Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 26. října 2007 ve 23:53® regulus
regulus

Shadowhunter> mrkni mu do karty a uvidíš.

Pátek 26. října 2007 ve 23:46® Borek1

Shadowhunter> já žádný web neznám ale co vy znáte za weby??

Pátek 26. října 2007 ve 23:43® Shadowhunter
Shadowhunter

Borek1: to prijde nejenom ty zabery ale potom i ty ryby…to pak bavi daleko vic nez kdyz stojis v ledove vode a za 3 hodiny vytahnes pouze 2 proudniky 8-( … grrr asi si zitra zajedu spravit naladicku na poradnou pstruhovku kde je tech pstruhu vice nez 1 na 1km reky :-D jen doufam ze vydrzi pocasicko 9-)

ZN: jaky mas web??? celkem rad bych se taky kouknul na nejake fotecky, teda pokud nejsou nejake tajne :-))

Pátek 26. října 2007 ve 23:25® Borek1

tak jsem byl dneska na rybách skusil jsem ohři a mám svůj první záběr v muškařine a pak už se nic nedělo:-)

Pátek 26. října 2007 ve 23:03® regulus
regulus

ZN> jo a ve Valašským království je fakt pěkně. :-D

Pátek 26. října 2007 ve 23:01® regulus
regulus

ZN> ani úplně náhodou se nechci přít, je to o dejme tomu přístupu, koukal jsem na tvůj web, krásný fotky a netvrdím, že nemáš pravdu, hold se stále učíme ale nejdůležitější je výsledek. V jednom směru jsme si asi podobní, zachytit kouzlo okamžiku.:-D

Pátek 26. října 2007 ve 21:53® Shadowhunter
Shadowhunter

Ja mam jen par lur (asi tak 10) a par streamru (asi tak 5 a jeste ke vsemu jsem je kupoval v obchode) bo na to moc nechytam…jen fakt kdyz uz nevim jak vydrazdit rybu tak zkousim ty lury. A rybniky jsou letos pro me pase bo nemam MP 8-(

Pátek 26. října 2007 ve 21:35® xxl
xxl

Shadowhunter> MÁŠ NĚJAKÝ?POSÍLÁM NĚKTERÉ VZORY.NAŠEL JSEM JE KDYSI TADY NA TĚCH STRÁNKÁCH.

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img14368.jpg
Pátek 26. října 2007 ve 21:27® ZN
ZN

regulus: já se s tebou nechci přít, natož hádat. Ať si každý fotí, jak mu nejvíc vyhovuje. Musím se ti ale přiznat, že přestože na manuál či přednadstavenou clonu fotím tak na 99%, ve vodě si to netroufnu nějak přednadstavit. Je to specifické prostředí, spoustu odlesků,prakticky každý krok znamená změnu hodnot a já si prostě netroufnu na nějakou větší manipulaci. Dobře mi tak, páč spousta fotek by mohla být skutečně fotkama.

Pátek 26. října 2007 ve 20:42® Shadowhunter
Shadowhunter

jj dobry napad sem hodit neco pro inspiraci…bo zimni vecery se blizi…:-93;

Pátek 26. října 2007 v 19:15® xxl
xxl

AHOJ LIDI.UŽ JSEM TU DLOUHO NEBYL A TAK VÁŠ PROSÍM JESTLI NĚKDO NEMÁTE TIP NA ÚČINNÉ JEZERNÍ MUŠKY.NĚJAKÉ RŮŽOVÉ,ORANŽOVÉ A JINÉ.DÍK SAŠA

Pátek 26. října 2007 v 17:20® Shadowhunter
Shadowhunter

Zauwi> :-93; no jo jenze kdyz je hezky v cechach tak je hnusne na morave a obracene…ale dneska u vody to byla fakt krasa (nemyslim ty ryby co nebrali) ale to pocasicko…nahrera slunicko svitilo pocitam ze bylo tak 15+ stupnu … jen jsem bohuzel prisel o svacinu :-D

Pátek 26. října 2007 v 17:06® Zauwi
Zauwi

to Shadowhunter: hele ty normálně dokážeš člověku zkazit náladu,u nás funí jak sviňa, jsou 4 stupně, a sem tam sprchne…a u vás nádhera pijánko… asi se budu stěhovat do teplejších krajinpivo

Pátek 26. října 2007 v 15:55® Shadowhunter
Shadowhunter

Smile: ten Camou neni klasicky ujimany navazec…ten klasicky vypada takhle viz foto 1 a camou viz. foto 2. Ja pouzivam ten co je fotce 1 v rozmerech 40,80 a 120cm

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img14360.jpgfoto/diskuze/muskareni/2007/th-img14361.jpg
Pátek 26. října 2007 ve 12:53® regulus
regulus

ZN> no je fakt, že ta navigace podle Canonu je trochu ulítlá, jenže já ten Olympus neviděl ani z rychlíku a ty kompakty jsou všecky na jedno brdo, akurát to má jinak poskládaný MENU a jinde ovládací knoflíky. Chtěl jsem poradit, tak jsem to zkusil takhle.
S tím AUTO jsme si nerozuměli, já nemluvil o automatickým vyvážení bílé (to funguje uspokojivě), ale o celkovým automatickým nastavování (čas, clona …). Pokud fotíš muchy, tak je ten manual dle mýho názoru podstatně vhodnější a navíc na většině foťáků funguje makro jen u manualu. Venku pokud focení někdo nehoví tak je ta automatika taky celkem OK. Přiznám se, že fotím v naprosté většině na manual, vlezu do vody a foťák si přednastavím na hrubo, o jednu nebo dvě časový nebo clonový položky to přenastavím během vteřiny. Na AUTO mě navíc nefunguje rychlofocení (dokud to držím, tak to fotí snímek za snímkem). Nutno dodat, že sem si pořídil kapinku lepší foťáček a nastavení clovy a času je tam fakt pěkně po ruce, takže to jde v pohodě dělat jednou rukou.

Pátek 26. října 2007 v 11:46® Moolis

Firetiger: Jindro, vrátil bych ti ty časáky a knihu, pokud jsi ještě naživu.

Pátek 26. října 2007 v 11:25@ ???

Shadowhunter> Dik :-) ..No,já camoufil nepoužívám,mám asi 6 metrovej návazec z různých silonů..Ale už jsem se s tím naučil házet a umím s tím i na sucho..Takže ten ujímanej návazec je vlastně francouzskej,že?A p­oužíváš při chytání i šnůru?

Pátek 26. října 2007 v 11:17® Shadowhunter
Shadowhunter

a nebo jinak: Francouzsky: Česká muškařská škola je známá především nymfováním s velmi krátkým návazcem – tzv krátká neboli česká nymfa. Francouzská škola je zajímavá naopak chytáním s velmi dlouhými návazci. Tyto návazce jsou vyráběny z různých průměrů vlasce Camoufil, který nemá téměř žádnou tvarovou paměť. Chytání s těmito návazci je neuvěřitelně účinná především v menších, mělkých, čistých řekách. V poslední době se tento způsob muškaření stal velkým hitem mezi českými muškaři, kteří si tuto techniku poněkud přizpůsobili svému pojetí muškaření. Naše francouzské návazce pod názvem CAMOU, jsou v této chvíli vyráběny v délkách 450 a 350 cm. Jejich obrovskou výhodou je, že jsou bez uzlíků, které velmi znepříjemňují chytání. CAMOU návazce jsou vyrobeny z plynule ujímaného monofilního vlákna, které má stejné vlastnosti jako francouzský vlasec Camoufil. CAMOU 350 cm je vhodnější pro velmi malé řeky. Jeho ujímání je strmější, energie hodu ideálně rozložena. Nahazování s tímto návazcem je velmi jednoduché a přesné. Doporučujeme také pro začátečníky. CAMOU 450 cm doporučuje i pro větší řeky. V případě potřeby můžeme tento návazec ještě prodloužit cca o 1 metr běžným.vlascem v tenčí straně návazce.

Pátek 26. října 2007 v 11:15® Shadowhunter
Shadowhunter

Smile: www.hendsproducts.com nevim ale s francozskym navazcem co ma 3–4m se chyta tak s mikronymfama a pod…ale na sucho si to nedovedu predstavit (nevim nechytam s nim)…

Pátek 26. října 2007 v 11:11® Zauwi
Zauwi

fotka stoji za hovno… nemám čas se s tim srát edit: mouchy jsou na ryby, ne pro parádu:)

Pátek 26. října 2007 v 11:10® Zauwi
Zauwi

pivo

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img14352.jpg
Pátek 26. října 2007 v 11:08@ ???

Shadowhunter> Sorry že se ptám,ale co je to přesně ten ujímanej návazec?Já bud chytám s fr. návazcem,nebo normálně se šnůrou,na to dám (podle potřeby) 1–4 m silonu a udělám (podle potřeby) 1 nebo 2 přívěsy..Dělám to špatně? :-)

Pátek 26. října 2007 v 11:03® Shadowhunter
Shadowhunter

Zauwi: tam kde pojedu je jeden tahly proud … vzdycky tam na podzim sadili duhaky tak uvidime jestli nejaky prijde jinak to tam je samy zas*any tloust…takze nejaky vracak apod. tam asi budu hledat marne…navic sirka vody je tak max 3m :-(( Pokud by to bylo nechytatlne tak asi prejedu na Ostravici ale to asi bude z blata do louze :-| Sakris kdyz je hnusna kosa tak vody jsou OK kdyz vyleze slunko a je tepleji tak vody jsou KO

Pátek 26. října 2007 v 10:56® Borek1

Zauwi> aha:D

Pátek 26. října 2007 v 10:56® Borek1

Shadowhunter> a aouto ještě nemám ;-) protože je mi 14 takže bud na kole nebo autobusem :-)

Pátek 26. října 2007 v 10:55® Zauwi
Zauwi

to borek1: 700 metrů není nížina voe:D to SH: njn chce, to vyhledávat pomalejší proudy,vracáky, prostě nějakou klidnější vodu a určitě lapneš

Pátek 26. října 2007 v 10:53® Borek1

Shadowhunter> tak to máš dobrý já se dneska asi k vodě nedostanu možná zítra když je výlov jednoho soukromýho rybníku má přes 15 hektarů

Pátek 26. října 2007 v 10:52® Borek1

asi 700m nad mořem a nahoře nahřišsti(750m) tam je 20 cm sněhu a ve 4 mám tam trenink a ještě k to mu chytam myslim míče a ne ryby prostě jsem brankář:D moc se mi nechce jít do tý břečky :-((

Pátek 26. října 2007 v 10:51® Shadowhunter
Shadowhunter

Ostrava…no sice tu je krasne ale neni voda co by byla v normalnim stavu…no asi vyrazim na malou Ondrejnici…ta ma sice 20cm nad stav a tece tam 4× vice vody nez normalne ale zase to je jen 20km bo jet na moravici 100km se mi moc nechce a navic kdyz jede covek sam :-|

Pátek 26. října 2007 v 10:51® Zauwi
Zauwi

njn, další důkaz toho ,že počasí je zkurvený