Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 28. prosince 2007 v 1:01® LaMa
-
Firetiger> jepicky vazu zasadne bez nozicek…ryby to zerou i tak takze nemam duvod je vazat … mozna je jednou vazat zacnu ale prozatim nemam duvod
- Pátek 28. prosince 2007 v 0:20® Zauwi
-
to Siri4: díky za vyčerpávající odpověď, ještě si to pěkně párkrát přečtu a možná vyvodím i nějaký důsledky…každopádně mě nebaví fotit mouchy, protože to trvá dlouho a moje výsledky zatim stojí za prd…asi si k tomu budu muset sehnat manuál…pochybuju, že ho doma ještě máme..
- Pátek 28. prosince 2007 v 0:10® Firetiger
-
rarach> Rudo, píšu si do deníčku. To je snad poprvé, co Ti má moucha přišla PŘÍLIŠ výživná. Ó bože, všechno je jednou poprvé…
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 23:52® Kachna
-
Firetiger> only parachute
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 23:43® rarach
-
Fire: myslím, že je to úplně fuk, stejně tak je fuk, když tam nejsou nožičky žádné. Na můj vkus děláš ty jepice dost výživné, já když zcela náhodou toto vážu, tak hubenější,nebýt těch střapců na prdeli, tak bych to odhandul na minichrosťu.
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 23:38® Firetiger
-
Kolegové vazači, poraďte mi – jsou na jepičkové mušky lepší nožičky z kohouta nebo z CDC? Chrostíka vážu zásadně z CDC, ale u jepičky jsi nejsem jist…
Děkuji za radu a komentář
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 22:55® Kachna
-
Siri4> Čéčé, ty ses teda rozjel. Budu si to muset ještě minimálně jednou přečíst, bo ty terminusi technikusi nemůžu najednou vztřebat
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 22:40@ ???
-
Bubu – pokud ten „problem“ s kamerou nemate jeste vyresen (byl bych reagoval drive, ale z mobilu sem nepropasiruji delsi textik), postup je nasledujici (sam jsem naprosty zacatecnik, ale toto je zaklad…) – snad kazda (DV ale i Hi8) kamera, vc. tech nejlevnejsich, ma nekde vicemene po ruce tlacitko pro vyp. autofokuseni, takze to chce nechat zaostrit „scenu“ – vets. na objekt v 1/3 hloubky zony, ev. na to nejdulezitejsi, pak vypnout AF a snimat deni na scene – nehybat kamerou nezoomovat, jen kdyz hl. objekt utika, rychle prezoomit nebo svenknout, ev. nechat zaostrit, opet vypnout, nevrklat zbytecne pristrojem, nechat hybat objekty na scene… Nakonec ty dobre kousky mezi hranim si s udelatky sestrihat. Zauwi – uvazovals o zmene digitaku? Nedelej to! Nejdriv se nauc pracovat s tim, co mas… Camedia 4k ma svetelny objektiv, pro ty vcelku vzacne momenty, kdy to AF nezvlada, ma manual focus (byt trochu nepohodlny) + totalni kontrolu nad nastavenim. Na fotce jsou special brylova skla, focena pred x lety jako polotovar pro montaz – tedy bezestinove, ale byl treba pocit smerovaneho svetla – fotak Camedia 2020, muj prvni digitak. Staci nasvitit, nastavit fotak, fotit staticke veci ze stativu nebo aspon s oporou, tot vse… Ten milion a pul debat okolo je naprd, kdyz tomu clovek neda, co je treba – aspon v zakladu.
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 21:44® Firetiger
-
stopař> ta oranžová není marná na tagy, tu si nech. Prdelky by nemuslely být marné ani z té růžovky. Jinak je to ale bída matroš.
ZN> vážu dost dlouho na to, si uvědomil některé ze svých četných chyb
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 21:09® bubu
-
brčál-ten katalog od Emila jsem měl,jenže jsem ho komusi půjčil a je v trapu. Tam měly být ty muchy skenovaný? To asi neměli takovej sráč jak já
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 20:59® bubu
-
brčál-mno,vyzkoušet jsem to musel, ale raději zůstanu u focení. To skenování je divný.
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 19:46® stopař
-
Pawel – Né bobinu používám jinou,svoji vyzkoušenou.
Firetiger – No já spíš přemejšlím že je naučím lítat směr koš.
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 18:48® sus1
-
regulus> Ano,ukládají se automaticky v digi fotáku.Já používam zoner 9 a je to špic,umí toho až moc a ani to nevyužiju,ali jinak fakt super.čus.
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 18:35® ZN
-
Firetiger: Btw.,kdy jsi začal vázat?
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 18:20® OndruchM
-
Firetiger> kolik dáš za to, že tě těch nití zbavím?
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 17:54® Firetiger
-
stopař> ty nitě jsem si v začátcích koupil taky, přišly mi výhodně levné. Jsou krásný příklad toho, že za kvalitu si stojí za to připlatit.
Proti třepení Ti mírně pomůže, když je budeš vázat namočené (slina pomahá). Budou se trošku míň trhat, když je nebudeš vázat z bobiny ale jenom prstíky – ustřihneš kus nitě, nasliníš a vážeš z ruky. Nejvíc jim ale vyčítám, že po namočení hodně ztmavnou. Tomu nejde čelit.
Jo, a abych nezapoměl – mladému začínajícímu vazači rád odprodám jen málo použitý set těchto šitových nití. Zn. levně
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 17:44@ Pawel
-
stopař: Kdysi jsem si podobnou sadu také koupil. Jsou to tělíčkové nitě. Vzhledem k těm zářivým barvám je používám spíše na tagy. Pevné moc nejsou, ale zase se tak netrhají, jak píšeš. Jestli nemáš náhodou nějakou špatnou bobinu. Ta na obrázku nevypadá moc důvěryhodně.
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 17:12® Kachna
-
Šáďa, regulus> Pro mě je každá informace přínosná
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 17:10® Šáďa
-
regulus: pokud se opravdu někdo takový našel , tak to pro něj určitě byla přínosná informace
to máš pravdu.
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 17:09® stopař
-
Nazdar pánové.Před nedávnem jsem koupil v jednom obchodě s rybářskýmí potřebami tyhle nitě. Jenže ouha nic moc ,strašně se třepěj a při použití malého tahu se nit trhá. Jsem moc sklamanej.Nebo máte někdo jiné zkušenosti ?
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 17:02® regulus
-
Šáďa> info bylo pro lidi, pro který není PC a Digi foťák zas až tak průhledná záležitost nebo jak bych to kulantně řekl, řeč byla pochopitelně o vlastních fotkách, nikoliv o staženejch z webu. Su přesvědčenej o tom, že se určitě najde někdo, kdo si ty clony a časy zapisoval.
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 16:56® Šáďa
-
regulus: záleží na tom jak byla fotka zpracována a uložena. Já třeba fotky na web dávám bez exifu, a navíc co se týče fotek na webu nelze věřit všemu. Je spousta prográmku které ti exif předělají tak jak potřebuješ, takže si tam můžeš zadat co chceš
Pokud je exif skutečný je to samozřejmě něco jiného tam je opravdu velkým pomocníkem k tomu jak udělat stejnou nebo alespoň podobnou fotku
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 16:39® regulus
-
Sem se rejpal s nějakejma fotkama a dobrklo mě, že možná někteří ani netušíte, že veškerý informace o digi fotce jsou uložený v samotným souboru a to včetně clony, času a dalších údajů z foťáku. Tyto informace jsou užitečný např. při laborování s focením much. Lze je zobrazit ve vlastnostech obrázku (obr.1) nebo to umí i nejspíš většina programů pro úpravu fotek (obr.2)
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 16:25® LaMa
-
regulus> jj pak napisu jak je na tom skalp a jak budou na tom zlate hlavicky…
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 16:22® regulus
-
LaMa> tak pak hoď report, jak je to s kvalitou.
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 16:17® stopař
-
kde jste všichni ? To všichni tvrdě vážete nebo jste v zaměstnání ?
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 16:14® LaMa
-
regulus> uz to mam vse v kosiku nachystane na objednani…po svatkach to objednam…mam tam nejaky skalp a zlate hlavicky + dalsi nejake blbosti na vazani…
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 14:59® regulus
-
LaMa> objednávals nakonec něco v tom Polsku (TAIMEN)????
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 14:20® Zauwi
-
Jestli dorazí kámoš,tak jdu letos naposledy na ryby, tak se tu mějte:)
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 14:11® Buko
-
LSD: Je to Martin.Neomlouvej se, třeba jsi to navečer jen přeslechl.