Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 8. února 2007 ve 12:02® pupak

modrak> opravuji se majovka je s privlastkem DANICA

Čtvrtek 8. února 2007 v 11:41® pupak

Majovka by podle me mela byt Ephemera vulgata t.j. jepice obecna

Čtvrtek 8. února 2007 v 11:35® modrak
modrak

Možná blbá otázka, ale jak mám správně chápat výraz májovka? Předpokládal jsem, že se jedná o označení rodu Ephemera. A nebo je to označení některého níže uvedeného druhu?

Čtvrtek 8. února 2007 v 11:22® Milos_Dia
Milos_Dia

Moolis: díky :-)

Čtvrtek 8. února 2007 v 10:50® Moolis

Sedim nad mikrákem a občas se mrknu. Kluci pokračujte, moc se nám to moc líbí. Večer vám sem hodím nějakou stať o konstrukci leteckého motoru Me-1O9E, pěstování ředkviček v solném nálevu, studii o makroekonomii Zimbabwe anebo rozbor poslední operní árie Luciana Pavarottiho anebo o něčem jiném. Záleží na tom, jakou knihu se mi povede vyhrábnout. Prostě téma, jehož bezpečným zvládnutím jsem si zcela jist.

Ephemera danica žije všude a dost (pokud jste se nedostali k masovýmu roji, je to třeba proto, že u vody nespíte a chodíte do práce), Ephemera vulgata málokde, třeba na Kokořínsku. Ephemera lineata na Lužnici. E. glaucops nikde.

Čtvrtek 8. února 2007 v 10:27® Firetiger
Firetiger

modrak> moucha má za cíl vzbutit zájem :-)) tohle jsem vázal spíš pro sebe, ale na protahnutí nějaké hlubší tůně by mohlo fungovat…

Slyšel jsem o lidech, co dělali nožičky damselce z přibarvené koroptve, to by mi sedělo nejvíc. Marabu tomu určitě dodá pohyb, a ten nemůže škodit. Ale osobně jsem tenhle vzor dosud nevázal, mám to zaškatulkované jako mouchu na stojatou vodu a tam moc nechytám.

Čtvrtek 8. února 2007 v 9:41® modrak
modrak

Firetiger> Fuj, To jsem se leknul. Otevřu ráno IE a bafne na mě tohle. Neříkej mi, že se toho ryby nebojí.:-O Pořádná imitace Damselky je třeba tahle. Akorát pořád memůžu přijít na ty nohy. Zkoušel jsem kačera, koroptev, kohouta, PT, GPT a nakonec marabu, ale furt to není ono.

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11045.jpg
Čtvrtek 8. února 2007 v 9:07® pupak

Dědek> bud rad aspon tu neni mrtvo

Čtvrtek 8. února 2007 v 8:59® Dědek
Dědek

parmenides> chlape, děláš taky něco jiného, než že vykecáváš tady ? :-)

Čtvrtek 8. února 2007 ve 2:41® parmenides

HaD-e: jak to ze Kosatka, Tomáš, Zdenda a Leoš nejedou… nejlepší kamarádi.. vlastne cely Tábor … tos moc neošéfoval… svolavam predstavenstvo. V patek 15:00… EUNECO.COM …

Čtvrtek 8. února 2007 ve 2:07® parmenides

HaD: budu na prijmu :-)) )

Čtvrtek 8. února 2007 ve 2:00® HaD
HaD

parmenides> až budu mít hotovo, resp. až budu tušit, v kolik skončím, dám echo

Čtvrtek 8. února 2007 v 1:41® parmenides

HaD: ale musi to byt brzke odpoledne, pac jsem moji milovanou pozval na brzkou fitness veceri do hotelu Hoffmeister..... blíží se TVV a potrebuji nejaké-to kilo shodit :-))

Čtvrtek 8. února 2007 v 1:33® HaD
HaD

parmenides> kamaráde, to bych moc rád, ale jsem celý den v Praze a v pátek taky. Ale v pátek budu mít někdy po obědě volno, tak bych se mohl stavit já. Co Ty na to?

Čtvrtek 8. února 2007 v 1:12® parmenides

HaD: zitra mam ve 12:30 obchodni jednani v Krumlove a pri planu jizdy, ac jsem chtel puvodne pres Pisek, tak pojedu pres Tabor, pac je to pry o 20 minut kratsi… co se potkat a dat kafe? Teda na ceste zpet… nekdy vecer… pac, pokud bude reka ve meste chytatelna, tak chci smocit …

Čtvrtek 8. února 2007 v 0:57® parmenides

Brcal: ..... tak a ted jsi se naucil googlovat. Krome muskareni vic k zivotu nepotrebujes… Chodi za mnou podrizeni a ptaj se – co mam delat, kde to najdu??… a ja jim vzdy rikam: stezovat si umi kazdy debil, vyreste to a ja jenom vyberu tu hezci variantu :-)) ) to mam od vas z armady :-)) ja se dost nazkoumam tady ephemeroptera a dragonsfly, to mne vycerpava dostatecne… :-)) )

Čtvrtek 8. února 2007 v 0:51® brčal
brčal

parmenides> jj už jsem to našel.A přečetl ok danke.

Čtvrtek 8. února 2007 v 0:34® parmenides

Brčal: nebo to mam za tebe vygooglovat ja? Ja uz jsem se ale dnes nagoogloval dost, ja uz jsem unaveny :-))

Čtvrtek 8. února 2007 v 0:32® HaD
HaD

parmenides> tak yo :-)

Čtvrtek 8. února 2007 v 0:31® parmenides

Brčal: ja ti cely cas rozumim, proto opet rikam, ze to hrave vygooglujes :-)) )

Čtvrtek 8. února 2007 v 0:29® brčal
brčal

parmenides>pot­řebuji Zákon kde jsou podmínky smlouvy na dobu určitou a k tomu kdy zam. změní podminky smlouvy a nesplnuješ je.

Čtvrtek 8. února 2007 v 0:28® parmenides

Brčal: a ktere evangelium??? Ja mluvim o Novem zakone našeho pána a spasitele. Asi si nerozumime, fakt bys uz mel dezertovat :-)) )

Čtvrtek 8. února 2007 v 0:25® brčal
brčal

Nový zákon.

Čtvrtek 8. února 2007 v 0:21® parmenides

Brčal: Novy zakon mam, ale novy zakonik? Ten preci vyguglujes hrave…

Čtvrtek 8. února 2007 v 0:06® ZN
ZN

člověk maká, nervuje se, prostě šlusárna. Ještě že existují Dva písaři, Ti mi aspoň zlepší náladu.

Čtvrtek 8. února 2007 v 0:05® brčal
brčal

Pánové nemáte někdo Nový zákoník práce potřebuji jenom nějaké pasáže.

Středa 7. února 2007 ve 23:38® Kachna
Kachna

Firetiger: Pěknej dvojplošník. :-))

Středa 7. února 2007 ve 23:36® parmenides

Firetiger: mam dojem ze si si spletl tento web s webem pro amaterske letecke modelare

Středa 7. února 2007 ve 22:59® Firetiger
Firetiger

Vázat čistě přírodní vzory je půvabné – ale také má něco do sebe připepřit si vzor kouskem naprosto umělého matroše. Zde gumové nožičky :-)

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11042.jpg
Středa 7. února 2007 ve 21:03® brčal
brčal

parmenides>a proč myslíš proč inovuji vše a chci nějaké kat. :-))