Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 14. března 2007 v 16:51® parmenides

Modrak: sleduji, ze si se dal na entomologii a sber hmyzu. Take jsem zakoupil sitku na sber hmyzu, k tomu lih a zkumavky… Byl jsem dost vytizen v poslednim obdobi, ale konecne jsem promyslel to o cem jsme mluvili na TVV. Takze se koncem tydne ozvu.

Středa 14. března 2007 v 16:44® modrak
modrak

Firetiger> Zlatý ořez, rozhodně nemá a řádky navíc také ne. :-((

Středa 14. března 2007 v 16:38® Firetiger
Firetiger

parmenides> to je zajímavý úhel pohledu – zajímalo by mě, jestli ta republiková má třeba zlatý ořez, je vytištěna na ručním papíře nebo je na ní viditelně napsané „jen pro šlechtu“. Za sebe to vidím tak, že si jako starý škrťa koupím levnější povolenky jednotlivě a uspořené kilčo poukážu na účet nějakého hezkého projektu de-svazifikace. Přijímám návrhy :-)

Středa 14. března 2007 v 16:37® parmenides

Firetiger: a jeste jeden hacek v tom je: kdyz mas jednu povolenku, muzes na ryby 3× tydne, kdyz mas dve… ze to nikoho nenapadlo … az tebe Dr. Watsone…

Středa 14. března 2007 v 16:35® parmenides

Fire: na ryby chodis?

Středa 14. března 2007 v 16:30® Firetiger
Firetiger

Tak manipulační poplatek to je – vida, považoval jsem to za speciální množstevní přirážku :-)

Středa 14. března 2007 v 16:30® parmenides

Firetiger: Celorepublikova povolenka je drazsi, protoze to je vyssi trida, solo si to umi koupit kazdy blb, ale dohromady kdyz to chces mit – jenom jeden papir, aby si to nemel moc tezky, tak to je prave ta stovka navic. Doufam, ze je to nyni naprosto jasne.

Středa 14. března 2007 v 16:13® modrak
modrak

Firetiger> Stejné jako u republikového MPčka. Je tam ještě „manipulační poplatek“ ČRS – MRS. Taky jsem se nad tím v lednu pozastavoval.:-))

Středa 14. března 2007 v 15:57® Firetiger
Firetiger

Pánové, mám na vás výpočetní dotaz, takovou numerickou hříčku: nejmenovaný jiris tak krásně povídal o pstruhovkách na Moravě, až jsem začal zvažova tamní povolenku. A zjistil jsem zajímavou věc: ČRS pstruhovka stojí 1600 Kč. MRS pstruhovka 950 Kč. Celorepubliková pstruhovka 2650. Je nějaká logika, proč by to mělo být dohromady o stovku dražší, jak obojí zvlášť? Nebo tomu jenom nerozumim?

Úterý 13. března 2007 v 16:43® jiris
jiris

harpunar – dragony jsou rychly pruty, takze ten musak muze byt v poho, ale jen usuzuji. Narozdil od vlacaku jsem ho nedrzel.

Úterý 13. března 2007 ve 14:20® Firetiger
Firetiger

modrak> svoboda není relativní pojem, svoboda je poznaná nutnost ;-)

harpunar> sejdžový jojo je těžko k sehnání, doporučuju jít do Orvisu :-))

Úterý 13. března 2007 ve 14:10® ZN
ZN

modrák: na základě tvé rady neudělám bez těch kalhotek ani krok:-)

Úterý 13. března 2007 ve 14:10® Shrek
Shrek

Chlapci,kluci a pánové,budete prosím pěkně někdo v sobotu v Brně a našli si na mě čas cca 10 minut?Potřeboval bych hodit řeč s někym ohledně proutku.Nechci tu zakládat nové téma „Jaký mušák radíte“,když si ho můžu osahat v Brně.Poradil byste mi tedy prosím někdo přímo na místě?:-'

Úterý 13. března 2007 ve 13:45® modrak
modrak

pupak> Svoboda je relativní pojem. ZN> Pokud jsi si z toho ucvrnknul, nic se nestalo. Jestliže jsi ovšem, na základě mé rady, začal používat ty prodyšné plenkové kalhotky. :-) Oba> Já tím samozřejmě nic zlého nemínil. Ale přijde mi to takové nepatřičné dávat na klacek za dejme tomu tři litry plastové kolečko za dvě stovky a naopak něco hyper super blablabla za desítku.

Úterý 13. března 2007 ve 13:24® ZN
ZN

modrák: ta definice s procentama mě dostala:-)

Úterý 13. března 2007 ve 13:24® pupak

modrak> jak nevnucuju a co ma bejt ten vypocet pomeru cen reel a prut .:-)) ) do ted sem si zil svobodne a kupoval si jen tak co se mi libilo a ted abych furt pocital . . .

Úterý 13. března 2007 ve 13:16® modrak
modrak

pupak> Nic ti nevnucuji. Holt, nemáš si kupovat tak drahé pruty. :-D

Úterý 13. března 2007 ve 12:55® pupak

harpunar> nemylis a najust te jako dragouna nepozdravim:-)) ))

Úterý 13. března 2007 ve 12:51® harpunar

pupak-já to taky beru s nadsázkou-má filozofie je že co neumíš rukama,prutem za sto tisíc neodchytáš!No,jako Dragonista jsem pro začátek vzal od nich i mušák.Mi naopak serou lidi,kteří by ani neodpověděli na pozdrav,kdyby tě u vody potkali s prutem za tisícovku. Bohužel si myslím že i tady jsou toho někteří schopni.Ale snad se mýlím!!!

Úterý 13. března 2007 ve 12:39® pupak

. . . jeste musim dodat ze muj predchozi slovni zertik na sage neni zameren na tuto znacku prutu, asi bych reagoval i kdyby kolega harpunar zertoval i na obdobne znacky . . .

Úterý 13. března 2007 ve 12:34® pupak

harpunar> a prozrad nam co sis koupil za klacik

Úterý 13. března 2007 ve 12:30® pupak

harpunar> neznam te a uz vubec te nechci urazet, ale asi bys byl do roka a do dne kokot, kdyby se splnilo tve sage proroctvi . . .

Úterý 13. března 2007 ve 12:16® harpunar

modrak,pupak-proutek stál okolo pěti,takže si myslím že to shi nebude od věci.Tak říkáte že čím více dírek,tím lepší mušník? To je jako čím více pruhů,tím více Adidas že ano!Pokud by jich tam bylo málo,dovrtám jich pár vrtačkou s Baumaxu-))))))!Jinak začínám na pěti za prut a do roka a do dne,pokud mne to chytne,tak budu Sagemaster od trenek až po jojo!!!!Pak teprve budu inn,nemýlím-li se!!!

Úterý 13. března 2007 v 11:55® rarach
:-)
Úterý 13. března 2007 v 11:48® pupak

modrak> 70 procent ceny klacku???? – proc mi nutis kupovat tak drahe reely

Úterý 13. března 2007 v 11:03® modrak
modrak

harpunar> Dle mého, ani tak nezáleží na velikosti kolečka (více jak 30m podkladu mi nikdy nevytáhnul ani padesátka kapr), ale na jeho hmotnosti a to tak aby vhodně vyvažovalo prut (správná poloha těžiště v rukojeťi). Pak se s takovouto sestavou dobře hází a únava ruky je podstatně menší. Jinak se držím zásady že cena kolečka má být cca. 40% až 70% ceny prutu. Fire> Počet a tvar dírek jsem zatím nikdy nemusel řešit. Brzdu také ne. :-D

Úterý 13. března 2007 v 11:01® Medvěd
Medvěd

Firetiger:Tobě vážně žádná ryba v ČR nevytáhla celou šňůru z navijáku?Tedy kromě parmy.

Úterý 13. března 2007 v 10:29® Firetiger
Firetiger

pupak> díky za informaci, přinejhorším si pěkně zaházim. Když nám začíná to jako…

harpunar> neřeš až tolik, prut má na kolečko velmi malý vliv. Důležitější je šňůra – jestli máš DT 5tku a chceš mít hodně backingu na divoké parmy (nic jiného Ti v ČR šnůru na backing nevytahne) tak spíš pětku, jinak Ti bude stačit čtyřka a bude lehčí. Budeš-li na pochybách tak si to nech v krámu natočit a uvidíš.

Hlavně aby mělo hodně dírek, protože na ryby s tečkama musí být kolečko s dírkama ;-)

Úterý 13. března 2007 v 10:28® pupak

jen se tak ptam nevim co sis koupil za prut, pokud neco za litr je pitomina k tomu strkat reel za 3 litry

Úterý 13. března 2007 v 10:25® pupak

harpunar> ja ti nevim tenhle reel neznam