Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 6. prosince 2007 v 17:01® iceman
iceman

LaMa> stáhnutí jde dobře, stahoval jsem bažanty a kachny a jako amatér jsem to zmákl. Sám váhám stejně jak ty – další možnost je koupit 1g pírek Veniard za 99 Kč, má je Šebesta.

Čtvrtek 6. prosince 2007 v 16:06® LaMa
LaMa

iceman> no je mi jasné že můžu ušetřit a nebo taky prodělat. Spíš si ale ten skalp koupím. S mojím vazaním těch par březnovek co z něj uvažu tak to mám na X let. popř. na nožičky jiných mokrých mušek… Jinak zaraždit, stahnout, nasolit bo by mi udělal tchan…takže v tom problem nevidím jen nevím jestli by při té operaci nedoslo k poškození toho peří. Bo škubat slepici a nebo stahovat je asi rozdil

Čtvrtek 6. prosince 2007 v 15:28® Kachna
Kachna

hoj všici pivo

Čtvrtek 6. prosince 2007 v 15:17® iceman
iceman

LaMa> včera jsme to se Zauwim diskutovali. 700 kč za pár, pošta tak 120 Kč. Zavraždit, stáhnout, očistit, nasolit, dobře nechat uschnout.
V postatě tě vyjde skalp na cca 400 kč se spoustou práce a s kdovíjakým výsledkem. Otázka je tedy – stojí to za ušetřených 90, popř. 200 kč???

Čtvrtek 6. prosince 2007 ve 14:14® LaMa
LaMa

Zauwi> aha tak to jsem nevěděl že se daj sehnat i levněji, všude jsou pravě ± 600–700 za skalp…jinak kvalita je stejna? No maso ochutnavat zrovna nechci i když by bylo třebas dobré :-D

Čtvrtek 6. prosince 2007 ve 13:25® Zauwi
Zauwi

to LaMa: daj se sehnat levnějc, třeba u Šindeláře je za 490, ale pokud chceš ochutnat maso…:-1

Čtvrtek 6. prosince 2007 ve 12:59® LaMa
LaMa

nemáte někdo zkušenosti z odběrem korptví z chovu? Narazil jsem na chov a nasledny prodej korptvi staří 10 měsíců a cena je 700 za pár. Takže by z nich byly 2 skalpy a ještě nějaké to maso teda jestli se to dá sežrat :-D :-D :-D . Což cenově vychazi super když jeden skalp v obchode stoji 700.

Čtvrtek 6. prosince 2007 v 10:29® modrak
modrak

Firetiger, regulus> Google je mocný. :-D www.chvalamuskareni.xf.cz odstavec I.1.3.

Čtvrtek 6. prosince 2007 v 10:21® iceman
iceman

Tak dnes sundám lajny z reelů a zazimuji. Nechám si na navijáku jen I kdybych náhodou zešílel a šel zastrýmrovat.

Čtvrtek 6. prosince 2007 v 9:33® Zauwi
Zauwi

ku*wa, koukám že na tom s tim pravopisem taky nejsem 2× dobře…:(

Čtvrtek 6. prosince 2007 v 8:36® Buko

brčal>Honzo, vzpomeň to kroužkování na TVV. Psát se mi nechce.Chce to ukázat. S Tomem jsem na to téma vedl řeč asi před dvěma. Nemůže si zvyknout.Starého vazačského kozla, jako je Tom už nepředěláš. U něj je to jen rutina.Dělal jsem to taky. Dnes je tomu usmívám, jak dlouho mi to trvalo, než jsem znovu zvykl na jiný styl kroužkování.

Čtvrtek 6. prosince 2007 v 1:24® Zauwi
Zauwi

jinak dneska zase první:D!

Čtvrtek 6. prosince 2007 v 1:23® Zauwi
Zauwi

to regulus: nejsi sám neboj se:) btw:tedka jsem přišel z putiky a očekával jsem vášnivou debatu na „španělský způsob“, bohužel se nic takového zatím nekonalo, tak doufám, že to uchováte v živé paměti na TVV a pořádně to rozjedete!!!

Středa 5. prosince 2007 ve 23:29® Kachna
Kachna

hoj a zvláště španělům :-D

Středa 5. prosince 2007 ve 23:09® regulus
regulus

hraji> myslíš přímo na ústředí???

Středa 5. prosince 2007 ve 23:07® regulus
regulus

modrak> ty brďo, tak včilka su z toho naozajstný ko**t. Sorry, ale neporozuměl jsem ani slovo, zvláště pasáž o španělským způsobu je výživná, bohužel mi to nic v souvislosti s rybařením neříká.:-D

Středa 5. prosince 2007 ve 22:34® fikus
fikus

jindrich> to taky, ovšem nejdůležitější na bábovce je její autor Rici. :-) ostatní jsme jen její náruživí konzumenti.

Středa 5. prosince 2007 ve 22:27® Firetiger
Firetiger

modrak> jó, fantazie a živočišné tuky, to je moje ;-) Popisuješ to strašne složitě, ve skutečnosti to bude o grifu. Už se vidím, jak šíleně nasratý budu až mi na nějakém TVV ukážeš španělský styl nožiček rychlým, elegantním a zdánlivě jednoduchým pohybem… fik fik fik :-))

Středa 5. prosince 2007 ve 21:55® hraji
hraji

Brněnští muškaři, v pátek se koná schůzka za účelem výměny zkušeností z vázání a samotného vázání. Začátek v 18 hodin v klubovně MO Brno 3 na Soběšické 83.

Středa 5. prosince 2007 ve 21:45® bubu
bubu

zauwi- v poho,nic se neděje. Pokud nejde o život a svaz,jde o hovno ;-)

Středa 5. prosince 2007 ve 21:35® modrak
modrak

Firetiger> Máš příliš bujnou fantasii nebo zálibu v sádlo-máslo. :-D Zjednodušeně. Snopek větviček přiložíš k holému ramínku háčku, špičky přesahují očko o budoucí délku nožiček, přivážeš je tak, aby se po stažení rozprostřely kolem ramínka a necháš si místo na hlavičku, dotvoříš mouchu, špičky přehneš k obloučku a vyvážeš hlavičku. Pramen: Jaromír Kudlák – Chvála muškaření.

Středa 5. prosince 2007 ve 21:21® Firetiger
Firetiger

modráku, kluku vyfikundovatá, jak se vážou nožičky na španělský způsob? Já si pod tím představím nějakou zvláště rafinovanou formu tělesných trestů…

Středa 5. prosince 2007 ve 21:17® modrak
modrak

Nevím jak ostatní, ale jsem pravák a přirozené mi přijde natáčet tělíčko, srpky a vázací nit směrem od sebe. Pokud jde o kroužkování, pokud chci, aby se zařízlo do dabingu, kroužkuji od sebe, pokud chci, aby vyniklo, kroužkuji k sobě. Stejně to dělám v případě palmerů. Pokud vážu kroužkovaný palmer od očka k obloučku, natáčím srpek od sebe a kroužkování, jenž ho drží, k sobě (křížem přes srpek). Jediná nevýhoda výše uvedeného je, že při vázání nožiček mokré klasiky je nutné přiložit snopek na odvrácenou stranu háčku, aby ho nit stáhla dolů pod ramínko. Toto řeším tak, že nožičky natočím, pak je stáhnu levačkou pod ramínko a zafixuji nití, nebo je vážu je španělským způsobem. Možná, že to dělám blbě, ale jsem na to tak zvyklý a vyhovuje mi to.

Středa 5. prosince 2007 ve 21:09® HaD
HaD

iceman> prej nesmíš psát o viagře :-D

Středa 5. prosince 2007 ve 21:06® HaD
HaD

iceman> to ne, ošéfovaný to není…je tam nějaký časový limit od posledního pohybu…taky se mi to už stalo…ale zeptám se Radima

Středa 5. prosince 2007 ve 21:02® iceman
iceman

Proč se mě stává, že napíšu dlouhý příspěvěk a po odeslání se zde neobjeví a můžu to psát znovu? že by to měl HaD nějak ošéfovaný, abych tu neplkal? :-O

Středa 5. prosince 2007 ve 20:55® Zauwi
Zauwi

taky by mě zajímalo, jak to je, jsem ve stavu totálního zmatku:-((

Středa 5. prosince 2007 ve 20:55® brčal
brčal

fikus> osobně to překroužkuji černou vázací niťí a rybám to nevadí.

Středa 5. prosince 2007 ve 20:54® brčal
brčal

Buko verzus Tomucha kdo má pravdu:-D :-D

Středa 5. prosince 2007 ve 20:53® brčal
brčal

Buko verzus Tomucha kdo má pravdu