Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:23® Firetiger
Firetiger

brčal> chrostíci už lítaj

Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:23® Sander
Sander

Cudla > tlouště 50+ se na mušák v budoucnu moc nebojím. I když jsem začal muškařit někdy v roce 1992, tak jsem stále totální, ale opravdu totální začátečník. Když to vytáhnu 10× za rok a ještě k tomu s lurou, člověk se nenaučí kromě hodů asi nic. Ale vždycky se k tomu rád vracím, i když je to v mém případě o rybách do 30cm. Ale ty ryby jsou nějak krásnější…

Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:21® brčal
brčal

fikus>jo už mám jenom 8Mb prostoru a jsem ......... Hm na suchou taky už jsem něco chyt .Tento rok budou i dříve chrostíci

Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:18® Sander
Sander

rarach > perfekt, dám na to bacha. Tedy jestli mi nechceš udělat naschvály toho typu jako že to nebude plavat a já si při neustálém sušení udělám mozoly…:-D

Né…dík moc!

Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:13® Firetiger
Firetiger

Někdy na mě přijde pocit, jestli to s vášní pro tradiční metody rybolovu nepřeháním – dycky chvilku počkám, ono to po pár minutách samo přejde :-D

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11972.jpg
Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:10® fikus
fikus

brčál> pěkné pokračování :-) Dnes jsem byl zas, pár kousků mě školilo, ale nakonec jsem přece jen dobře pochytal. Dnes se jim víc líbila suchá.

Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:10® Cudla
Cudla

Sander neboj tlouště plus 50 na ně vydoluješ.Rychlok­vaška dobrej vyproštovák po velkym tahu,no o rybáři z velkym R se to dá říct taky.Chytam skoro půl století(fuj to je cifra),rád se přiučím nebo si i nechám poradit a nestydim se za to asi kvasim pomalejš.

Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:09® rarach

Sander: Někde méně, někde kratší, stříhat se to nesmí, pač to pak nefunguje a je to tvrdý, což se líbí holkám, méně už rybám. Někde jsem kdysi četl, že se to dá opálit zapalovačem, nikdy jsem to nezkusil a ani se mi to moc nezdá. Na druhou stranu, když Ti to žerou, tak se tím netrap.9-)

Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:05® Sander
Sander

rarach > méně nebo dát jen kratší? Já bych to zastřihl, jenže to pak nevypadá pěkně.

Pondělí 23. dubna 2007 ve 22:04® rarach

Mildas:Ruku na srdce, před sběrem dělám toto viz. foto, radši se nerozptyluji, bo je to jak si správně podotkl skoro zázrak:-D . Sander: Míň toho kohouta.

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11970.jpg
Pondělí 23. dubna 2007 ve 21:59® Sander
Sander

Což takhle se přestat hádat a pro změnu se pořádně opřít do mně – po čtyřleté pauze mé první suché mouchy :-D Až na tu velkou nahoře uprostřed, ta je vycpaná olovem – ani nevím, jestli se to tak dělá, ale háček mi na suchou přišel až moc velkej (14)

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11969.jpg
Pondělí 23. dubna 2007 ve 21:55® mildas

Rarach: Ruku na srdce, kolik hodin toho sběru za rok zažiješ ? Intenzivní sběr se koná jen ty půlhodinky před setměním na západě. Na těchto pár minut jsem rád ochoten opustit ten styl, který se zrovna snažím pilovat. To mě opravdu chladným nenechá. Jezdil jsem do muškařské školy. 3 dny se někým nechal vést a snažil se každý rok pochytit jeden „styl“. Pak jsem ho v té sezóně preferoval. (nymfu dvě) Parmenides: To chápu, není to ani možné.

Pondělí 23. dubna 2007 ve 21:32® brčal
brčal

Hm nevím furt se učím něco nového a pořád mě pěkně učí .:-)

Pondělí 23. dubna 2007 ve 21:03® parmenides

Mildas: mne jeste neopustilo to pocatecni zacatecnicke nadseni. Jeste jsem na zacatku, takze jsem vdecny za kazdou chycenou rybu. Ale ty zpusoby jak jsem popisoval, to nebylo naraz, najednou. To bylo v ruznych usecich dne. Doufam, ze jsem to delal dobre. Nebo to mam delat vse naraz??? Som z toho volajaky zmateny

Pondělí 23. dubna 2007 ve 20:57® rarach

Mildas: hmm, zajímavá teorie, už Tě vidím jak tě nechá chladným intenzivní sběr se strýmrdou na prutě. Na druhou stranu, je pravda, že jsem loni něco podobného přikázal a  intenzivně streamroval, přes prokazatelně větší úspěchy kolegů s nynfou, nakonec jsem se dostal k takovým úlovkům a poznáním, že jsem si i začal trochu věřit, no a letos vidím, že to všechno bylo k hovnu, pač čím dál víc vím, že už zase nic nevím a že je všechno jinak:-D .

Pondělí 23. dubna 2007 ve 20:22® mildas

Parmenides: Tak si toho chytal moc. Zkus jednu sezonu obětovat jedné „disciplíně“ a chytat jen ji.

Pondělí 23. dubna 2007 ve 20:18® EDDY

Tak vás zase všechny zdravím po delší absenci.....pos­lední dobou ubec nestíham,.....:(a koukám kolik pak je tu nových věci:)

Pondělí 23. dubna 2007 ve 20:03® rarach

Skutečně musím dodat, že chytat krátkou nynfu není prdel, hodně mi do tajů opravdu úspěšného chytání pomohli všeobecně oblíbení závodníci. Fire: Sbírajícího lipana na Střele či podobné říčce odlovím většinou:-P i bobšem, jak je aktivní většinou si pro něj dojde.

Pondělí 23. dubna 2007 v 19:31® pupak

Baron 007> superrrrr pojedes nekdy ted na osmu nebo se potkame ve meste

Pondělí 23. dubna 2007 v 19:11® Baron 007

Co je to tady za svincik s tim prispivanim???

pupak: mam tady pro tebe tu strelnou hlavu.

Pondělí 23. dubna 2007 v 19:03® parmenides

regulus: protoze slova košer a Hitler proste nejdou k sobe, uz to chápes???

Pondělí 23. dubna 2007 v 19:03® mildas

Pure ? The Cure !

Pondělí 23. dubna 2007 v 19:00® Tomucha
Tomucha

ALL – co je dneska vlastně PURE ? :-O

Pondělí 23. dubna 2007 v 18:53® regulus
regulus

PURE neřešte, to byl jen fórek.:-))

Pondělí 23. dubna 2007 v 18:51® mildas

Možná proto, že to jde chytat v podstatě s jskýmkoliv prutem. Mušáku a šňůry na to netřeba. A prvopočátek muškaření je asi suchá muška. To je to PURE.

Pondělí 23. dubna 2007 v 18:48® regulus
regulus

No pjjjééékně jste to rozvedli, nicméně kromě Raracha nikdo z vás neodpověděl na základní otázku, kterou jsem se chtěl dozvědět a to je, proč tento dejme tomu styl lovu není částí muškařské populace považován za košér???

Pondělí 23. dubna 2007 v 18:43® regulus
regulus

parmenides> :-D

Pondělí 23. dubna 2007 v 18:27® pupak

HaD – a to teprv az uvidis muj novej special na stiky s hodama 30–40 metru jako prd to teprv uvidis:-)) )

Pondělí 23. dubna 2007 v 18:24® HaD
HaD

pupak> hihi. Fakt to háže suprově. díky

Pondělí 23. dubna 2007 v 18:16® parmenides

Mildas: Taky jsme s Firetigerem v nedeli zkouseli vysokou nymfu a vysokou suchou, ale to nam moc neslo :-( (