Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 11. listopadu 2007 ve 21:15® regulus
regulus

Kachna> nemůžu tady plkat, ladím bednu, Toulík mě nasral.:-D

Neděle 11. listopadu 2007 ve 21:10® regulus
regulus

Kachna> :-D

Neděle 11. listopadu 2007 ve 20:50® Kachna
Kachna

Jéjda, já to tu chtěl trošku rozjet a najednou je ze mě štvanec, ohledně jako vždycky :-))

Neděle 11. listopadu 2007 ve 20:44® regulus
regulus

ZN> n.j. byls rychlejší.:-D

Neděle 11. listopadu 2007 ve 20:43® regulus
regulus

Kachna> to vod tebe vůči ZN nebylo hezký. Vono je kapinku něco jinýho fotit krajinky, rodinka u kašny, rodinka u starýho baráku. Takový studiový focení je věda jak sviňa, je to hra světel a stínů. Bez klódnýho vybavení seš v pytlu.

Neděle 11. listopadu 2007 ve 20:41® ZN
ZN

Kachna: tím „jestli se s tím srát“ jsem to myslel tak, že nasvítit takovou scénu, není bez lamp a zařízení k tomu určeném, jen tak. Je to i dost nákladné. Je to dost práce i s různýma udělátkama. Proto si myslím, že k focení mušek na web bohatě stačí různá provizoria či různá světla. Prostě zapnout světlo, blik a … hotovo. Mi se nechce srát ani s těma udělátkama. A vlastně se mi moc nechce fotit ani mušky. A do profíka mám stejně daleko, jak do ministra vnitra:-D

Neděle 11. listopadu 2007 v 19:54® Kachna
Kachna

ZN: Je jasný, že takovej profík =-| jak ty se s tím srát nebude :-))

Neděle 11. listopadu 2007 v 19:42® regulus
regulus

Robur> jak povídáš, dočista sem se na starý kolena pomátl a začal motat chlupatý háčky (vázáním bych to nenazýval :-D ). Pokud se vázacího víkendu týká, tak buď bez obav, nejedu.

Ohledně tvojí další blbé poznámky, ti oznamuju, že v úterý dojedu do Komína a dostaneš cvičně do tlamy. :-D :-D :-D :-D :-D

Neděle 11. listopadu 2007 v 19:19® ZN
ZN

siri4: na rozdíl od Ajsíka klidně reagovat budu. Dle mého, jako provizorka by to bylo dobrý, kdyby jsi to světlo dal výše a trochu ho rozptýli. Třeba pauzákem. V každém případě je otázkou, jestli se s tím srát:-)

Neděle 11. listopadu 2007 v 17:46® iceman
iceman

siri4> na alobal mě neutáhneš, ten fakt používat nebudu. Jinak myslel jsem to dobře, Ivoškovi aspoň nezvlhne sváča, když v proudu špatně šlápne. :-P Je tu spousta příspěvků, musím to vše d§kladně pročíst než budu dále reagovat. Fotíš Canonem?

Neděle 11. listopadu 2007 v 17:40@ ???

regulus – myslel jsem to tak, ze kdybys mel alobal zepredu (klido na kartonu s vyriznutou dirou kolem objektivu) a svitil skrz to viko zezadu, odrazi se cast svetla od folie a prosvetli ty stiny, to same plati pro dalsi kus umisteny zespoda… Jednodussi variantu jsem si zimprovizoval na pracovisti – zarivka shora napric pres „scenu“ funguje soucasne jako horni predni svetlo i horni zadni protisvetlo, folie zdola, prohnuta tak, aby odrazela svetlo i smerem zepredu zdola, prosvetluje stiny. Jeste by to chtelo pozadi – staci mala sikma desticka s moznosti vymeny papiru na ni (ruzne barvy podle barev mouchy, tak, aby vynikla). Ten objektiv az u objektu by nemel hrat roli, je dost maly, aby ji nestinil, ale muzes kdyztak klido nevyuzit plny format a udelat vyrez dodatecne – a tedy jit s kamerou trosku dale (aspon pokud nepouzivas nejaky dvoumegac a min – a je to na web). Ilustr. fotky jsou jen doostreny (foceno z ruky) a oriznuty…

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img14595.jpgfoto/diskuze/muskareni/2007/th-img14596.jpg
Neděle 11. listopadu 2007 v 17:11® Robur
Robur

no ale to maj kluci skaženej celý vázací víkend, protože jestli jedeš, tak vzniká problém s ubytováním, páč Mick vždy požaduje prezdenstké apartmá + celý hotel pro sebe:-D

Neděle 11. listopadu 2007 v 17:08® Robur
Robur

Regule, do muškařiny vůbec nechodím, ale teď vidím, že jsi se pomátl úplně a začal i vázat?! To jsou věci…

Neděle 11. listopadu 2007 v 16:59® Robur
Robur

zdravím na diskusi o muškařině, teď když jsem odborník přes svěráčky a jak mně bylo taktně naznačeno i svěrače, jsem schopen podat fundovaný námět k diskusi. Právě jsem se vrátil z WC, kde jsem nahlížel do Květů a píšou tam, že v Norsku vyšlechtili tzv. Norskou lesní kočku /něco jak studenomilný angorák/ a zásadní genetický vklad pro drsné podmínky je dlouhá hustá srst, která je naprosto nesmáčivá, dokonce je problém micku vykoupat, páč voda ze srsti stéká jak z kachního peří… Navíc je dobrá lovkyně. Když vychytá myši /přeloženo – aportuje nástrahy na sumce/, tak nosí domů alespoň žížaly. Prostě ideální přítel rybáře.

Neděle 11. listopadu 2007 v 16:24® LojzaRybka
LojzaRybka

Petr>honem,chci to vidět9-)

Neděle 11. listopadu 2007 v 16:12@ Petr

Ahoj,něco zajímavýho jsem objevil v posledním čísle Blinkeru…sbírající sumci,při rojení jepic.Vyfotil to nějakej rybář.Zájimalo by mě zda bych to sem mohl dát.Teda až to naskenuju.Určitě se pobavíte

Neděle 11. listopadu 2007 v 15:33® bubu
bubu

nejen ruce, ale i očka zamrzala :-O

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img14594.jpg
Neděle 11. listopadu 2007 v 15:30® bubu
bubu

dnes pokračování,po třech hodinkách to bylo spíše o odvaze a sebezapření

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img14591.jpgfoto/diskuze/muskareni/2007/th-img14592.jpgfoto/diskuze/muskareni/2007/th-img14593.jpg
Neděle 11. listopadu 2007 ve 14:20® regulus
regulus

siri4> vidím, že tomu hovíš, ale domnívám se, že svícení do té bedny zezadu by nebylo to pravý vořechový. Nejspíš to jedno světlo nespraví. Problém je, jak jsem psal níž, že je mucha asi 1 až 1,5cm od objektivu a tudíž je zepředu neprosvětlená (přepálení z vrchu se dá vyřešit např. zastíněním). Bedna vůbec není nějaká nutnost, klidně ju hodím do popelnice, spíš by mě zajímalo, jestli nemáš nějakej nápad jak nasvítit kloudně muchu zepředu, když je tak blízko objektivu. (Ne to, že ji dám dál)Pro ilustraci obrázek.

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img14590.jpg
Neděle 11. listopadu 2007 ve 14:04® Kublaj
Kublaj

www.youtube.com tak tomu říkám fishing …

Neděle 11. listopadu 2007 ve 14:00® regulus
regulus

toulovec> máš pravdu, bedna má svoje muchy, to vidím, ale účel byl právě ten přípravek. Nedal jsem to sem, kvůli tomu, že by to bylo super, ale jako dejme tomu inspiraci, nikoho nenutím aby mu to vyhovovalo. Já prostě nemám potřebu fotit vázací postup muchy a dělal jsem to za tím účelem, abych si co nejrychleji a bez nutnosti vytahovat celej ten fotobordel vyfotil muchu tak, aby bylo poznat jak vypadá. To neprosvětlení vpředu je kapinku problém, protože mucha je asi 1 cm od objektivu a to byl taky důvod proč sem dělal i tu bednu, protože se mi nedařilo ji ze předu dobře nasvítit ani dvěma 500W fotolampama. BTW – s focením těch much sem se ne***l, prostě jen blik a šup další. Na displeji foťáku to vypadalo slušně, v PC už to bylo horší. Možná bude dobrý to co psal Zedus.

Neděle 11. listopadu 2007 ve 13:24® regulus
regulus

4all – se teda všem omlouvám, za výraz softbox užitej k názvu něčeho jinýho. Přiznávám se dobrovolně bez mučení, že jsem to blbě vodpapouškoval, aniž jsem nad tím byť jen půl vteřiny přemejšlel. Holt su už starej debil.

Neděle 11. listopadu 2007 ve 12:32® toulovec
toulovec

regule sorry, ale ten tvůj výtvor fotce moc nepomohl. Fotka je neprosvětlená, neostrá, nechci kritizovat něco co sám neumím, ale čemu ta tvoje krabka pomohla??? koukni na přední spodní část muchy – je to neprosvětlený, vrch je přepálenej, je to neostrý, malá hloubka ostrosti, myslím že je to jeden z názorných příkladů jak by to vypadat nemělo.
I nápad s banánkem není moc šťastný, protože kolikrát je potřeba muchu vyfotit v různém stadiu rozpracovanosti a tímto se tu možnost připravíš. je lepší když uš se s tím budete ťaplat, vymyslet krabici, kterou jednoduše nasadíte na svěrák, cvak a je to. Já když jsem fotil muchu, stačilo pod muchu dát list bílýho papíru, aby se světlo odrazilo i na spodní část muchy.

Neděle 11. listopadu 2007 v 11:29® Krokodyldandy

Kluci koukal jsem na ten přípravek na focení a moc mne to inspirovalo a nakoplo.Díky Regulus :->

Neděle 11. listopadu 2007 v 11:19® Kachna
Kachna

siri4: Kurňa, ty ses po ránu rozjel. Tolik elánu v neděli dopoledne bych chtěl mít. To počasí mi vzalo všechnu energiichrr

Neděle 11. listopadu 2007 v 11:02@ ???

Tak zpet, omlouvam se za nechtene mateni pojmu – pouzil jsem slovo boxik pro vec znamou spis jako svetelny stan nebo tunel, podle konstrukce… Softboxy jsou ty velke veci po stranach svet. stanu na Axamithove fotce ze Ct. Ale to neni zdaleka to nejhorsi, tady a ted vsichni vedi, co tim slovem kolega Regulus minil. Horsi je, ze jsem nesmyslne strelil nejaka procenta uspesnosti, ktera vlastne ani neodpovidaji realu. Ta vec nebude fungovat takto v zakladu napr. u vsech lesklych tmavych veci, navic, jak shorauvedeny kolega dokazal, mel jsem dodat jeste ‚v pripade spravneho pouziti‘ – nespravne pouzita nebo zkonstruovana pomucka nemuze prijatelne fungovat, a zde se seslo oboji… System adjustace bude po doladeni super, ale zbytek konstrukce prakticky znemoznuje spravne nasviceni, trochu vylepsit by se to dalo – ted uz ovsem DVEMA kousky alobalu :o))) – a svicenim skrz viko zezadu na predni stenu (prave s tim extra kouskem Alu folie) – a nebo predelani cele te veci – a jeji spravne pouziti. Takto je moucha neprosvetlena nejen zdola, ale i zepredu. Opakuji, kdyz pouzijete spravne nasmerovanou lampicku se zarivkou + treba jen na ramek bordelpytliku polozite nejlepe jeste vhodne prihnuty kousek alobalu, aby odrazel svetlo lampy zpet na mouchu, dostanete mnohem lepsi vysledek. Ovsem nezakutite si…

Iceman – lyz. bryle nejsou nutne (jen priklad, vec focena min. tyden), nicmene mas-li nejake po ruce, zkus si je nafotit, resp. spravne nasvitit, pomuze Ti to zacit myslet spravnym smerem. A nenavazej se do Ivose, kdyz Ti dobre radi, sam ses svacina! Takoveto moresy bych cekal tak od nejakeho znojemskeho dorostence, a Ty toto… :oO

Neděle 11. listopadu 2007 v 10:07® Kachna
Kachna

Dobré ráno všem. A je to v řití. Od rána u nás padá ten bílej bordel. Že by přišla zima? :-|

Neděle 11. listopadu 2007 ve 2:25® Prutos
Prutos

regulus> :-P chrr

Neděle 11. listopadu 2007 v 1:19® regulus
regulus

Prutos> já ti dám vopičku. 9-)

Neděle 11. listopadu 2007 v 1:19® regulus
regulus

Kachna> menší krokodýl se už asi nedělá, takže by byl vidět, nejspíš to dopadne tak, že si udělám buď do zadu modrý pozadí nebo destičku, kterou píchnu za muchu, ale ta zase bude asi stínit, to už je fuck, nějak se s tím poperu.