Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 23. dubna 2007 v 11:01® Moolis
-
Fire: jeho mouchy by tam měly fungovat i teď. Liškova Žichovická škola muškařů je přínosný čtení. Jenže když to nešlo na mouchy, věděl si rady i jinak. A o tom to je.
- Pondělí 23. dubna 2007 v 9:09® parmenides
-
Fire: Liska je otcem ceske muskariny, bezpochyby. Ctvrtina jeho knizky je ale o chytani na drazdidla. Drozdak: debata je uzitecna, je dobre pripomenout si tradice. Podle jeho popisu chytani at uz na Otave, ci Klabavce, bylo tehda ryb neurekom, jeho popis je o necem jinem, nez zazivame ted. Akorat mi prislo divne, proc se jim ohanet, kdyz jsou dva kaprari uspesni na pstruzich
- Pondělí 23. dubna 2007 v 9:01® Firetiger
-
Střevle bez diskuze, ale smekací naviják přišel až po Liškovi a nylonový vlasec o hodně později. Takže jestli vláčka, tak hodně divná.
A vůbec, nešahej mi na modlu ani TY - Pondělí 23. dubna 2007 v 8:57® drozďák
-
A taky prokazatelně na mouchu. A žádnej catch and releasák nebyl. V tý době to totiž ani nebylo nutný. Třeba by se na to dneska koukal jinak. Diskuse o ničem.
- Pondělí 23. dubna 2007 v 8:51® Moolis
-
Fire: chytal na vláčenou střevli, amigo. Taky na Heintzovu lžičku, atd.
- Pondělí 23. dubna 2007 v 8:42® Firetiger
-
Parmeníde, na Lišku mi nešahej. Byl vysokej tři metry, brodil ve vlněných punčochách a jmenuje se po něm zlatý odznak pro nejšedivější vlky. Vláčku mu nepřišiješ – před sto lety měli možná podobné mouchy jako dnes, ale o vláčce si mohli nechat jenom zdát. Tento úpadek mravů přinesla až zkažená moderní doba.
- Pondělí 23. dubna 2007 v 0:07® parmenides
-
Drozdak: jak rika Moolis, Liska nebyl zadnej catch and releasák. Navíc to byl vypraskanej vlackar
- Neděle 22. dubna 2007 ve 23:12@ ulcek
-
Vraník-proč bys vázal,když je poblíž Medvěd.
- Neděle 22. dubna 2007 ve 22:24® vraník
-
I já jsem typická rychlokvaška. Jsem docela špatnej rybář, neumím vázat a tak občas ukradnu nějaký ten návazec u pupáka, nebo si koupím nějakou hovadinu a věčně ležím na břehu řeky a hulím...........
- Neděle 22. dubna 2007 ve 21:46® Pike007
-
ZN: Ano, s tim konickem jsi to rekl dobre. Je to tak, jakmile se to zacne brat vazne, je to spatne. A ze jsem to sveho casu vazne bral.
Toulovec: Hada sycet neucim, to mas pravdu. Ja nekdy ucim orla litat
- Neděle 22. dubna 2007 ve 21:19® brčal
-
fikus>A za 10 min máš to co si chtěl
- Neděle 22. dubna 2007 ve 20:54® fikus
-
brčal> koukám jak se tvé stránky hezky vyvíjí. Pořád něco nového. Chrostíka dělám podobně. Další variantou která se velmi osvědčíla je tělíčko ze světle hnědého dubingu a nožičky palmerové z hnědé slepice. Křídla klasika CDC + srnec. Dost účinné.
- Neděle 22. dubna 2007 ve 20:03® brčal
-
fikus>Máš se na co těšit
foukl bych to i tady jenomže tu to už je.Jenom né tak podrobně a k tomu tam mámi varianty vyzkoušené
- Neděle 22. dubna 2007 v 19:58® brčal
-
fikus> bude během dvou dnů na brčalovi
- Neděle 22. dubna 2007 v 19:49® ZN
-
Pike: horu Kailas jsem neobešel, muškaření je můj koníček, jestli jsem nebo nejsem rychlokvaška mě nijak netrápí. Máš pravdu, jsou zajité horší věci. Jen mě zajímala definice. Páč spoustu informací a užitečných rad člověk získá i od lidí, kteří něco dělají kratší dobu. A platí to samozřejmě i obráceně. Obecně můžu říct, že lidi podle toho, jak dlouho něco dělají, nerozděluji. Serem na to
- Neděle 22. dubna 2007 v 19:20® fikus
-
brčal> vypadá to hezky......, pokračování? Vezmu tě zas někdy sebou na jiná zákoutí B.
- Neděle 22. dubna 2007 v 18:47® brčal
-
fikus>už to chystám pro tebe
- Neděle 22. dubna 2007 v 18:41® toulovec
-
Pike007> u tebe je to maličko jinak, ty jsi zcela endemickej druh, ty se zařaď zcela mimo tuto skupinu. A hlavně neučíš hada syčet.
- Neděle 22. dubna 2007 v 18:32® Pike007
-
ZN: Typickym prikladem rychlokvasky jsem treba ja. Podle mne to slovo sedi. Ja si prisel k muskarine od svych teleskopu Orava, mirabelek, kybliku srotu a musim rict, ze jsem tomu rad. Na rozdil od kolegu, co zacali muskarit za totality ci v rannych 90.letech, meli jsme velkou vyhodu v tom, ze na pultech byly perfekti pruty, navijaky, snury, vazaci materialy a vsichni jsme to pokladali za samozrejmost. Internet byl zasobarnou informaci, byly tu knihy, casopisy. Informace jsme mohli ziskat v rekordnim case a tedy rychle. Prakticky zadarmo a bez prace. Clovek si pak toho nemusi tolik vazit. Slovo rychlokvaska neberu jako nadavku, ale jako hole konstatovani faktu. Sice muskarim jiz 6let, ale porad rychlokvaskou jsem a asi jim i zustanu. Nejak mne to netrapi, na svete jsou horsi veci. Zkusenejsim a starsim kolegum jsem vdecen, ze mne behem tech let neco naucili, ze jsme mohl od nich neco odkoukat a priucit se. Rychlokvasku bych nebral tedy smrtelne vazne, na vojne byli taky bazanti, ve kolektivnich sportech taky mladi zobaci, novacci.
- Neděle 22. dubna 2007 v 18:11® Shrek
-
Dneska jsem si krásně zasušil,převážně na jepičku a chrostíka.Ryba nešla přes 30,přesto jsem si pár lipanů,potočáků a jednoho sivena vytáhnul.Sbíralo to v poledne jak o závod.
- Neděle 22. dubna 2007 v 18:04® brčal
-
bubu> dnes pár potočmenů bylo.Trochu jsme to změnil
a zmenšil na vel.16 - Neděle 22. dubna 2007 ve 13:01® fikus
-
bubu> dnes dve hodiny u vody, duhaku jak metele, potocak jen jeden. Potahal jsem si pěknou parmu, ale pak se mi vypla. Jinak kdyz jsem prijel a chystal si prut, tak ke splavku pribehl jeden vlacakar a zacal prohazovat rotackou. Nic nechyt, tak sel dal. Pritom to tam bylo jak v akvarku.
- Sobota 21. dubna 2007 ve 21:54® bubu
-
mildas-filc O.K. Ani jednou jsem sebou nefláknul
- Sobota 21. dubna 2007 ve 21:39® brčal
-
fikus> za malou vodu na Rožnovce může přehrada Dnes v noci aktualizuji a pak tam dám to na co se chytalo.
- Sobota 21. dubna 2007 ve 21:21® bubu
-
fikus>já se obávám,že další vycházky to jen potvrdí,bo jsem ty tečkovaný krasavce neviděl ani ze břehu. Veškerou pobřežní vegetaci přes zimu vymlátily. Netuším,komu tam vadila.
- Sobota 21. dubna 2007 ve 21:18® fikus
-
bubu> …úbytek potočáka → za první dva dny lovu jsem pochytal docela slušně duháky (jen dva pod 30cm), ale jen jednoho potočáka. To nebývá zvykem. Vypadá to, že řeka je slušně zarybněna duhákem. Jsem zvědavý na další vycházky.
- Sobota 21. dubna 2007 ve 21:17® bubu
-
brčal> tvých kvalit samozřejmě ještě nedosahuji,ale už to není tak zlé
- Sobota 21. dubna 2007 ve 21:17® brčal
-
fikus>zítra jdu znovu na ně jenom později a na Ostravici 2 tak se uvidí tam je určitě více vody
- Sobota 21. dubna 2007 ve 21:15® brčal
-
bubu>To sis vázal sám proto to nechtěly pořád,u mě koupený berou furt
- Sobota 21. dubna 2007 ve 21:14® brčal
-
u druhé mi utekl pěkný potočák věděl kudy a jak