Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 25. října 2007 v 17:36® stopař
stopař

Zdravím vás pánové.Dneska jsem šel navštívit mého kamaráda nimroda a donesl jsem si domů tohle :-D :

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img14346.jpg
Čtvrtek 25. října 2007 v 17:29® ZN
ZN

Shadowhunter: ten jas je asi hodnota EV.

Čtvrtek 25. října 2007 v 17:28® iceman
iceman

Shadowhunter> ten jak je korekce EV, nemá to s bílou nic společného.

Čtvrtek 25. října 2007 v 15:58® Shadowhunter
Shadowhunter

mam olympus FE 110…je to uz 2 roky stary fotak ale i tak by to mel zvladat :-/ Nevim jestli to trebas neni tim ze na tu musku svitim z vrchu lampickou…Rezimy tam jsou Auto, portret, krajina, nocni rezim, autoportret a nataceni videa. Jo a ted koukam ze tam jde nastavit i Jas a ten mam nastaveny na 0 a jde nastavit v rozmezi od –2 do 2

Čtvrtek 25. října 2007 ve 12:28® Tomucha
Tomucha

Pike, buko – to souhlasím, taky se snažím mít u svěráčku co nejvíc místa. Ale když někdo začíná a nedokáže si ten základ udělat tak to jde blbě a šibenička spíš pomůže … To nastavení je za 30 s hotový :->

Čtvrtek 25. října 2007 v 9:27® Buko

Tomucha: souhlasím s Pikem

Čtvrtek 25. října 2007 v 7:16® ZN
ZN

Shadowhunter: EDIT:…nějak to blbne:-)

Čtvrtek 25. října 2007 v 7:15® ZN
ZN

Shadowhunter: myslím si, že na obyčejných kompaktech může být vyvážení bíle přístupné jen přes menu, a to ještě ne jako vyvážení bílé, ale symboly zataženo, pláž, málo světla apd. Ale já bych si s tím hlavu moc nelámal. V 95 % případů to kompakt zvládne v pohodě na automatiku. Problém spíš vidím v množství světla a ve vhodnosti pozadí. Zkus udělat něco s těmito dvěma atributy a nebo mi pošli fotku na mail v plné velikosti. Zkusím ti říct víc.

Čtvrtek 25. října 2007 v 1:35® regulus
regulus

Shadowhunter> napiš značku a typ foťáku, zkusím poradit.

Čtvrtek 25. října 2007 v 0:16® Shadowhunter
Shadowhunter

hm na fotaku at hledam jak hledam tak nastaveni a nebo vyvazeni barev tam nejak nemam…no asi to bude tim ze jsem to fotil v polotme a svitil jsem na to lampou…no mozna to je proto cervene jak tu nekdo psal…ale stejne ho dam na reklamaci bo kolikrat kdyz ho zapnu tak mi to pise formatovat kartu coz je celkem na pytel na 10× vytahovat pametovku z fotaku nez se chytne a karta je pritom OK…jinak se zacina venku pomalu oteplovat ;-) asi oprasim muskarak a hura k vode :-D

Středa 24. října 2007 ve 23:38® Pike007

Ono u tech parasutek je podle mne spis nutne udelat dobrou zakladnu kolem CDC kridla. Pouziti sibenicky se mi da ponekud komplikovane v tom, ze je nutne ji mit dobre nastavenou a navic se pri vazani plete dalsi bazmek. Ale zalezi na vkusu kazdeho soudruha

Středa 24. října 2007 ve 22:52® Tomucha
Tomucha

Ta šibenička se skřipcem je dobrá.Je to jak říká bubu. Když ten grif nemáš tak ti to hodně pomůže. Podrží to pevně v poloze a pírko ti nebude klouzat po křidýlkách. bubu- ten držák na bobinu patří plastovou hlavou max 3cm před očko. Bobinu přes to přehodíš a nit se ti zahákne za očko háčku. Bude tak v jendé ose a můžeš točit rotačním ramenem aniž by se ti nit namotávala nebo odmotávala. V sobotu sem dám fotky…

Středa 24. října 2007 ve 21:07® bubu
bubu

Pike007> nemyslím si,že by na tom bylo něco tak moc divného. Jako začínající jsem neměl o motání much ani potuchy. Kupoval literaturu (net jsem neměl)a tam jsem na tuto pomůcku narazil. Používal ji a postupem času došel na to,že je to zbytečný, prostě sem si tím prošel a jestli někdo nemá ještě moc zručnost,pomoci mu to může. Na vysvětlenou ještě tolik-stopařovi jsem daroval svůj starý pákový svěráček a u něj byla hrazdička. On neznalý se mně osobkou ptal,na co že je tam ten ohlej drát. Tak jsem mu to vyfotil. Jestli toho využije nebo nikoliv,netuším:-)

Středa 24. října 2007 ve 20:11® regulus
regulus

Shadowhunter> nastavení foťáku. Vypni automat a dej si tam zdroj světla, který používáš, s žárovkou je to do červena s zářivkou vyblitý. Ve finále to musíš dopilovat v PC.:-D

Středa 24. října 2007 v 19:40® Shadowhunter
Shadowhunter

Prave ze jsem tam dal za tu mouchu pozadi ale i tak to nefoti jak bych si predstavoval barvy jsou uplne jine nez ve skutecnosti…mel jsem to puvodne cele docervena tak jsem to musel trosku upravit a tu cervenou stahnout =-| Tak nevim mozna by to chtelo vyzkouset vyfotit jinym fotakem a nebo ho vyreklamuji ze ta potvora foti cervene

Středa 24. října 2007 v 18:33® Pike007

Iceman: Prace rodbuildera vypada pekne, prut to bude taky sikovny. Jen mi tam nesedi to sedlo. Na takovy prut se mi designove vic hodi kov. Ale dle vkusu kazdeho soudruha

Středa 24. října 2007 v 18:11® fikus
fikus

Shadowhunter> náhodou to máš v tom mokrém stavu nafocené moc hezky. Vypadá to dost zajímavě.

Středa 24. října 2007 v 18:10® iceman
iceman

Tak se musím ještě tady pochlubit, dnes mě dorazily fotky mé stavěné sedmy od rod buildera :-)

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img14340.jpgfoto/diskuze/muskareni/2007/th-img14341.jpg
Středa 24. října 2007 v 18:07® iceman
iceman

kdybych měl šibenici tak jí taky používám 9-) .

Středa 24. října 2007 v 17:58® ZN
ZN

Pike007: taky na to čumím jak puk.

Středa 24. října 2007 v 17:38® stopař
stopař

bubu – Dík celkem to chápu.

Středa 24. října 2007 v 16:40® Pike007

Probuh, k cemu potrebujete tu sibenici na vazani parasutek? Kdyby se reklo, ze je to treba k telickum vyvazanych jepic, tak to chapu, ale k parasutkam?

Středa 24. října 2007 v 16:31® bubu
bubu

stopař-ještě detail. Ale jak jsem ti psal osobkou,jsou i jiný způsoby,jak vázat parašutky. Každý si musí najít ten,jenž mu vyhovuje. Já to taky už nepoužívám.

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img14338.jpg
Středa 24. října 2007 v 16:28® bubu
bubu

stopař-reakce na tvou osobku takto je tam přidělaný ten pomocník při vázání parašutek. U toho pákového je to skoro stejný.

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img14337.jpg
Středa 24. října 2007 ve 14:15® iceman
iceman

Shadowhunter> vypadá to, že ti ostří na svěrák a né na mouchu. Chtělo by to i nějaké pozadí.

Středa 24. října 2007 ve 13:40® Sander
Sander

Shadowhunter > dobrá práce. Zajímavý provedení, to bych asi nesved :-(( Jinak před chvílí jsem naflákal nějaký goldy jiné barvy než té včerejší, takže světle hnědé a růžové. Beztak se dnes dokopu je vyzkoušet, i když za sebou ještě potáhnou pachovou stopu s příchutí laku :-)

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img14335.jpg
Středa 24. října 2007 ve 13:08® Shadowhunter
Shadowhunter

tak znova bylo to moc velke…jinak omluvte barvicky…nejak nevim proc mi foti fotak pri makru takhle hnusne

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img14333.jpgfoto/diskuze/muskareni/2007/th-img14334.jpg
Středa 24. října 2007 ve 13:04® Shadowhunter
Shadowhunter

Tak tady je ta muska o ktere jsem vcera psal…ta prvni je za sucha a ta druha no tak vypada kdyz se namoci a ve vode ma jeste lepsi efekt :-P Jinak to mam vazane fluo ruzovou telickovou niti a na to je umely staroruzovy dabbing nadobovany do smycky v telickove niti…proste obycejna moucha ale chyta :->

Středa 24. října 2007 v 8:42® iceman
iceman

LSD> Ahoj, díky moc, co bude bude, jsem tvůj dlužník, dej vědět jak se vyrovnáme.

Středa 24. října 2007 v 7:47® LSD

iceman: Dnes Ti pošlu ty botičky, jestli bude ta zatížená špička je ve hvězdách