Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 4. dubna 2007 ve 14:16® jiris
jiris

parmenides – kedy jedes? :-)) Uz to zacne, tak pro povzbuzeni… EDIT – Buko prislo vse v poradku?

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11677.jpg
Středa 4. dubna 2007 ve 14:16® brčal
brčal

parmenides>je to hezké z toho vázat,ale na suché mušky o ničem.A to v tom svěráčku to bude asi nějaká Masařka ne:-D :-D

Středa 4. dubna 2007 ve 14:15® Buko

brčal> Kačer… a co mokrá březnovka.Řekl bych na SM snad nejchytanější mou­cha

Středa 4. dubna 2007 ve 14:14® parmenides

brčal: ja ale vim :-))

Středa 4. dubna 2007 ve 14:13® brčal
brčal

parmenides> no nevím nevím s tím kačerem

Středa 4. dubna 2007 ve 14:12® parmenides

jiris: to je: a) maximajovka na balkanske a slovinske vody, b) pomucka pro nadherne fotomotaze. Toz hadej.

Středa 4. dubna 2007 ve 14:10® jiris
jiris

parmenides – co to mas ve sveraku za zlutou tarantuli? :-93;

Středa 4. dubna 2007 ve 14:08® brčal
brčal

Shadowhunter> na SM nic moc nechytneš na křídelka s kačera:-)

Středa 4. dubna 2007 ve 14:00® parmenides

vcera jsem si splnil dávný muskařský sen, po trech letech marneho a zdlouhaveho hledani jsem konecne nasel slameny klobouk pro letni muskareni. Jsem s nim mimoradne spokojeny. Pokud ma nekdo podobny vkus, usetrim mu ty pracne dva roky :-)) Koupeno v C&A na Černém moste za 450,– Kč. Maji ruzne velikosti, na male, i velke hlavy :-))

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11676.jpg
Středa 4. dubna 2007 ve 13:55® parmenides

Fire: vážně? tak to si musel pri tom delat jeste neco jineho, pac mne to trvalo najit rovnych 6 minut !!! a to nejsem o nic bystřejší a ani pohotovější :-))

Středa 4. dubna 2007 ve 13:49® Firetiger
Firetiger

Shadowhunter> doporučuju probrousit Danicu, tam najdeš inspirace spoustu. Zajímavě použitý kačer je například www.danica.com :-D

Parmenídes> připoměl jsi mi jednu z mých formativních životních zkušeností, kdy jsem vysockoval od myslivce kačenu a snažil se na ní najít CDC peříčka. Taky jsem si myslel, že prdel je u řitního otvoru, a trvalo mi asi půl hodiny, nežli jsem je konečně našel.

Středa 4. dubna 2007 ve 13:06® parmenides

Shadowhunter: kacer – velmi uzitecne zviratko pro muskare :-) Hrudni pirka (velmi dobré a v ruznych barvach prodava Buko)- užití na stety, tykadla a na kridla velkych jepic a majovek. Letky (peri z kridla) dobre na tvorbu kridel suchych a take nekterych mokrych musek. U ritniho otvoru najdes CDC – vyborne na tvorbu telicek a kridel. To je na samostatnou kapitolu. Pokud jsem na neco zapomel, kolegove mne zcela jiste doplni :-)) a radi :-))

Středa 4. dubna 2007 ve 12:58® parmenides

Fire: byl jsem se pred chvili podivat v pracovne. Promin, spletl jsem to. CDC od Petitjeana mam take – v olivove a zlute. Je vyborne. Na to dabovani do smycky a pak nasledne na tvorbu neodolatelnych musek – delikatesnich jednohubek. Petitjean ma ruzne velikosti jednotlivych pirek a je to take na obalu oznacene – mrni na to, az budes vybirat. Kazdopadne si vyberes, minuly ctvrtek jsem tam byl, a cdc bylo na vyber opravdu hodne, ruzni vyrobci, ruzne barvy, ruzne velikosti.

Středa 4. dubna 2007 ve 12:57® Shrek
Shrek

Shadowhunter> já kačera používám na štěty u jiga (např.),viděl jsem z něho vázat Májovku.Ale určitě někdo poradí mnohem lépe než já.

Středa 4. dubna 2007 ve 12:36® Firetiger
Firetiger

Parmič, dlouhý sídísko není nutně na škodu, naopak. Pomocí Buko-bločku a Laiblova skřipce se dá nadabovat do smyčky a moc pěkně natočit; na hladině se pak rozplácne do stran a moucha vypadá tak pěkně neurčitě utopeně – trošku rozenec, trošku kriplík, trošku dun pomletý vlnami a trošku chcíplý spinner. Prostě k sežrání.

Středa 4. dubna 2007 ve 12:15® Moolis

Fire: prosit se o nic nemusíš, stačí se zeptat, rád vypomůžu, pokud můžu. Peace.

Středa 4. dubna 2007 ve 12:00® Shadowhunter
Shadowhunter

Co se vaze z peri kacera? Poradi nekdo? Jsem zacinajici vazac a tak kazda rada draha 9-) popr. kdyby byl nekdo tak hodny a hodil jsem i nejakou tu musku kde je kacer pouzity…predem dikes :->

Středa 4. dubna 2007 v 11:57® parmenides

Je zde nekdo, kdo by se vypravil do ruske divociny (Kola) na poradne ryby? Dalsi info zde: www.globalflyfisher.com

Středa 4. dubna 2007 v 11:34® parmenides

Fire: zlute cdc nyni ma dve – jedno z Belgie, druhe, drazsi, od Petitjeana. To druhe mi prijde zbytecne drahe a hlavne ta pirka jsou dost dlouha, vhodne spise na dabovani, nez na tvorbu kridel mensich vzoru.

Středa 4. dubna 2007 v 11:25® parmenides

Ta posvatka je Dinocras cephalotes – je vyrazne tmavsi a ma vyraznou kresbou na zadech. Nymfa mela uctyhodne 3 cm. Perla marginata je trochu svetlejsi a trochu mensi. Obe se ale oznacuji muskarskycm terminem Large stonefly

Středa 4. dubna 2007 v 11:24® Firetiger
Firetiger

Ale Milane, na koho se mohu spolehnout když ne na Tebe? Neber mi poslední iluzi :-))

Parmič: yellow sally bude. U Zemana mi učarovalo krásně žluťoučké sídísko, takže se k tomuto hmyzákovi postavím z pozice CDC spideříka. Malé, žluté poloprůsvitné a chlupatě pohyblivé. Navíc je to nezatížený vzor, takže dostatečně pure abych se s tím troufl ukázat ve Tvé společnosti ;-)

Středa 4. dubna 2007 v 11:08® parmenides

Fire: na mne take nespolehej, spolehej na sebe a nikomu never a o nic se nepros. Jednoduchy navod k preziti :-))

Středa 4. dubna 2007 v 11:05® Moolis

Fire: ne mne nespoléhej. Máš parmiče. A Entomologii pro muškaře. A fakt bych si nebyl jistej, jestli je to Perla nebo Dinocras. Yellow Sally se myslím říká pošvatkce Isoperla grammatica. Nebo Perlodesovi? Musel bych se mrknout do klíče a zvíře vidět zblízka. Lovím to z paměti, takže asi tak.

Středa 4. dubna 2007 v 10:59® Buko

Moolis> Nemusí je to hotovo. Protáhneš mezi prsty a je to je to pak rovné a bez nějakých spirál.Prostě Kamoufil.

Středa 4. dubna 2007 v 10:53® parmenides

Fire: to neni yellow sally, nevim, kde jsi to vzal, ja to nikde netvrdim. Mluvil jsem o vazani yellow sally. Red quill (červene brčko)neni nazev hmyzu, ale mouchy, ktere napodobuje nekolik hmyzaku najednou. Jinak je Moolisova identifikace spravna. Ostatne nic tezkeho s Entomologii pro muskare.

Středa 4. dubna 2007 v 10:33® HaD
HaD

bacha, toulovec se už vrátil z Malediv, kde si 14 dní užíval na své jachtě spolu s J. Travoltou. Asi se tu vobjeví :-)

Středa 4. dubna 2007 v 10:14® Firetiger
Firetiger

Moolis> díky náčelníku za identifikaci, říkal jsem si že ta pochvatka je Perla a tedy velká :-) Prej že yellow sally.

Středa 4. dubna 2007 v 9:42® Moolis

Buko: musí se tan forpas z toho francouzskýho silonu ještě vařit?

Středa 4. dubna 2007 v 9:41® Moolis

Buko: žádnej Red Quill tam nevidím. Mezi tou spoustou zabitejch zvířátek vidím larvy jepic(Rhithrogena sp. vzhledem k lokalitě asi semicolorata, pak je tam Baetis rhodani, a jeden Ecdyonurus (vzhledem k době a lokalitě pravděpodobně torrentis), jedna velká pošvatka (Perla, nebo Dinocras), Hydropsyche sp. a Rhyacophila snad (možná blbě vidím). To je asi tak vše. Příště až si vyrazím na kole v neděli, nazvu to Tour de France.

Středa 4. dubna 2007 v 0:44® parmenides

Tomucha: je to neuveritelné, ale byl jsem letos jiz 7 x na rybach