 ve 20:25® jiris
-
regulus / jsme v muskarine, tak na mouchy.