Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 25. dubna 2007 v 17:00® toulovec
toulovec

Milos_Dia> už i na mně to začíná být trošku silný kafe.
A to jsem od přírody tolerantní lidumil

Středa 25. dubna 2007 v 16:24® Milos_Dia
Milos_Dia

Koukám, že původně komorní prostředí této sekce dostává pěkně na prdel…

Středa 25. dubna 2007 ve 14:56® parmenides

Drozdak: Byli to jenom čtyri pripady, pokud vim. Celebrity non plus ultra. Alfasamci k popukani. Podle vseho s prutem i spi. :-D

Středa 25. dubna 2007 ve 14:35® parmenides

Moolis: a neni ten tvuj bratranec z Cambridge tak ve veku kolem 6O let? S tim jsem byl na jedne velke prehrade – Grafham waters, tusim se to jmenuje. Chytali jsem pstruhy z lodky cely den. Tam – a to je pravdou – jsem cural do takoveho kelimku a pak jsem to vylival do vody. Ale delal jsem to az jako druhy, zacal on. Pak kdyz ja jsem chtel jit na breh, zakroutil hlavou, jako ze ne a podal mi ten kelimek. A co jsem mel delat? Tak to je take doktor, ale rikal, ze chirurg, tusim, ne psychiatr. Tak to jeste budeme rodina, to mne podrz! No ale rodinu si clovek nevybira, ze? Protoze jinak opravdu nevim o nicem, co by mohlo alespon zdanlive pripominat nejaky naznak nejakeho pohorseni, ci buzeranství, jak rikas. To si mne asi s nekym pletes :-D

Středa 25. dubna 2007 ve 14:34® drozďák

Rybáři jsou pouze a jen lidé a ti mají své vrtochy a chyby. Má je Moolis, mám je já (a ne málo), mají je jistě i ostatní. Ovšem neznám nikoho, kdo by usilovněji olizoval mozek svému okolí a vzápětí nositeli toho samého mozku virtuálně nakopal prdel. Takový počinek je znamením charakteru k pohledání.

Záměrně nejmenuji, dotyčný se jistě najde sám (pakliže má byť jen minimální schopnost sebereflexe) a věřím, že nebude sám…

Středa 25. dubna 2007 ve 14:12® parmenides

a je to doktor, nebo take doktorant ??? :-D

Středa 25. dubna 2007 ve 13:47® parmenides

Moolis :-D

Středa 25. dubna 2007 ve 13:42® Moolis

Parmenidesová: Je to smutné, ale evidentně neumíš číst a můj relativně korektní příspěvek ti nestačil. Nemám náladu ti na cokoliv odpovídat, promrhhal jsem kvůli tobě dost času. Jo, je to fuška, hrát si na odborníka přes hmyz, ale ještě větší peklo musí být hra na latentní hysterickou buznu. Dělej s tím něco, chlape. To neber jako můj názor, ale jako lékařskou diagnozu od kolegy lékaře. Přestaň si brát gentlmany do huby, ty jím určitě nejsi. Možná votleman. Problém totiž není v lidech okolo tebe, ty sám jsi problém. Co se týče Goddarda, pokud řeknu, že neznám Goddarda, myslím tím, že neznám knihu, kterou jsi mi citoval. Mimochodem od smrti Gilliese není v Británii nikdo jeho úrovně. To je můj názor, se kterým nemusí leckdo souhlasit. Až budeš v Cambridge, můžeš se stavit u bratrance mojí ženy, je to dobrý psychiatr a určitě ti udělá cenu. Dám ti kdyžtak kontakt. To ostatní ani nemá cenu komentovat. Snad jen vyjadřuji lítost nad tímm, že jsem si myslel, že to s tebou není tak hrozné a mí rybářští kamarádi se mohli mýlit. Mír s tebou. Pokud hodláš dále něco řešit, stačí mailem. Odkopáváš se čím dál víc.

Středa 25. dubna 2007 ve 13:23® parmenides

Fakt to neumi cist. Zeptas se na rozdil mezi proklamovanou teorii a praxi a zacne to povidat neco o tloustce a lenosti… Coz je bezpochyby pravdive tvrzeni, protoze neznam linejsiho nez jsem ja, ale nijak to nesouvisi s puvodni otazkou. Gentlamana nevyvede nic z miry, nemusi svoji rozcilenost a vytocenost nijak prozrazovat citoslovcemi, uskrny, nadavkami, toto ho nerozzuri, protoze argumentovat slovem buzerant a jeho derivaty, to je opravdu velmi povedene. Zase jsme o kousicek dal. To je velmi povedeny expert na vsechno. Akorat mi neni jasne, jak si muze delat doktorat z jepic. To jsou totiz same vytacky typu spatna fotka, neni to dobre videt, to by chtelo posoudit, neda se to jenom podle barvy. Ja myslel, ze doktorant se pozna podle toho, ze to sype z rukavu a nevymlouva se, ze nema entomologickou prirucku zrovna po ruce :-)) ) Ale to bude treba tim, ze rybarske plky jako Goddard (jeho neznalost bylo pro mne nejvetsi prekvapeni – toho pana zna snad každý, kdo se o to trochu zajima, na ty jeho srstove chrostiky chyta cely svet – a je to jeden z nejvetsich zijicich expertu v UK na hmyz, jak mi take potvrdili v Cambridge a kde ho jako jednoho z nejvetsich guru v teto oblasti vysoce ceni) se preci nectou, odbornik cte 20 let stare knizky o jepicich na Floride, nebo v Californii, nebo kde to vlastne bylo – ted jsem zase liny to dohledavat, fakt se mi ted nechce :-)) ))

Fire: diky za tip. S debatou jsem obeznamen, jenom jsem zkousel, jak funguji nektere ocekavane vzorce chovani v internetovem prostredi :-)) ) Splnilo to moje ocekavani nad miru :-)) ))

Středa 25. dubna 2007 ve 13:17® parmenides

oprava: Cist to umi. To preci umi kazdy. Ale myslet to neumi. Proto to necetlo tu Utechu, ale jenom ty romany a pohadky… To vysvetluje to Hajhou. Pac u Utechy se musi myslet. A to neni jen tak. To ani ja neprectu za minutu. To mi trva stranka podstatne, podstatne dele :-)) )

Středa 25. dubna 2007 ve 12:52® Zauwi
Zauwi
:-D
Středa 25. dubna 2007 ve 12:39® modrak
modrak

pupak> Ano, tloušť i ostatní ryby běžně prdí, ale zásadně pří výskoku nad hladinu. Jednak se to z nich snížením tlaku lépe uvolní a navíc neprozradí bublinama rybářům své stanoviště.:-D A kocour? Náš Barnabáš s tím nemá problém. Ten mi dokonce okusoval i havraní skalp. U toho tvého to bude zřejmě vliv velkoměsta a masivní TV reklamních kampaní na kočičí žradlo. Chudák kočičák.

Středa 25. dubna 2007 v 11:40® Moolis

pamenides: ne není to pod moji úroveň (odpusť už si konečně ty buzický kecy), když už jsi mne přímo jmenoval. Ale už se to řešilo stokrát na různých webech a kdybys nebyl tlustej a línej, mohl sis to v pohodě vyhledat. Svůj názor na tuto věc jsem nezměnil a nikdy ho měnit nebudu.

Středa 25. dubna 2007 v 11:34® pupak

add. tloust pokracovani – tlouste nezeru ani zimniho, potazmo netere ho uz ani muj kocour, vlastne ho nezere u me doma nic ani uzenyho, macerovanyho ci jinak dopindenyho, je hnusnej, slizkej a smrdi urcite i prdi ale to nevim bo na nej nesaham

Středa 25. dubna 2007 v 11:29® pupak

parmenides> Chytali sme spodni usek kam tloust vytahuje z vltavy tam to nema smysl cokoliv s nima delat, vejs je uz od tloustu cisto a pravidelne se to udrzuje agrechatem v prijatelne mire

Středa 25. dubna 2007 v 11:21® Firetiger
Firetiger

Parmič, téma je nosné a zajímavé, řešilo se leckde – například www.chytej.cz

Svůj názor na věc jsem v čase opravil v duchu dvou zjištění:

1. když se z řeky pstruzi odnášejí a tloušti vrací, tak poměr hezkých a ošklivých ryb závisí od zarybnění Svazem, kterému nevěřím.
  2. potrava sežraná tlouštěm neživí ušlechtilou rybu.
Středa 25. dubna 2007 v 10:52® parmenides

ALL: tloust vs. pstruh – zajimalo by mne, jak to resi ostatni… pokud dobre vidam, vsichni kolem mne tlouste poustej. Opravdu. Jenom pan profesor to nekompromisne vyhazuje ven. Kdyz jsem byl ostatne tak dva, tri roky zpatky, chytali jsme s Pupakem Kocabu a co jsem videl, chytali jsme tlouste a on je poustel jak o zavod :-)) ) Ja tedy taky. Ale ted muze byt vse jinak. Zajimal by mne take nazor Moolise, v teto veci, a nejen nazor, ale i praxe, tak uvidime, jestli to nebude pod jeho uroven :-)) )

Středa 25. dubna 2007 v 10:41® parmenides

Modrak: uz svihlo :-)) )))))))

Středa 25. dubna 2007 v 10:38® modrak
modrak

parmenides> No ale to o těch tlouštích sem nepiš, nebo to s pupakem zase švihne.:-D

Středa 25. dubna 2007 v 10:29® parmenides

Modrak: slo mi jenom o poradek :-)) Tlouste poustim. I kdyz by se to melo vyhazovat ven. Ale to by v rece uz nezustalo vubec nic :-)) ) A takovej tloustik na suchou, to je celkem pekna rybarina, kor na mistech, kde je zarybnovani nulove jiz nekolik let, mozna ze uz nekolik dekad :-( ( Ale mas pravdu, neni nad tradicni venkovske pokrmy a plodiny. Take sazim cibulku. Mlada cibulka, to je delikatesa non plus ultra. A pak kadeřavy petržel do hovezi polevky, koprova omacka, v tom tom hovezi z toho vyvaru :-)) Mohl bych pokracovat ve vyctu, ale volaji mne povinnosti :-)) )

Středa 25. dubna 2007 v 10:23® modrak
modrak

parmenides> Purest of pure Salmo trutta fario je Fireho termín, takže pozor na autorská práva. :-D Kapry nežeru, kapr je vzhledem k bojovnosti a výdrži super na prutu, ale na talíři je to úplně stejný hnus jako třeba Tesko-duhák. To už raději například uzeného amura, k tomu čerstvý zásmucký selský bochník a mírně přechlazený Francinův ležák. Mladá cibulka vytažená přímo ze záhonu a případně trochu švestkového kečupu, to taky nezkazí. Jo, dokonce jsem se od jednoho starého praktika dozvěděl, že i ten smrdutý a nenáviděný tloušť, pokud je „zimní“ a dobře vyuzený, je poživatelný. Ale nevím, jak jsem koupil, tak prodávám.

Středa 25. dubna 2007 v 9:51® parmenides

Modrak: the purest :-))

• kapr macerovany v paprikovem sosu, uzeny na lísce je take lahodny. Toho tam mas mraky, ne?
Středa 25. dubna 2007 v 9:06® modrak
modrak

Firetiger> Bez pochyby, purest of pure Salmo trutta fario se u nás na tůních a pískovnách v Polabí vyskytuje naprosto běžně a v množství větším než malém počtu. :-) Nicméně netušíš o přicházíš, páč kdo neochutnal trumana uzeného na třešni, ví prd co je to dobrota. Dle mého to klidně snese srovnání například s lososem.:-D

Středa 25. dubna 2007 v 8:31® Moolis

ZN: proč? Já nejsem autista, ale pohled na starej Suberb nebo ty modifikace Popularu stojí za to. Navíc, od toho jsou muzea, aby se člověk mohl kochat slavnou historií, ne?:-| Doporučuju ti to soukromý muzeum v Pace, tam jsou k vidění kusy k neuvěření.

Úterý 24. dubna 2007 ve 21:48® ZN
ZN

GM: Já tam nebyl, a doufám,že ani pupák. Asi by to nerozchodil.

Úterý 24. dubna 2007 ve 21:24® Shrek
Shrek

brčal> V poho,pochopil jsem to asi špatně.;-) Dnes jsem nějaké vázal a zítra vyrážim.Ale po dnešku to vypadalo,že bude lepší nechat suché mouchy doma.No necháme se překvapit.

Úterý 24. dubna 2007 ve 21:20® Firetiger
Firetiger

Moravu bych dal. Má být pěkně, vody chytatelně a když se rojí ti chrostíci…

Úterý 24. dubna 2007 ve 21:07® brčal
brčal

Alivio> nikdo neříká že je nemusí žrát.Na suchou mušku jsem chytal už 12,4,2007 a chyt pěkné rybky .Chrostíci tam byly taky jenom těch jepic trochu více bylo co se líhlo a tady je to stejné :-D

Úterý 24. dubna 2007 ve 20:46® parmenides

Fire: tu Moravu nechame na jindy ?!

Úterý 24. dubna 2007 ve 20:42® Firetiger
Firetiger

Modrak> fujky fuj, by mě zajímalo co to je za rybu, co ulovíš na zamřelou fusekli ;-) Bez pochyby purest of pure Salmo trutta fario ;-) Na druhou stranu je takovýto lov dobrým argumentem pro křeč & rybíz, protože ryba co žere Tvojí fusekli na mojem talíři rozhodně neskončí :-D