Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 3. května 2007 ve 14:06® rarach

Dědku: Tohle jsou mouchy pro nás obyčejný muškaře, pro dva písaře v muškařském stejnokroji platí, only dry.:-D Coatnick: A čo si predstavuješ pod takovým slovom abstraktný???

Čtvrtek 3. května 2007 ve 12:33® Dědek
Dědek

parmenides> zkus tuhle a možná se budeš divit, co je zabiják :-P

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img12115.jpg
Čtvrtek 3. května 2007 ve 12:30® Firetiger
Firetiger

Sedule = střívko (gut), či přesněji snovací žláza housenky bource morušového. Před vynálezem nylonových vláken v 30-tých letech dvacátého století jediná alternativa koňských žíní jako materiálu pro muškařský návazec. Více www.flyfishinghistory.com

Čtvrtek 3. května 2007 v 11:40® coatnick
coatnick

Co si prosim predstavujete pod slovem „Sedule“ ? Jinak se mi libi, ze na seznamu je koš a ne košík, v te dobe bylo asi vice optimismu

Čtvrtek 3. května 2007 v 11:09® parmenides

Fire: nazyvat jednoho z otcu československeho muskareni „vláčkař provinčního formátu“ muzes jenom Ty ¨:-D , protože minule to bylo v jiné souvislosti a tedy i v jinem vyznamu a mistr vysvetlil, ze když to nejde na mouchu, tak je dobra i lzice. Cozpak clovek Tveho formatu vyznavajici tradic, k vlastnim se nezna? Sedule, košík a oblek nemas. Podberak také nenosis. A Liska říká pritom jasne : „…musí býti muškař nevyhnutelně vybaven…“

Čtvrtek 3. května 2007 v 8:49® Shadowhunter
Shadowhunter

No nic vyrazim smocit mouchy

Čtvrtek 3. května 2007 v 8:44® Firetiger
Firetiger

Parmič, mlynář Liška byl vláčkař provinčního formátu; každá skutečná autorita Ti řekne, že muškař musí mít především vysoký etický profil. Takže jestli chceš zpochybňovat mé muškařství, tak mi nezbyde nežli požadovat satisfakci a veřejně Te přechytat.

Středa 2. května 2007 ve 21:13® parmenides

Brčal: mel jsem par dnu volno. Porad jsem chytal. To Tvoje zajeci ousko, to je pekny zabijak. Mam na nej par peknych potocaku. Velmi dobra moucha. Dekuji. Pokud jde o Tvuj mail, zitra zavolam. Mas-li tu avizovanou knihu jeste navic, tak vymenim za nejaky svuj duplikat. Je-li to jeste aktualni, poslu seznam.

Středa 2. května 2007 ve 21:07® brčal
brčal

parmenides> Hm tak jak?:-) nic se mi od tebe nedostává.......:-)

Středa 2. května 2007 ve 20:45® parmenides

"Předměty, jimiž musí býti muškař nevyhnutelně vybaven jsou:

1. proutek,
  2. naviják (kolovrátek),
  3. šňůry,
  4. sedule,
  5. háčky,
  6. podběrák,
  7. koš,
  8. oblek "

Liška, K: Sportovní chytání pstruhů, Praha 1926, s. 19

Fire: koukám, že ty vubec nejsi muskař !!!

Středa 2. května 2007 v 15:25® Firetiger
Firetiger

Buko> tak tys mě zkoušel? Inu… Takže vážněji: literatura říká, že na podzim jsou blešivci oranžoví od barviva karotenu (to je to, co dává barvu mrkvi). Barvivo je v odumírajících listech poslední poté, co se rozpadnou zelené chlorofyly. Tolik vím. Můj soukromý názor Firetigera je, že oranžová barva na blešounovi má význam spíše atraktoru, nežli imitace. Odvozuju to z toho že na oranžového blešouna berou ryby i v čase, kdy listí neopadává – zatímco třeba májovku na podzim dost ignorujou.

Úterý 1. května 2007 ve 23:33® Shadowhunter
Shadowhunter

Jak to je kdyz je na P vode pritok ktery je CHRO … cedule je na tom potucku asi 10m od mista kde se vleva do reky takze na tech 10m nez dojdu k ceduli muzu lovit (samo ze nebudu hazet do zakazu). A na te rece kdyz je nekde pritok CHRO tak muzu lovit normalne neni tam zadne omezeni jako napr u rybich prechodu?

Úterý 1. května 2007 ve 20:54® Zauwi
Zauwi

to brčál: ok,kdyžtak mi písni na osobku

Úterý 1. května 2007 v 19:17® brčal
brčal

Zauwi> nějak to dořešíme

Úterý 1. května 2007 v 18:54® Zauwi
Zauwi

to brčál: s materiálem jsem na tom hodně špatně, a pochybuju,že to co mám by se ti nějak hodilo protože toho podle mě musíš mít kvantum,nemám nic než keše(a těch taky moc ne:()

Úterý 1. května 2007 v 18:39® Buko

Firetiger> Podívej se na podzim a bez chlastu mezi olšové listí, tak jich najdeš.

Úterý 1. května 2007 v 18:21® brčal
brčal

fikus>JJ stará klasika a nic nechystám Já už to mám jenom to tam budu dávat postupně :-D :-D

Úterý 1. května 2007 v 17:29® fikus
fikus

Firetiger> stačí když bude hledat pod kameny, ani přitom pít nemusí :-) Kdo hledá najde..... brčál> jedna z těch nových mušek co chystáš na své webovce je wickhamka?

Úterý 1. května 2007 v 17:22® brčal
brčal

Zauwi> něco nabídní třeba nevím.Došel mi páv:-D

Úterý 1. května 2007 v 17:16® Firetiger
Firetiger

Buko> když budeš dost chlastat, tak potkáš i ostře oranžovýho ;-)

Úterý 1. května 2007 v 10:49® Zauwi
Zauwi

to brčál: tak navrhni cenu

Úterý 1. května 2007 v 6:38® Buko

Firetiger> Živá rudořitka je něco jako živej růžovej blešoun
A zdvořile se ptám, co takhle ostře oranžový blešoun, když ne ružovej, ten se vyskytuje?

Pondělí 30. dubna 2007 ve 22:20® regulus
regulus

Sander> :-D

Nic du ku.vit vázací materiály8-(

Pondělí 30. dubna 2007 ve 22:19® Shadowhunter
Shadowhunter

No nevim jak na kterych rekach ale na reky co jezdim ja se duhaci sadili naposledy loni na podzim. Letos na jare se nesadili takze se dochytava jen to co zbylo a neni toho zas tak moc…ja na duhaka narazim jen nahodou letos jsem chytl 4 duhaky a mam tak 100 potocaku…

Pondělí 30. dubna 2007 ve 22:19® Sander
Sander

regulus > o nic jsi nepřišel, já bych ty lipany a potočáky viděl mnohem radši.

Pondělí 30. dubna 2007 ve 22:18® Sander
Sander

regulus > ne, já ač nerad, tyhle ryby zpravidla pouštím. Vezmu ho jen když ho opravdu potřebuji, nebo to má hluboko zažraný, a nebo když se neustále mrdá a nemůžu ho vyháčkovat hned ve vodě. To mě někdy opravdu nasere. Když ho vemu do ruky, má to spočítaný…

Pondělí 30. dubna 2007 ve 22:18® brčal
brčal

bubu naposled a jinak dobrou :-)

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img12090.jpg
Pondělí 30. dubna 2007 ve 22:17® regulus
regulus

Sander> já ještě letos duhoňa neviděl, samí lipani a potoci. :-(

Pondělí 30. dubna 2007 ve 22:15® regulus
regulus

Sander> myslíš jako u vás??? :-D

Pondělí 30. dubna 2007 ve 22:08® Sander
Sander

regulus > na duháky by stačila jen ta hlavička, nač se srát s ocasem a tělíčkem. I když, za pár týdnů už tomu tak nebude. Pak už stačí jen zazvonit u správného domu a poprosit o obsah mrazáku.