Chytej.cz

Muškaření

V diskuzi je 54.567 příspěvků, z toho 54567 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 7. února 2007 ve 13:02® Firetiger
Firetiger

modrak> latinu sem netahej, nebo Tě moolis roznese na kopytech :-) mě se osvědčila jednoduchá pomůcka: placatá prdel = vážka = dragon fly; tenká hubená prdel = šidélko = damsel fly.

Jeden obrázek lepší než 1000 slov. Nahoře damsel, dole dragon.

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11031.jpgfoto/diskuze/muskareni/2007/th-img11032.jpg
Středa 7. února 2007 ve 12:48® Dědek
Dědek

Firetiger> buď v klidu. ale maji Sovereign 3–4 :-)

Středa 7. února 2007 ve 12:41® modrak
modrak

parmenides> Nechci ti do toho kecat, ale řekl bych že máš bordel v názvosloví. Dle mého je to vážky – Anisoptera – Dragon fly, motýlice – Zygoptera – Damselfly. Alespoň se domnívám. Kdo se má v těch podřádech a nadčeledích vyznat. :-o

Středa 7. února 2007 ve 12:10® parmenides

Kostnak: je to nymfa vazky, damselfly

Středa 7. února 2007 ve 12:09® parmenides

HaD, Buko: volove, mam ze strojopisu statni zkousku, pisu vsemi deseti…proto tolik pisu, to co jinemu hodinu trva, ja mam za par vterin. A bez chyby, samozrejme :-)) )

Středa 7. února 2007 v 11:09® Buko

HaD> Parmič? Ten vyhledává akorát písmenka které umí přečíst…Zvlášť večer je to obtížné. To vieš dá dáké karbicové čudo a rátá kokotiny

Středa 7. února 2007 v 11:01® Firetiger
Firetiger

HaD> hezký, ale ještě bych to poladil více – například bych velmi ocenil fičuru, která by z míry překlepů a intelektuální výše příspěvků odvodila hladinu alkoholu v krvi diskutujícícho ;-)

Středa 7. února 2007 v 10:30® HaD
HaD

parmenides> to je schválně. Konkrétně u Tebe zaznamenáváme i jednotlivé překlepy s časovými intervaly. Že Ty píšeš jen jedním prstem! :-))

Středa 7. února 2007 v 9:51® Firetiger
Firetiger

Dědek> No jasně, že Ti přeju. Tenhle model se již nevyrábí, takže každý úlovek cenný. Sedmička je na mě moc, objednal jsem čtverku. A neříkej mi, že jí maj v Brně taky, Royal Mail již balík převzala.

Středa 7. února 2007 v 9:50® Tomucha
Tomucha

A není lepší místo studia alglické literatury sedět u svěráčku a vázat hmyzstvo ? :-) prtohlubovati si tak praktické znalosti namísto teoretických ? :-/ :->

Středa 7. února 2007 v 9:22® Dědek
Dědek

Firetiger> to byla náhoda :-) , jinak jsem se už taky chystal objednávat v Anglii. Tohle byla náhoda, ještě byl v sedmičce :-)

Středa 7. února 2007 v 9:11® Firetiger
Firetiger

Dědek> hněvám se velmi, přesně tuhle mršku jsem si objednal přímo z Anglie, a Ty to máš z Brna :-(

Kostnak> mrkni na www.troutnut.com tam mají fotek 3P. Jsou to sice americké druhy, ale princip je stejný na obou březích Velké Louže.

Středa 7. února 2007 v 9:06® modrak
modrak

kostnak> Tak to budou larvy vážek nebo šídel. Hledej to jako Dragonfly nymph nebo Damsel nymph.

Středa 7. února 2007 v 8:58® modrak
modrak

Zauwi: Jednoduché, jaká jiná hnusná, černá, špatně létající moucha se na jaře rojí? Já jsem osobně viděl ještě muchnici zahradní – Bibio hortulanus(samice má rezavočervenou prdel) a asi Bibio johannis která je podstatně menší než dvě předešlé. Ale z hlediska muškaření to druhově zřejmě nemá cenu řešit. Je to prostě Bibio.

Středa 7. února 2007 v 8:58® kostnak
kostnak

toulovec, nemas nejake foto napodobeniny? toto bolo vyse 3cm dlhe

Středa 7. února 2007 v 8:55® Dědek
Dědek

Tak jsem si udělal radost a konečně doladil vše podle svojich představ.

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11028.jpgfoto/diskuze/muskareni/2007/th-img11029.jpg
Středa 7. února 2007 v 8:51® toulovec
toulovec

kostnak> Peťko nymfička jepice

přečti třeba tohle volny.cz

Středa 7. února 2007 v 8:36® kostnak
kostnak

este ten tvoj obrazok

foto/diskuze/muskareni/2007/th-img11027.jpg
Středa 7. února 2007 v 8:34® kostnak
kostnak

parmenides, prosim ta, ako sa vola ten zivocich vlavo dole? skusam muskarit, ked sa neda vlacit a ked som v nedelu vytiahol z vody nejaku handru, tak bola plna presne takych potvoriek. a cim to napodobit? dik.

Středa 7. února 2007 v 7:33® rarach

Vlado: Opravdu jsme nemohli dřív s akcí vyjít na světlo, bylo nutno počkat až bude domluvena odborná část semináře, jak se říká na beton. Jsme si toho plně vědomi a pokud bude nějaké příště, tak se podle toho co píšeš samozřejmě zařídíme.

Středa 7. února 2007 ve 2:50® parmenides

Brčal: sorry. nepochopil jsem to… asi… to je samý paralen a coldrex… chces jet se mnou do te Anglie? Tak polet!

Středa 7. února 2007 ve 2:15® parmenides

HaD: kdyz vlozim prispevek a nasledne ho vymazu, tak jsem nesmazal vse, ale jenom prispevek, ne vsak zaznam o nem. To je nevychytane, hlasim to do pripominkoveho rizeni. Pracnost 25 min, hodinova sazba 1900 /hod bez DPH. Fakturu poslu s tou predchozi, cest praci a dobrou.

Úterý 6. února 2007 ve 23:32® parmenides

Brčal: Dobrou.

Úterý 6. února 2007 ve 23:17® brčal
brčal

parmenides>Nej­prodávanější interpret na Prima. Jinak tady pokud se objrví v MP PP tak stoho udělájí Pszruhovou vodu. Tam je to spíše potok v některých místech.
A končím jdu hajat za 5 hod vstavám. Dobrou.

Úterý 6. února 2007 ve 23:11® parmenides

Brčal: tak ono jsou v Cechach MP, ale i u vas bys je nasel, a chytat se tam da lipan, obcas Po, vzdyt vis… ale neni to ono… Ja mam nejradeji Po, male toky… jaka CD ze to prodal Medved?

Úterý 6. února 2007 ve 23:07® brčal
brčal

Medvěd se nepochlubil že prodal tolik CD nosičů ......:-))

Úterý 6. února 2007 ve 23:05® brčal
brčal

parmenides>a ani tam nejsou velké ryby.PP kolem 35 je vzácnost tam.Řeka má i někde 1,5 m šiři. Na ryby ted nn.Až 15.4. nebaví mě chytat na jezerech ani Jelce,Parmy někde na řece.Prostě PP a lipan nic víc a sem tam PD

Úterý 6. února 2007 ve 23:02® parmenides

Brčal: byls nekde ted na rybach?

Úterý 6. února 2007 ve 23:01® parmenides

on je čestmír, tak překrásnej … co to zpivaj za blbosti????

Úterý 6. února 2007 ve 23:00® brčal
brčal

parmenides>Nejsou ale mám je doma 5 ks uvázané :-)) spíše na Moravici