Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 6. března 2007 v 10:56® pupak

Firetiger> koukam ze si svou vedeckou teorii dotahl k dokonalosti se svym fotrem od hardiku a bamboo klacikem . . . no preju ti hodne uspechu i v praxi:-)) )

Úterý 6. března 2007 v 10:54® pupak

modrak> . . . ale no tak ! ! !

Úterý 6. března 2007 v 10:52® Firetiger
Firetiger

Pupáku, to je jednoduché – na rybu kapitální, tj. starou, musíš jedině s historickým kolečkem. Na rybu s tečkama kolečko s dírkama :-)

Úterý 6. března 2007 v 10:51® modrak
modrak

pupak> Nyní však nastupuje otázka, zda neskončily u někoho v bříšku. :-D Jinak, řešení pro tebe a ZN. Je to 100% prodyšné, vhodné i do dejcháčů.

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11371.jpeg
Úterý 6. března 2007 v 10:50® Medvěd
Medvěd

pupák:jak?

Úterý 6. března 2007 v 10:46® pupak

modrak> nech tech depresi . . . za nami sou zimni odlovy agregatem tech kapitalnich ryb je dost, jen sme nejak zapomneli jak na ne . . .

Úterý 6. března 2007 v 10:44® modrak
modrak

stopař> Nediv se, kde nic není, ani smrt nebere, natož kapitální ryba.

Úterý 6. března 2007 v 10:40® stopař
stopař

® Medvěd a ® pupak – Přesně jak říkáte.Přímo to jsem mněl na jazyku.Naši Dědové tenkrát nemněli dnešní vymoženosti a dokázali ulovit kapitální ryby.

Úterý 6. března 2007 v 10:39® pupak

Moolis> . . . zamackl jsem slzu a jsem v realite DEKUJI TI BRATRE NACELNIKU, ZE SES ME ZASTAL . . .

Úterý 6. března 2007 v 10:35® Moolis

Pupák: Aby ses neposral.

Úterý 6. března 2007 v 10:30® pupak

Ja osobne mam ke starym vecem, nejen rybarskym reelum zvlastni vztah, rad je vlastnim, rad na ne opet chytam, rad se s nima kocham, starej reel ma za ty leta v sobe neco jako dusi, dusi pribehu, radosti a zklamani predchozich majitelu . . . neni to uz obycejny kus hliniku, je v nem kus historie, umeni remesla a vypovida o sve dobe

Úterý 6. března 2007 v 10:28® Firetiger
Firetiger

Moolis> nechci vypadat, jako že fušuju do entomologie, ale chrostíci ve schránce mají tykadla?

Jinak co se moderní doby týče, tak jsem zvědav kolik budou za pár desítek let sběratelé ochotni platit za Velkou Modrou Šalvěj či podobné pruty z ropy ;-)

Úterý 6. března 2007 v 10:21® Medvěd
Medvěd

Kde by jsem byli bez šikovnosti a vynalézavosti našich předků. Rarach:buď rád ,že nato máš a kup si co chceš a co můžeš.Vždyť tak je naprosto v pořádku.Před padesáti či více léty byl holt vývoj a hlavně výběr trošku jinde a pánové,co používali to co se ti nelíbí nachytali zcela jistě více ryb a jivých velikostí

Úterý 6. března 2007 v 10:20® Moolis

modrák: tý jo, Knákošův schránkatý chrostík s tykadly. Kde je ta legenda? Jako prodavač rybářských potřeb je už pár let mrtvej a přesto nám vzpomínky na něj stačily ve Varech aspoň na hodinu večerní zábavy.

Úterý 6. března 2007 v 10:19® pupak

Zdendo neva urcite se dockas stejne jako ja:-)) ) ceka to na vsechny

Úterý 6. března 2007 v 10:17® ZN
ZN

pupák:
s tím nemám zatím problém. To šlusování mě taky sere, ale co člověk nadělá…

Úterý 6. března 2007 v 10:15® pupak

ZN – v nasem veku uz nam staci jen udrtet stolici a moc . . .

Úterý 6. března 2007 v 10:02® ZN
ZN

modrák: odsuzovat takové historické kousky je blbost. Na stěnu či do pracovny je to skvost. Na druhou stranu je třeba uznat, že kdyby tvůj děda (stejně jako my všichni ostatní) žil stejným tempem dnes, neměl telefon a auto, tak je mrtvý Homolka. Doba je prostě jinde a má jiné nároky. Na druhou stranu musím uznat, že nám po těch dědcích něco zůstalo. Já např., stejně jak tvůj děda, se cpu aspoň tím bůčkem. Je potřeba dodržovat zvyky předků.

stopař: to není o náročnosti, je to o držení kroku. Kdo chvíli stál, stojí opodál.

Úterý 6. března 2007 v 9:56® stopař
stopař

® rarach-Nic jsi nepochopil. ® modrak-Svatá pravda.Jde o to kdo je jak náročný a jak je kdo zhýčkaný „dobou“.

Úterý 6. března 2007 v 9:44® modrak
modrak

rarach> Já bych to historičko až tak neodsuzoval.
Můj praděda chodil celý život pěšky, byl tesařem, ručně tahal vazbu na kostelní věže, cpal se bůčkem, kouřil jak cikán za pařezem, žil relativně klidným tempem a v plné svěžesti se dožil 91 let.
Můj děda jezdil celý život na kole, byl to Pan Tesař, kladkou tahal vazbu na kostelní věže, cpal se bůčkem, nekouřil, žil relativně klidným tempem, a v plné svěžesti se dožil 94 let.
Já si vozím prdel v autě, v práci čumím celý den do monitoru, jsem věčně nasranej, pořád někam spěchám a v 35 letech mám vysoký tlak, cholesterol a cukr. A i když si u doktora připlatím, tak je to stejně na h…o jako bez příplatku.

Úterý 6. března 2007 v 9:28® modrak
modrak

iceman> Věc je naprosto jasná. Jedná se o genetickou mutaci zvanou GFFC chrostík v bezschránkové variantě. Více informací v článku zázrak jménem chrostík. Ilustrační foto přikládám. :-))

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11370.jpeg
Úterý 6. března 2007 v 8:53® rarach

Stopař: Můj děda, jezdil celej život koňmo a stačilo to. Stejně tak, jako prej stačí vesty od vietnamců, polarizačky za 80 korun a jiné bláboly. Možná to někomu stačí.Já tedy rozhodně koňmo jezdit nebudu a ostatní si radši také připlatím.;-)

Pondělí 5. března 2007 ve 20:53® stopař
stopař

Pro spestření i pro vzpomínku.Pamatuju když ho používal můj děda. A Stačil.

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11369.jpg
Pondělí 5. března 2007 ve 20:26® Buko

Moolis> Tak jsem to myslel, jen jsem to nenapsal odborně… např. ve svečce…Ono by stálo za to, kdyby jsi o tom napsal někdy pár řádek i s odbornými termíny. Milčo dík

Pondělí 5. března 2007 ve 20:22® Moolis

Buko: ten tmavej pásek o kterém mluvíš je svrchní strana zadečku. Tedy ne pásek, ale vlastně celá horní strana. Nechci sem házet morfologický termíny, vysvětluju polopatě. když se koukneš na dospělého chrostíka, má tu tmavou prdel zezhora taky. ta kukla je prostě jenom dopělec v kožce kukly, všechno prosvítá. Snad jsem to vysvětlil srozumitelně.

Pondělí 5. března 2007 ve 20:09® Buko

iceman> Jirko, jsem rád, že to víš. Dokonce chápu, že se Ti to i líbí. Taky jsem tím prošel. Určitš to budou žrát

Pondělí 5. března 2007 ve 20:08® Buko

G. Moolis: Oprav mne ať tady nehlásám bludy

Pondělí 5. března 2007 ve 20:06® Buko

Firetiger> To je přesné. Na té fotce není dobře vidět tmavý pásek na hřbetu kuly.Tato je stoupající.Tykadla má stažená nikoliv podpovrchová, těsně před vylíhnutím a s tykadly.

Pondělí 5. března 2007 ve 20:05® iceman
iceman

Buko: ty seš ale hnusnej :-D

Pondělí 5. března 2007 v 19:48® lucka
lucka

iceman> Ahojky taky nevím co to je ale libi se mi to:-)