Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 22:08® fikus
-
brčal> jo, přesně, to je férové, ale hlavně máš možnost výběru a to je to nejdůležitější.
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 22:08® brčal
-
Když si jdete zalyžovat utratíte za skypas za den 500kč a za roční povolení k rybolovu utratíte 1000 kč ??????????????????
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 22:07® mildas
-
brčál: Na co ty smajlíky, když píšeš naprostou pravdu ? fikus: A na jakou jinou debatu ? Proč o tom nemluvit právě na mušk. webech ? Kdyby se jeden další chytil za nos, má to smysl.
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 22:07® fikus
-
nebo třeba třetí varianta, neprodání povolenky vůbec, tedy myslím po vyčerpání limitu.
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 22:05® brčal
-
Je to jednoduché prostě nebrečte že není PO nebo Lipan. SH vzal Lipana z míst kde jich není moc nebo spíš místy . Hlavně sem si rýpnul proto že píše jak je málo PO a LIpana a sám je sáčkuje. Fikus ber PD kolik chceš přijed na Skaldu a majitel řekne chceš CHAP za 150 kč nebo Vem do bílého domečku domů tak dej 250 a to je férové ne.
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 22:02® fikus
-
mildas> tomu rozumím, o to mi právě šlo odlišit tyto dvě věci ktré spolu nemají nic společného. Myslím, že nejde změnit přírodní zákon a to třeba ten, že člověk původně lovil vždy pro maso. Koníčkem se mu to stalo až později. Proto jsem pro zavedení limitů odnesených ryb. Jestli 5, 10, nebo 15, to není podstatné. Jde o omezení odnesených ryb rybáři kreří chodí k vodě jak do mražáku. Ovšem úplně zrušit odnesení ryby z vody mi přijde nenormální. Povolenka klidně stále za litr, jen po vyčerpání limitu by jsi si musel koupit novou povolenku. Zda za stejnou cenu nebo už cenu tržní, tak to je na jinou debatu.
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:58® mildas
-
siri: Já moc nevím, čím se v tvém podání vyznačuje lovec a čím sportovec. Pokud ty nechodíš na ryby popíchat co největší množství živých tvorů ( překrásná past, abych z toho vylezl jako trapič zvířat), tak si tam chodíš buď pro večeři, nebo jen tak do přírody. Pak ale nemusíš mít prut vůbec a nediskutuj tedy s „lovcem“ na ryb.webu a rovnou odsuď všechny lovce jako takové. Říkáš, že chodíš v podstatě na lov, ale ryb bereš málo, PO i Li většinou pouštíš.......já tomu nerozumím, je to plné protikladů.
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:56® bubu
-
fikus> Miro,neřek jsem,že je to špatně,že je učí vázat mouchy,jen jsem tím chtěl zdůraznit,že toto není vše. Že vedoucí kroužků musí těm mladým dát sebou i něco víc. Co,to asi víme oba.
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:49® Tomik
-
V okolí mám dva potoky, na jednom jsou jenom PO misty Li, na druhém zase přerybníno sivenem a o PO zavadim zřídka. Po letošním suchu jsem litoval že jsem si nějakého PO nevzal, ptž jich tam dost pošlo.
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:49@ ???
-
mildas – trochu mne prekvapujes, myslel jsem, ze jsi svym zalozenim spis lovec nez sportovec. A taky hospodar… Nicmene, pokud te laka spis predstava svazovych vod jako sveho druhu rezervace, kde se ale za patricny poplatek mohou prohanet sportovci, snazici se jen tak z pleziru opichat co nejvetsi kvanta zivych tvoru, je to ovsem tva vec. Ja chodim v podstate na lov, Po a Li sice neberu, podmerecne a ‚nadpanvickove‘ ryby od ‚jedlych‘ druhu taky ne, sam ryby nejim, beru jen par druhu a jen tehdy, kdyz vim, ze rybu/ryby muzu hned odvezt nekomu z rodiny nebo z pratel, bo jen absolutne cerstva ryba patri do kuchyne, nemam rad plytvani. To je muj pristup k veci a nemam potrebu ho ani obhajovat, ani propagovat. Tva vec, ma vec…
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:49® mildas
-
fikus: To jsou dvě zcela odlišné věci, možná jsem je nechtíc splácal já. Na první jsme se shodli. Až se budou ryby platit, nevezme si SH potočáka, protože bude stát třikrát tolik co duhák. O to mi jde. Hele, já nechci znemožnit chytání lidem s nížšími příjmy. Mohou si koupit povolenku CHaP. Pokud chtějí chytat, ať chytají, ale půjdou si pro večeři do sámošky.
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:36® ZN
-
fikus:
o nic nejde. Jde o to jen přiznat, „já si prostě PO a lipana beru“a basta. Nakonec, tento pofiderní RŘ to umožňuje. Je zbytečné se opírat o berličku, že jsou místa, kde je PO a lipanů dost. V tom to rozhodně není. Každý má pohled na rybaření jiný. - Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:31® fikus
-
bubu> taky by se mohli učit koulet bojlí. Chytal jsem na vodě oné MO a připadal jsem si jak v ráji. Nádherní velcí pstruzi. PO, Li i PD. PO jsem nachytal hodně, ale žádného jsem si nevzal. Od toho tam byli PD. Na vodě, kde jsou jen PO bez výskytu PD nemám problém si PO vzít. Je mi u prdele jestli „pochopím“, prostě chodím na ryby. mildas> „Když stojí povolenka tisíc a můžeš si odnést ryby za 10 tisíc, tak je asi něco špatně, ne ?“ a co to má společného s tím, že si SH vzal nějakého PO? Proč tedy jeho počínání nazýváš prasárnou? Jinak naprostý souhlas, to o odnesení ryb od vody v takovém množství samozřejmě prasárnou je. V tom se plně shodnem.
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:25® mildas
-
fikus: Já se nebavím o názoru, já ti říkám, žes to nepochopil. Nevím, proč bych měl chtít po pekaři, aby zdražil. Když stojí povolenka tisíc a můžeš si odnést ryby za 10 tisíc, tak je asi něco špatně, ne ? siri4: Lidé jako ty by skončili a bylo by to moc dobře.
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:19@ ???
-
mildas – promin, ale tenhle napad zavani ideou ryb. reviru coby sportoviste, a v takovem pripadku s rybarinou koncim – opet a definitivne… Aspon pro takove vody. Jsem spis pro dobre hospodareni a z toho plynouci rozumna pravidla – a dusledna kontrola (nejen zpusobu lovu, ale i veci, jako je ochrana trdlist a chranenych useku), tvrde postihy, atd. A taky transparentnost nakladani s prostredky a zdroji na strane organizace, osobni zodpovednost a takove ty vecicky… Zatim to funguje spis jak cela tahle zeme za minuleho rezimu – blby system s lokalnimi svetlymi vyjimkami, na principu ‚je to v lidech‘ – jenze by tu mel fungovat hlavne system, ktery by k dobre praci tlacil i ty ostatni v nem zapojene, ne jen par nadsencu.
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:18® bubu
-
fikus> tím,že se naučí vázat muchy se z nich ještě nestanou rybáři se správným náhledem.
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:15® fikus
-
bubu> navíc by jsi do té MO z domu kamenem dohodil.
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:15® toulovec
-
fikus> ty jsi nikdy vlastní názor neměl :o))))
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:14® fikus
-
mildas> mám jen odlišný názor. Nic víc, nic míň.
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:12® fikus
-
bubu> Jak píšeš, je to v lidech, znám MO kde se děti v kroužku učí vázat mušky.
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:10® mildas
-
fikus: nepochopils
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:09® bubu
-
fikus> je to jen a jen v lidech. Starý hovado nepředěláš. A když vidím,kdo vede děcka v kroužku naší MO,tak se nedivým,že i ty děti jsou,jací jsou.Naštěstí né všichni
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:07® fikus
-
mildas> pochopil bych to v případě MP povolenek, tam se totiž opravdu dějí věci nad kterýma člověk jenom kroutí hlavou. Tam jde v mnoha případech opravdu čistě o výtěžnost
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:05® bubu
-
jiris> nebuď takový pesimista
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:05® fikus
-
mildas> nezlob se, ale přijde mi to stejné jako přijít do krámku k malému pekaři a tvrdit mu, že by měl rohlík prodávat za padesát korun, protože ti připadá jeho práce málo placená…
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:04® Kachna
-
fikus> ok. dík
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 21:00® fikus
-
Kachna> přímo link na krabky nemám, ale ukazoval mi ji jeden známý, s tím, že ji koupil u Šebesty v kameňáku. Na webu je nemá. Musíš mu zavolat nebo napsat a domluvit se. Jinak kontakt na něj najdeš zde: www.fmfly.cz
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 20:59® mildas
-
fikus: Ale vůbec ne. Jen mi připadá, že se pohybuji v partě imbecilů. (převážně) Copak je tak těžké pochopit, že si nelze donekonečna za cenu tisíc korun (povolenka) odnášet zboží za několik tisíc korun. (ryby) A to se bavím jen o druzích, jež se dají dobře vypěstovat. Zabít PO je prasárna, ale to už jsem, myslím, říkal.
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 20:59® Zauwi
-
to jiris:
, ty dědci ze svazu jsou ale sami proti sobě,pak budou čumět že nic není… a my taky:(
- Neděle 18. listopadu 2007 ve 20:56® Kachna
-
fikus> nemáš nějakej link na ty krabky? předem děkuji za celý kolektiv, samozřejmě