Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 7. ledna 2008 v 17:13® Cudla
Cudla

Firetiger:ale ten pocit až budeš mávat tou bambusovou húlkou a roztahovat tu paličkovanou šnůrku z hardíka je k nezaplacení.Co si budem povídat,mam to trochu levnější,ale jdu do toho znovu!

Pondělí 7. ledna 2008 v 16:49® Firetiger
Firetiger

pupak> Sedlo drží jak helvítská víra; zde spokojenost.

Pondělí 7. ledna 2008 v 16:38® pupak

Firetiger> tve navstevy se nebojim i kdybys prijel Avii Furgonem, ty POSTRACHU POTERU:-)) ) Co sedlo drzi????

Pondělí 7. ledna 2008 v 16:24® regulus
regulus

HugoLampa> mě vůbec nešlo o francouze, jestli jsi si všiml, tak jsem psal splétaný návazec a důvod proč sem se ptal je taky zcela jinej, než si myslíte, ber to prostě tak, že jsme si s Evžou o tom jenom splkli. Pokud se francouze týká, tak je pro mě nepoužitelný, protože chytám na takovejch potokách, že bych k tomu návazci nepotřeboval ani lajnu a stejně bych chytil křoví na obou březích. :-D

Pondělí 7. ledna 2008 v 16:14® regulus
regulus

Firetiger> že bych se přidal, v Práglu sem na fišlách ještě nebyl. :-D

Pondělí 7. ledna 2008 ve 14:38® Firetiger
Firetiger

pupak> hihihi, ti dám nedomrlého chcíplonce, závist mluví z Tvé prostorově tvarované postavy :-) Ale dávám si stachanovský závazek ten Tvůj potůček navštívit s igelitkou :-D

Pondělí 7. ledna 2008 ve 14:17® pupak

modrak> prd kulovy jen ty hnupove neumej chytat

Pondělí 7. ledna 2008 ve 14:03® modrak
modrak

pupak> Jo a pak se všude píše, jak je na Kocábě kulový. Konečně víme, odkud vítr vane.

Pondělí 7. ledna 2008 ve 13:56® rarach

Mildas: Zkoušel, takto krátkej návazec mi takto funguje na nezatížený streamry nejlépe.

Pondělí 7. ledna 2008 ve 13:47® pupak

Firetiger> vidis kdybys chodil na ryby se mnou, mel bys rocne v mrazacku 150 kg rybiho masicka a chmury by mebyly, postavicku bys mel pekne vyrysovanou a nebyl takovej nedomrdlej chciplonce !!!!

Pondělí 7. ledna 2008 ve 13:13® HugoLampa
HugoLampa

Zisky nejsou jenom finanční :-) ..

Pondělí 7. ledna 2008 ve 12:52® Firetiger
Firetiger

regulus> to jsou moje chmury, co na mě přijdou vždy 1× ročně, když odevzdávám úlovkáč a vyplním si tam své ± 3 kilogramy rybího masa. Zpravidla nějakou dobu přemýšlím, jestli nedělám něco špatně – a tak chvilku počkám, a ono to přejde samo :-)

Pondělí 7. ledna 2008 ve 12:26® HugoLampa
HugoLampa

Jasně že mi šlo o francouze :-) ..Ještě jsem zapoměl napsat,že nakonec musíte přivázat nějaký barevný (nejlépe červený) kousek silonu jako indikátor :-) ..Hmm,když jsem se učil klasicky nahazovat (ne valivým hodem) tak se mi to párkrát zamotalo tak,že jsem šel domů..Když jsem to stříhal,tak jsem si párkrát spletl koncovou 0,16 s nástavcem 0,12 a to jsem byl hodně zlý :-) ..Ale nakonec jsem si to postupně zkracoval tak,jak mi to vyhovovalo a už s tím umím i na sucho :-) ..Kdybych si koupil nový,musel bych si na něj zase zvykat a to mi za to nestojí..Přece jen je zábavnější 50 hodin z volného času chytat ryby s vlastním návazcem,než se 50 hodin učit nahazovat na louce s novým :-)

Pondělí 7. ledna 2008 ve 12:00® Pike007

Tomucha: HugoviLampovi slo asi o francouzky navazec. Ten jde koupit taky, ale tusim za 350 – 450 Kc

Pondělí 7. ledna 2008 v 11:48® Tomucha
Tomucha

Hugo – není lepší si koupit za stovku celý ujímaný návazec? při valivým hodu se totiž ty uzlíky někdy zauzlíkujou a pak je to jeden velký uzlík :-D Verna prodává v brně návazce stojí 100 a vybereš si délku a koncový průměr. Na konci je mikrokroužek

Pondělí 7. ledna 2008 v 11:30® HugoLampa
HugoLampa

Regulusi,zkus:3,2 m­etru průměru 0,40 –1,2 metru průměru 0,35 –1,1 metru průměru 0,30 –1 metr průměru 0,25 –0,9 metru průměru 0,20 a 0,8 metru průměru 0,16 :-) ..Přidej si 2 mouchy,to je 1,3 metru,odečti délku prutu a chytací délka Ti vyjde kolem 7 metrů…Borci při tom umí používat i šnůru!Na sušení to ze začátku nedoporučuju,ale s trochou cviku :-) ..

Pondělí 7. ledna 2008 v 7:41® stopař
stopař

Dobrého jitra přeji mušmeni.Tak vstávat a do rachoty holoto jedna ! :-D

Pondělí 7. ledna 2008 ve 4:11® regulus
regulus

Firetiger> tak takový počty jsem nikdy nedělal a doufám, že dělat nebudu. Obávám se, že kdybys k tomu započítal veškerý matroše (háčky, dubingy, peří a já nevím co ještě) který zůstaly viset na stromech, keřích a pod kameny, došel bys za celou sezónu k ještě závratnějšímu číslu. Já to beru tak, že ten kouzelnej klid u vody nebo spíš ve vodě za všechny ty prachy co do toho vrazíš stojí nebo spíš se to vůbec nedá zaplatit a nějakej kus rybího masa na talíři je mi úplně ukradenej. ;-)

Neděle 6. ledna 2008 ve 23:20® Firetiger
Firetiger

Kolegové muškaři, tak jsem poctivě vyplnil povolenky abych je v termínu odevzdal, a vyšlo mi že mě kilogram rybího masa přišel na 1318 korun a 33 haléřů. Když k tomu přičtu další nezbytné investice – jako bambusový prut, paličkovanou šňůru a 2× naviják Hardy bros. – tak se neubráním pocitu, jestli nedělám něco špatně.
A proto zdvihám číšku růžového vína na zdraví vás všech!

Neděle 6. ledna 2008 ve 23:12® mildas

rarach: Mně se to zdá strašně málo. Zkoušel si to třeba v jeden den prodloužit ? Nepřibylo by záběrů ? Nezpochybňuju, diskutuju.

Neděle 6. ledna 2008 ve 22:37® rarach

BuBu: Je to o velikosti toku, hlavně tedy hloubce, když dáš na potápivku návazec v délce prutu, tak Ti streamer bez zatížení prostě po dně nepůjde, tudíš se sejříš s potápivkou zbytečně, dávám tedy návazec maximálně metrovej, na klasickejch podhorskejch říčkách těch 0,5 m 9-) .

Neděle 6. ledna 2008 ve 22:04® Zauwi
Zauwi

to Bubu: pro mě je to malej zázrak, u tý suchý mi to fakt hodně pomohlo

Neděle 6. ledna 2008 ve 22:00® regulus
regulus

bubu> je to makačka na bednu, než ti dobrnkne, jak je to kouzelně jednoduchý. Postupy jsou vesměs stejný, jen ten výklad je jinej.

Neděle 6. ledna 2008 ve 21:51® bubu
bubu

Zauwi> není zač, šak to není z mé hlavy,jen jsem to předal.

Neděle 6. ledna 2008 ve 21:50® fikus
fikus

HaD> správně, JEDNIČKA!! žádná dvojka.....

Neděle 6. ledna 2008 ve 21:49® Zauwi
Zauwi

to Kachna: je to super věc, od tý doby, co to mám se mi moucha pokládá o dost líp(díky Evžovi)

Neděle 6. ledna 2008 ve 21:43® bubu
bubu

regulus> ten postup ze Slovenska je dosti podobný,ale jaksi moc složitej. Mně výroba trvá asi deset minut. Naučil mě to jeden dobrý člověk,jmenoval se, František Dobrota… Sakra,co to plácám

Neděle 6. ledna 2008 ve 21:27® Kachna
Kachna

regulus> dík

Neděle 6. ledna 2008 ve 21:25® regulus
regulus

Kachna>

globalflyfisher.com

www.instinctive.co.nz

Neděle 6. ledna 2008 ve 21:22® Kachna
Kachna

bubu> Mohl bys mi prozradit jak ten návazec motáš? Časem, třeba mailem, nebo nějakej odkaz, jestli to na webu někde je. Jo a ještě z jakýho průměru ho vytváříš? Dík.