Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 3. května 2007 ve 14:06® rarach
-
Dědku: Tohle jsou mouchy pro nás obyčejný muškaře, pro dva písaře v muškařském stejnokroji platí, only dry.
Coatnick: A čo si predstavuješ pod takovým slovom abstraktný???
- Čtvrtek 3. května 2007 ve 12:33® Dědek
-
parmenides> zkus tuhle a možná se budeš divit, co je zabiják
- Čtvrtek 3. května 2007 ve 12:30® Firetiger
-
Sedule = střívko (gut), či přesněji snovací žláza housenky bource morušového. Před vynálezem nylonových vláken v 30-tých letech dvacátého století jediná alternativa koňských žíní jako materiálu pro muškařský návazec. Více www.flyfishinghistory.com
- Čtvrtek 3. května 2007 v 11:40® coatnick
-
Co si prosim predstavujete pod slovem „Sedule“ ? Jinak se mi libi, ze na seznamu je koš a ne košík, v te dobe bylo asi vice optimismu
- Čtvrtek 3. května 2007 v 11:09® parmenides
-
Fire: nazyvat jednoho z otcu československeho muskareni „vláčkař provinčního formátu“ muzes jenom Ty ¨
, protože minule to bylo v jiné souvislosti a tedy i v jinem vyznamu a mistr vysvetlil, ze když to nejde na mouchu, tak je dobra i lzice. Cozpak clovek Tveho formatu vyznavajici tradic, k vlastnim se nezna? Sedule, košík a oblek nemas. Podberak také nenosis. A Liska říká pritom jasne : „…musí býti muškař nevyhnutelně vybaven…“
- Čtvrtek 3. května 2007 v 8:49® Shadowhunter
-
No nic vyrazim smocit mouchy
- Čtvrtek 3. května 2007 v 8:44® Firetiger
-
Parmič, mlynář Liška byl vláčkař provinčního formátu; každá skutečná autorita Ti řekne, že muškař musí mít především vysoký etický profil. Takže jestli chceš zpochybňovat mé muškařství, tak mi nezbyde nežli požadovat satisfakci a veřejně Te přechytat.
- Středa 2. května 2007 ve 21:13® parmenides
-
Brčal: mel jsem par dnu volno. Porad jsem chytal. To Tvoje zajeci ousko, to je pekny zabijak. Mam na nej par peknych potocaku. Velmi dobra moucha. Dekuji. Pokud jde o Tvuj mail, zitra zavolam. Mas-li tu avizovanou knihu jeste navic, tak vymenim za nejaky svuj duplikat. Je-li to jeste aktualni, poslu seznam.
- Středa 2. května 2007 ve 21:07® brčal
-
parmenides> Hm tak jak?
nic se mi od tebe nedostává.......
- Středa 2. května 2007 ve 20:45® parmenides
-
"Předměty, jimiž musí býti muškař nevyhnutelně vybaven jsou:
- proutek,
- naviják (kolovrátek),
- šňůry,
- sedule,
- háčky,
- podběrák,
- koš,
- oblek "
Liška, K: Sportovní chytání pstruhů, Praha 1926, s. 19
Fire: koukám, že ty vubec nejsi muskař !!!
- Středa 2. května 2007 v 15:25® Firetiger
-
Buko> tak tys mě zkoušel? Inu… Takže vážněji: literatura říká, že na podzim jsou blešivci oranžoví od barviva karotenu (to je to, co dává barvu mrkvi). Barvivo je v odumírajících listech poslední poté, co se rozpadnou zelené chlorofyly. Tolik vím. Můj soukromý názor Firetigera je, že oranžová barva na blešounovi má význam spíše atraktoru, nežli imitace. Odvozuju to z toho že na oranžového blešouna berou ryby i v čase, kdy listí neopadává – zatímco třeba májovku na podzim dost ignorujou.
- Úterý 1. května 2007 ve 23:33® Shadowhunter
-
Jak to je kdyz je na P vode pritok ktery je CHRO … cedule je na tom potucku asi 10m od mista kde se vleva do reky takze na tech 10m nez dojdu k ceduli muzu lovit (samo ze nebudu hazet do zakazu). A na te rece kdyz je nekde pritok CHRO tak muzu lovit normalne neni tam zadne omezeni jako napr u rybich prechodu?
- Úterý 1. května 2007 ve 20:54® Zauwi
-
to brčál: ok,kdyžtak mi písni na osobku
- Úterý 1. května 2007 v 19:17® brčal
-
Zauwi> nějak to dořešíme
- Úterý 1. května 2007 v 18:54® Zauwi
-
to brčál: s materiálem jsem na tom hodně špatně, a pochybuju,že to co mám by se ti nějak hodilo protože toho podle mě musíš mít kvantum,nemám nic než keše(a těch taky moc ne:()
- Úterý 1. května 2007 v 18:39® Buko
-
Firetiger> Podívej se na podzim a bez chlastu mezi olšové listí, tak jich najdeš.
- Úterý 1. května 2007 v 18:21® brčal
-
fikus>JJ stará klasika a nic nechystám Já už to mám jenom to tam budu dávat postupně
- Úterý 1. května 2007 v 17:29® fikus
-
Firetiger> stačí když bude hledat pod kameny, ani přitom pít nemusí
Kdo hledá najde..... brčál> jedna z těch nových mušek co chystáš na své webovce je wickhamka?
- Úterý 1. května 2007 v 17:22® brčal
-
Zauwi> něco nabídní třeba nevím.Došel mi páv
- Úterý 1. května 2007 v 17:16® Firetiger
-
Buko> když budeš dost chlastat, tak potkáš i ostře oranžovýho
- Úterý 1. května 2007 v 10:49® Zauwi
-
to brčál: tak navrhni cenu
- Úterý 1. května 2007 v 6:38® Buko
-
Firetiger> Živá rudořitka je něco jako živej růžovej blešoun
A zdvořile se ptám, co takhle ostře oranžový blešoun, když ne ružovej, ten se vyskytuje? - Pondělí 30. dubna 2007 ve 22:20® regulus
-
Sander>
Nic du ku.vit vázací materiály
- Pondělí 30. dubna 2007 ve 22:19® Shadowhunter
-
No nevim jak na kterych rekach ale na reky co jezdim ja se duhaci sadili naposledy loni na podzim. Letos na jare se nesadili takze se dochytava jen to co zbylo a neni toho zas tak moc…ja na duhaka narazim jen nahodou letos jsem chytl 4 duhaky a mam tak 100 potocaku…
- Pondělí 30. dubna 2007 ve 22:19® Sander
-
regulus > o nic jsi nepřišel, já bych ty lipany a potočáky viděl mnohem radši.
- Pondělí 30. dubna 2007 ve 22:18® Sander
-
regulus > ne, já ač nerad, tyhle ryby zpravidla pouštím. Vezmu ho jen když ho opravdu potřebuji, nebo to má hluboko zažraný, a nebo když se neustále mrdá a nemůžu ho vyháčkovat hned ve vodě. To mě někdy opravdu nasere. Když ho vemu do ruky, má to spočítaný…
- Pondělí 30. dubna 2007 ve 22:18® brčal
-
bubu naposled a jinak dobrou
- Pondělí 30. dubna 2007 ve 22:17® regulus
-
Sander> já ještě letos duhoňa neviděl, samí lipani a potoci.
- Pondělí 30. dubna 2007 ve 22:15® regulus
-
Sander> myslíš jako u vás???
- Pondělí 30. dubna 2007 ve 22:08® Sander
-
regulus > na duháky by stačila jen ta hlavička, nač se srát s ocasem a tělíčkem. I když, za pár týdnů už tomu tak nebude. Pak už stačí jen zazvonit u správného domu a poprosit o obsah mrazáku.