Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 5. listopadu 2007 v 0:47® jiris
-
Shadowhunter / toho chytil tomucha na Moravici.
- Pondělí 5. listopadu 2007 v 0:47® Shadowhunter
-
no koukam na povodi a vody hnusne stoupaji a stoupaji…
jaky to bude mit vliv na vysazene duhaky? Je realna sance ze se udrzi nebo sjedou s velkou vodou po proudu dolu? Jen doufam ze je zase nebudu 14 dni hledat nez je najdu a zase nejakeho chytim
- Pondělí 5. listopadu 2007 v 0:33® reza19
-
tak ve čtvrtek pojedu na květonov tak jsem na to zvědav jestli něco pude ale nevim co bych si sebou mel navázat?
- Pondělí 5. listopadu 2007 v 0:32® Shadowhunter
-
ee tomucha to ma popletene on si mysli ze jen 3× za rok a dost, ale my vime ze to je 3× v tydnu a dost
jinak peknej duhak…to je ze soukromaku nebo ze svazovky???
- Neděle 4. listopadu 2007 ve 23:14® jiris
-
Tome 2 krat a dost co
- Neděle 4. listopadu 2007 ve 22:59® Tomucha
-
Hoši vy z toho máte čurynu, ale já byl letost hodněkrát na rybách …
- Neděle 4. listopadu 2007 ve 22:53® jiris
-
Pike – Tom je na rybach 6 krat v tydnu, zrovna naposledy jsem mu podebíral…
- Neděle 4. listopadu 2007 ve 22:50® Tomucha
-
Pike – ani se neptej …
- Neděle 4. listopadu 2007 ve 22:26® Pike007
-
Tomucha: Chodis taky na ryby nebo jen vazes?
- Neděle 4. listopadu 2007 ve 22:07® Shadowhunter
-
bubu: no ta ukradena fotka je fakt neco celkem me to stve…navic kdyz nekdo napise ze mel pres 50 a pritom mel pouhych 29…bych ho jinak pustil ale ten duhak mel na druhe strane vyriznuteho kus hrbetu asi od nejakeho ptaka tak jsem si ho vzal…asi by stejne umrel nebo by zaplisnil, nevim
- Neděle 4. listopadu 2007 ve 22:02® stopař
-
Nazdar přátelé.Tak po dlouhé době jsem se dostal k vodě,ba přímo do vody a i s mušákem na říčku Smědá.Ryb ulovených po skromnu " 2×PO,1×Li,1×Tl" ale zato hromady listí,téměř co nához tak na mušce jeden a někdy i víc listí jo a taky celkem fryško mrholilo,chtělo to pevné nervy.Ale i při tak ztížených podmínkách jsem si těch pár hodin pohody užil.
- Neděle 4. listopadu 2007 ve 21:20® bubu
-
Zauwi> včera pěkná chytačka,nej. peň 38cm a několik 30–35. Dnes bylo hnusně a tak jsem se nepřemluvil a zůstal v teple
BTW-tu tělíčkovou reflex oranž si náhodou nesehnal?
- Neděle 4. listopadu 2007 ve 21:14® bubu
-
Shadowhunter-díval jsem se na tu ukradenou fotku. Tak to je teda síla. Na druhou stranu-žijeme v česku,tak se není čemu divit,příklady politiků táhnou.
- Neděle 4. listopadu 2007 ve 20:59® Tomucha
-
dneska jsem luroval
- Neděle 4. listopadu 2007 ve 20:27® regulus
-
Zauwi> tak co, zadařilo se???
- Neděle 4. listopadu 2007 ve 20:04® Zauwi
-
já mám ZR2 a jsem moc spokojenej, utáhnu na tom i tungsteny 3,5 bo kolik to mám, na sušinu je to parádička, jediný co byhc u tohohle prutu možná vytknul je volnější spojka mezi prvním a druhým dílem(od navijáku), měl jsem v ruce 4 pruty a u všech byla volnější…ale vosk to odstraní v poho..
- Neděle 4. listopadu 2007 v 19:51@ ???
-
Chose: takže si mám radeji objednat ten Snowbee Zircon 4 místo toho Snowbee ZR2 3/4? Raději si nechám poradit, protože jsem neměl v ruce ani jeden z těchto prutu ale celkem se mi líbí a i ta cena není špatná. Myslím že určitě bude lepší než prutek co mám teď za pár set korun.
- Neděle 4. listopadu 2007 v 18:35® Firetiger
-
drozďák, mildas> inu inu, téma je nosné. Knížky bych do toho netahal, trojku chytám a moc rád. Ale má své limity.
- Neděle 4. listopadu 2007 v 18:32® Chose
-
Rintintin>mám ten proutek co se na něj ptáš a na nějaký větší zátěže to fakt není,stahuješ nacucanou luru a prut se ti ohýbá skoro do půlky..jinak na suchou je fajn.mám na něm šňůru Snowbee XS DT4
- Neděle 4. listopadu 2007 v 17:18® ZN
-
Ice: já třeba amadou používám s oblibou. Kapesník není špatný, určitě v nejhorším stačí. Ale je to přece jen kapesník. Ostatně, ono stačí vymáčknou vodu v prstech a pár planých hodů.
- Neděle 4. listopadu 2007 v 16:07® iceman
-
Borek1> papírové kapesníky. Amadou není potřeba
. Floatant mám od buka a CDC gel Hends.
- Neděle 4. listopadu 2007 v 15:53® yerrx
-
ulcek> jj tahle vec se da vyuzit na tisice zpusobu
treba pri odmastovani si do ni naliju redidlo a z vlozky nevyteka tak rychle jak z hadru.....je to dobra vec:D
- Neděle 4. listopadu 2007 v 15:38® Shadowhunter
-
a nebyl by lepsi tampon??? ten si povesis na vestu misto amadou a budes IN
- Neděle 4. listopadu 2007 v 15:24® Borek1
-
ulcek>
boze by me máma zabila:D já nejsem ještě dospělí
- Neděle 4. listopadu 2007 ve 14:40@ ulcek
-
Borek-tuhle jsem dostal radu.Posílám ji dál,dámská vložka.To je amadou.
- Neděle 4. listopadu 2007 ve 14:21® Shadowhunter
-
Borek1: ja uvazu mouchu a namazu ji floatantem od Buka…pokud moucha neplave nebo jsem ji zapomnel doma namazat tak u vody mazu CDC Oilem od Hendz…Amadou nemam…moucha jde vysusit i bez ni…dulezite je ji poradne vyprat od slizu
- Neděle 4. listopadu 2007 ve 14:04® Borek1
-
co požíváte víc amadou nebo nějaký ty gely oleje a podobně?
- Neděle 4. listopadu 2007 ve 13:26® drozďák
-
Rintintin: se Snowbee nemám zkušenost, nevím jakou mají jejich pruty akci. Mám čtyřku explorer a naprosto mi vyhovuje. To ale neznamená, že jiný muškař musí mít nutně ten samý pocit.
Trojku jako univerzál klidně. Ale pouze rychlejší prut se špičkovou akcí. Parabola by na nymfu nebyla to pravé. A 2,40 se mi zdá krátký (to je délka spíš na suchou mušku). Za ideál považuju 9 stop (2,75). Pod 2,60 bych rozhodně nešel.
- Neděle 4. listopadu 2007 ve 13:04@ ???
-
Takže se nemusím bát koupit ten Snowbee ZR2 3/4 a můžu s nima v klídečku a pohodičce chytat i s goldheadama tak jako na dlouho nymfu? A nebo bych si měl raději koupit Snowbee Zircon 4 a dat na něj sňůru 4WF nebo 4DT? To chytání s lurama a streamrema jsem bral obrazně bo s nima bych chytal tak 3× do roka. Chtěl bych právě proutek převážně na suchou mušku a na lov s dlouho nymfou. Podle toho co by rybky nějvíce zřali bych samozdřejmně přizpůsobil i lov, takže jednou suchá, potom mokrá, krátká nebo dlouhá nymfa popř. i ta lura nebo maly streamer…5-ku prut se mi už zdá moc a navíc bych chtěl prut 2,4m na menší vody a pak mám právě 5-ku prut a ten bych si nechal na vetší řeky. A nebo se dá i s prutem 3/4 a délkou 2,4m chytat i na vetších vodách? Chytám teprve první sezonu a to jenom pulku sezony. Nevím jestli s tak malým a lehkým prutem hodím tak jako s prutem o 20cm delším a o aftma třídu výš.
- Neděle 4. listopadu 2007 v 11:00® drozďák
-
Firetiger: to, že se něco napíše v knížce, ještě neznamená dogma a správné řešení. Není trojka jako trojka, byl bych opatrný s volbou konkrétního prutu. Nicméně Mildasovo XP ve trojce je tak univerzální prut, že jsem univerzálnější v ruce neměl. Já osobně chytám univerzál se čtyřkou, 70 procent mých lovů obsáhne nymfa i s goldy do vel. 4,5. Pětku si nechávám jako vynikající říční strýmrák. Pětka uř dnes zkrátka není univerzální prut