Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.570 příspěvků, z toho 54570 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 14. srpna 2007 ve 12:44® pif
pif

dědku,nemel pičoviny a radši doraz na fishle…

Úterý 14. srpna 2007 ve 12:34® Dědek
Dědek

Buko> no konečně někdo

Úterý 14. srpna 2007 ve 12:32® Dědek
Dědek

Jakub182> … Ak ich nechcem chytat, tak na tu vodu nepojdem… proboha, tady přeci nejde o to, co bude rybář chytat :-/ :-O

Úterý 14. srpna 2007 v 11:09® macek

rarach> radím ti nepřekousni si jazyk, ty nohslede! :-)

Úterý 14. srpna 2007 v 10:55® rarach

Macek: Moje tel. číslo je věc veřejná, stačí hledat, nohsledům já stejně neporadím, Ti ví vše nejlíp.:-P

Úterý 14. srpna 2007 v 10:36® Fugas

modrak: máš taky osobku

Úterý 14. srpna 2007 v 10:30® macek

rarach> v tom případě máme velké štěstí, že jedeš kolem. buď tak hodnej, a napiš mi sem tvoje telčíslo. až si nebudu s něčím vědět rady, tak bych ti s dovolením zavolal. ;-)

Úterý 14. srpna 2007 v 10:07® rarach

Macek: Ty toho ještě hodně neznáš, já zase znám spoustu vod kde o tlouště nezakopnu, protože je nemilosrdně potírán.

Úterý 14. srpna 2007 v 9:47® modrak
modrak

macek> A jéje, myslící člověk. Tak to tedy upřímnou soustrast.:-D

Úterý 14. srpna 2007 v 9:41® macek

modrák> jednoduchá řešení jsou jen pro jednoduché lidi. a já jsem děsně složitej, někdy se v sobě vůbec nevyznám… ;-) :-'

Úterý 14. srpna 2007 v 9:31® Fugas

Modrak: dík. kouknu tam

Úterý 14. srpna 2007 v 9:31® modrak
modrak

macek> Na většinu složitých problémů existují jednoduchá, snadno pochopitelná, nesprávná řešení. Například:

1. Rybářský tlak – nedosazovat a tlak povolí.
  2. Kormorán – V níže uvedené komunitě je třeba rozšířit fámu, že správně připravený kormorán chuťově překoná pečenou kachnu.
  3. Viz. bod 1.
  4. Počkej do podzimu, pak je vyuzený „smrdutý“ tloušť poživatelný.

A je to! 9-)

Úterý 14. srpna 2007 v 9:12® macek

pike> znám křišťálovou studánku kde nejhlubší je les, tam roste tmavé kapradí a vůkol rudý vřes… no a co, že jen využili příležitosti? kikáni přece taky jen využívají příležitosti, gádžo. příčin je asi několik: nedostatek vody, extrémní rybářský tlak, volavky a kormoráni, přístup k zarybňování, a taky konkurence z řad ostatních druhů – tlouště. prostě lebensraum v řece není nafukovací.

Úterý 14. srpna 2007 v 9:03® modrak
modrak

Fugas> Máš osobku.

Úterý 14. srpna 2007 v 8:44® Fugas

Prosím o radu. Jekej použít ujímanej návazec na menší říčku(na sucho). Začínám a v obchodě jsem koupil něco od 3M (0×, 9ft),trochu jsem to zkrátil, navázal mikrokroužek a návazec 0,12, ale po dopadu na hladinu to vypadá jak vinutá pružina ze Š-105… Chtěl bych něco kratšího a zaujal mě Polyleader Trout od Airfla, má jen 1,5m ale nikde jsem nenašel průměry. To je nějakej univerzál? A co splétané návazce od Hends? Za každou radu budu vděčen. Dík F.

Úterý 14. srpna 2007 v 7:48® Pike007

Macek: Otazkou je, jestli za nedostatek tloustu na Ostravici muze zrovna tloust. Ja bych rekl, ze ne. Pokud se potocaci vymlati, misto nich se sadi duhaci, mozna se tam jebe s korytem, mozna hybe s vodou (to nevim, tu reku neznam), tak se nediv, ze to opanovali tlousti. Jen vyuzili prilezitosti. Kdyby to neposral clovek, tak se s tim priroda srovna, stejne jak se tim srovnala v minulosti. Na tlouste bych to fakt nesvadel, je to snadny terc. PS: Znam potok, kde bylo milion tloustu, ale bylo tam i dost potocaku. Obou rybam se docela dailo, potocaci tam byli i mali. Potocaci byli v proudcich a pod sutrama, tlousti na uplne jinem miste. Za dochazku jsem chytl treba 30 Po a 20 tloustu. Nestezoval jsem si.

Úterý 14. srpna 2007 v 7:47® modrak
modrak

rarach> Osobka! 9-)

Úterý 14. srpna 2007 v 7:41® macek

buko> v tom případě jsi v balíku. je to prosté – lapni agregát a přijeď. ostravice z tebe udělá milionáře. mirku, ta tvoje poznámka je úplně mimo mísu. neznám u nás takovou vodu, kde by nebyl deficit pstruha. naopak tloušťů je jak nasraných. copak ty nechodíš k vodě, nebo co?

Úterý 14. srpna 2007 ve 2:36® Buko

Salmo1> Bývaly doby, kdy jsme na pstruhovce vítali každého jelce. On se tam vytřel a pěkně pokrmil plůdkem pstruha.Naopak největším neštěstím byly parmy a ostroretky. Dnes každý nadává na tlouště, že tam nemá co dělat. Myslím si že při naprostém nedostatku střevle, právě naopak. Jestli toho tlouště mám v řece hodně, tak je to známka, že je tam deficit pstruha. Není nic snadnějšího, než jej odlovit agregátem a přesadit jinam a ještě za to dostanu zaplaceno.

Pondělí 13. srpna 2007 ve 22:57® Jakub182

dedek+zvysok:ono jalcovi a ani inej rybe velmi nevysvetlime kam moze a kam nie…ked sa raz potok vlieva do rieky kde su jalce, je pochopitelne ze jalec bude aj v pstruhovom potoku…a osobne som strasne rad ze su tam. Ked mam raz na pstruhovke viacej jalcov ako pstruhov, tak ratam s tym ze tam tie jalce aj budem chytat. Ak ich nechcem chytat, tak na tu vodu nepojdem…

A myslel som ze muskarenie je o trochu inom postoji k prirode, vode a rybam ako ma vacsina „tiez rybarov“.

Pondělí 13. srpna 2007 ve 21:35® fikus
fikus

brčal> NO, NÁČELNÍKU, KOLEDOVAL SIS O TO :-))

ZAVINÁČE Z LOSOSOVITÝCH RYB ideálně LIPAN PODHORNÍ, popřípadě Pstruh obecný, Siven americký nebo Pstruh duhový.

Nálev na lososovité: Ocet, voda, sůl, cukr, pepř, nové koření, bobkový list, cibule, kyselé okurky

Lipany obvyklým způsobem očistíme, vykucháme, ploutve a hlavy odstraníme. Ryby řádně opláchneme v čisté vodě a naskládáme do kameninové nebo skleněné nádoby. Mírně zatěžkáme a zalijeme nálevem. Příprava nálevu: (10L) 5L octa, 5Lvody, 1,20kg soli.
V tomto roztoku necháme lipany ve studenu 5 dní. Potom je vyjmeme, po délce rozpůlíme, změklé velké kosti (páteř) vyloupneme a rybí půlky svineme jako zavináče. Neskládáme opět do čisté nádoby a zalijeme novou marinádou ve složení: 2L octu, 8L vody, 200g soli, případně 5 kostek cukru, několik zrnek pepře, nové koření, 1 – 2 bobkové listy, na kroužky nakrájená cibule a vše povaříme. Do vychladlé marinády přidáme nakrájené kyselé okurky a nalijeme na lipaní závitky. Nádobu povážeme papírem a uložíme do studena na 2 – 3 dny . Množství nálevu připravíme podle množství ryb.

Kyselí pstruzi

Lák – bobkový list, nové koření, hořčičné semínko, sůl, cukr, může být i kytka kopru nebo koriandru, ocet, voda. Očištěné pstruhy nasekáme na podkovy, nasolíme a uložíme na noc do chladničky. Ráno ryby na čtyři hodiny zalejeme v kamenném hrnci neředěným octem. Svaříme lák, porce ryb naskládáme do sklenic a  zalijeme vychladlým lákem. Zavíčkujeme sklenice a na týden uložíme do chladničky.

LIPANÍ SALÁT 16 – 19 LIPÁNKŮ

sklenice Lužického salátu 2 – 3 malé majolky 5 – 6 cibulí

NÁLEV: pepř mletý kávová lžička 8 ks pepř celý 2 hřebíčky 8 ks nové koření 5 – 6 bobkových listů 1 lžíce soli 5 sacharinů 0,5 litru octa 1,5 litru vody

Všechno koření svařit s vodou a octem a nechat vychladnout do vlaha.

1. Lipánky očistit , rozříznout podélně a vydatně nasolit, uložit do skleněné nebo kameninové nádoby na sebe na 48 hodin v chladu (ne v lednici).
  2. Slít lák , neprat. Nakrájet cibuli na kolečka. Do nádoby klást vždy vrstvu cibule na ni pak vrstvu ryb a každé dvě vrstvy zalít lákem.

Nechat uležet 2 – 4 dny. 3. Pak ryby scedit, cibule pokrájet a vymačkat. Lipany stáhnout , vykostit velké kosti a pokrájet na nudličky. Přidat malý nebo velký Lužický salát a dle chuti 2 – 3 malé majolky. Vše promíchat, možno připepřit. Skladovat v lednici.

4. Sežereme s měkkým chlebem nebo pečivem . Zapíjíme dobrým pivem.

Pečenáče z lososovitých Pstruzi, popřípadě lipani, ocet, cibule, voda, sůl, bílé víno nejlépe Rulandské šedé, bobkový list, pepř celý, atd. Když Vám zbydou řízky ze pstruhů a nevíte co s nima,tak použijte tenhle recept: Řízky dejte do litrové sklenice, proložte cibulí, dejte tak dva listy bobkáče, celý pepř, nové koření, zalejte deckou vína, potom uděláte nálev voda + ocet 1:1+cukr a sůl dle chuti jak kdo má rád ostrý.Dáte do varu a dolejete zbytek sklenice.Za 4–6dní pokud to vydržíte tak jíst. Je dobrý k tomu bílé pečivo a lahvev bílého vína.

Dobrou chuť.

Pondělí 13. srpna 2007 ve 21:02® Salmo1

U toho,že tloušť nepatří do pstruhovky,bych byl hodně opatrný.V přírodě platí trochu jiné zákony než představa rybáře. Troufnu si i klidně napsat,že pstruh a jeho přirozená populace může vděčit Jt za jeho přítomnost.9-)

Pondělí 13. srpna 2007 ve 20:43® brčal
brčal

fikus>no nevím nevím takže to bylo z Lipanů :-93; Tak to radši recept na lipaní salátek co :-D

Pondělí 13. srpna 2007 ve 20:04® fikus
fikus

brčal> klídek náčelníku, beru jenom lososovité :-))

Pondělí 13. srpna 2007 v 19:59® fikus
fikus

kkarlos> máš ji v mailu.

Pondělí 13. srpna 2007 v 19:40® brčal
brčal

fikus>jak jsi dělal ty karboše z těch parem:-93; :-93;

Pondělí 13. srpna 2007 v 18:49® fikus
fikus

kkarlos> nymfy, mikronymfy, blešivci. Zkoušej. V každém období funguje něco jiného. Na jaře jsem měl mouchu bez které bych nešel k vodě a teď na ni skoro nic nechytnu. Zase mám jinou o kterou se parmy perou. Párkrát jsem chytil parmu i na růžového blešivce :-)

Pondělí 13. srpna 2007 v 18:42® fikus
fikus

jiris> asi 1:10 podsekly se hlavně ve tření na jaře, později již vše regulérně v tlamce.

Pondělí 13. srpna 2007 v 18:41® kkarlos
kkarlos

fikus> a nějaký muchy konkrétně, na co ti to nejvíc bere nebo tak, vím že to je samozřejmě všude jinak a ták, ale abych si umotal mýho favorita podlě něčeho a tomu věřil.. :-)) )

Pondělí 13. srpna 2007 v 18:29® jiris
jiris

fikus – pomer podseknutych ryb a ryb, ktery to sezrali?