Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 8. května 2007 ve 21:24® Cudla
Cudla

Sander :nehled na cenu a pomalu hledej ,občas se povede perfektní kup za" hubičku".Chce to mít představu co chceš.Někdy se dá najít perla i mezi běžnými značkami.Mam 20-let Wonderot a na malý říčky jsem nenašel lepší,třeba je to věc vkusu,ale mušit na2–3mširoký říčce nemá chybu

Úterý 8. května 2007 ve 21:10® Sander
Sander

Cudla > dikes, ale prut mám zatím nehoráznou žvejku, která prý jen kazí styl. Dnes jsem házel s 2.70 Sagem za 13000 a potom mi přijde jakákoliv snaha o dobrou práci toho mého prutu malinko bezpředmětná 8-(

Úterý 8. května 2007 v 19:59® regulus
regulus

rarach> Mě nezvedneš, nemám problém, když někdo veme a sežere rybu. V mým případě by to na pstruhovce taky obsrala, no a na těch dvou MP, by mi asi vypadla z ruky, mrška jedna slizká.:-D

Úterý 8. května 2007 v 19:46® bubu
bubu

rarach> není nad prorostlé vepřové!!!! :-D

Úterý 8. května 2007 v 19:43® rarach

Regulus: ten den jsem měl tři:-D , na grilu byly dobrý, můj táta ryby připravit umí.

Úterý 8. května 2007 v 18:21® ZN
ZN

fikus: OK, domluvíme se.

Úterý 8. května 2007 v 17:36® Cudla
Cudla

Sander.omlouvam se ,že jsem neodpověděl,byl jsem mimo počítač.Tu gumu dávám tak 20cm na tvrdším proutku.Tlouštáči mi na P Ohři padají stále ,jsou kluzký nic tam neohrozí jelikož tam ted h…o dávaj,to co tam vysypou tak je hned pryč.Štičky maj smůlu ty mi honí lipánky a to se nedělá

Úterý 8. května 2007 v 17:27® fikus
fikus

ZN> jestli přímo tam nevím, ale o pár kilometrů níž určitě. Jestli chceš vemu tě na místa kde jsou potočáků mraky. A místo je ještě hezčí. Okolo nikde nikdo, jen řeka a les.

Úterý 8. května 2007 v 16:01® brčal
brčal

Shadowhunter>máš to tam o co si mě žádal :-D

Úterý 8. května 2007 v 16:00® ZN
ZN

fikus: protože je to krásná ryba, protože na najezení je malá, protože je mi jí líto. Protože mi Svaz dovoluje prakticky drancovat revíry za pár šupů, neznamená to, že to musím nutně dělat. Nevím, jestli je to etický problém na danou problematiku, ale osobní pohled určitě. Btw., byl jsem na místě, které jsi mi ukázal. Je nádherné, všechna čest. Nechytil jsem nic. Tím nechci říct, že tam ryby nejsou, ale nějak asi nechtěly žrát, či co. Prý tam vysadili duháky, je to pravda?

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img12172.jpg
Úterý 8. května 2007 ve 13:00® jarryn21
jarryn21

regulus>Zdar.Kádˇ ne,ale 20lit. kýbl jo.To do kádi nemá daleko. :-))

Úterý 8. května 2007 ve 12:14® fikus
fikus

ZN> „Kilnut takového potůčmena není vítězství, ale prohra“ – Zdenku, proč? Sám dobře víš, že nejsou všechny revíry stejné. Někde je potočáků hodně a jinde abys je lupou hledal. S ponecháním PO 29cm nemám problém. Divné už je, když si jich někdo ponechá třeba okolo 50 za rok. Když s tím ovšem Svaz coby nájemce revírů nemá problém, tak to stále zůstává jen etickým úhlem pohledu na danou problematiku. Ad tloušť na P → pomalu se to učím taky, tedy nevracet zpět.

Úterý 8. května 2007 v 0:36® regulus
regulus

jarryn21> kecáš, káď netaháš. :-D

Pondělí 7. května 2007 ve 23:32® jarryn21
jarryn21

regulus> No,já ji jako vůl tahám.Protože naMPéčku je i ten tlouštˇ vzácnej.U nás na rybníkách vsěchno co má ploutve chlapi sežerou a my pak nemáme co vláčet. :-(

Pondělí 7. května 2007 ve 22:21® Zauwi
Zauwi

mě se tloušť vždycky vysmekene z ruky…a kdybych ho bral z vody ven,tak si v ničem nepomůžu…potočáků je u nás na pětikilometrech řeky tak když budu optimista kolem stovky a že je mám sakra spočítaný… tloušť by se dal počítat na tuny…

Pondělí 7. května 2007 ve 21:53® brčal
brčal

bubu> je tam na té fotce vysvětlení začni z hlaičkou pak to zmenči a pak dej hlavičku pryč :-D

Pondělí 7. května 2007 ve 21:25® jiris
jiris

zedus – co hercna a jak zitra?

Pondělí 7. května 2007 ve 20:23® jiris
jiris

bubo – je to sugesci :-)) Vetsinou rozhryzana a okousana moucha chyta vice.

Pondělí 7. května 2007 v 17:24® regulus
regulus

rarach> já to ale nemyslel tak, že je špatně na pstruhovkách dravci a tloušti z vody ven, ten úlet byl myšlenej kvůli MP, zvlášť když je mezi P a MP metr vysokej splav bez přechodu.

Pokud se tloušťů týče, tak je to fuck, je jich skoro všude jak sraček, ale ty štiky sou škoda (42-tka je málo i na gril :-D ), je jasný, že sou na pstruhovce škodná, z druhé strany zase na některejch MP dost chybí, jenže kdo by sebou tahal káď s vodou na převoz na MP, že. 8-(

Pondělí 7. května 2007 v 17:06® bubu
bubu

jiris- třeba právě tu brčálovu (včera 22hod 18 min) Tu jsem zkoušel letos třikrát a vždy to samé-prvních pár hodů super a potom konec. Může se ten matroš po smočení chovat snad jinak? Možná je to jen rukama.

Pondělí 7. května 2007 v 15:50® ZN
ZN

dam: včichni se do tebe pustili, ale já s tebou souhlasím, co se potočáka týká. Kilnut takového potůčmena není vítězství, ale prohra. Prostě ho je škoda. Tlouště bych hodil do křoví taky. Bez rozmýšlení.

Pondělí 7. května 2007 v 15:16® rarach

Regulus: Ano, v mnoha případech to úlet je, někdo už by se měl znovu dlouze zamyslet a překvalifikovat revíry, kde už má tzv. škodná dominanci nebo na nich místně upravit podmínky. Pokud, ale někdo loví PO v celkem solidním počtu a ještě tam uloví i tlouště, je dobře ho odklidit, v tomto případě, bylo odstranění tlouště ku prospěchu. Loni jsem si nechal ze pstruhovky 6 štik a 7 candátů, nejmenší byla štika 42 cm a nelituji.

Pondělí 7. května 2007 v 15:13® Dědek
Dědek

Shadowhunter> dobře jsi udělal

Pondělí 7. května 2007 ve 12:38® regulus
regulus

Nevím co řešíte, v BP pro P MRS je psáno toto:

lov nežádoucích druhů ryb: vyskytuje-li se v pstruhovém rybářském revíru štika, tloušť, okoun, sumec, bolen nebo candát, může být jejich lov na udici prováděn způsoby a nástrahami povolenými k lovu ryb lososovitých a lipana nebo ryb nedravých. Tyto ryby si po ulovení osoba provádějící lov vždy přisvojí.

Předpokládám, že to tam máte taky, mám v blízkým okolí dva MP revíry pod pstruhovkou a tam taky musí okoun a štika z vody ven, je to podle mě úlet, hlavně Svratka nad přehradou je pro štiky jako stvořená, ale co je psáno, to je dáno.:-(

Pondělí 7. května 2007 ve 12:26® Shrek
Shrek

Shadowhunter> Já taky loni killnul štiku 45 cm na P.A výčitky jsem vůbec neměl.:-D

Pondělí 7. května 2007 ve 12:23® Shadowhunter
Shadowhunter

neminim se obhajovat ze jsem vzal PP 29cm…A to ze jsem killnul tlouste co mam delat? Taky z toho nemam radost ale pokud je nekde tun kde stoji 20 potocaku a v teto tuni chytnu tlouste tak je vyhodim a okouny taky vyhazuji ale pokud maji 20+ tak si je beru domu na panvicku, a loni jsem vzal 45cm stiku.

Pondělí 7. května 2007 v 11:33® regulus
regulus

dam> Co tě žere, pstrtuh měl míru (předpokládám že na tom revíru není vyjímka) a nevidím důvod proč by to nenapsal, je to jeho věc. Zadruhý ZABIL nikoliv ZABYL – češtin seš mizernej. Za třetí, další kterej si myslí, že muškař je něco jinýho než rybář.8-(

Pondělí 7. května 2007 v 11:28® rarach

Dam: Nemoralizuj, dodržel RŘ? Dodržel! Považovat se za muškaře můžeš, pouze když pouštíš tlouště na pstruhovce? Tož, děkuji bohu, že nejsem muškař. Za to zabýt, bych Tě nejradši zabil, než něco vypustíš, tak to překontroluj.:-P

Pondělí 7. května 2007 v 8:40® dam
dam

Shadowhunter> přečetl jsem si tvůj příspěvek na lovech a divím se, že můžeš něco takového vůbec pustit do diskuze. Gratuluji, pěkně jsi si zachytal, ale nevím jestli takové vítězství zabýt pstruha 29 cm, i když máš na to svaté právo, a už vůbec ne tlouště, i když to je na pstruhovce. To normální muškař nikdy neudělá…:-/

Neděle 6. května 2007 ve 23:33® brčal
brčal

Shadowhunter>hm pozdě ale přece :-D pivo