Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 25. července 2007 ve 14:48® brčal
brčal

modrak> V poho jenom jsem napsal jak to běží u našich sousedů:-D

Středa 25. července 2007 ve 14:35® modrak
modrak

brčal> No, jestli to bude ve směru od hrotu k obloučku., tak nepomůže ani BL háček. Promiň, z mé strany to byl poněkud nejapný pokus o žert. Omlouvám se.

Středa 25. července 2007 ve 14:24® brčal
brčal

modrak> hm ?????

Středa 25. července 2007 ve 14:01® modrak
modrak

brčal> Také záleží na tom, ve kterém směru mouchou přes ten svetr přejedeš.:-D toulovec> To jsem. Ale neboj, kdybych to nezkusil osobně, nikdy bych si nedovolil ti radit.:-(

Středa 25. července 2007 ve 13:43® toulovec
toulovec

modrak> ty jsi fakt kamoš!!!!!

Středa 25. července 2007 ve 13:37® brčal
brčal

modrak> no Já jsem zpozorovl.Když RS v jiné zemi si projela háček přes svetr a pokud jse zadrhne jsi bez povolení a to v lepším připadě :-) a u takto zamáčknutých se to někdy stává:-D

Středa 25. července 2007 ve 13:32® modrak
modrak

toulovec> Jestli jsi línej jako já, tak to časem bude v pohodě. Dám ti na to recept a že si to ty tak bude Z A D A R M O. Kup si dvacítku překalených dvacítek s protihrotem, navaž na to nějaké věrné napodobeniny (Jednu můru musíš vázat alespoň deset minut) a před vázaním nezamačkávej protihroty. Pak vyraž k vodě, navaž první mouchu, zmáčni protihrot a tím ulom špičku háčku. Postup vytrvale opakuj na všech dvaceti kusech a věř, že budeš tak nasranej, že na to před vázáním už nikdy nezapomeneš. :-D

Středa 25. července 2007 ve 13:21® toulovec
toulovec

modrak> no já s tebou souhlasím, já nemám problém protihrot zamáčknout, ale vzpomenout si že ho mám zamáčknout když vážu muchu, nebo navazuju před lovem :-D :-D :-D jsem stará skleroooza, proto o tom píšu :-))

Středa 25. července 2007 ve 13:08® modrak
modrak

toulovec> A to já si, když není zbytí, háčky s protihrotem klidně koupím. Dvojí otočení o 90° a jedno sevření čelistí svěráku mě nevytrhne. To, že by originální BL měl nějak výrazně odlišné vlastnosti oproti takto upravenému, jsem při svém rybolovném umu nepozoroval, takže klidně vážu na to, co je zrovna doma v krabici.. Možná, že mi to někdo zkušenější vyvrátí, hádat se o tom nebudu, ale mě to přijde stejné.

Středa 25. července 2007 ve 12:49® brčal
brčal

Shadowhunter> jo tak to máš šanci do konce týdne pak sejedu opalovat a potápět :-D

Středa 25. července 2007 ve 12:41® Shadowhunter
Shadowhunter

No nevim jestli jsem nebo nejsem pako :-D to musi posoudit jini :-P Jinak uz taky shanim hacky bez protihrotu, ale tezko se v obchode kupuji :-/ malo kde je maji. Jinak mam uz nejake domluvene na suche mouchy, takze se staci jen domluvit a zajet pro ne =-| … nejde mi o to jestli ryby z tech hacku padaji…i kdyz mam protihrot tak kazdou vetsi rybu vypnu 8-( takze but to je rukama a nebo prutem, ale rekl bych ze to bude prutem :-D az koupim novy tak pak se uvidi jestli to nebylo rukama :-D no proste jde mi o to ze z 98% chytam ryby male a nekdy je fakt problem tu rybu odhacknout a nedej boze kdyz to ma spatne pichle, to je pomalu na operaci :-D …takze z tohodle duvodu pomalu ale jiste prechazim na bezprotihrotaky. BL – je zkratka bezprotihrotu???

Středa 25. července 2007 ve 12:29® toulovec
toulovec

Shadowhunter> kecičky, už bych asi jiný háčky než BL nekoupil. Je to supr, ryba se mnohem lépe vyháčkuje než když tam ten protihrot je a když nejsi pako, tak rozhodně ryby nepadaj. je to jen o práci s prutem. Já mám ještě půl krabky na hákách s protihrotem a pokud ho navážu a nevzpomenu si ho zamačkat, po první rybě hned zamačkávám, protože to je bez protihrotu fakt o něčem jiným. Muchy nedávej na vestu, ale vracej je do krabky, nebudeš je ztrácet.

Středa 25. července 2007 ve 12:23® toulovec
toulovec

jimmy pp: nepoužil bych tak tvrdá slova jako alivio, ale díváš se na věc trošku jinak. Musíš si uvědomit, že na rybářských serverech se tak 90% osazenstva zná osobně a často spolu jezdí na ryby, 9% jsou lidi které známe jen přez net a pak tu jsou lidi jako ty, kteří přijdou a považují rybářský net za nějaký chat. Ti lidi co chodí na MRK, chodí i sem, leč za spoustu let co chodí na net se prostě baví na MRKu jako staří známí a neberou si servítky, tak to prostě je. Stejní lidi navštěvují více či méně oba servery, leč tam kde před mnoha lety začali, tam se prostě baví se svými starými známými. Musíš znát lidi osobně, získáš maličko přehled a jiný pohled na svět. Pokud používáš výrazy jako buzny, namachrovaní čuráci, blbí bojlísáci, asi přemýšlej kam zařadíš sám sebe.

Středa 25. července 2007 v 11:18® Thomas_CZ

Shadowhunter> On má síly dost, takže odplave. Sílu má i když se začne motat břichem vzhůru, že se vymrští z ruky a udělá nějaké to tempo. Ale po 5ti minutách ani známka života. Jinak tahat mimo kameny je celkem nemyslitelné, když mezi nimi zabere a pak mi přijde, že táhnu létajícího orla… Ale že by svou zbrklostí tak narážel na kameny, aby to prostě nepřežil? Nebude to něco jiného?

Středa 25. července 2007 v 10:43® modrak
modrak

SH: Mám pro tento účel samo-domo klip. Esteticky nic moc, ale poslouží. No a mouchy samozřejmě suším vždy hlavou dolů.:-D

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img13194.jpg
Středa 25. července 2007 v 10:33® Shadowhunter
Shadowhunter

Thomas_Cz: tak ty pstruhy tahej mimo kameny nekde bokem…muskaraky jsou taky dost jemne a ze by se mi pstruh otloukl o kameny se nestava…jen na brehu kdyz ho chci klepnout :-D ale vetsinou to odnaseji jen duhaci :-D … jinak pokud poustim pstruha a vidim ze je vycerpany ze se bula tak ho davam do mirnejsiho proudu a pridrzuji ho dokud nenabere zaptky silu a neodplave :->

jj taky si myslim ze to bude rukama :-93; ja na blesouny vcera chytal po treti a moc mi to nejde…musim nekomu rict at me zasveti do lovu s blesounama :-D ¨ Jinak kde davate mouchy bez protihrotu aby vam uschli? Spatky do krabicky asi ne ze? Ja je vcera pripnul na vestu a vsechny jsem ztratil zustali mi tam jen mouchy s protihrotama… No nic jdu vazat nejake suche potvory bo mi je vcera uplne rozhryzali =-|

Středa 25. července 2007 v 10:20® Thomas_CZ

Ahoj všem, moc nepatřím do muškařiny, ale vzhledem k mému dotazu ohledně pstruha obecného nevím, kam jinam napsat.

S kolegou jsme se dali na UL přívlač, se kterou se občas zadaří ulovit pstruha (u mě to bylo letos poprvé v životě za 15 let rybařiny:)). Chytáme stylem chyť a pusť, ať přijde cokoli a jde to bezproblémů pustit zpět.

Teď se ale 2× stalo, že pokud přijde větší pstruh (30+), tak se po boji a ultra šetrném zbavení háčku ve vodě, tak tento pstruh nepřežije. Odpluje a za chvíli začne kousek dál po proudu břichem vzhůru čeřit hladinu. Takže nakonec přes pokusy o první pomoc v proudu přestane reagovat a musí být usmrcen. Obrovská škoda, poslední měl 38cm a nepodařilo se i přes výše uvedenou šetrnost pstruha pustit.

Poraďte co děláme špatně? Nebo je to tím bojem mezi kameny, kdy se prostě otluče? nic jiného mě nenapadá.

Díky za zkušennosti. Thomas

Středa 25. července 2007 v 8:46® modrak
modrak

Buko: To není jeho hlavou ale jeho rukama.:-) Tak jsem o víkendu trochu zaexperimentoval s obsahem tvého balíčku a zatím, až na několik drobností, vynikající. Až toho budu mít více, hodím sem nějaké postřehy. Akorát bych měl drobnou otázečku. Čím se ředí ten tvůj tělíčkový lak? Podle smradu jsem to nebyl schopen identifikovat. Pro jistý pokus potřebuji o něco řidší a experimentovat se mi nechce. Dík za odpověď. Klidně i na E-mail.

Shadowhunter: Počkej až si budeš dolovat golda z ušního boltce, To se teprve ukáže výhoda BL much. Jinak, BL jsou už dneska OUT. Z hlediska ochrany rybí osádky je dnes moderní, po navázání mouchy, háček v obloučku uštípnout a ve výsledku se nepočítají ulovené ryby ale pouze počet útoků. A navíc, žádné ryby z takto upravených háčků nepadají.:-D

Pupak: Včera jsem ukořistil nějaké modřínové kuláče. Jeden oloupu, naimpregnuju čela a schovám ti jej.

Středa 25. července 2007 v 8:09® rarach

jimmy pp> Přestaň dělat noční, už Ti z teho jebe. Co by jsi se chtěl dozvědět po netu??? Pánové z MRKu zase pořádají pravidelně několikrát ročně setkání, kde jim to můžeš říct face to face, pokud máš nějaký problém s tím jak s kde chová, ale takovou odvahu asi nemáš. Pořádají se i jiné setkání muškařů kde se můžeš něco dozvědět, byl jsi někde?

Středa 25. července 2007 v 7:33® Shrek
Shrek

jimmy pp> to bude tim,že sem lezou takové mr.dky jako jsi ty a zbytečně používají „tvrdá“ slova.Doporučuji ti omýt si přirození ve vlažné vodě,prý to uklidňuje.

Mimochodem asi čteš mezi řádky.Na Mrku se to hádá každou chvíli,tady jen když se zjeví takovej ko.ků.tek jako jsi ty.9-)

Středa 25. července 2007 ve 3:06@ ???

tak tady je to lepší nežz na MRKU, tam se predvadej same buzny a o muskareni ani slovo, same pindy, napadani, predvadeni se..... a o mouse a chytani ryb ani F. Jak jsem to ted tak zevrubne prosel, ac je muskarina nejhezci, tak je v ni nejvic curaku, co se na netu predvadi. Cim to bude, hosi, nevite? Proc ani ti blbí bojlisaci nejsou tak nenavistni a namachrovani? ve vlacce, ve feedru a ani v sumcich se to tak nejebe jak mezi muskarema. Mam dojem, ze kazde zkrachovale hovno se v tom potrebuje realizovat. Ma to spoustu casu, moc delat to nemusi, tak se to v pracovni dobe ukaji na webu…

cim to bude, nevite nekdo?

Středa 25. července 2007 ve 2:07® Buko

Shadowhunter: BL háčky jsou skvělé, možná to bude jen hlavou

Úterý 24. července 2007 ve 23:41® brčal
brčal

PetrZ> nejednoduchší si mouchy kup.:-D Pak bych možná zkusil uvázat goldy jsou fakt jednoduchý :-D

Úterý 24. července 2007 ve 23:37® Shadowhunter
Shadowhunter

Jak chytate vecer na sucho kdyz uz neni videt??? Ja prave dneska musel skoncit uz v 21:30 bo jsem nebyl schopen uvazat ani mouchu =-| a kdyz ji hodim za sera do vody tak ji nevidim =-| a sekam pokazde kdyz se v okoli (tam kde si myslim ze mam mouchu) udela kolecko. Jinak se snazim ty pstruhy presvedcit na barevne vzory co jdou dobre videt ale ty mrchy to nechou zrat…zrali by jen same tmave co nevidim :-( Jinak dnesni duhacek 31 prisel okolo 19:15 kdyz jsem jeste videl a videl jsem i jak to zebral…parada…ale za sera to uz stoji za h..... ale to zase ty bestie nejvice zbiraji :-O

Jinak hacky bez protihrotu jsou uplne na pi*u…vsechny co jsem si pripnul na vestu jsem ztratil … a rybu jsem na ne zadnou taky nevytahl :-(

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img13190.jpg
Úterý 24. července 2007 ve 23:01® Shadowhunter
Shadowhunter

PetrZ: umotej si nejake goldy, mikronymfy, morke, blesivce a suche…vsechny se ti u vody budou hodit 9-) kdyz to nejde na jedny tak to jde trebas na druhe…nekdy sedi ryby na dne a ne a ne se zvednou tak jim tam musis hodit neco co bude u dna a nebo nekdy berou pod hladinou nymfy tak jim tam das nymfy a kdyz zbiraji tak suchou :-D no proste zalezi co prave nejvice zerou…

Úterý 24. července 2007 ve 22:55® PetrZ

brčal: aby bylo na co chytat:-)) ) Poraď…

Úterý 24. července 2007 ve 20:17® brčal
brčal

PetrZ> na co motat :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Úterý 24. července 2007 ve 20:10® PetrZ

Ahoj lidi, konečně jsem si pořídil starší mušák od kolegy a zkouším to… Dneska se mi podařilo na Blanici pár okounů a jeden minitlouštík. Na pár much koupených v Gamáči před pár lety pro první (neúspěšné) pokusy s bublinou. Potřebuju poradit, jaký mouchy si mám umotat do začátku. Myslím, že pro začátek nějaký nymfy a mokré mouchy. Ale jaký? Prosím…

Úterý 24. července 2007 v 10:19@ ???

jiris: myslel jsem fotku ty jepice

Úterý 24. července 2007 v 7:34® jiris
jiris

jimmy – Nevim co mas na mysli, ale posledni fotky ano.