Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 17:27® modrak
-
ZN: Hlavně nechválit ale kritizovat. Jde mi o následující. Například: odlesky na křídle = potřeba rozptýlit horní světlo (pauzák), nebo stíny od tělíčka na horní straně nožiček = difuzní zrcadlo tam a tam, … Zauwi: Struna, vrták a kleště. Tak jsem to dělal já.
Edit: Ještě jsem zapoměl na dílenský svěrák.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 17:26® Zauwi
-
to Toulík: tedka je to o dost hezčí:)
- Úterý 13. listopadu 2007 v 17:24® Zauwi
-
to Toulík:tak to je smůla… to all: kde by se dala sehnat nějaká pružinka která by tak nějak odpovídala tý ,co je tom vehementu?
- Úterý 13. listopadu 2007 v 17:23® toulovec
-
Zauwi> když ti tam ten protihrot tak vadí.......
- Úterý 13. listopadu 2007 v 17:20® toulovec
-
Zauwi> sháněl jsem ji skoro rok, pak jsem ji zabavil jednomu nejmenovanému fousatému kolegovi. Dnes ji asi opravdu už neseženeš, kluci se ptali přímo u Tvrdka a ani on je už nemá
- Úterý 13. listopadu 2007 v 17:19® ZN
-
modrák: znovu opakuji, že jsem amatér. Ale jedno je jisté, ta spodní fotka je jedna z nejlepších, které jsem v poslední době na webu viděl. Není absolutně co kritizovat, na ty podmínky je to fakt vynikající.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 17:15® Zauwi
-
to Modrák: tak to jsi mě moc zklamal:(
- Úterý 13. listopadu 2007 v 16:59® rarach
-
Modrák: Právě, že nemáš pravdu, focený objekt je po dlouhé době moucha, mimo jednoho Regulova chrostíka se tady fotí jakés takés dělobuchy (mimo Tomuchy), já chápu, že je duležité jak to nafotit, ale ještě důležitejší je ten objekt a to co je zde povětšinou foceno, tak s tím opravdu není potřeba se srát.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 16:58® modrak
-
Zauwi> Co vím tak nikde. Dělal je Tvrdek, ale prý s tím skončil. Takže pokud ho opravdu chceš, tak jedině z pozůstalosti, nebo koupit normální a samo-domo ho přestavět.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 16:55® Zauwi
-
nevíte kde koupit rotační skřipec s pružinkou?Nikde ho na e-shopech nevidim…
- Úterý 13. listopadu 2007 v 16:51® modrak
-
Zauwi> Na ten prdím, nemohl jsem najít krabičku mokrých Hanáků. Ale tady jde o fotku, focená moucha je v dané chvíli nezajímavá.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 16:47® Zauwi
-
to modrák: přebejvá ti tam protihrot..,jinak se mi to líbí moc:) (názor lamy:D )
- Úterý 13. listopadu 2007 v 16:41® modrak
-
A zde výsledek mého snažení. ZN: Prosím profesionála o kritiku. Dík.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 16:40® modrak
-
Já osobně se s tím moc nemažu. Běžné osvětlení místnosti zářivkou, vše automatikou a k tomu makro z cca 10cm. Pak už jen oříznout, upravit teplotu barev (ze zářivky na denní světlo), maskovat neostrosti, automaticky vylepšit expozici a zmenšit na cca 40%. Zde je výřez z původního snímku.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 16:37® ZN
-
bubu: pokud máš jednoduchý digiťák, tak vůbec o ničem nepřemýšlej. Nastav AUTO, vyzůmuj tak do poloviny, nastav samospoušť, zaostři a foť. Na té fotce rugula jasně vidíš, co to udělá, když je pozadí blízko. 90% špatných výsledků tohoto focení je špatné světlo. A jsme zas na začátku. Já bych si s tím zas tak hlavu nelámal.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 16:13® regulus
-
Jinak sem si ještě chvilku hrál s tím světlem, není to úplně vono, ale v původní velikosti je to už celkem koukatelný, když to zmenším, tak to o5 stojí za …
- Úterý 13. listopadu 2007 v 16:07® regulus
-
Trochu se do vaší debaty vložím. Pokud ZN napsal ohnisková vzdálenost, myslel tím ohniskovou vzdálenost objektivu, nikoliv vzdálenost focenýho objektu od objektivu. Pokud se clony 11 týká, tak se obávám, že je u většiny digitálů nedostupná, největší bývá 8, málokdo totiž vlastní digitální zrcadlo a na film to asi už nikdo nefotí. Jinak koukám, že se to tu zvrhlo na rychlokurz focení.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 16:05® pupak
-
bubu foti ti to dobre oni nemaj kalibrovaci monace . . .
- Úterý 13. listopadu 2007 v 15:53® bubu
-
iceman> ZN-jestli je ta clona označena písmenem F,tak mi jde max na 8.0 Ohniskovou vzdálenost jse ještě nevyřešil
- Úterý 13. listopadu 2007 v 15:51® bubu
-
učím se dle rad iceho a ZN bez makra. Sečkej,na dobrou fotku odemne musíš mít trpělivost
- Úterý 13. listopadu 2007 v 15:49® bubu
-
toulovec> můžeš to neoříznutý smáznout?
- Úterý 13. listopadu 2007 v 15:45® toulovec
-
bubu: nerad to říkám kamaráde, ale ani včíl to není ono. Je to takový nějaký zakalený či co. Vyvážení bílé??? nerozumím tomu, ale hezký to ještě není, zkoušej dál, až se mi to bude líbit, napišu ti pochvalu
- Úterý 13. listopadu 2007 v 15:40® bubu
-
snad se to povedlo včíl
- Úterý 13. listopadu 2007 v 15:36® bubu
-
sakra,sem to totálně zvoral,zapoměl jsem to oříznout.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 15:30® bubu
-
ráno jsem to před pracovním procesem narychlo bliknul na to Ačko a vyšla z toho taková hrůza. Jednu jsem se snažil trochu upravit v kompu. No nic jdu číst manuál :-'
- Úterý 13. listopadu 2007 v 15:19® Zauwi
-
to Bubu:
- Úterý 13. listopadu 2007 v 15:17® bubu
-
Zauwi> konečně se přiznal další.
- Úterý 13. listopadu 2007 v 15:15® Zauwi
-
jak tak na to koukám, tak počkám, až se to Bubu naučí a nechám si to pak vyfotit od něho,protože to, co tu čtu je pro mě španělská vesnice…
- Úterý 13. listopadu 2007 v 15:12® bubu
-
iceman> ice,zrcadlovku opravdu nemám
- Úterý 13. listopadu 2007 v 15:11® iceman
-
ZN, HaD> tak teď chlapi nevím, zda Bubu fotí zrcadlem, aby tam dával clonu 11. U kompaktu je to smrtelná záležitost – bude to mít ostré až na kamčatku, nikoliv rozmazané pozadí (velikost čipu, že?).
U portrétu se zpravidla používá 50 mm, což je po přepočtu na kinofilm 80 mm. To kradení světla – asi ano, zapoměl jsem na to, že fotí ze stativu a nemusí koukat na čas.