Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 28. ledna 2005 v 10:32® pupak

Dědek má maso – óóóóó my se máme:-)) )

Pátek 28. ledna 2005 v 10:17® Dědek
Dědek

> pupak: jantare, právě ho prolhížím :-)) )

Pátek 28. ledna 2005 v 9:41® pupak

Dedek a spol – jestli ste potrebovali presne tohle, tak jeste zkouknete slabikar s ilustrackama od Lady:-)) ))

Pátek 28. ledna 2005 v 9:10® Dědek
Dědek

> pupak, jiris : jantaři, tak tohle je přesně to, co s toulavcem potřebujem :-) čím jednodužší, tím lepší. Všude samé složitosti, ale základní věci nenajdeš. Jiris, co to je? Ty fotky jsou dost hustý :-)) )

Pátek 28. ledna 2005 v 1:42® HaD
HaD

> jiris: už se konečně nauč fotit! ;-)

Pátek 28. ledna 2005 v 0:27® Shimi
Shimi

Kouknete na skolnika prisel mu Tvrdek tak musi hned udelat par fotek much aby se pochlubil :-)) ))))))))

Pátek 28. ledna 2005 v 0:21® jiris
jiris

ne moc dizajnově povedený strýmro-pop, ale snad ho boleni rozkoušou v požerácích :-)

foto/diskuze/muskareni/2005/th-img2363.jpg
Pátek 28. ledna 2005 v 0:11® jiris
jiris

dědek – na obrazku je zachycena jepka na vodni blance jak ji drží křidélko a ocasek, tak i jepka na suchu. Kvalita je otřesna, ale neměl sem na to moc času a světla.

foto/diskuze/muskareni/2005/th-img2362.jpg
Pátek 28. ledna 2005 v 0:09® pupak

tak a nejak mi to unavilo unavilo . . . pokracovani priste:-)) )

Pátek 28. ledna 2005 v 0:07® pupak

dědek & toulák – Mokre musky poslednich nekolik let dost opomijene take delime na musky s kridelky, musky bez kridelek a suchozemsky hmyz ruzne broucky a mravence. U techto musek nepotrebujeme zakladni vlastnost suchych musek a to je jejich plovouci schopnost tak nejsou tak narocne na vyber a pouzity material a dovoluji i mene zkusenemu vazaci pustit svou fantazii naplmo a vyradit se.

Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 23:59® pupak

dědek & toulák – Suche musky v podstate delime na musky s kridelky, musky bez kridelek a suchozemsky hmyz ruzne broucky a mravence. Na musky s kridelky (ruzne druhy jepic a chrostiku) se pouziva mala jemna pirka, pirka tkzv. CDC, nebo srst majici plovaci schopnost (srna), u musek bez kridelek plovouci schopnost zajistuje jejich mensi velikost a pouzity material klasickym predstavitelem je muska Red Tag a suchozemsky hmyz napriklad vosa a podobne maji telicko vytvorene z materialu ktery sam o sobe plave.

Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 23:43® jiris
jiris

dědek & toulák – strýmr – na strýmry se používají tlusté těžké háčky, ať už proto, aby nástraha šla ke dnu, ale i kvůli náporu větší ryby. Strýmry v tělíčku můžeme i nemusíme zatěžovat, lovíme s různými druhy šňůr (plov, pot, inter) dle toho v jaké hloubce chceme strýmra vodit (strýmr může napodobovat různé druhy rybek, myší, je to nejvíce totožné s přívlačí) Ten na fotce je nezatížený snad dobrý na boleny :-) později zdělím zda ano či ne :-)

foto/diskuze/muskareni/2005/th-img2358.jpg
Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 23:40® kelt
kelt

4 all. je možno mrknout na stránky Hendsáků do muškařiny a spoustu materiálu tam mají popsaných jak a na co se používají viz. url

Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 23:37® pupak

rozdil v profilu suche a mokre musky

foto/diskuze/muskareni/2005/th-img2356.jpg
Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 23:16® pupak

Dedku, a spol. – vy jantari – sucha muska na prvni pohled (tenky dratek pouzity pri vyrobe hacku, velmi odlehcena konstrukce ve stavbe musky, pouziti materialu ktery plave, CDC, srnci srst atd. a nenasakava vodu nebo jen minimalne k tomuto ucelu se pouzivaji ruzne floatanty pro zlepseni plovaci schopnosti) je odlisna od mokre musky, (oprostime se od musek fantastickych a jinych druhu a zustaneme pri zemi a u jepic) je videt na prvni pohled jiz jejim tvarem a umistenim kridelek, kridelka u jepic tkzv. suchych musek jsou kolmo na osu telicka nebo dokonce mirne vpred, oproti tomu umisteni kridelek mokrych musek je v ostrem uhlu a vytvari tvar sipky pri pohledu z profilu.

Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 22:47® Chose
Chose

Tomash: tak ten je docela hustej…

Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 22:20® Tomash
Tomash

4all hmyzáky! :-)) )

foto/diskuze/muskareni/2005/th-img2353.jpg
Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 22:02® kelt
kelt

> pif: neříkals náhodó že už deš spat ?!? :-)) máš štěstí že nemám po ruce digitální foťák jinak bych vyfotil ten „mls“ co sem teď ušmodrchal a hrůzó bys do rána nespal. bafff

Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 21:49® pif
pif

a bonznu tady,že kelt od ráná páchá muchy,to budó mlsy-:((((((((

Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 21:47® pif
pif

jiris:vím,jak to vypadá,zájimá mě ,jestli to někdo někdy používal.

Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 21:43® pupak

jiris – bohodik se f tobe nemylim:-)) )

Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 21:43

Jiris – V kerfuru mají slevy na pstruhách tam si dobře zachytáš

Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 21:41® jiris
jiris

pupak – bohužel se mýlíš :-)) pif – ti to někdy nakreslým, celý se to dá vyrobit doma na jakejkoliv háček, bylo to kdysi v rybářství se mi zdá, že to psal kudlák nebo tak nějak..

Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 21:39® pupak

pif – fsechny tyhle vychytafky stojej za hovno. . . jiris – poradne ryby pro tebe ve vode nejsou:-)) )

Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 21:18® pif
pif

jiris:jo,tak to vypadalo. ale háček má extra krátký ramínko,míň,než broučkovej. popisoval to ,jako revoluci v muškaření,jak to krásně chodí ve vodě atd. od té doby jsem o tom neslyšel.

Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 21:11® jiris
jiris

pupak – poradně ryby chytat nepotřebuji, stačí mi když budou pořádné a k tomu mi ty žvásty nepomohou..

pif – ja jsem se s tím setkal, ale nepoužíval. Má to přidělávané tělíčko z drátku.

Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 21:06® pupak

pif – nikdy sem se s tim nesetkal . . .

Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 20:46® jiris
jiris

jaryn – ne, dík mám na práci epší věci než číst pupkovi žvásty :-) viď pupino…

Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 20:45® pif
pif

pupák:ahoj,chcu se zeptat,kdysi sem viděl,tuším od slámy,propagoval jakejsi druh nymf(lynymf),který měly jakejsi kloub,vypadalo to,jak malej háček,očko v očku(kloub) a ukončení. máš s tím zkušenosti?

Čtvrtek 27. ledna 2005 ve 20:35® pupak

jiris – nikdo po tobe za tu dobu nic nechtel fsem si u prdele . . .