Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 26. října 2007 v 10:51® Borek1
-
asi 700m nad mořem a nahoře nahřišsti(750m) tam je 20 cm sněhu a ve 4 mám tam trenink a ještě k to mu chytam myslim míče a ne ryby prostě jsem brankář:D moc se mi nechce jít do tý břečky
- Pátek 26. října 2007 v 10:49® Borek1
-
Zauwi> ne
nížiny
- Pátek 26. října 2007 v 10:49® Zauwi
-
takže Krušný hory:D
- Pátek 26. října 2007 v 10:48® Borek1
-
Zauwi>
nene v západních čechách
- Pátek 26. října 2007 v 10:47® Zauwi
-
borek1:sněží…mno nebydlíš na Sněžce…?
- Pátek 26. října 2007 v 10:46® Zauwi
-
mno aspon dovážu mouchy, co mi včera utrhali…:)
- Pátek 26. října 2007 v 10:45® Borek1
-
ty bláho kde bydlíte takhle pěkně u nás sněží
- Pátek 26. října 2007 v 10:44® Zauwi
-
to se někdo má…btw..rozostřený je to poněkud víc…
- Pátek 26. října 2007 v 10:43® Shadowhunter
-
trosku je to rozostrene
- Pátek 26. října 2007 v 10:42® Shadowhunter
-
ne prdel si nedelam, koukej jak u nas sviti slunicko a listy se skoro nehnout, teplomeru ukazuje v 6 patre neco pres 10 stupnu ve stinu…foceno pres okno
- Pátek 26. října 2007 v 10:35® Zauwi
-
to SH: si děláš prdel, un ás fouká vítr tak, že když jsme vylezl ven,tak kšiltovka zkončila na plotě, jinak počasí jako včera, zataženo drobně prší, akorát mlha není..,teplota 5 stupńů, průtok lehce na normálnem> ideální stav..včera zobali,jak o život:)
- Pátek 26. října 2007 v 10:31® Shadowhunter
-
no stejne jsem to nejak nepochopil…zkusim se zeptat svagra ten taky dost foti ale zase on ma fotak za 40litru
at se mrkne na ten muj jak to nejlepe nastavit pri foceni makra… Jinak pocasi krasne, slunicko sviti, vitr skoro nefouka jen ty vody maji totalne nechytatelny prutok, vsechno je velke
- Pátek 26. října 2007 v 10:15® Borek1
-
Shadowhunter> aha tak díkes
- Pátek 26. října 2007 v 8:48® Zauwi
-
máš jí tam:)
- Pátek 26. října 2007 v 8:47® Zauwi
-
to Padis: tak to je pohodovej proces, když jsi na netu:), pošlu osobku potřebuju se na něco zeptat:)
- Pátek 26. října 2007 v 8:36® Padis
-
Zauwi>už jsem dávno vzhůru.A šel bych bych na rybky.Bohužel jsem v prac. procesu
- Pátek 26. října 2007 v 8:32® Zauwi
-
Vstávat!Jde se vázat,počasí stojí za …
- Pátek 26. října 2007 v 7:29® ZN
-
Regulus: studoval jsem tu fotografii ještě v dobách, kdy převládala camera obscura
Popisovat ovládací prvky a menu FE 110 podle Canonu je stejné, jako kdyby jsi mu chtěl podle navigace TOM TOM posat cestu v Praze ze Žiškova na Bělehradskou ulici, neměl mapu Prahy, tak by jsi to zkusil podle mapy Brna. Fotit maximální clonou není taky moc dobrá rada, páč je obecně známé, že každý objektiv má na krajích daleko horší parametry jak uprostřed. Rada by dle mého tedy měla být, clona tak ve dvou třetinách. Co se vyvážení bílé na AUTO týče, nijak jinak prakticky nefotím. Možná tak 5–10× jsem to skutečně změnil na dané podmínky, víckrát určitě ne. To automatické vyvážení je skutečně dobré. Btw., to jsem myslel tou automatikou. Co se týká automatiky jako takové, běžně tak fotím, pokud jsem zabroděný. Nedovedu si dost dobře představit, jek bych po pás ve vodě, s prutem v ruce a nebezpečím utonutí manipuloval jednou rukou s foťákem. Tím nechci říct, že je to optimální
- Pátek 26. října 2007 v 1:42® regulus
-
Shadowhunter> nenašel jsem na netu návod k tomu FE 110, tak jsem mrknul na FE 210 (bych řek že to bude skoro stejný), ale našel jsem kulový. Takže možnost číslo jedna je, že to tam nastavit nejde a možnost č. 2 že jsem se blbě díval. Mám dobře 4 roky starej Canon 3MPx a ten to má, takže bych se divil, kdyby to tem tvůj neměl. Zkusím tě zanavigovat podle toho Canonu. Patrně tam máš dvě tlačítka, jedno MENU který je takový to podrobnější nastavení, druhý je FUNC, může se jmenovat i jinak, to je takový rychlý menu pro nastavení při focení nastavuje se v něm mimochodem i to, s jakým rozlišením chceš fotit (čím vyšší rozlišení, tím míň fotek se ti vejde na kartu). Pokud si ten knoflík na volení režimů focení nastavíš na manual, tak by se ti po stisku tlačítka FUNC mělo na displeji objevit takový meníčko a jednou z těch položek je i nastavení druhu osvětlení buď jenom ikony nebo i popis, případně oboje, určitě tam bude AUTO, denní světlo (sluníčko), zamračeno, žárovka zářivka a možná i další volby. Takže ty muchy foť na žárovku (pokud jí svítíš), ostření si nastav na středový. Já to fotím ze stativu, clonu na nejvíc kvůli hloubce ostrosti, páč ten blbej automat neumí pořádně zaostřovat a čas trochu prodloužím oproti tomu co ta mašinka ukazuje, páč za tím mám bílý pozadí a mucha by byla moc tmavá. Vím, že je ZN študovanej fotograf, dovolil bych si s ním ale kapinku nesouhlasit s tou automatikou, z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že 50% fotek focenejch na auto stojí za hovno, obvykle těch nejlepších, je možný, že to je foťák od foťáku. Když tak se ozvi, jestli to tam je. Pokud to tam nebude, tak to jde celkem slušně spravit v PC.
- Pátek 26. října 2007 v 0:36® Shadowhunter
-
Borek1: tak sestaveni prutu chces teda od toho praveho
ja to mam klasiku.. kolecko → backing → rychlospojka → snura → rychlospojka → ujimany navazec (podle zpusobu lovu od 40–120cm) → na ujimany navazec privazu cca 1,5m silonu {sucha muska 0,10…mokra 0,12…lury a podobna havet 0,14 popr. rozhoduje velikost lovene ryby a prekazky} hodne lidi si dela ujimani tak ze prvni uvaze tlusci silon a prechazi te slabsimu ale ja na takove ujimani kaslu ono to staci privazat jen na ten mikrokrozek na ujimany navazec silon se kterym chces lovit a hotovo zadne vazani 20 uzlu apod…navic u me bych se asi za chvili uvazal vice bych u vody vazal nez chytal
Ja chytam takhle a ryby to zerou…no a uzel k mikrokrouzku a k musce delam klasicky jak kdyz vazas trpytku…proste vyhoda ujimaneho navazce je v tom ze ho nemusis vazat z nekolika prumeru silonu takze ti odpada nosit po kapsach 20 kolecek silonu
… kdyz urves musku mas mnohem drive uvazanou…no ale proste nekdo si radeji udela u vody ujimani ze silonu a nekdo to proste dela jako ja…zalezi na tom jak je kdo nauceny a jak mu to vyhovuje…
- Čtvrtek 25. října 2007 ve 23:31® Borek1
-
Shadowhunter> hele prosim tě napiš mi jak máš sestavenej prut myslim od šnůry až po mušku já teprve měsíc muškařím a nevím jak na to teprv na jaře jedu na 14 dní na moravu za příbuznejma ktery my více ukážou a taky vy máte mušky udělaný na návazce nebo pořád do kolo děláte nový uzel když chcete změnit mušku já mám pár příruček a tam o tom nic moc není nebo se to dělá jako u třpytkaření??
- Čtvrtek 25. října 2007 ve 22:55® Shadowhunter
-
yerrx: ja znam taky jednu pstruhovku kde jsem taky jeste za cele 2 roky nepotkal jineho rybare a to tam chodim relativne dost … a podle toho co slysim tam moc lidi nechodi ale zarybnena je pekne ale malyma rybama ale snad dorostou a jednou tam budou krasne ryby
Mam tam z te vody svuj osobacek potocaka
- Čtvrtek 25. října 2007 ve 22:42® yerrx
-
Shadowhunter> no ja ti verim ja nikdy nemuskaril…u nas je tady pobliz jen jedna pstruhovka a tam moc lidi asi muskarit nechodi…teda ja tam este nikoho nevidel…ale na dalsi rok uz sand dostanu i pstruhovku tak treba chytim sveho prvniho pstruha
teda jakoukoliv prvni lososovitou…
- Čtvrtek 25. října 2007 ve 22:33® Shadowhunter
-
ee sucha moucha plave na hladine…popr. telicko mouchy plave v hladinovem blanku a kridelka nad vodou…nevim jak to presne napsat ale nejak tak to je…popr. pokud potrebujes vydrazdit rybu k zaberu tak je dobre trebas i tu suchou podtrhnout pod hladinu…to je celkem ucine k vydrazdeni lipana
nebo nechat mouchu brazdit po hladine…napr. suchy chrostik to maji zase radi pstruzi
- Čtvrtek 25. října 2007 ve 22:29® yerrx
-
a sucha se vubec nedotyka vody?
- Čtvrtek 25. října 2007 ve 22:28® Shadowhunter
-
Borek1: jak kdy…urcite kdyz budou zbirat z hladiny tak je blbost jim hazet mokrou…staci trefit tu pravou a pak je to pochytanicko to same plati i o mokre…pokud nevidis se zvednout rybu tak jim nebudu nabizet suchou i kdyz ryba se da vyhazet ale ne kazda…Ale nejhezci je chytani na sucho kdyz vidis jak se ta ryba zveda pro tvoji suchou mouchu
- Čtvrtek 25. října 2007 ve 21:36® Borek1
-
co je lepší chytat na mokrou či na suchou mušku ??
- Čtvrtek 25. října 2007 ve 21:05® Shadowhunter
-
ok diky za rady…az zase neco uvazu tak to zkusim vyfotit a uvidime…snad to bude uz lepsi a lepsi…
- Čtvrtek 25. října 2007 v 18:10® ZN
-
Exposure Value, neboli expoziční hodnota. Zvýšením EV o 1 zdvojnásobíš množství světla, který ti jde na čip. Samozřejmě, platí to i obráceně. Je tam možnost korekce po třetinách. Pomáhá to v případě, že na focené scéně převládá světlý či tmavý motiv. Ale na tvém místě, zatím bych se do toho nijak zvlášť nepouštěl, i když je to jednoduché. Zkoušej to s tím světlem a hlavně nesviť z vrchu. Zkus to zepředu.
- Čtvrtek 25. října 2007 v 17:36® Shadowhunter
-
ohledne foceni jsem totalni pako
asi blba otazka ale co to znamena to EV? Ja max. fotim kdyz jdu do zoo a nebo mobilem ryby co chytnu