Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 9. listopadu 2007 v 9:42® Zauwi
Zauwi

ok pivo

Pátek 9. listopadu 2007 v 6:58® Axamith
Axamith

Bubu a ostatní : Netvrdím, že se mouchy a podobný nesmysly dají fotit jenom v dofůzním stanu. pořídil jsem si ho, protože píšu webový stránky a potřebuji čas od času něco kvalitně vyfotit a je to velice jednoduchá záležitost. Dobrá varianta na mouchy je ka krabice, jak je v odkazu Icemana. Ale úplně postačí zmiňovaný pauzák před lampu, udělá rozptýlené měkké světlo podobné tomu ve stanu. Pak se minimalizují stíny. A není dobrý svítit jednou lampou, osobně používám dvě zboku a mírně zepředu a jednu vzadu a trochu zezhora, ale chce to vyzkoušet. A ještě jedna zkušenost, LCD na foťáku kreslí jinak při běžném pohledu, jinak při zaostření a jinak to vypadá vyfocený přímo ve foťáku a na PC. Takže když něco začínám fotit, tak si to nasvítím, vyfotím s různýnma časama a clonou a šup s tím do PC, tam si to pořádně prohlédnu, nejlepší výsledek nastavení foťáku doladím a pokračuje se naostro. Jinak jak psal Regulus, ruční nastavení a hrát si s časem a clonou, popř. mít správně nastavený zdroj světla. ( zářivka, žárovka, slunce … ) Tak pánové, to mě zase roznesete na kopytech :-|

Pátek 9. listopadu 2007 ve 2:48® regulus
regulus

bubu> základy fotografování:-D

Teď beze srandy, přepni na manuál a pokud prodloužíš čas, tak musíš víc zaclonit např. (neber si to doslova tak to není) můžeš fotit s časem 1/100 a clonou 3,6 nebo s časem 1/60 a clonou 5,6 budeš mít stejně exponovanou fotku. Když budeš mít víc zacloněný tak máš větší hloubku ostrosti, ale ne vždycky je lepší mít víc zacloněný. Nejlíp je to zkusit. Zkus si na jedný muše několik fotek s různou clonou a časem, zkus změnit i ISO pokud to na tvým foťáku jde no a uvidíš, která se ti bude nejvíc polibovat.

Pátek 9. listopadu 2007 ve 2:26® regulus
regulus

Tomucha> Tome taky ti to už můžu veřejně pochválit????:-D :-D :-D

Čtvrtek 8. listopadu 2007 ve 22:21® Coturnix
Coturnix

sakra a zase jsem se presvedcil, jak jsou ty moje potvory jeste porad ubohoucky :-( Tomucha: moc pekne stranky. A zase je co pilovat :-D

Čtvrtek 8. listopadu 2007 ve 20:40® msmaso

Tomucha super

Čtvrtek 8. listopadu 2007 ve 20:39® fikus
fikus

Kachna> jen ho chvalme, je za co. Má to fakt pěkně udělané. Toulovec> takové spamy mi posílej častěji…

Čtvrtek 8. listopadu 2007 ve 20:36® Kachna
Kachna

Hlavně mu to moc nechvalte, nebo nám chlapec zpychne a bude mít frňák na horu :-P

Čtvrtek 8. listopadu 2007 ve 20:33® Tomucha
Tomucha

Zauwi – maximálně spokojen, vážu na ně už dlouho.

fikus – to je pravda, názvy jsou originální :-D

jinak jsem rád, že se vám líbí

Čtvrtek 8. listopadu 2007 ve 20:28® bubu
bubu

Zauwi> obálka

Čtvrtek 8. listopadu 2007 ve 20:24® fikus
fikus

Zauwi> a jakou čekáš odpověď :-)

Čtvrtek 8. listopadu 2007 ve 20:22® Zauwi
Zauwi

ot Tomucha:jj je to moc hezký:), btw chtěl bych se tě zeptat,jak jsi spokojenej s těma kovo hákama?

Čtvrtek 8. listopadu 2007 ve 20:22® fikus
fikus

Tomucha> klobouk dolů, to muselo dát fušku, názor za sebe> „all in one!“ Ale něco mě i docela dost pobavilo a to nové názvy mušek :-)

Čtvrtek 8. listopadu 2007 ve 20:20® bubu
bubu

Tomucha> máš to pěkný Tome ;-)

Čtvrtek 8. listopadu 2007 v 19:57® Tomucha
Tomucha

Kachna – muselo se to dát na stav :-D

Čtvrtek 8. listopadu 2007 v 19:51® Kachna
Kachna

Tome: Ti to trvalo:-P

Čtvrtek 8. listopadu 2007 v 19:29® Tomucha
Tomucha

www.vazani-musek.cz

Čtvrtek 8. listopadu 2007 v 18:15® Kachna
Kachna

Pane Ledňáček, Vy jste hláva :-93;

Čtvrtek 8. listopadu 2007 v 18:12® iceman
iceman

Axamith> mám levnější variantu a doporučuji všem fanatikům, kteří chtějí dosáhnout slušných výsledků při minimální investici. 9-) digital-photography-school.com

Čtvrtek 8. listopadu 2007 v 18:01® bubu
bubu

Axamith>jak píše regulus, blesk nepoužívám a tomu ostatnímu beztak nerozumím.Foťák mám na stativu a samospoušť. Když prodloužím čas,nebude to přesvětlené?

regulus>ano nasvíceno reflektorovou zešikma a zvrchu.

Čtvrtek 8. listopadu 2007 v 15:31® Kachna
Kachna

pupak: Asi jsem momentálně zavostalej, když mi osm let základky a čtyři střední nestačí :-D

Čtvrtek 8. listopadu 2007 ve 13:14® modrak
modrak

pupak> Nevím, v tý hromadě zbytků vázacích materiálů … Těžko říct.:-D

Čtvrtek 8. listopadu 2007 ve 13:10® pupak

modrak> a ty tam nasrano nemas??????

Čtvrtek 8. listopadu 2007 ve 12:49® regulus
regulus

Axamith> nemyslím, že je to focený s bleskem, řekl bych, že je to nasvícený šikmo z vrchu od foťáku normální lampou. Jinak souhlas.

Čtvrtek 8. listopadu 2007 ve 12:37® Zauwi
Zauwi

to Axamith:takový vymoženosti:)

Čtvrtek 8. listopadu 2007 v 11:53® modrak
modrak

Kdo to leze ze své skrýše, Pupíno a těžce dýše. Hele, nepřeháněj to. Když vezmu tvou definici vstahu mezi pořádkem a vzděláním, to abych si šel nasrat pod vázací stolek.

Čtvrtek 8. listopadu 2007 v 10:50® pupak

Kachna> No nic moc . . .jak tak na to koukam, to vypada na tri obecny:-)) )

Čtvrtek 8. listopadu 2007 v 7:25® Axamith
Axamith

Bubu : Nefoť to s bleskem a použij raději nasvícení lampami. Aby jsi získal měkké světko, tak ho filtruj přez pauzák. Nejlepčí je samozřejmě používat difůzní fotostan, ale každý ať zváží, jestli ho využije. já jsem si pořídil vel. 80×80×80 za 1500,– + 3 reflektory 500W a fotím v tom běžně téměř nefotitelné předměty. Ale využiji ho, na to, abych vyfotil 3 mouchy za měsíc se to nevyplatí. Jo, nedrž foťák v ruce, nemontuj ho na stativ a dej tam dlouhý čas, líp to prokreslí. ( P.S. nejsem žádnej supr fotograf, na náročnější fotky si pozvu kámoše . . . )

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img14558.jpg
Středa 7. listopadu 2007 ve 22:11® jiris
jiris

bubu – ok, poridim schranku :-)

Středa 7. listopadu 2007 ve 21:40® bubu
bubu

jiris> jasně, budu pracovat 24 hodin deně a za deset let ti pošlu pohled