Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 18:13® Axamith
Axamith

No jó, z Hlinska je už jenom kousek na Aljašku, to se ani nedivím. :-))

Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 17:58® Zauwi
Zauwi

to Axamith: na sluníčku byly –2 podle teploměru, když jsme přišel domů, tak bylo –5,5 , já ukončil včera,ale pokud bude zítra auto a aspoň trochu pěkně ,tak bych ještě vyrazil:-)

Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 17:51® Axamith
Axamith

Tak to jsi měl docela nářez. Možná ti pomůže ta mooje metoda, nebude se tvořit tolik ledu roztřikovánám vody. Já to letos už na P ukončil. Večer přidám nějaký fotky. Už mi pomalu rozmrzají prsty . . .

Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 17:48® Zauwi
Zauwi

to Axamith: budu to muset ještě pilovat…,jinak 30sek pod hladinou mi na ten led zabíralo tak z 50%,někde jsem měl už docela solidní bakule…snad se zítra ještě dostanu…

Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 17:43® Axamith
Axamith

Zauwi : tak to jsme na tom byli stejně. Já to řeším ponořením do vody. cca 10 sek. a je po ledu. A taky se snažím při házení nepotahovat za lajnu. Prostě mám nějakou délku vysoukanou z prutu a tím házím bez pohybu lajny očkama. Je to méně konfortní, a tu chvíli v mrazu se to dá přežít. Já byl dneska línej si prut při namotávání lajny na naviják „odledovat“ a o bakulu ledu na prvním očku jsem si slíknul rychlospojku z lajny. Ještě že to neuplavalo.

Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 17:25® Zauwi
Zauwi

to Axamith:nemyslel jsem patlat cokoliv na lajnu,ale na očka..,akorát jsme se bál, aby to, co bude na očkách nepošramotilo lajnu takhle to vypadalo včera při mínus 5ti: prut zamrzlej do 5ti minut,a při takovýhle zimě se mi nechce čekat třeba půl minuty než to rozmrzne,musim bejt v pohybu nebo bych zmrznul… Ale abych nehledal jen zápory,tak to má jednu výhodu.Jak jsem měl zaprasenou šňůru,tak mi to ten led odřel…nešlo to vůbec umejt..teďka ještě dát dokupy korek a bude to ok:)

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img14927.jpg
Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 17:09® Axamith
Axamith

Osobně bych neřešil zamrzání oček matláním čehokoliv na lajnu. 1) očka namrzají díky stříkající vodě při pohybu šňůry, takže olej ani nic jinýho tomu nezabrání, leda že bys chytal na poušti. 2) když namrznou, tak taky rozmrznou; stačí na pár vteřin potopit prut do vody a je po ledu. 3) když už se o šňůru chci postarat, tak bych ji na konci sezóny namočil do slabého roztoku saponátu a pak otřel měkým hadříkem. Obecně je lajna spotřební materiál a ten se musí totálně opotřebovat. :-D

Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 17:08® Kachna
Kachna

Buko> Jsem rád, že to o těch silikonech už vím. Už tím nic mazat nebudu. Člověk se furt učí. Dík za osvětu.

Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 17:02® Buko

Kachna> Ten prodavač je odborník a chytá třeba kapry, ten o tom ani neví.Potřebuje prodat. Když prodá silikon, prodá Ti i za rok novou šňůru. Ostatně, jsi dospělý a rozhodnot se musíš sám.

Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 16:31® Zauwi
Zauwi

to Kachna:dočkej času, jako husa(kachna!) klasu:), já do práce chci chodit:)

Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 15:46® Kachna
Kachna

Zauwi> Už abys chodil do rachoty. Vysíš tady od rána do noci, krom přestávek na rybaření :-))

Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 15:39® Zauwi
Zauwi

to Kachna:neva:-P

Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 15:37® Kachna
Kachna

Zauwi> Už ti nic neporádím!!! Dělám všecko špatně :-P

Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 15:36® Kachna
Kachna

Buko> Poradil mi to prodavač v rybářských potřebách. Neviděl jsem na to nic špatnýho, viz (nekvalitní)foto: :-|

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img14926.jpg
Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 15:34® fikus
fikus

ad silikonový olej> nevím co obsahoval silikonový olej před 30 lety, ale na obalu současného ve spreji je napsáno toto složení: propan, butan, isobutan, polydimethylsi­loxan. Na obalu tekutého silikonového oleje složení sice není, ale je tam napsáno: chemicky neutrální. Možná se mohu mýlit, ale složení silikonového oleje se za posledních pár desítek let mohlo změnit. To co kdysi platilo, že silikonový olej šňůry rozežíral, dnes již platit nemusí. Osobně to na svých lajnách zkoušet nebudu. :-)

Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 15:22® Zauwi
Zauwi

to Bubu:osobka

Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 15:22® Zauwi
Zauwi

jeden telefonát a je to vyřešeno

Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 15:18® Zauwi
Zauwi

to iceman:zatím to 3× nemám,ale abych neměl:-(( …provokatére:-1

Čtvrtek 29. listopadu 2007 v 15:03® iceman
iceman

Zauwi> tak nabídni kamarádům se slevou to co máš 3× ne? 9-)

Čtvrtek 29. listopadu 2007 ve 14:39® Zauwi
Zauwi

to Buko: díky moc

Čtvrtek 29. listopadu 2007 ve 14:38® Buko

regulus> Další námitka? Nebo jinak, udělej testera. Namaž si šňuru silikonem. Já jich zrušil, než mi někdo poradil. Tenkrát v dávnověku byly paličkované a obtížně se pod pultem daly sehnat Shakespeare ve sporovních potřebách za 26,–Kč. Pro zasmání, nebyla na nich uvedena AFTMA. Tak jsi sice měl šňůru z dovozu ale nepasovala na prut. A tak jsme to měnili mezi sebou jak známky, až si se trefil a začlo ti to lítat

Čtvrtek 29. listopadu 2007 ve 14:32® Zauwi
Zauwi

to regulus:mno ale abych doma pak neměl některý věci 3×!!!Budou Vánoce,tak bych taky chtěl koupit nějakej ten dárek, na kterej mobil mám volat asi nevíš co?

Čtvrtek 29. listopadu 2007 ve 14:31® Buko

regulus> Znovu, před 25–30 lety paličkovaná šňura.Souhlas a bez toho to neplavalo. Na „plast“ to nemůžeš použít.

Čtvrtek 29. listopadu 2007 ve 14:24® regulus
regulus

Zauwi> tak to je mazec, asi v tom mají kapku chaos.

Čtvrtek 29. listopadu 2007 ve 14:23® regulus
regulus

Buko> Wáclaw> já tím nechtěl říct, že to tím mažu nebo nedej bože abych to někomu poradil. Jen jsem konstatoval fakt, že se to před těmi mnoha roky prodávalo. Vím to z toho důvodu, že to byla jediná možnost kde tehdy koupit silikonovej olej (potřeboval jsem ho zcela na něco jinýho). No a možná vyhrabu ještě tu krabičku od tý silikonový vazelíny, mám dojem, že jsem ji v tom svým bordelu někde viděl, takže pokud tam ještě bude ta nálepka co byla na víčku, tak to sem ze srandy hodím.

Čtvrtek 29. listopadu 2007 ve 13:46® Zauwi
Zauwi

lidi průser!!Dneska mi přišla zásilka od Hensů!Akorát to byla objednávka, kterou jsem zadával před měsícem, je tam jen polovička toho, co jsem chtěl a to mi pan Macháček odepsal, že moje objednávka nedošla!Takže bych potřeboval zavolat, abych tu druhou půlku zrušil, protože jsem si tedka v pondělí objednal další várku a už bych se asi nedoplatil! Který číslo(co maj na stránkách) je to, co potřebuju?S faxem jsem se moc nedomluvil…:(

Čtvrtek 29. listopadu 2007 ve 13:12® Wáclaw
Wáclaw

Hezký den Všem
S tim acetonem:je fakt,že jich je spousty druhů těch silikonů,olejů,ma­zadel.Nedalo mi to a googloval jsem :-D Jediný silikonový přípravek,nad kterým bych možná popřemýšlel byl nějaký Eros oil na kondomy,lubrikant nebo co to bylo,potravinářské složení,tudíž by měl býti nezávadný.Jinak silikonová mastidla jsem našel tak akorát na řetěz na kolo atp.a tam bych ty škodliviny očekával.Ten klasický silikon ,aceton opravdu obsahuje,ale ten se stěží dá použít :-) Já osobně bych to taky na šňůru nedal.Je spousta přípravků na šňůry.Doufám,že nebudu za blbce :-D

Čtvrtek 29. listopadu 2007 ve 13:10® modrak
modrak

Jo hedvábná paličkovaná šňůra, to je nádhera, ale to pr..ní se s údržbou. Nicméně, toužím po ní. Až ji budete někdo vyhazovat, dejte vědět.

Buko: Vím a jsem. Proto taky pracuji na zkušebně jako hlavní zlý muž.:-D

Čtvrtek 29. listopadu 2007 ve 12:36® Buko

modrak> Koupím Ti Juice jak Ivošovi. Jsi potvora, víš to?

Čtvrtek 29. listopadu 2007 ve 12:35® Zauwi
Zauwi

to regulus:kdo se v to mám vyznat:D