Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 23. dubna 2007 v 18:13® parmenides

Mildas: snazim se. V so i ne jsem chytal velmi intenzivne, kratkou, dlouhou nymfu, kratkou suchou, dlouhou suchou, proti vode, po vode :-)) ) No byla to parada, reknu Ti, to knizka nenahradi, to je jasne… Nejvetsi uspech slavil rozenec Hare´s ear po vode na 18-cce hacku.

Pondělí 23. dubna 2007 v 18:11® Buko

Mildas: to co jsi napsal Parmičovi tak to podepíšu. Já si na tom udělal soukromou maturitu. Kdo bude chtít tak tomu na CV odpovím na otázky, na které budu chtít odpovědět.Bude tam i HŠ nůžežte se zeptat i jeho, třeba odpoví i on. Je to o víc jak prutohodinách

Pondělí 23. dubna 2007 v 18:09® pupak

HaD – SES DOBREJ:-)) ) ale klacek od Thomasu take neni k zahozeni . . .

Pondělí 23. dubna 2007 v 18:06® mildas

Já si myslím, že chytat opravdu DOBŘE krátkou nymfu, je docela kumšt. Parmenides: Vykašli se na literaturu a hoň prutohodiny. Jinudy cesta nevede.

Pondělí 23. dubna 2007 v 17:17® Medvěd
Medvěd

Firetiger:je hezký,že v tom máš jasno

Pondělí 23. dubna 2007 v 16:22® Firetiger
Firetiger

Když ryba žere z hladiny, tak jí klasickou krátkou nymfu vzít nepřinutíš prostě proto, že se k ní nedostaneš na délku prutu.

Nymfu – ať už krátkou či dlouhou – chytá naprostá většina muškařů co znám. A protože to nejsou žádní blbci tak jde o úspěšnou metodu lovu. QED :-D

Pondělí 23. dubna 2007 v 16:13® drozďák

Firetiger: a přinutíš sbírající rybu, aby vzala nymfu??? není ani těžší ani lehčí, zkrátka je úplně jiná. A já jsem dost háklivej na kecy typu: krátká není žádná věda, na to nachytá každej blbec apod. Nic není větší omyl a předsudek.

Pondělí 23. dubna 2007 v 16:05® Firetiger
Firetiger

Drozďák> Suchá muška je těžší jak Böhmische kurze nymfe proto, že statisticky průměrná ryba přijímá většinu potravy pod hladinou a je to lemra líná. Když ryba leží při dně, tak jí možná ukecáš aby hryzla do golda / strýmra co jí strkáš přímo před čumák, ale aby se zvedla metr na hladinu když se jí zrovna nechce, to je bez šance.

Pondělí 23. dubna 2007 v 15:53® parmenides

ad Karel Liška: pro uplnost doplnim pro milovniky odborne literatury a nadsene muskarske theoretiky – amatery, ze nelze zamenovat Liskovu Zichovnickou muskarskou skolu z devadesatych let za jedinou knizku kterou Karel Liska napsal a v Praze A. Neubert vlastnim nakladem v 1926 roku vytiskl – slavne Sportovni chytani pstruhu

Pondělí 23. dubna 2007 v 15:32® parmenides

drozdak: musim s tebou souhlasit. Jako rychlokvasce se mi tohle jevi jako nejtezsi. Sleduji ale se zajmem odbornou literaturu a „presenting the fly“ je jednou z hlavnich temat britskych a americkych autoru. Ale neprozival bych to tak. Pak, jak je clovek rozrusen, zapomina. Tak mi v tvem vyctu chybi metoda nejucinnejsi – odlov agregatem :-)) )

Pondělí 23. dubna 2007 v 15:14® drozďák

V čem je krátká nebo dlouhá nymfa jednodušší než suchá muška???? Když pominu techniku házení, o vazačských nárocích se nebudu rozepisovat, jelikož nymfa není jenom o goldech a není bobeš jako bobeš, jak je vidno z výtvorů mnoha vazačů.

Jinak když už jsme u těch technik, co třeba klasická mokrá moucha. O co je náročnější házení, vázání jednotlivých vzorů proti krátké nymfě?
A kolik lidí zde přispívajících skutečně můžeš tvrdit, že jí ovládá. Kolik muškařů si může dovolit tvrdit, že skutečně ovládá krátkou nymfu, která má bezpočet „lovných“ variant, ty se navíc mezi sebou navzájem dost liší?

Jestli se chce někdo bavit o skutečně účinné technice, tak je to propracovaná metoda vedení mušek. Důležitější, než cokoliv jiného. A taky daleko náročnější. Házet, vázat mouchy, to vše se dá naučit během pár sezón. Ale účinně vést mouchu při použití různých technik lovu, to chce prutohodiny. Ať už chytáš na krátkou nymfu nebo cokoliv jiného…

Pondělí 23. dubna 2007 v 15:05® parmenides

regulus: to je mile, muskareni ma prokazatelne vychovny ucinek. Navic evidentne rozviji slovni zasobu :-)) )

Pondělí 23. dubna 2007 v 15:03® regulus
regulus

Buko> no dobře tak na krátkou nymfu

Pondělí 23. dubna 2007 v 15:03® parmenides

Pike007: byl jsem to ja :-))

Pondělí 23. dubna 2007 v 15:00® parmenides

medved: je evidentni a vsem jasne, ze Moolis myslel rychlokvaskou mne. Mi nemuze odpustit zdokumentovani Ephemera vulgata na jednom berounskem pritoku, pac do te doby byla jenom na Kokořínsku, tak do mne furt sije, tak si to nikdo osobne neberte, je to ciste moje zalezitost :-)) ))))))))

Pondělí 23. dubna 2007 ve 14:59® Pike007

Buko: Asi jmeno neprozradis, co?

Pondělí 23. dubna 2007 ve 14:57® HaD
HaD

nebo je to tim prutem?

HaD

to sem asi dobrej, ne? :-D

HaD

pupák: hele kolik je metrů šňůry na tom navijáku? Včera jsem ho zkoušel a jednou se mi povedlo asi bez dvou metrů vyhodit tu šňůru na vodě bez nástrah celou

Pondělí 23. dubna 2007 ve 14:56® Firetiger
Firetiger

Jé, takže já když plkám na netu tak vlastně taky patřím k elitě! Buko díky, zachránil jsi mé ego – už jsem si pomalu začínal myslet, že jsem rychlokvaška.

Pondělí 23. dubna 2007 ve 14:02® Buko

regulus> Chytání na Hitlera, tak to se směju…Protože na to neumějí chytat, nepřemýšlí a hned to odsoudí. Já odsuzuji už ten název.Takové to chytání ve vodě po kolena, tak to nechytí naprosto nic a já tímto způsobem taky ne. Tak se nedivím, že pure muškaři to odsoudí. Kdysi jsem dostal mail.Neraď mi, protože když píšu na MRK, tak již patřím mezi muškařskou špičku v republice.

Pondělí 23. dubna 2007 ve 13:51® toulovec
toulovec

Přátelé potřebuju pomoct s jednou záležitostí. Není tu náhodou někdo, kdo pracuje v dýhárně, nebo není tu někdo kdo má kamaráda co pracuje v dýhárně??? nebo není tu někdo kdo zná někoho kdo má kamaráda ................... :-(( Kdyby se tu někdo takový vyskytoval, ozvěte se mi prosím na kontakty v kartě, nebo pošlete osobku s číslem, zavolám. Díky

Pondělí 23. dubna 2007 ve 13:29® Tomucha
Tomucha

PURE muškařina je dle mě o tom, že se k rybě člověk chová přiměřeně slušně, nebo není hovado a nevezme všechno co chytí. Pokd se u vody rybář chová jako člověk tak je jendo jestli chtyá na ádu, na mokrou, pro / proti proudu na nymfu nebo suchou. Na krátko nebo na dlouho. Osobně nemám rád názory typu : nymfa není muškařina … atd atd, víme všichni oč jde 9-) Já chytám na všechny způsoby vždycky podle okolností u vody. Když někdo říká že, jedině suchá muška je muškaření tak to je jako když bych jezdil autem jen do kopce. Není to blbost ? :-93; Nedávno jsem potkal jednoho „kolegu“ který bydlí na vesnici. Začal vázat muchyn na kšeft, bije se do prsou jaký je muškař a předloni jsem viděl jeho, jeho matku která je předsedkyní místního mysliveckýho spolku a  bráchu jak chytali pstruhy na potoce do ruky. On je vyhlášenej tím, že tam chodí chytat na žížaly a rybky takže … Pure je podle mě chovat se slušně jako člověk :-|

Pondělí 23. dubna 2007 ve 12:55® Medvěd
Medvěd

Alivio:proč se stydět.S mušákem v ruce se pokud vím narodili pouze dva lidé.Jeden vystupuje jen na Mrku a druhej naprosto všude.Já se učím a ještě se móóóc dlouho učit budu

Pondělí 23. dubna 2007 ve 12:49® Shrek
Shrek

Medvěd> Díky Tvé definici jsem též rychlokvaška,ale nestydím se za to,naopak jsem rád že mohu kvasit.Až dokvasím,budu nejšťastnější človíček ze všech. :-D

Pondělí 23. dubna 2007 ve 12:34® Medvěd
Medvěd

Pokud je rychlokvaška ten,kdo muškaří docela krátkou dobu,tak se to tu rychlokvaškami hemží.I já se mezi ně hlásím.

Pondělí 23. dubna 2007 ve 12:32® rarach

Regulus: Protože údajně přispělo k vyhubení trofejní populace salmo ryb, bohužel Ti co to tvrdí, si neuvědomují, že to není chytáním na krátko, ale hlavně tím kolik lidí chytá. Navíc je to metoda poměrně jednoduše zvládnutelná, bez velkých nároků na umění jedince jak vazačského, tak házečského. V sobotu jsem se na Ohři setkal s páně D.......em, který prozradil kolim ryb se vysazovalo před 20 –25 lety a kolik se vydávalo povolenek, ten nepoměr je až děsivej.

Pondělí 23. dubna 2007 ve 12:22® regulus
regulus

Vážení přátelé PURE MUŠKAŘI. Zajímala by mě jedna věc, proč je chytání na hitlera, nevím jak bych to přesně nazval, odsuzováno nebo možná lépěji řečeno nepovažováno za moc košér.

P.S. Jinak se u čtení tohoto fóra opravdu velice bavím. -:)))

Pondělí 23. dubna 2007 ve 12:09® Moolis

Fire: Fredrikovi evidentně ryby nechutnaly. Stejně si myslím, že za zatáčkou nasadil hitlera a mastil ryby z frčáku. Takovýhle panáčky znám. PS: Včera sem viděl mihulí dost na Orlici, Tejčku jsem bohužel nečet.

Pondělí 23. dubna 2007 v 11:31® Firetiger
Firetiger

GM: začátkem dvacátého století to bylo stejně jako dnes věcí vkusu každého soudruha – Frederick M. Halford o sobě tvrdil, že raději přijme zero na sucho, nežli by svůj prut a pověst poskvrnil podhladinovou nástrahou.
Z našich autorů třeba Tejčka chválí jako vynikající nástrahu minohy od mihule potoční, protože jich je všude dost a jsou to mršky houževnaté, takže vydrží mnoho záběrů. Věřím, že kucí český vynalézaví nachytali víc, jak ten povýšený anglán. Ale i on si to ve svém tvídovém sáčku a palankona proutku od bří Hardíků osobně určitě dokázal užít.