Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 24. dubna 2007 v 9:41® Firetiger
-
Protože je třeba platit
Nesleduješ Belmonda?
- Úterý 24. dubna 2007 v 9:40® parmenides
-
poznamka pod carou: proc je Jan Kamilem?
- Úterý 24. dubna 2007 v 9:38® Moolis
-
brčál: je to všechno letos divně posunutý alespoň o 14 dní proti normálu. Chrosťani lítaj všude. Ještě jedna mimo obor: Možná sis venku všimnul, že lítá babočka admirál, tohle zvíře nikdy naši zimu nepřežívalo, k vidění byla jenom podzimní generace často někde na opadanejch švestkách. Letos jsou díky tý divný zimě všude. Časy jsou zlé, Kamile.
- Úterý 24. dubna 2007 v 9:18® parmenides
-
modrak: to uz je moc slozite. Mne bohate staci ta lednice, ale diky za namet
- Úterý 24. dubna 2007 v 9:05® parmenides
-
tvari se to, ze rozumi uplne vsemu, ale nekdy mam pocit, ze to ani cist neumi
- Úterý 24. dubna 2007 v 8:28® modrak
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Úterý 24. dubna 2007 v 8:27® modrak
-
parmenides> Mám pro tebe zajímavý tip. Na zkušebně používáme při testech osazených DPS na lokální podchlazení součástek tohle. Ale pozor, pokud to přeženeš, dokáže to udělat až –50°C
Cena mírná a do batůžku příležitostného hmyzofotiče se to jistě vejde.
- Úterý 24. dubna 2007 v 7:28® Moolis
-
mildas: když Tě miluje, není co řešit.
- Úterý 24. dubna 2007 v 1:15® parmenides
-
Mildas: zeptam se Tebe, Ty se, jako jeden z mala, snazis byt velmi vstricny k nam, zacatecnikum, ci rychlokvaskam, jak se dnes nám – bazantum a greenhornum – rika. Pravdou je, ze takoveho postoje je schopen pouze zkusený muskar – ne teoretik, ale praktik – kterému uz nejde o výtahu a nachytaný výsledek, ale o samotne potesení z umení a predani zkusenosti jinym a to v zajmu umeni a pro umeni. Anglicane tomu rikaji „the art of fly fishing“ – a nemysli tim pouhou technologii lovu, ale komplex cinnosti a postoju muskare, které jednotne tvori podstatu oblíbeného koníčka a jeho budoucnost. Nekterym, bohužel, totiz ani nestoji za to odpovedet, ci odepsat. Das si praci, hledas ve svém archivu, i jinde, posles co chce a ani bů nerekne. Jiny, tvari se tajemne, porad vysmiva se… No nevim, ale to k muskareni nepatri, toz to nekomentujeme, prehlizime to – je to negentlemanske a nizke. A samo se to nakonec vyeliminuje.
Ty ale mas to velke stesti, jak rikaji anglicane, PRIVILEGIUM, ze muzes obcovat s rekama, horama, dolama, prutama, navijakama a rybama svevolne a jak Ti je libo. Nezavidim Ti, protože gentleman nezavidi, ale spise obdivuji Tvuj organizacni talent, protože tento dar nemá každý. Jak vidime, je vas jenom par, co mají věci podobne zarizene…. A mohou si tento opravdovy luxus a pozitek, který nam život nabizi, doprat. Ale k veci: Stalo se Ti to, co pisu s chrostikama? Ze ty potvory jdou pod vodu naklast vajicka? Masy a masy chrostiku? Něco jako jepicove sileni – s tim rozdilem, ze hmyzu je hodne, ryba ale nesbira zadna? V literature se pak pise, ze ryba nesbira z hladiny. Konkretne tedy mluvime o Hydropsyche pellucida – fotky viz nize. Proste na suchou nereaguji. V sobotu se mi to totiž potvrdilo. Ryby se krmily chrostikama, které sli po cem slo lezt, pod hladinu a pak byly strzeny proudem a pak…. Klasicka mokra breznovka po proudu, presne jak jsi mi rikal do telefonu. Velmi ucinne. Sucha vůbec. Ani kolecko, ani reakce na mouchu, nic. Na breznovku proste nic nemelo. Stalo se Ti to nekdy?
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 23:55® parmenides
-
Fire: pokud se doziju duchodu, tak si koupim dve povolenky. Sest dni v tydnu budu chodit na ryby a sedmy den budu odpocivat a vyrizovat emailem korespondenci. Sem-tam neco napisu na chytej. Na MRK moc ne, to bude vse za par desitek let uplne jinak
)
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 23:51® parmenides
-
Fire: jo to mi pripomina jednoho americkeho pana, ktery stavi pruty. Napisy na to pise perem jeho pani. Taky prutum k tomu sije velurovy oblecky. Rekl bych, ze se pan celkem uzivi a taky dost chodi na ryby
)
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 23:42® Firetiger
-
Parmič, zase jsi to rozlouskl
Sušák je na prd, mám indický za zlomek ceny. Jinak personál firmy není tak široký – nějaký Mike Winter s manželkou Jean (podle mailu velmi milá dáma) a vedle kšeftu se šňůrama provozují jako bokovku ještě www.frenchholiday.co.uk – jak říkám, kavek jako Firetiger moc není…
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 23:23® parmenides
-
nasel jsem tam peknej susak snury. Skoda, ze stoji 200 EURO
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 23:20® parmenides
-
Fire: a co kdyz to je šnůra č 2007, vyrobena treba 27-ého března? co ty vís? Mi nerikej, ze by 27 prodanych snur uzivilo takovy firemni personal
)
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 23:16® parmenides
-
Brcal: na maily mrknu ve stredu. Zitra jsem sice v Ostrave, ale jenom sluzebne a na otocku
Je tam k videni nejaky dobry muskarsky obchod? Budu v Ostrave – Svinove
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 23:14® brčal
-
parmenides>Hm tady ani prd.Tu i když teče malá voda tak chrostík skoro 0 %
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 23:11® Firetiger
-
Já a goldhed? Fujky fuj, jedině za zatáčkou když se nikdo nekouká
Tohle není Glasgow, genuine silk je tak okrajový sortiment že jsem musel nakontaktovat přímo výrobce (www.phoenixclassics.com a ti mi jí vyrobili. Dodací doba jeden měsíc, sériové číslo 2007/27 – z toho vyvozuju, že to je dvacátá sedmá letos prodaná šňůra. Evidentně takových kavek jako jsem já je plná zeměkoule
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 23:09® parmenides
-
Modrak: snizeni bazalni teploty u hmyzu delalo zazraky. Modely zacali na slunicku konecne poslouchat, diky za tip
Tohle Bibio by bez podchlazeni bylo velmi neposedne
)
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 23:06® Firetiger
-
Já se stále ještě učím, takže těžko soudit; rozence velké olivové jepice jsem zkoušel bez úspěchu, jakmile jsem změnil na dvanáctku chrosťu se zelenou prdelkou tak rybky začly brát s důvěrou – co více si muškař může přát?
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 23:05® parmenides
-
Fire: snura je z Glasgow? V poslednim TandF je reklama na hedvabne snury, chtel jsem Te na ni upozornit, ale vidim, ze jses daleko akcnejsi, nez jsem predpokladal. Tak kdy to vyzkousime? Vis o tom, ze na to muzes chytat pouze nezatizene klasicke mokre a suche mouchy? Doufam ze to nebudes prznit goldheadama, strymerama, jigama a podobnyma nesmyslama pozdnejsi doby
)
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 23:01® parmenides
-
Brčal: rojilo se toho vic. Zacali jsme pozde – kolem 12.00 se rojilo Bibio marci, pozdeji odpoledne zacali chrostici Hydropsyche pellucida. Samicky mi lezly po brodakach do vody naklast vajicka. Docela zazitek, v sobotu bylo velmi masivni rojeni. Nejlepsi moucha byla březnovka, v nedeli suchy chrostik, rojeni bylo citelne slabsi
V nedeli jsem videl i baetisky, pozde odpoledne a velmi malo.
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:50® brčal
-
EDDY>rybník a řeka je uplně něco jiného
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:49® brčal
-
A braly je dost
Na chroustika je ještě chvilku počkat až se trošku voda lepší a ted je vlastně už na ........
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:47® brčal
-
Firetiger>Jo lítají dost.Na hladině skoro žádný. ted o víkendu bylo hodně olivových jepiic nebo spíše Apple gren dun tmavší barvy.A chroustíků je spoustu.
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:38® Firetiger
-
Brčal> o víkendu u Parmiče, chrostíků spoustu. Ryb pár a půlka z toho bílá ryba, zbytek těžce pod míru. Na stranu druhou se mi, coby muškařskému elévovi, dosud neokoukal záběr na hladině. To je jak Kofola: když ho miluješ, tak není co řešit
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:37® Cudla
-
Sander:to máš pravdu,jsou i větší(když se díváš sám)je to jinej svět .Tu červenou prdelku skus na 14 suchym a kohouta dej víc spíš jako palmra,aby plaval nebo se držel na hladině jako poloutopenec a von příjde.
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:33® EDDY
-
brčal> mno chrostici už lítaj delší dobu tedy alepson u nás podkrkonoší a jak jsem i viděl tak i kousekl od prachy už jich taky byli hromady:)a přímo ve Střibrné Sklaici na zdejším rybníku:D
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:30® brčal
-
Firetiger>hm lítaj a kolik jsi chyt na ně ryb ?A víš že to jsou chrostíci?Není to třeba pošvatka?
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:29® EDDY
-
Sander> jinak mouchy na tlouště by byly dobre…:) ale nevím co by na to řekl nějaký lipánek:)
- Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:28® EDDY
-
Sander> mno i stěma hodama bych polemizoval:)