Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 11. dubna 2007 v 15:52® HaD
HaD

ZN> jak to šlo?

Středa 11. dubna 2007 v 15:27® ZN
ZN

drozďák: jeden takoý žrout:-D

Středa 11. dubna 2007 v 15:15® drozďák

ZN: co je to za monstrum? :-)

Středa 11. dubna 2007 ve 14:27® ZN
ZN

parmič: jo, s jedním baťůžkářem jsem minulý týden chytal.

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11789.jpg
Středa 11. dubna 2007 v 10:56® parmenides

na MRK-u je velmi povedeny clanek o horni Vltave www.mrk.cz

Středa 11. dubna 2007 v 10:51® parmenides

taky se tam vejde svačinka. To piti a jidlo bude ted pohoda. Voda se tam lije do neoprenoveho pytliku, toz budu posrkavat chlazenou jedenactku Kozla :-)) Neni nic hezciho, nez sedet na brehu pekne ricky, zastavit se na chvili a kdyz je clovek uz unaveny, potrebuje trosku pookrat, nabrat silu, doplnit tekutiny a naplnit zaludek. Kdyz uz na ryby, tak na cely den.

Středa 11. dubna 2007 v 10:46® parmenides
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11787.jpgfoto/diskuze/muskareni/2007/th-img11788.jpg
Středa 11. dubna 2007 v 10:36® parmenides

Fire, modrak: pratele, mate pravdu. Ja to nedomyslel, rychle napsal a mezitim mel nejake jednani… Menim ale zavazadlo – z muskarske vesty, ktera uz nepojme vse co potrebuji na nekolikahodinovy lov – na takovy specielni batuzek, ktery mi uz z USA leti. Neverili by jste, jak je to v te Americe ted levny… No a tam se vam do batuzku vejde spousta uzitecnych veci… Tak jak pisete. Podchladit rychle hmyz, dat na slunicko, vyfotit. Modrak: pravdu dis, ja jsem mestske decko s klasickym akademickym vzdelanim, cili pure theoretik :-)) , ale bude mi potesenim, jit na ryby s nekym tak zrucnym, vynalezavym, pratelskym, trpelivym a skromnym, jako si Ty. Konecne ziskam prakticky nadhled :-)) Toz kdy prijedes?

Středa 11. dubna 2007 v 10:19® modrak
modrak

Firetiger> A nebo tam chladit lahvovépivo .

Středa 11. dubna 2007 v 10:15® Firetiger
Firetiger

Parmič, člověk Tvé vynalézavosti se přeci nemůže nechat zastavit tak nicotnou překážkou. Termoska s tekutým dusíkem je možná příliš silný kanón, ale polystyrénová krabička se suchým ledem se do baťůžku polního biologa vleze hravě. Příjemný vedlejší efekt je, že se v čase kdy ryby neberou můžeš bavit vytvářením vizuálních efektů mlhy na blatech.

Středa 11. dubna 2007 v 10:15® modrak
modrak

parmenides> I to se dá. Použiješ tu do auta s peltierem, no a k tomu už jen jedna autobaterie do zadní kapsy vesty.9-) Holt, věda si žádá celé muže.:-D

Středa 11. dubna 2007 v 9:56® parmenides

Fire: dobra rada, diky, klasicke spomaleni fyziologickych procesu snizenim bazalni teploty. Je ale velmi tezke tahat po rekach sebou lednici :-)) ) Vhodne jenom do interieru :-(

Středa 11. dubna 2007 v 9:36® Firetiger
Firetiger

Mám kámoše, který se fotkám hmyzu věnoval vážněji; nejlepších výsledků dosahoval poté, co nechal objekt nějakou dobu v chladničce :-)

Středa 11. dubna 2007 v 9:13® parmenides

Modrak: ale to by uz nebyl catch and release :-)) ) … ale napad to neni spatny… ale ja ty hmyzaky davam pak do lihu a to bych jim pak potrhal nozicky :-)) )

Středa 11. dubna 2007 v 8:35® modrak
modrak

parmenides> Musíš ji fotit na větvičce potřené vteřiňákem. Pak uz neuletí.:-))

Úterý 10. dubna 2007 ve 22:30® parmenides

Toulovec: velmi povedene

Úterý 10. dubna 2007 ve 22:28® Tomucha
Tomucha

já ty moje muchy upnu do svěráku a žádná mi neuletí :-)

Úterý 10. dubna 2007 ve 21:09® HaD
HaD

toulovec> tak to je solidní

Úterý 10. dubna 2007 ve 20:43® toulovec
toulovec

tak pro všecny fotografy co přemýšlí o stativu k vodě jsem našel něco naprosto geniálního.......

www.fotografovani.cz

Úterý 10. dubna 2007 ve 20:35® parmenides

Tomucha: nachytal jsem asi 5 kousku. Neveril bys co to da praci je vyfotit hned po lovu, na slunci. Jedna modelka, co se mi do objektivu krasne predvadela, kdyz jsem nastavil makro – bzzzzk a byla fuc, svine :-)) To same fotky drobnych posvatek – February Red, co se rojili na Strele v patek. Vse mam ale nafocene i v interieru. Nejak nedokazu fotit hmyz v interieru. Mam blby svetlo. Vse je pak zlute. Jeste jsem necetl HaD-uv clanek, toz fotit neumim. Holt, mam se porad co ucit :-))

Úterý 10. dubna 2007 ve 20:01® Tomucha
Tomucha

Parmenides – není lepší s tou jepkou pokecat aby ti neulítla a pěkně zapozovala než jí mačkat křídla :-D

Úterý 10. dubna 2007 v 19:23® Firetiger
Firetiger

Ice: poštovní schránku jedině na rohu ulice – to totiž není nějaká lecjaká věc ;-) Parmič: ticho po pěšině. Dám vědět, až budu vědět.

Úterý 10. dubna 2007 v 19:14® parmenides

Fire: nazdar. Nejake pozdravy od soudruhu z Glasgow?

Úterý 10. dubna 2007 v 19:11® iceman
iceman

Zkusil bych poštovní schránku, ale bez vrtulky a plíšků, tedy umělou. Pak by neměl být problém vůbec :-D

Úterý 10. dubna 2007 v 19:03® Firetiger
Firetiger

Prázdná schránka na háčku je právně zajímavý prvek: jedná se o pár zrnek písku (případně organického detritu) slepených dohromady a případně zafixovaných lepidlem. Larvička zviřátka byla odstraněna, takže nejde o lov na živý či mrtvý hmyz – nejde tedy o lov muškařením na MP. Schránka imituje schránku, tj. nejedná se o imitaci hmyzu nebo jiných organismů – nebyla tedy splněna podmínka definice lovu na umělou mušku. Být porybným, tak to klasifikuju jako obecně umělou nástrahu, to jest přívlač, a tvrdě trestám každého, kdo má na prutě víc jak jeden kus :-D Ortotoxní aplikací této logiky bych rovněž tvrdě trestal každého, kdo loví na dvě a více ludry – neboť jaký „jiný organizmus“ napodobuje oranžová bobina :-))

Úterý 10. dubna 2007 v 18:59® brčal
brčal

fikus>A s přidáním olova a dnešní RS nevím nevím:-)

Úterý 10. dubna 2007 v 18:06® fikus
fikus

iceman> asi máš pravdu, fakt si nejsem jistý, přestože schránka vlastně vypadá jako shluk drobných kamínků (nebo písku?), což by se dalo posoudit i jako umělá nástraha. Jistý si opravdu nejsem.

Úterý 10. dubna 2007 v 16:46® iceman
iceman

fikus> no pokud použiješ schránku z chrostíka tak by to mohlo být posouzeno jako lov muškařením, což na P vodách provozovat nelze ;-)

Úterý 10. dubna 2007 v 16:26® rarach

All: Kdyby měl někdo zájem jet do Dánska, máme jedno volné místo. Odjezd ve čtvrtek v 18 hod. ze Sokolova, příjezd neděle hódně pozdě tel. 604201547 nebo 607747757.

Úterý 10. dubna 2007 v 16:22® modrak
modrak

jelda> Pro inspiraci: www.czechnymph.com