Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 9. ledna 2008 ve 22:31® rarach

Fire: Tyhle mouchy jsem viděl u jednoho frantíka, kterého jsem potkal loni na Otavě, mám od něj nějaké nynfy, on si samozřejmě vyškubl buzeranty,fešáky atd. Měl celou krabičku takových šedých potvor bež tipů či jiných atraktorů.

Středa 9. ledna 2008 ve 22:27® rarach

Fikus: Byl jsi někdy na závodech? I na posledním pouťáku se víc než polovina soutěžích dokáže téměř utopit, kvůli jednomu tloušťákovi. A úplně nejhorší jsou mlaďoši, vydry a kormouši můžou na školení.

Středa 9. ledna 2008 ve 22:25® bubu
bubu

HugoLampa> osobka,to je ta oranžová obálka vpravo nahoře :-1

Středa 9. ledna 2008 ve 22:10® Firetiger
Firetiger

Dočetl jsem se o chrostíkových muškách typu „Ježek“ neboli Hedhehog. Chytáte na to někdo?

foto/diskuze/muskareni/2008/th-img15686.jpg
Středa 9. ledna 2008 ve 21:54® dam
dam

HaD> kdybys nedělal na sektoru takový binec, tak jsi byl na tom lépe:-D a já pod tebou, taky:-)

Středa 9. ledna 2008 ve 20:42® Buko

brčal> Na Plašmušku dojedeš?

Středa 9. ledna 2008 ve 20:05® stopař
stopař

Nazdar pánové.To se to tady ale rozjelo !

ZN – Perfektní definice muškaře pohodáře.

Středa 9. ledna 2008 ve 20:02® Coturnix
Coturnix

Firetiger> no a kompetiční je z anglického competiton, čili závod, utkání (jestli se nepletu). Tzn. že pokud složíme naše znalosti dohromady, je to závodnický zápisník. A je to 9-)

Středa 9. ledna 2008 ve 20:01® HugoLampa
HugoLampa

Abych se nezačal červenat :-) ..A i tenhle nick má trošku skrytější význam,ale nechte to být :-) ..Já tomu spojení rozumím..Pokud je teda slovo kompetiční to,co myslím-soutěživý jako s konkurencí..

Středa 9. ledna 2008 v 19:56® Firetiger
Firetiger

Coturnix> Slovník cizích slov praví: Makulář = (zastarale) sešit na poznámky, záznam nanečisto. viz: slovnik-cizich-slov.abz.cz

Tím netvrdím, že jsem Milošovi rozuměl :-D

Středa 9. ledna 2008 v 19:38® brčal
brčal

Buko> jj jinak jsem nemyslel .Ted sem si sehnal na zavodění sponzora SMP a ted mam v mailu ještě ČEZ tak se do toho musím pustit :-D :-D :-D (Středočeský kraj)

Středa 9. ledna 2008 v 19:28® regulus
regulus

Nazdar ve spolek :-)

Jéda, tady se furt ještě závodí???:-D

Středa 9. ledna 2008 v 19:13® Coturnix
Coturnix

fikus: vzhledem k tomu, že tento výraz nenašel google (a tam je všechno), tak to nic není :-D

Středa 9. ledna 2008 v 18:59® fikus
fikus

Milos_Dia> sice nevím, co je „kompetiční makulář“, ale jeho odpovědi se nedají srovnat třeba s Edworsem Jr.

Středa 9. ledna 2008 v 18:56® fikus
fikus

ZN> Reagoval jsem na tento tvůj příspěvek proč nezávodíš, „Víš proč? Asi by mě kamarádi z družstva zabili, kdybych si uprostřed závodu lehnul na břeh, zapálil cigáro a díval se, jak běží mraky po obloze a dal si k tomu hlteček.“ myslel jsem, že je to tvá jediná překážka v kariéře divizního závodníka. Takových je tam více. Ne všichni se totiž honí za body.

Středa 9. ledna 2008 v 18:42® ZN
ZN

fikus: řekni mi jeden jedinný pádný důvod, proč bych se přihlásit měl?

Středa 9. ledna 2008 v 18:36® Zauwi
Zauwi

to HaD: předtím to nedělalo,takže by to nějak mělo jít …

Středa 9. ledna 2008 v 18:13® Milos_Dia
Milos_Dia

Fikus: Ano, též ho sleduju a je to k neuvěření. Bez nadsázky paprsek světla v mentální temnotě, oáza v pekelné výhni vyprahlých mozků a průzračný pramen v kališti depresivní morálky rybářských frustrantů.

Vzalo mě to tak, že jsem ho zapomněl natřít za ten kompetiční makulář, co tady předvádí.

Pouze ten nick, ten ho lehce devalvuje.

Středa 9. ledna 2008 v 18:03® fikus
fikus

ZN> obávám se, že řada divizních závodníků jsou stále v divizi právě proto, že dokáží udělat to samé. Uprostřed závodu si lehnou, zapálí retko nebo otevřou lahváče. II.liga a výše je už ovšem o něčem jiném. Tak se neboj a přihlaš do divize, nebudeš tam sám :-))

Hugo> na to, že je ti 14, máš slušný projev. Takový bych očekával od mnohem staršího. Klidně se tady ptej na cokoliv i na pohled na závodní muškařinu, vždy se najde někdo kdo bude chtít na dané téma kecat. Někdo bude chválit, jiný zase hanit. Až když se nikdo nenajde, teprve je něco špatně.

Středa 9. ledna 2008 v 17:46® mildas

Propustit ? Pche ! Mučit to, nedat tomu nažrat.....

Středa 9. ledna 2008 v 17:29® toulovec
toulovec

mildas> jen tak do něj náčelníku, správně jsi mu to řekl. Jak neumíme vyřešit. Kdo za to odpovídá? Kdo je za to placenej – propustit......:->

Středa 9. ledna 2008 v 16:51® mildas

HaD: Jak neumíme vyřešit ?!?! Co neumíme vyřešit ?!?! Kdo to má na starosti, kua ? :-)

Středa 9. ledna 2008 v 16:47® HaD
HaD

Zauwi> jo, to tak je. Po 30 minutách nečinnosti vyprší session a může se to stát. Prý to ale neumíme vyřešit.

Středa 9. ledna 2008 ve 13:38® Zauwi
Zauwi

to HaD: mě mizí příspěvky ,když jsem dlouho nic nenapsal a pak něco pošlu, tak to tam není, dřív se mě to zeptalo na heslo a jméno a bylo to v pohodě, řekl bych, že to je od prosince, bo tak nějak,takže když něco napíšu, tak si to vždycky radši okopíruju, abych to nemusel psát znova, protože mě to strašně vytáčí..

Středa 9. ledna 2008 ve 12:02® HaD
HaD

drozďák> to jsem rád

Středa 9. ledna 2008 ve 12:02® HaD
HaD

modrak> ano :-) jsem trochu v běhu, ale myslím na to a vyřídím :-)

Středa 9. ledna 2008 v 11:50® drozďák

HaD: s tím se dá bez problému souhlasit.

Středa 9. ledna 2008 v 11:48® modrak
modrak

HaD> Mail dorazil v pořádku?

Středa 9. ledna 2008 v 11:19® HaD
HaD

mildas> jaký příspěvky mizí?

Středa 9. ledna 2008 v 11:19® HaD
HaD

Já, pokud mohu, si dovolím k závodění taky pár poznámek. Sice „závodím“ už čtvrtým rokem v jiné disciplíně, a to v přívlači, přesto si myslím, že je to podobné. Závodím, jsem dal do uvozovek, protože to zase tak moc úplně neprožívám.

K motivům závodění: samozřejmě, že každý závodí z nějakých důvodů. Pro někoho je to výzva a touha vítězit, pro někoho zábava, pro někoho setkání s kamarády, poznávání nových vod, pro někoho stres… Ale každý to dělá především proto, že chce. Takže ze stejných důvodů jako třeba ZN, který když chce, lehne si, dá si retko a přihne dobré slívky. To zní parádně. Pro někoho zní parádně soupeřit na vytyčeném sektoru a píchat tlamky třeba malým tlouštíkům. A jak to mám já? Trochu soupeřivosti, ale více mě na tom baví Ti kamarádi, se kterými bych se jinak téměř neviděl. Baví mě na tom taky to, že stále poznávám nové vody, stále získávám množství zkušeností, stále zažívám ty bouřlivé večírky před závodem. A stále se tak nějak držíme a prohrám se smějeme jak kokoti :-D

K objektivitě: U jednoho závodu objektivita není moc vysoká. Za tím si stojím. Ale dlouhodobě, za jednu sezónu, několik sezón, se ukazuje, kdo je skutečně dobrej, lepší, nejlepší. A za tím taky stojím. V jednom závodě člověk blbě nalosuje, blbě zachytá, kocovina ho k lepším úlovkům nepustí a „horší“ kolega třeba laufem chytí pěknou rybu a v danou chvíli přechytá „mistra“. Samozřejmě to tak nemusí být, protože jsou jedinci, kteří chytají snad s heslem „nezachlastáš, nezachytáš“ :-) a i úplně „na plech“ většinou zachytají skvěle. Ale opakuji, že samostatný závod má k objektivitě daleko. Celoroční soutěž, kde jsou v podstatě výsledky jakýmsi průměrem, zjednodušeně řečeno, tam už to je poměrně objektivní. To, že se několik let na bedně točí tuším 4 týmy to dokazuje. Matematická pravděpodobnost, že by to bylo losem je podle mě tak malá, jako že na mě dneska cestou na oběd spadne meteorit :-)) ) Příkladem kvalit jednoho z těch dobrých závodníků je, že na posledním kole nachytal po mě na sektoru asi 8 ryb (já jich tam dostal před ním asi 5) a já po něm 1 rybu (on přede mnou tuším 4). Kdybych byl lepší, nechytl by po mě nic a já po něm více.