Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 13. listopadu 2007 ve 21:50® Zauwi
-
to Bubu:třeba se toho někdo chytne:), mě se tohle líbí čím dál víc..
- Úterý 13. listopadu 2007 ve 21:48® bubu
-
ZN>
iceman> kde mám pořád chyby?
- Úterý 13. listopadu 2007 ve 21:46® ZN
-
ICE: co za sklo?
- Úterý 13. listopadu 2007 ve 21:44® iceman
-
Tak mě dorazilo nové sklo, sice to nemám na mouchy ale jak bude čas tak ho testnu a rád se podělím
- Úterý 13. listopadu 2007 ve 21:42® LojzaRybka
-
Tomucha>zejtra beru prut,kůrku a jdu na kachny,ty pujdou
- Úterý 13. listopadu 2007 ve 21:36® Shadowhunter
-
bubu: vypadato opravdu moc hezky…ale mam pocit ze zadna MO tohle to jen tak neudela coz je celkem skoda, ale mozna se mylim a jedno toto projde… bo pak by byla snace chytat ryby vetsi nez 30+ bezne tak jako ted chytame ryby 15cm+ bezne
- Úterý 13. listopadu 2007 ve 21:27® bubu
-
Návrh hospodaření na P revírech
Na níže uvedeném obrázku je ilustrován návrh možného hospodaření na pstruhových revírech. Na daném nákresu vidíme zakreslenu třikrát jednu a tu samou řeku, vždy rozdělenou na tři úseky, každý s jiným režimem rybolovu. Nejdříve objasním režimy rybolovu:
Ch. a P. – rybolov stylem chyť a pusť, samozřejmě za upravených pravidel: žádné batohy, košíky, používat mušky bez protihrotu, pokud povolena přívlač tak nástraha s jedním jednoháčkem, také samozřejmě bez protihrotu; součástí pravidel by mohlo být, že tomu, kdo v daný den rybaří pouze v úseku ch. a p., by se tento den rybolovu nezapočítával do povolených tří dnů v týdnu.
X – oblast zákazu rybolovu; to myslím nepotřebuje objasnění.
Běžný lov – oblast rybolovu dle běžných pravidel jak jsou zapsána v Bližších podmínkách k rybolovu, ale i zde bych se přikláněl k omezení: ne 3 ale 2 lososovité ryby, pouze 1 ryba nad 50 cm povolena (zní jako sci-fi, ale je to reálné).
Princip tohoto návrhu je, že na dané řece by se tato pásma pravidelně prostřídávala a tím by vznikl jakýsi tříroční cyklus během kterého by ryby měly možnost růst, v klidu se přirozeně vytřít a také by se zvýšil jejich počet v řece.
Princip hospodaření
Do úseků Ch. a P., a X (zákaz rybolovu), by se každý rok nasadila polovina ryb dle zarybňovacího plánu, tedy do každého úseku čtvrtina: tak, že by v té čtvrtině převažovaly více původní druhy: potočák a lipan, duhák by se dával okrajově.
Do úseku běžného lovu by se každoročně nasadila také polovina ryb dle zarybňovacího plánu: s tím, že zde by převažoval duhák nad potočákem a lipanem.
Už v druhém roce vidíme, dle nákresu, že po dosazení jsou počty v úsecích s povoleným rybolovem vyšší a že tím pádem v řece není 100% běžného zarybnění, ale 125% v úsecích s povoleným rybolovem a dalších 25% v úseku zákazu rybolovu. Dalším pokrokem je, že ryby nasazené v prvním roce do úseků Ch.a P. a zákaz lovu jsou už nyní řádově o 8 až 10 cm větší, což při vysazování ryb v lovné velikosti znamená ryby o velikosti 35–45 cm – ne občas, ale výrazné procento: úsek Ch. a P. – 50%; úsek běžného lovu 33%.
Třetím rokem vidíme, že po dosazení jsou počty v úsecích s povoleným rybolovem na 150% běžného zarybnění a stále zůstává oněch 25% v záloze na příští rok. A teď oblast přírůstků:
Úsek běžného lovu: tam je teď tolik ryb co za běžného hospodaření v celé řece. Tady je velikostní rozložení: 25% jsou z předloňského vysazení: 40–50 cm (pododhad, závisí na úživnosti řeky); 25% z loňského vysazení: 35–45 cm; 50 % letošní vysazení – běžné ryby co znáte. Ostatní úseky zde nebudu rozebírat, protože bych se opakoval.
Dalším aspektem zde nerozebraným je přirozený výtěr: v úseku zákaz lovu, a i v úseku Ch. a P. budou mít jak potočáci, tak i lipani možnost přirozeného výtěru a nejen, že budou mít možnost výtěru, ale budou se vytírat ryby větší, než obvykle, což také přispěje k lepšímu zarybnění řeky.Na závěr jen malou poznámku, možná vám tento plán připadá nereálný: existuje jedna řeka v USA, kde podobný styl hospodaření funguje. Možná vám připadá jako nesplnitelný sen, či pohádka. Vím jedno, stačí jedna organizace, která se odváží do toho jít a věřím, že dané výsledky budou mluvit za sebe. Je jasné, že u nás, v ČR vyžaduje takovéto hospodaření pevný dozor a přísné kontrolování, ale stojí to za to.
S tímto nápadem se mi svěřil můj kamarád Míša,tak ho zde s jeho svolením uveřejňuji. - Úterý 13. listopadu 2007 ve 21:24® Tomucha
-
LojzaRybka – přesně tak, vodní ptáci a u zadku u mazové žlázy. :-'
- Úterý 13. listopadu 2007 ve 21:18® ZN
-
regulus: tak to mě mrzí, že jsi to nepochopil. Je patrné, že to pozadí je příliš blízko a je vidět struktura. To, že je dle mého nevhodné, je jen můj názor. V každém případě si myslím, že pozadí by mělo být takové, aby v žádném případě focený objekt nenarušovalo, naopak ho zvýraznilo a pomohlo focenému objektu vyniknout. Což se v tomto případě rozhodně nestalo. Je to zaostřený nějak na špatnou vzdálenost, špatně zvolená ohnisková vzdálenost objektivu. Ale třeba se pletu, je to můj pohled.
- Úterý 13. listopadu 2007 ve 21:18® LojzaRybka
-
Shadowhunter>no,dnes kámoš donesl kachnu i kačera,střelil to v sobotu,něco jsem oškubal,ale né u prdýlky,sakra
- Úterý 13. listopadu 2007 ve 21:15® Shadowhunter
-
LojzaRybka: CDC najdes na kacene nekde u zadku…bylo to tu i vyfocene kde to presne je tak bud zkus pohledat
- Úterý 13. listopadu 2007 ve 21:14® LojzaRybka
-
Tomucha>prosim tě,na jakym ptákovy najdu CDC peří a na jaký šásti těla?
- Úterý 13. listopadu 2007 ve 21:12® Tomucha
-
MOK, Zauwi – hoši nechci vás zklamat ale Tvrdek ty vázací pomůcky už nedělá a dělat nebude. Zeman tam pár podleních skřipců má. Teda viděl jsem je když jsem se tam byl dívat 14 dní z5. O prázdninách měl skřipce i Rachač v chomutově na krámě. Narazil jsem na ně náhodu a hned jsem si jedne koupil pro radost… Budu mít vánoční akci rotační svěráček a k němu sada s příslušensvím zdarma. Musím to hodit na web. Ta pružinka se nechá dát klidně k sadě navíc. Myslím že to problém nebude.
- Úterý 13. listopadu 2007 ve 20:58® bubu
-
ještě jsem zničil jedny montérky,vystřih kus na pozadí,nic
- Úterý 13. listopadu 2007 ve 20:46® bubu
-
čtyři hodiny nastavování,změna pozadí,focení na makro,na prior. clony,manuál atd atd. Třikrát vybytej zdroj a výsledek zero!!! Jantar zůstane jantarem.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 19:45® regulus
-
Shadowhunter> ten Tomuchůj VMT bo jak se to jmenuje, sem si pár vzal na zkoušku. Velikost ale po mě nechcé vědět, tuším, že to byla 15 nebo 16.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 19:15® Zauwi
-
to MOK: ok díky za info
- Úterý 13. listopadu 2007 v 19:06® Shadowhunter
-
regulus: co to mas za hacek na tom goldiku???
- Úterý 13. listopadu 2007 v 18:55® MOK
-
Zauwi> Potesim te – nemusis se s tim mordovat. Tvrdek se asi nechal ukecat a zacal je zase delat. Pred mesicem jsem ho u Zemana kupoval.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 18:36® regulus
-
ZN> nějak sem nepochopil, co to jako mělo udělat. To pozadí sem tam dal tak schválně.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 18:33® ZN
-
Pike: jasně že jo. Asi jsem se blbě vyjádřil.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 18:23® Zauwi
-
to Tomucha: sry za blbou otázku ,tedka jsem si to přečetl ještě jednou a vidím to,díky za info…
- Úterý 13. listopadu 2007 v 18:21® Zauwi
-
to Tomucha: chci si objednat u Tvrdka to příslušenství ke svěráku, myslíš, že kdybych o to napsal poslal by mi to?Samozřejmě za prachy..
- Úterý 13. listopadu 2007 v 18:13® Tomucha
-
Zauwi – pokud chceš originální pružinku, můžeš použít Tu kterou dodává Tvrdek ke skřipci na parašutky v sadě. Nebo si tu pružinku s něčím dodobjednat. Pokud chceš originál, pokud ne, pružinka nebo pěna se zářezy. Fantazii se meze nekladou.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 18:00® Pike007
-
zn: Jak pises o tom zoomovani a auto rezimu pri foceni musek. Takze nedoporucujes fotit na makro?
- Úterý 13. listopadu 2007 v 17:49® Zauwi
-
jsem o ní uvažoval,ale řikal jsem si, že by asi nic nevydržela…přece jen ty oviny to chce malinko utahovat,aby ot nebylo úplně volný…
- Úterý 13. listopadu 2007 v 17:47® modrak
-
Zauwi> No jasně klipsnu s kloubem i rukojeď, akorát mezi to prdneš pružinku z propisovačky.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 17:40® Zauwi
-
díky, a ten skřipec mám vykuchat z toho normálního nebo se to někde dá sehnat jen tak ? To jsou zase otázky…
- Úterý 13. listopadu 2007 v 17:33® modrak
-
Zauwi> www.vazani-musek.cz
- Úterý 13. listopadu 2007 v 17:29® Zauwi
-
to modrák: dobrej nápad a jak jsi tu pružinku pak přidělal?..nemáš foto?