Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 7. února 2007 ve 20:41® parmenides

Drozdak: tak to si o hodne prisel, je zajimave, ze to majovkove silenstvi je jenom nekdy, o to je ale íntenzivnejsi. Mildas jak jsem pochopil, ma stejny zazitek, to je neco uplne jineho nez si zazil ty. To je pak opravdu vsude same kolecko, co ma hubu sbira, clovek pak zasne co je v rece ryb… Ja to zazil celkem asi jenom 3×, jinak takova letargie, jak pises…

Středa 7. února 2007 ve 20:37® parmenides

Brčal: tak dezertuj

Středa 7. února 2007 v 19:38® brčal
brčal

parmenides>chtěl bych jenom mi nedají volno :-(

Středa 7. února 2007 v 18:42® pupak

tak koukam dedku konecne si se rozhoupal . . . to sis koupil toho 15 let zapomenutyho reela z gamarusu co . . . kolik si za nej dal . . . toho ti museli dat zadara ne :-)) ))

Středa 7. února 2007 v 18:29® Zauwi
Zauwi

to Modrak: kdyz Bibio tak Bibio:),tedka si to budu pamatovat a příště už se nenechám nachytat:)

Středa 7. února 2007 v 18:28® Zauwi
Zauwi

to Brčal,Fajrtaj­gr,Parmič: hele klucí,kde berete takové pěkné knížky?A kolik to tak zhruba stojí?

Středa 7. února 2007 v 18:05® parmenides

toulovec: ty jses boss teto akce, ale ja to podporuji, kdyz uz jste odpiskali burzu… Jako cenu davam obrazovou knizku z 60-tych let Svet bystrín a horských riek od manzelu Dykových – mam ji dva krát… Nadherne fotky slovenskych nezregulovanch toku… Zeby finale Buko x Tomucha… To bude generacni zapas…

Středa 7. února 2007 v 18:05® drozďák

parmič: na fotce nezáleží, je dostatečně průkazná. Májovky jsou řídce k vidění na více lokalitách. Ještě jsem neměl tu čest rybou, která by do ní šla.

Středa 7. února 2007 v 18:01® Buko

toulovec> S Tebou nesoutěžim, ty piješ juice nebo lidem krev

Středa 7. února 2007 v 17:48® toulovec
toulovec

parmenides, Buko> že by soutěž o nejvěrnější napodobeniny májovky??? :-))

Středa 7. února 2007 v 17:42® Buko

parmenides> Pokud budu mít čas, tak Ti pár May Fly na TVV navážu. To že je umělecké dílo? To vázal pokročilý začátečník.Z mého pohledu na té mouše jsou pěkná pouze křídla a malá hlavička. Konstatuji to s největší pokorou, neboť vázat mušky umí pouze sv. Petr

Středa 7. února 2007 v 17:39® parmenides

Pro hnidopichy a notoricke studenty více info je napr. zde www.first-nature.com zde dokonce mluvi o fly period i v listopadu: www.ephemeroptera.pwp.blueyonder.co.uk
a pro detailisty jsou moc povedene fotky zde: www.bioimages.org.uk

Středa 7. února 2007 v 17:16® parmenides

Ephemera danica – foceno 6.8.2006 Strela, kvalita nic moc, nemam cas to upravovat, ale bylo toho fakt dost… rojeni trvalo tak cca 4 hodiny, ze zacatku brali dospelce, pak na to prdeli…

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11038.jpg
Středa 7. února 2007 v 17:03® modrak
modrak

drozďák> Tak to teda netuším. Já jsem loni zahlédl slovy jeden exemplář a to zde. Podotýkám že při fajfkopauze při návratu ze služebky.

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11037.jpg
Středa 7. února 2007 v 16:53® parmenides

Medved: a ty neco vidis dvakrat?

Středa 7. února 2007 v 16:51® Medvěd
Medvěd

parmenides:vě­řím,jednou to stačí

Středa 7. února 2007 v 16:49® parmenides

www.chytej.cz

Středa 7. února 2007 v 16:49® parmenides

drozdak: uz jsem jednou psal, ze jsem zazil pekne zbery, ale take to, ze se majovka roji a pstruzi ji odmitaji… jednou jsem v takovem pripade zkusil mokrou majovku co pro mne navazal Tomucha a sli se po tom utlouct. Návod na vazani je zde www.chytej.cz

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11036.jpg
Středa 7. února 2007 v 16:47® drozďák

Parmenides: Je to naprosto jednoduchá otázka na kterou se mohu dočkat pouze a jen naprosto jednoduché odpovědi. A to i přesto, že mě jeden kolega odpověděl velmi překvapivě.

Středa 7. února 2007 v 16:46® parmenides

Medved: to kazdopadne :-))

Středa 7. února 2007 v 16:45® Medvěd
Medvěd

Parmič:při tom napodobování reality záleží záleží na stylu díla.:-) navíc ty křídla vydrží docela dost.Původně jsem vázal májovky z koroptve a křídla držely docela dlouho

Středa 7. února 2007 v 16:44® modrak
modrak

parmenides> Neponičí, dle mého tohle vydrží podstatně více než třeba výřezy.

Středa 7. února 2007 v 16:42® Medvěd
Medvěd

Špek z Makra.Kam se ten svět řítí

Středa 7. února 2007 v 16:41® parmenides

Medved: :-)) ta moucha ma spoustu „vad“ – nejenom pocet stetu a jejich delka a ani moc pstruhu na ni nenechytas, bo kridla hned prvni pstruh ponici… ale podivejte jeste jednou na ni, vzdyt to je umelecke dilo !!!! a umelecke dilo jak kazdy jiste vi, by nemelo uplne verne napodobovat realitu.....

Středa 7. února 2007 v 16:37® Firetiger
Firetiger

drozďák> revír, kde by se hromadně líhly májovky v ČRS ani MRS není, nebyl a nebude.
A i kdyby třeba byl, tak Ti to každý racionálně uvažující rybář na internetu hlasitě popře, protože neví kdo všechno tuhle diskuzi čte či bude číst.

Středa 7. února 2007 v 16:36® parmenides

Buko: spek koupim v Makru, lepsi si jeste nejedl :-))

Středa 7. února 2007 v 16:35® parmenides

Drozdak: to je myslim zle polozena otazka, pac implikuje spatnou odpoved…

Středa 7. února 2007 v 16:34® parmenides

Buko: klobasy jeste nezvladnu, ja vemu odbornou literaturu :-)

Středa 7. února 2007 v 16:34® drozďák

Dovolím si skrovnou otázku. Je tady v Čechách nějaký revír s tekoucí vodou, kde se vyskytují májovky v takovém množství, že je pstruzi pravidelně přijímají?

Středa 7. února 2007 v 16:26® Buko

Medvěd> Petře, jsou tam uvozovky.Ten a vázat, on neumí ani klobásu vyudit.Ty ber čerstvý chleba, já beru Valašský penicilím, ZN vezme i okurky. Na Parmiče zbávají klobásy a špek.