Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 7. února 2007 ve 14:05® parmenides

Modrak:

Středa 7. února 2007 ve 14:02® Firetiger
Firetiger

modrak> latinu sem netahej, nebo Tě moolis roznese na kopytech :-) mě se osvědčila jednoduchá pomůcka: placatá prdel = vážka = dragon fly; tenká hubená prdel = šidélko = damsel fly.

Jeden obrázek lepší než 1000 slov. Nahoře damsel, dole dragon.

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11031.jpgfoto/diskuze/muskareni/2007/th-img11032.jpg
Středa 7. února 2007 ve 13:48® Dědek
Dědek

Firetiger> buď v klidu. ale maji Sovereign 3–4 :-)

Středa 7. února 2007 ve 13:41® modrak
modrak

parmenides> Nechci ti do toho kecat, ale řekl bych že máš bordel v názvosloví. Dle mého je to vážky – Anisoptera – Dragon fly, motýlice – Zygoptera – Damselfly. Alespoň se domnívám. Kdo se má v těch podřádech a nadčeledích vyznat. :-o

Středa 7. února 2007 ve 13:10® parmenides

Kostnak: je to nymfa vazky, damselfly

Středa 7. února 2007 ve 13:09® parmenides

HaD, Buko: volove, mam ze strojopisu statni zkousku, pisu vsemi deseti…proto tolik pisu, to co jinemu hodinu trva, ja mam za par vterin. A bez chyby, samozrejme :-)) )

Středa 7. února 2007 ve 12:09® Buko

HaD> Parmič? Ten vyhledává akorát písmenka které umí přečíst…Zvlášť večer je to obtížné. To vieš dá dáké karbicové čudo a rátá kokotiny

Středa 7. února 2007 ve 12:01® Firetiger
Firetiger

HaD> hezký, ale ještě bych to poladil více – například bych velmi ocenil fičuru, která by z míry překlepů a intelektuální výše příspěvků odvodila hladinu alkoholu v krvi diskutujícícho ;-)

Středa 7. února 2007 v 11:30® HaD
HaD

parmenides> to je schválně. Konkrétně u Tebe zaznamenáváme i jednotlivé překlepy s časovými intervaly. Že Ty píšeš jen jedním prstem! :-))

Středa 7. února 2007 v 10:51® Firetiger
Firetiger

Dědek> No jasně, že Ti přeju. Tenhle model se již nevyrábí, takže každý úlovek cenný. Sedmička je na mě moc, objednal jsem čtverku. A neříkej mi, že jí maj v Brně taky, Royal Mail již balík převzala.

Středa 7. února 2007 v 10:50® Tomucha
Tomucha

A není lepší místo studia alglické literatury sedět u svěráčku a vázat hmyzstvo ? :-) prtohlubovati si tak praktické znalosti namísto teoretických ? :-/ :->

Středa 7. února 2007 v 10:22® Dědek
Dědek

Firetiger> to byla náhoda :-) , jinak jsem se už taky chystal objednávat v Anglii. Tohle byla náhoda, ještě byl v sedmičce :-)

Středa 7. února 2007 v 10:11® Firetiger
Firetiger

Dědek> hněvám se velmi, přesně tuhle mršku jsem si objednal přímo z Anglie, a Ty to máš z Brna :-(

Kostnak> mrkni na www.troutnut.com tam mají fotek 3P. Jsou to sice americké druhy, ale princip je stejný na obou březích Velké Louže.

Středa 7. února 2007 v 10:06® modrak
modrak

kostnak> Tak to budou larvy vážek nebo šídel. Hledej to jako Dragonfly nymph nebo Damsel nymph.

Středa 7. února 2007 v 9:58® modrak
modrak

Zauwi: Jednoduché, jaká jiná hnusná, černá, špatně létající moucha se na jaře rojí? Já jsem osobně viděl ještě muchnici zahradní – Bibio hortulanus(samice má rezavočervenou prdel) a asi Bibio johannis která je podstatně menší než dvě předešlé. Ale z hlediska muškaření to druhově zřejmě nemá cenu řešit. Je to prostě Bibio.

Středa 7. února 2007 v 9:58® kostnak
kostnak

toulovec, nemas nejake foto napodobeniny? toto bolo vyse 3cm dlhe

Středa 7. února 2007 v 9:55® Dědek
Dědek

Tak jsem si udělal radost a konečně doladil vše podle svojich představ.

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11028.jpgfoto/diskuze/muskareni/2007/th-img11029.jpg
Středa 7. února 2007 v 9:51® toulovec
toulovec

kostnak> Peťko nymfička jepice

přečti třeba tohle volny.cz

Středa 7. února 2007 v 9:36® kostnak
kostnak

este ten tvoj obrazok

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11027.jpg
Středa 7. února 2007 v 9:34® kostnak
kostnak

parmenides, prosim ta, ako sa vola ten zivocich vlavo dole? skusam muskarit, ked sa neda vlacit a ked som v nedelu vytiahol z vody nejaku handru, tak bola plna presne takych potvoriek. a cim to napodobit? dik.

Středa 7. února 2007 v 8:33® rarach

Vlado: Opravdu jsme nemohli dřív s akcí vyjít na světlo, bylo nutno počkat až bude domluvena odborná část semináře, jak se říká na beton. Jsme si toho plně vědomi a pokud bude nějaké příště, tak se podle toho co píšeš samozřejmě zařídíme.

Středa 7. února 2007 ve 3:50® parmenides

Brčal: sorry. nepochopil jsem to… asi… to je samý paralen a coldrex… chces jet se mnou do te Anglie? Tak polet!

Středa 7. února 2007 ve 3:15® parmenides

HaD: kdyz vlozim prispevek a nasledne ho vymazu, tak jsem nesmazal vse, ale jenom prispevek, ne vsak zaznam o nem. To je nevychytane, hlasim to do pripominkoveho rizeni. Pracnost 25 min, hodinova sazba 1900 /hod bez DPH. Fakturu poslu s tou predchozi, cest praci a dobrou.

Středa 7. února 2007 v 0:32® parmenides

Brčal: Dobrou.

Středa 7. února 2007 v 0:17® brčal
brčal

parmenides>Nej­prodávanější interpret na Prima. Jinak tady pokud se objrví v MP PP tak stoho udělájí Pszruhovou vodu. Tam je to spíše potok v některých místech.
A končím jdu hajat za 5 hod vstavám. Dobrou.

Středa 7. února 2007 v 0:11® parmenides

Brčal: tak ono jsou v Cechach MP, ale i u vas bys je nasel, a chytat se tam da lipan, obcas Po, vzdyt vis… ale neni to ono… Ja mam nejradeji Po, male toky… jaka CD ze to prodal Medved?

Středa 7. února 2007 v 0:07® brčal
brčal

Medvěd se nepochlubil že prodal tolik CD nosičů ......:-))

Středa 7. února 2007 v 0:05® brčal
brčal

parmenides>a ani tam nejsou velké ryby.PP kolem 35 je vzácnost tam.Řeka má i někde 1,5 m šiři. Na ryby ted nn.Až 15.4. nebaví mě chytat na jezerech ani Jelce,Parmy někde na řece.Prostě PP a lipan nic víc a sem tam PD

Středa 7. února 2007 v 0:02® parmenides

Brčal: byls nekde ted na rybach?

Středa 7. února 2007 v 0:01® parmenides

on je čestmír, tak překrásnej … co to zpivaj za blbosti????