Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 5. června 2007 ve 21:37® brčal
brčal

bubu> ani ho nepotřebuješ.:-D

Úterý 5. června 2007 ve 21:32® bubu
bubu

sebral jsem synkovi z penálu kovovou,hladkou prupisku a mám vystaráno. Na větších muchách i přes prst ale přes prupisku je to přesnější. Finišer jsem nikdy neměl a prozatím nepotřebuji,možná až příjde stařecký třes…??? :-D

Úterý 5. června 2007 ve 20:58® toulovec
toulovec

ono taky není finišer jako finišer, – já vyzkoušel několik druhů, než jsem mu přišel na chut a hlavně zjistil jak na to. nejlépe mi vyhovoval ten tvrdkův, potom se mi dobře dělalo s nějakým takovým maličkým co mi na TVV půjčil Vraník. Zjistl sjem, že nejlíp se mi dělá s těma, co rotujou sami ( nemusím je protáčet v prstech . To je pak epesní záležitost. :-1

Úterý 5. června 2007 ve 20:36® regulus
regulus

Firetiger, Modrák> nedovolil bych se s vámi přít, ale u těch mých hrůz je to asi opravdu jedno a hlavně je to jedno rybám. Pravda je asi taková, že se mi to finišerem nedaří a rukou jo. Další patrně nevyvratitelná pravda je asi to, že to tím finišerem dělám absolutně blbě a patrně jsem dostatečně nepochopil jeho ovládání, ale to se nejspíš časem vstřebá, budu trénovat.:-D

Úterý 5. června 2007 ve 12:52® modrak
modrak

Dědek> Osobka Moolis> Jo, je to tu o kousek níže. Tmavá ADW jepice, dozadu světle krémový kohout, thorax černá vačice a to vše na #24. Pěkné chytání, ale jen plotice a perlíni kolem dvaceti čísel. Holt na pískovně se na tohle smětí nedá asi nic jiného čekat. :-)

Úterý 5. června 2007 ve 12:12® Moolis

Modráku, chytal jsi nakonec na ty Caenisy?

Úterý 5. června 2007 ve 12:11® Dědek
Dědek

modrak> máš osobku

Úterý 5. června 2007 v 11:44® modrak
modrak

stopař> Dík, návazec už nosím druhý den ve šrajtofli, takže ho obratem pošlu. Předpokládám, že tam bude zpáteční adresa. :-D

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img12563.jpg
Úterý 5. června 2007 v 11:31® stopař
stopař

modrak – už ti to frčí poštou. Jo a mimochodem finišer je opravdu lepčí , s jeho pomocí mi to jde lépe a přesně na místo kam chci. :->

Úterý 5. června 2007 v 9:27® modrak
modrak

Firetiger> To se dá i tou již zmiňovanou propiskou. Ale jak píšeš, je to věc zvyku. Já osobně zakončuji také raději finišerem.

Úterý 5. června 2007 v 8:58® Firetiger
Firetiger

Regulus> rukou to funguje, ale sofistikovanější pomůcky mohou přinést uskpokojivější výsledky :-D Vážněji – mě vyhovuje finišer, líbí se mi že s jeho pomocí můžu ukrýt uzel pod dubbing. Považuju to za věc vkusu každého soudruha.

Úterý 5. června 2007 v 8:46® Shrek
Shrek

modrak> jasnačka,díky.;-)

Úterý 5. června 2007 v 8:43® modrak
modrak

Alivio> Osobka.

Pondělí 4. června 2007 ve 20:47® Shadowhunter
Shadowhunter

Tak vcera jsme byl zamusit…no bohuzel to bylo trapeni…ryby sem tam neco zebrali z vrchu tak jsem zkousel suchou (ze zoufalstvi jsem zkusil i lucni konicky bo ususit neco proste neslo, nechteli vubec zadnou moji) nakonec jsem chytl 2 potocmeny na nymfu…zkusel jsem montany jestli neco nevydrazdim…po prebrani vice nez poloviny druhu musek co mam jsem tam nakonec hodil ze zoufalstvi zatizenou luru (bilo-zlutou a oranzovo-oranzovou) a muzu rict co treti nahoz jsem vyprovokoval rybu k zaberu…proste adrenalin jako prase…chytacka uplne nej. luxusni co muze byt…byla nadhera videt jak pstruzi atakujou lury…sice jsem sekl kazdou patou rybu ale za to podivani jak utoci to stalo i kdybych nic nezasekl…nej ryba asi tak 30cm.

Pondělí 4. června 2007 ve 20:42@ ???

ptsruh jde zpet do jezera Laugarvatn(island)

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img12558.jpg
Pondělí 4. června 2007 v 17:28® brčal
brčal

bubu> děkuji za foto:-)

Pondělí 4. června 2007 v 15:38® bubu
bubu

parmenides> Máš pravdu,všechny ryby chytám od loňska na trojkovej a s tím předešlým šestkovým se to nedá srovnat. A taky na potoku, jenže ryby tam ještě jsou. Zatím. Viz všechny moje foto;-)

Pondělí 4. června 2007 v 15:30® regulus
regulus

stopař> po pátým pokusu sem finišér hodil po psovi, páč se mi to s tím krámem vůbec nepovedlo, podíval se na jakejsi obrázek v Tomuchovejch „návodech“ tady na chytej abych zjistil to co ty a dělám to rukou, je to rychlejší a povede se to pokaždý.9-)

Pondělí 4. června 2007 ve 14:33® stopař
stopař

Shadowhunter , modrak – Dík už mi to jde , vždyť to je jenom překřížená smička . :-D pivo

Pondělí 4. června 2007 ve 13:04® modrak
modrak

Firetiger> No a nebo to navázat jen na polovinu ramínka, ale u suchých to není až tak úplně to pravé ořechové.:-)

Pondělí 4. června 2007 ve 13:00® modrak
modrak

stopař> Tady www.flyanglersonline.com a nebo tohle www.flyanglersonline.com

Pondělí 4. června 2007 ve 12:58® Shadowhunter
Shadowhunter

stopař> www.volny.cz jinak jsem mel nekde i video kde to byla udelane tak ze jsem to pochopil i ja a uzel jsem se podle toho naucil vazat ale uz nevim kde to bylo…ale je to jednoduche…staci aby ti to nekdo ukazal a je to

Pondělí 4. června 2007 ve 12:31@ ???

Tomucha: co to prosím Tě používáš za háčky? Díky.

Pondělí 4. června 2007 ve 12:29® Tomucha
Tomucha

stopař – problém je v tom že se to nedá dost dobře popsat. Musíš někomu říct ať ti to ukáže. Navíc na trhu je několik druhů finishérů a s každým se dělá trochu jinak. Zkus to zezačátku dělat přes propisovačku :-)

Pondělí 4. června 2007 ve 12:17® stopař
stopař

Zdravím vás pani muškaři. Prosím poraďte mi jak se váže ztracený uzel vazačem uzlů . pivo

Pondělí 4. června 2007 ve 12:16® Firetiger
Firetiger

modrak> jednadvacítka je na mé neohrabané prsty malá až moc ;-)
V jednom časopise jsem viděl zajímavý fígl – a sice navázat na hák trošku standardnější velikosti (řekněme šestnáctku, osmnáctku) dvě mouchy za sebou. Ryba to prý vcelku bere a navíc vytvoříš dodatečnou přidanou hodnotu v tom, že alespoň řádově vidíš kam Ti mouchu vítr sfouknul. Vázat jsem to ještě nezkoušel, ale přijde mi to jako zajímavá blbost :-D

Pondělí 4. června 2007 v 9:55® parmenides
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/muskareni/2007/th-img12552.jpg
Pondělí 4. června 2007 v 9:52® parmenides

35 cm pstruh na trojkovem proutku na potoku kde jinak nejsou ryby a to jeste na sucho … to musi potesit kazdeho muskare :-)

Pondělí 4. června 2007 v 8:16® modrak
modrak

Firetiger> Jednadvacítka, to se mi zdá nějaký veliký. :-O Byl jsem to zkusit s tmavýma ADW spentama na dvacetčtyřce a fungovalo to. Ovšem, potvrdila se má teorie malá moucha – malá ryba, velká moucha – velká ryba (tentokrát zero). Perlína přes dvacet jsem neviděl.:-((

Neděle 3. června 2007 ve 21:04® Kublaj
Kublaj

Pro oživení dávám můj první pokus o pakomára :-)) fotka nic moc ale foceno v rychlosti protože foťák má sklony rychle ,,umírat,, :-((

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img12546.jpg