Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 27. července 2007 ve 21:20® Shadowhunter
Shadowhunter

Zdenecek Ch.> a odkud si?

Pátek 27. července 2007 ve 21:19® Shadowhunter
Shadowhunter

Zauwi> jj ten navijak je D.A.M quick flytech ST 5/6…proc??? :-|

Pátek 27. července 2007 ve 20:33® Zauwi
Zauwi

to Zdenecek Ch.:určitě ti tu někdo poradí,ale počítej s tím,že budeš muset shánět materiály,pročítat diskuze,možná i nějakou tu knížku …btw:nejlepší je když je někde v okolí nějaký muškař, který poradí a ukáže…já bohužel to štěstí nemám,tak se musim prokousávat stylem „pokus omyl“ ,ale miluju to:)pivo

Pátek 27. července 2007 ve 20:15® Zdenecek Ch.

Chtěl bych se naučit muškařit. Mužete mi někdo poradit?

Pátek 27. července 2007 ve 20:04® Zauwi
Zauwi

to Shadowhunter: hele ten naviják co máš je od D.A.M.u(quick)?

Pátek 27. července 2007 v 17:55® Cudla
Cudla

modrák:dobře vylepšená muška chlebovka,používam něco podobného ,matroš molitan.Přihodíš li pár kousků pečiva nemá chybu .Pár si jich „uvážu“podle tebe.

Pátek 27. července 2007 v 17:36® bubu
bubu

modrák-asi bych zdůraznil,že s tím lovíš na MP,páč na P vodě by s tím při zakroužkovaným datumu mohl být problém. A věřím,že by se našlo moře takových,co by to tam bezrozpaků dalo;-) Ale na MP v pohodě

Pátek 27. července 2007 v 15:57® Kublaj
Kublaj

Tomik> čuměli by na to jak bacil do lékárny ;-)

Pátek 27. července 2007 ve 13:02® Shadowhunter
Shadowhunter

Ja uz nevim kde jet abych chytil sivena :-| ale do cech za sivenama urcite nepojedu…zas tak bogaty nejsem 9-) … nevite kde je sance na SM v okoli OV tak do 50 ± km chytit sivena??? :-|

Jo a na rybnik me neposilejte :-D

Pátek 27. července 2007 ve 12:50® Tomik
Tomik

je pěkný že je zakázáno vysazovat siveny do řeky, ale u nás na říčce jsou jich stovky, většina 5–10 cm.....dále pak kolem 20…a několik kousků nad míru. Zdrhají sem ze sádek. tak nevím jak by se na to dívali ochranáři.

Pátek 27. července 2007 ve 12:40® modrak
modrak

Nebude, vážu to na na gamaráky nebo na silné kapráky s očkem. Olovo nepřidávám.

Pátek 27. července 2007 ve 12:32® Shadowhunter
Shadowhunter

modrak> A nebude to az moc podezrele plavat? jestli to neni moc lehke ze to bude uplne na hladine a ani kousek pod hladinou? bo chleba je trebas z ( ted placnu ) 20% potopeny a 80% nad vodou. Jinak s montazni penou jsem delal nedavno kdyz jsem opravoval byt…

Pátek 27. července 2007 ve 12:28® kkarlos
kkarlos

modrak> ok, dík moc.. :-) to zní lákavě.. :-) ale nevím no.. :-) u nás po takovejhle chlebíkách na hladině jdou jen malý ouklejky.. :-D :-|

Pátek 27. července 2007 ve 12:20® modrak
modrak

kkarlos> Je to jednoduchý jak facka. Pěnu nařežeš na plátky vhodné velikosti, napíchneš na jehlu, přelakuješ Buko-lakem a necháš to zaschnout. Mezitím si ovážeš ramínko zvoleného háčku bílou nebo krémovou nití, zakončíš, pak ramínko namázneš vteřiňákem, nasuneš na to směrem od očka k ramínku pěnu, celé to z obou stran ještě zakápneš lepidlem a na závěr ještě jednou přelakuješ. Jednoduché a funkční. Velikost: Šestnáctka a větší dle předpokládané velikosti ryb. Na kapry klidně 6 – 4.

Pátek 27. července 2007 v 11:57® kkarlos
kkarlos

modrak> já si to myslel.. :-D teda psal jsem to, ale nějak to nemůžu najít.. :-) takže mi to asi moc věřit nebudete.. :-D ale myslím že už se tu o tom kdysi mluvilo.. :-) a jinak v jakejch velikostech to děláš a jak to tam „vážeš“…? že bych to také testnul.. :-) páč začínám s mušinou a v blízkosti mám jen MP a na P se tolik nedostanu, tak bílá rybky na sucho.. :-) je good.. :-)

Pátek 27. července 2007 v 11:52® modrak
modrak

Shadowhunter> Je to cca. měsíc stará, nedobarvovaná, přelakovaná montážní pěna. Poté, co jsem ji našel a ze zvědavosti rozlomil, jsem na to koukal jak puk. Když bych na takovém plátku udělal jednohubku, garantuji ti, že bys ji bez nejmenšího podezření zežral i ty.9-) Jinak mám to na suchardu, na léto, na MP na větší bílou rybu, kapra a amura nevyjímaje.

Pátek 27. července 2007 v 11:11® Shadowhunter
Shadowhunter

modrak> hm tak to nevim, nic jineho me nenapada. Nebot si dokazu predstavit co bych na to na rekach chytal – Tlouste!!! Mozna i vysazene duhaky, ale oni vzdycky nasadi duhaky a nez se to dozvim tak jsou vybrani :-( Na ty mouchy mas na tlouste a nebo na rybnik na kapry???

Pátek 27. července 2007 v 11:03® modrak
modrak

brčal> Užij si to a nezapomeň: „Při potápění sebou vždy DVA nože“. Shadowhunter> Nikoliv.

Pátek 27. července 2007 v 10:58® Shadowhunter
Shadowhunter

brčal> tak cau a uzij si dovolenou…

Pátek 27. července 2007 v 10:45® brčal
brčal

jedu bryle a harpunu mám zbalenou jdu to odnést do auta všichni hojjjjjjjjjjjj

Pátek 27. července 2007 v 10:44® brčal
brčal

Shadowhunter> VŠUDE KROMĚ JEZER.a ZNOVU NENÍ LEPŠÍ CHYTNOU PSTRUHA POTOČNÍHO NEŽ DUHÁKA. oDPOVĚD ANO JE .............­.............­.............­.............­.....

Pátek 27. července 2007 v 10:42® Shadowhunter
Shadowhunter

modrak> nevim jak se to presne jmenuje ale zkusim popsat. Je to takove to zlute, proste takova penovka co se dava napr. jak mas zidle tak vycpavku pod zadek a pod. Myslim ze se tomu nadava molitan :-))

Pátek 27. července 2007 v 10:40® Shadowhunter
Shadowhunter

brčal> a sivena chci chytit bo jsem ho jeste nikdy nechytil a ani na vlastni oci nevidel 8-( a ryba z rybnika neudela takovou radost jako z reky…ten proud dava rybe silu a bojuje mnohem vice :->

Pátek 27. července 2007 v 10:40® modrak
modrak

Shadowhunter> Tak jo. Je to inovovaný model Rohlíkovky, proto ty uvozovky u hmyzu. Při zběžném a dokonce i bližším pohledu je nerozlišitelná od mírně ztvrdlého originálu. :-) Tak a teď ještě materiál.

Pátek 27. července 2007 v 10:38® Shadowhunter
Shadowhunter

brčal> ja jsem rad i za duhaka…v utery se mi na moravici podaril 31cm a bojovnik srdcem i dusi…ravl jak blazen, proste krasne bojovna ryba. Kdyz to srovnam s vcerejsimi lipany 33 a 35cm tak ti se nechali ke brehu pritahnout jako ovce ale ten duhak rval fakt krasne. Ja kdyz chytnu duhaka tak mi udela stejnou radost jako kazda jina ryba bo si rikam ze jsem fakt dobrej kdyz dokazu tu rybu prelstit a chytit :-D :-D :-D Jenom na Moravici ma siven zakaz a duhak vyjimku nebo vsude? A chytani na rybniku me nebavi toho jsem si uzil az az na Bravantich, tam kazdy rok sipnou duhaky 25–40cm na zavody v musce a pak se to po zavodech likviduje =-|

Pátek 27. července 2007 v 10:36® brčal
brčal

Pokud chceš chytnou sivena nebo duháka začni chodit na jezero fakt to nemá v řekách ČR co dělat.

Pátek 27. července 2007 v 10:35® brčal
brčal

Shadowhunter> Siven se nesmí sadit a duhák má vyjimku

Pátek 27. července 2007 v 10:34® Medvěd
Medvěd

kkarlos:jepice,chros­tíci,pakomáři a spousta další hmyzí havěti.Bože to je otázka

Pátek 27. července 2007 v 10:34® brčal
brčal

Shadowhunter> a jsem pro čistou rasu-takže siven duhák by v našich řekách neměl co dělat.

Pátek 27. července 2007 v 10:34® kkarlos
kkarlos

brčal> a třeba fotku bys neměl..? O:-)