Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 6. srpna 2007 ve 21:35® ZN
-
HaD:
s Patagonií nemůžeš udělat chybu. Btw., říká to i rarach, a to je Arbiter elegance muškařských oděvůRudo, nic ve zlém
- Pondělí 6. srpna 2007 ve 20:31® rarach
-
Sander: Musíš si víc všímat. HaD: Hmmm
, pochvala
- Pondělí 6. srpna 2007 v 18:07® HaD
-
hoj chlapi, dnes jsem si udělal ooobr radost a koupil si dejcháče Patagonia. Doufám, že mi je pochválíte
)
- Pondělí 6. srpna 2007 v 17:56® Firetiger
-
Shadowhunter> Další varianta dobře plovoucího chrostíka je Ballon Head Caddis. Má hlavičku z pěny, což má některé výhody:
- je zezhora dobře vidět
- pěna splácne křídlo, takže je hezčí siluetka
- dobře plove
Oproti mému neumělému výtvoru doporučuju dát pod srnce ještě trošku CDC a pěnu na hlavičce méně utahnout, ať je více vzdušná.
- Pondělí 6. srpna 2007 ve 14:29® Sander
-
rarach > a že jsem si ještě nevšiml? Naproti tomu jsem je dříve chytal v 2.5m hloubky v hlubokém nadjezí. Dnes už tam díkybohu přežije maximálně jeden, kterého sežerou vydry.
V proudu by neměl šanci na přežití, ryba přes 45 se na to manšem polopotoce neschová, do té délky by z násadového 30–35cm nedorostl ani největším omylem, tzn. minimálně 7 měsíců by musel být pouštěn či neuloven. Nemožné. - Pondělí 6. srpna 2007 ve 14:15® ZN
-
Shadowhunter: aha. Tak to je potom těžký. Pak to budeš muset udělat dle návodu medvěda… šnorchl
rarach: Dík za vysvětlení
)
- Pondělí 6. srpna 2007 ve 13:58® rarach
-
ZN: Dělám v nemocnici, ale taky v lovící četě, takže asi tak. Drozďák: Do závodního úseku na Svatavě se dává duhák již mnoho let. Brčál: Vy vysazujete 30 dkg lipany? Dělej si blázny z někoho jinýho. My sadíme 5000 Ks PO (1–2), lipana 2000 Ks (ročka) a 200–300 ks. PD (30–45 cm). Pak samozřejmě zhruba 100 tisíc ks. váčkového plůdku PO do kapilár.
- Pondělí 6. srpna 2007 ve 13:52® Medvěd
-
Shadowhunter:jedno pírko?Tak to dej chrostíkovi šnorchl a ploutvičky:Já s ním taky neplýtvám,ale když to má plavat,tak to chce svý.Ze srnce jsou samozřejmě dělat taky
- Pondělí 6. srpna 2007 ve 13:39® Shadowhunter
-
no jo jenze to CDC je drahe jak sfina…takze se snim nesnazim plytvat…takze davam jen jedno
+ srnce … No nic asi skocim do papirnictvi se mrknout jestli nesezenu neco podobneho tomu skripci
- Pondělí 6. srpna 2007 ve 12:37® Medvěd
-
Já třeba takhle
- Pondělí 6. srpna 2007 ve 12:33® ZN
-
Shadowhunter: já to třeba dělám takto.
medvěd: no, pro mě je rádio proti sklepávači dětská hračka:-'
- Pondělí 6. srpna 2007 ve 12:26® Medvěd
-
Shadowhunter:faktem je,že když jsem ukázal ZN sklepávač srsti,tak na to hleděl jak na rádio když byl malej
- Pondělí 6. srpna 2007 ve 12:25® Medvěd
-
Shadowhunter:tak si ten skřipec kup.V papirnictví,či domácích potřebách stojí 10,–Kč.Pokud nemíníš investovat,tak dělej tělíčko se syntetických materiálů,nebo namotej palmerový nožičky,nebo přidej na křídla víc CDC,nebo udělej křídlo ze CDC a srnce a pod.Těch možností je fůra
- Pondělí 6. srpna 2007 ve 12:17® ZN
-
Shadowhunter: na srnce žádný skřipec nepoužívám. Vlastně, ani srnce na tělíčko nepoužívám, ba ani sklepávač. Používám CDC nebo něco syntetického. A taky nožičky, ty udržují chrostíka na vodě.
- Pondělí 6. srpna 2007 ve 12:05® drozďák
-
Rarach: kam dáváš ty duháky? Do Svatavy?
- Pondělí 6. srpna 2007 ve 12:02® Shadowhunter
-
Muze mi nekdo poradit z ceho mam nejlepe udelat telicko na chrostika aby to dobre plavalo i v silnejsich proudech…predem upozornuji ze skripec abych si prichitil srst srnce nemam
takze telicko z neceho jineho nez ze srnce…davam tam jeste jedno pericko z CDC a srst srnce si sklepnu ve sklepavaci ktere potom dam nad to CDC…predtim jsem to telicko zkousel vazat z pava ale to vesmes zrali jen tlousti a mali potocaci, nic vetsiho po tom nechtelo skocit
- Pondělí 6. srpna 2007 v 11:07® brčal
-
rarach> Já tam radši dám Lipana v této velikosti a udělám líp.
- Pondělí 6. srpna 2007 v 11:01® ZN
-
rarach:
a sakra. Já si myslel, že děláš někde v nemocnici - Pondělí 6. srpna 2007 v 10:58® rarach
-
Brčal: Já tam ty ryby dávám, tak musím vědět co tam dávám.
- Pondělí 6. srpna 2007 v 10:38® Pike007
-
Jeste k tomu duhakovi. Predminuly tyden jsem chytl duhacka a ten mel asi 8 – 9cm. Mozna se dostal do vody omylem, mozna ne. V kazdem pripade pokud vyroste, tak to bude hodne zajimava ryba.Posledni dobou chytam duhaky taky v pomerne rychlych proudech a o cerstve ryby se nejedna. S vysazovanim bych se ale mirnil, na Vltavu na Lipnem tato ryby fakt nepatri a kdo ji tam sadi, zaslouzil by na budku. Pokud se soupne na nejaky sekundar nebo nadrz, tak budiz. Nemam problem ani s vodama, kde se potocak ci lipan nevytre. Jen bych duhakem nelatal diry po nevysazenem potocakovi.
- Pondělí 6. srpna 2007 v 9:47® brčal
-
rarach>
tadle ryba je nejlevnější na vysadbu pokud ukecáš cenu stojí kolem 5 kč jinak tak 7 kč a sadíš to na zakrmení ptákům.
- Pondělí 6. srpna 2007 v 9:39® rarach
-
Fikus: Přesně tak, na pstruhovky kde je přetloušťováno a na stojáky, je to ideální doplněk obsádky. Sander: Domestikovaní, kupodivu jsou v největších proudech. Brčál: Jak víš, že se 100 % netřou, já si tím tak jistej rozhodně nejsem, loni i letos jsem u nás chytil duháčky okolo 7 – 10 cm. , takové ryby rozhodně nesadíme.
- Neděle 5. srpna 2007 ve 22:21® brčal
-
fikus> prostě mě nepřevědčíš
- Neděle 5. srpna 2007 ve 21:38® fikus
-
brčal> zdomácnělý 40+ duhák je opravdu kvalitní soupeř. Někdo napsal, že brambory taky nejsou u nás původní, stejné je to i s duhákem. Prostě zdomácněl. Nevidím v tom žádný problém když se sadí. Stejně se sadí pro většinu. Problémem je spíš jak ochránit původního PO. Toho ubývá a je to celkem v revírech ČRS dost vidět.
- Neděle 5. srpna 2007 ve 20:57® Sander
-
rarach > bodejť by nebyl potočák „čitelnější“, když se domestikovaný duhák většinou válí v nadjezí a do proudu vytáhne paty občas v noci. V hloubce ho nenajdeš, raky a střevle může žrát i bez náznaku víru na hladině. Dopomáhá mu navíc jedna věc, může se hrabat v bahně, takže když uvidíš v dálce bublinky, řekneš si že je to kapr či samovolný únik metanu
- Neděle 5. srpna 2007 ve 20:54® Zauwi
-
to brčál: vítej z5
to all:fakt někdo nevíte jak to je s tou Doubravkou? Mám tušení, že se tam někde každý rok pořádaly ryb.závody v mouše…
- Neděle 5. srpna 2007 v 19:47® stopař
-
parmenides – To je v pořádku já se taky flákám po horách a prdím na fše (zatím).Až budeš mít čas .
- Neděle 5. srpna 2007 v 19:39® brčal
-
rarach>jednoduché Duhák není ryba která patří do ČR. Co mám z ryby která přežije a nerozmnoží se takže budem sadit PD aby jsi rybář zachytal a nebudeme přemyšlet proč není PP na vysazení a tím ho nahradíme protože to je jediný důvod proč se sadí a je udělána vyjímka ČRS.
- Neděle 5. srpna 2007 v 19:25® rarach
-
Brčál:Když má to štěstí a přežije, tak je to zatraceně opatrná ryba, dovolil bych si dokonce tvrdit, že potočák je v chování a možnosti ulovení i čitelnejší. Zajímalo by mne, kdyby se PO nasazoval jako PD, tedy několik desítek až stovek 30dkg ryb rozkrmených granulema do jedné dvou tůní. Výsledek by byl úplně stejnej. To jakou má mezi rybářema duhák image, je dílem lidské hlouposti, ta ryba za to nemůže. Navíc je opravdu krásná a bojovná.
- Neděle 5. srpna 2007 v 18:52® brčal
-
rarach>to jsi přehnal
spíš měsíc pokud jde o vody ČRS
a chová se to jak slepice na dvorku