Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 31. prosince 2007 v 17:45® Zauwi
Zauwi

to Kubajs: záleží na tom, jakej druh mušky máš na mysli, jakou velikost, jak šetříš = nedá se to s určitostí říct…

Pondělí 31. prosince 2007 v 17:32® Kubajs
Kubajs

na kolik je asi mušek sáček 7×10cm mám namysli dubing

Pondělí 31. prosince 2007 v 17:03® sus1

regulus> Podle těch lidí aby dodávali ryby každej tejden.:-D

Pondělí 31. prosince 2007 v 16:03® LojzaRybka
LojzaRybka

regulus>ahoj,neboj zejtra tam nikdo nebude:-)

Pondělí 31. prosince 2007 v 15:54® Zauwi
Zauwi

to Regulus: :-(( , u nás to takhle vypadá tejden po zahájení, a pak když už jsou duháci venku, tak je zase klid

Pondělí 31. prosince 2007 v 15:49® regulus
regulus

Zauwi> jestli myslíš to z lovu, tak ne nevysazovali. To je bohužel tvrdá realita jednoho splavu, kam jezdím asi 10 nebo 15 let a ještě před dvouma nebo třema rokama jsem tam byl buď sám, maximálně 1 nebo dva místní. Od listopadu do března jsem tam obvykle nikoho nepotkal, no a včilka to vypadá takhle. 8-(

Pondělí 31. prosince 2007 v 15:47® Zauwi
Zauwi

to Tomik::-P

Pondělí 31. prosince 2007 v 15:44® Tomik
Tomik

Zauwi>:-D

Pondělí 31. prosince 2007 v 15:44® Zauwi
Zauwi

to Regulus: u vás se před Silvestrem vysazuje? :-1

Pondělí 31. prosince 2007 v 15:42® Zauwi
Zauwi

to LaMa: je to fakt, na vázání keramiku, jsem nasranej pořád… to Tomik: já jsem věděl, že se ozveš:D

Pondělí 31. prosince 2007 v 15:41® LaMa
LaMa

regulus> asi máš pravdu že je to kus od kusu. Měl jsem od kamoše pujčenou bobinu za 50,– (tak jsem si ji koupil taky) ale jemu to vubec nitě netrhalo a ta moje jo … takže leži ve skříni.

Pondělí 31. prosince 2007 v 15:41® Tomik
Tomik

Zauwi> jeste bys měl napsat kdo Tě tu fintu naučil..:)):-P

Pondělí 31. prosince 2007 v 15:30® regulus
regulus

LaMa> nastrčím niť za začátek bobiny a vcucnu hubou, projede to jak malina. Já si finišér neupravoval a jde mi to s ním v pohodě. Já mám tělíčkový nitě, drátky a lametky na těch úzkejch cívkách takže tu bobinu používám a v pohodě, nic netrhá ani netřepí, je to asi kus od kusu. Keramická na vázací nitě je jasná, tu koupit musíš, jinak seš pernamentně nasranej. Mě z toho svěráčku nekloužou ani 24 háčky :-93; . Dál to nemá cenu rozvádět, jednak Kubajs je 14-ti letej kluk, nevíš jestli ho to za půl roku nepřestane bavit (on to neví taky) a netuším, jaký má finanční možnosti. Myslím si to co jsem napsal před tím.

Pondělí 31. prosince 2007 v 15:29® LaMa
LaMa

Zauwi> tak to by mě teda v životě nenapadlo :-D diky určitě vyzkouším.

Pondělí 31. prosince 2007 v 15:22® Zauwi
Zauwi

to LaMa: navlékač nití vyhoď!Stačí strčit začátek niti do bobiny…nemusí to bejt ani úplně přesný a pak to normálně přes tu trubičku nasaješ,rychlé a účinné:-1

Pondělí 31. prosince 2007 v 15:18® LaMa
LaMa

regulus> otazečka: jak teda protahneš nit bobinou??? Bez navlekače si to nedovedu představit. Finisher jsem musel upravit jinak s nim nešlo ukončit mouchu. Teda šlo ale s problemama a nervama, ted je v poho. Bobina, no nevim ale mam i širší bobinu obyč. a rve to nitě takže jsem šel do keramiky a v poho. Dokonce to dokaze totalne roztřepit i teličkovou nit ktera je hrubá. Nužky používám jen na drátky, na nitě jsem si koupil jiné ostre. A skřipec no dejme tomu ale budu si kupovat ten s pružinou bo se mi docela často stavá ze u čelisti toho skřipce se pirko urve. No spíš než set bych doporučil koupit si třebas levnější svěráček ale komponety si dokoupit už něco málo lepší hlavně to chce keramickou nebo titanovou bobinu a ostré nůžky. Ja osobně s tím moc spokojený už nejsem, ze začátku jsem byl ale pak mi začali hačky v čelistech klouzat a hybat se. Ja taky kupoval do začatku to nejlevnější bo sám sem nevědel jestli u vázání zůstanu nebo si budu mouchy raději kupovat ale uvazat mouchu má hodně plus. Uvážeš si mouchy ktere v obchodě neseženeš. Cena je uplně někde jinde než u kupných a navíc ryby chycená na tvou mouchu udělá 2× vetší radost. Jinak je mi úpně jasné že prachů není nikdy dost ale právě že takovým kupem se pak věci spíš prodražují i když v první chvíli to vypadá jak jsem neušetřil. Toď mé zkušenosti s mou vazaci sadou. Jinak pokud někdo chce tak můžu ty 2 bobiny podarovat ale před upozorňuji že to jsou šmejdy jedna byla v sade a druhá stala 50.

Pondělí 31. prosince 2007 ve 14:48® regulus
regulus

Tak ještě jednou to Tomuchovo PFko

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img15530.jpg
Pondělí 31. prosince 2007 ve 14:44® regulus
regulus

LaMa> už jsme se o tom bavili, nesouhlasím s tebou tak docela. Navlíkač nití nepoužívám, tak nevím, jehla no dejme tomu. Nůžky jsou sice nic moc, ale stříhají, bobina je na úzký cívky který patrně nemáš a je úplně v pohodě, u široké cívky ti to musí nutně trhat nitě, finišer a skřipec je totálně v pohodě, no a svěráček je taky použitelnej, jenom ne v tý krabici, tam to jde fakt hodně blbě, je potřeba ho nějak připevnit, což jsem udělal. :-D Uvědom si, kolik je Kubajsovi let, takže pokud by neměl sponzora, tak v případě rotačního Tvrdka je to skoro 6 tisíc se všema těma ptákovinama, s obyč Tvrdkem 2 tisíce a s tou Indií se vejde pod litr i když si bude muset něco dokoupit, pravda za cenu nižší kvality, ale 2 roky mu to vydrží.

Pondělí 31. prosince 2007 ve 14:32® regulus
regulus

bubu> už sem mu to psal v osobce

Pondělí 31. prosince 2007 ve 13:11® LaMa
LaMa

Zauwi> jj to jsem viděl taky jak dělají muškařáky ale neviděl jsem to uplne do konce

Pondělí 31. prosince 2007 ve 13:10® LaMa
LaMa

Vazací sadu mám taky. Kupoval jsem ji hlavně z důvodu že dost často vážu mouchy u tchána tak jsem si ji koupil ale nebyla to štastná volba. Stala okolo 500 ale nedopročuji ji. Původně jsem nechtěl nic drahého bo jsem nevěděl jestli u vázání zůstanu. Je to Indie a už se ohlížím po rotačním Tvrdkovi s deskou. Navíc jediný použitelný vázací nástoroj je navlíkač nití a jehla jinak ostatní je totalní aušus a musel jsem kupovat veci nové a kvalitnější bo s tím se nedalo absolutně vázat. Navíc nechápu proč sveráček začíná rezavěť to mi hlava nebere. Jinak uričitě exustuji kvalitní vázací sady ale ne za 500 ale za podstatně vyšší cenu. Za 500 to jsou akorát vyhozené peníze ale možná někdo narazil na sadu levnější a kvalitnější ale ja ne :-|

Pondělí 31. prosince 2007 ve 13:07® Zauwi
Zauwi

Teďka jsem utrpěl šok, na Discovery byla reportáž o tom, jak se dělám graqfitový mušk. prut, bylo to vcelku zajímavý, ale ta poslední věta mě dostala! „Když už je prut hotový, tak nám nezbývá nic jiného než napíchnout na háček NÁVDADU!, nahodit, SEDNOUT NA STOLIČKU A ČEKAT!!!“=-| , tohle jen tak nerozchodim…jdu si dát panáka

Pondělí 31. prosince 2007 v 11:20® Tomucha
Tomucha

Tak bohužel PFku mi to nebere =-|

Pondělí 31. prosince 2007 v 11:15® Tomucha
Tomucha

Přeji všem příjemně stráveného Silvestra a v novém roce vše nejlepší a přesný hod !

Pondělí 31. prosince 2007 v 10:54® bubu
bubu

regulus> ty máš tu vazací sadu,co se na ni ptá Kubajs? Nechci ji zatracovat,neb ji neznám.

Pondělí 31. prosince 2007 v 10:34® bubu
bubu

Kubajs> taky by ti do začátku moh pomoci Buko. Má spoustu materiálu a taky ochotně poradí. Laky,flotanty,ni­tě,dubingy a td. :->

Pondělí 31. prosince 2007 v 6:42® regulus
regulus

Dobrého rána páni hmyzáci. :-93;

Pondělí 31. prosince 2007 v 0:20® LaMa
LaMa

tak ja je teda zkusím objednat ale až 2. ledna to bude nižší daň a budu mit krabičku hačku navic za stejne prachy nez bych koupil ted teda pokud sniží daň z 19 na 15%