Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 13:36® parmenides
-
Moolis: nebo jsi myslel jak se delaj papirove melouny? Tak takovych knizek mam taky dost…
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 13:36® toulovec
-
zkus to jednou obráceně a nebudem to řešit jo, :o))
uakzoval jsem to v létě pupákovi na chatě a taky mi nevěřil, pak mi dal za pravdu že obráceně je to lepší :o)))
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 13:35® parmenides
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 13:34® parmenides
-
Toulovec, sorry, nejde mi foto nacist, je to zde: www.fmfly.net
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 13:34® parmenides
-
Toulovec: ukazu ti na TVEM VAZACIM VIKENDU skalp koroptve, pac mam dojem ze jsi ho jeste nevidel… Hele na fotce … stazeno z fmfly.cz –
Ivo: uz to nehul
)
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 13:32® modrak
-
Tak, ta koroptev, co mám doma je rozpárana na břiše. :o( Ale neřezal jsem ji já. Já vůdec ještě opeřence (radši nebudu psát ptáka) neskalpoval. Proto se tady vyptávám.
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 13:24® toulovec
-
parmenides> tak třeba ta koroptev na břiše
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 13:21® parmenides
-
Toulovec: jake nejkvalitnejsi pirka???? kde jsou??? u jakeho ptaka ??? Bud konkretni, nebo dostanes do drzky !
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 13:20® toulovec
-
modrak> tak to teda nepatřil
prohlídni si skalpy ještě jednou pokud to řežeš na břišní strane, nejkvalitnější pírka na voleti by sis rozjebal na polovic
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 13:18® parmenides
-
Moolis: o melounech ne, ale zajimaji-li te i pestovani jinych rostlin, tak v tomto ohledu je moje knihovna pomerne rozsahla
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 13:17® parmenides
-
modrak: toho sem si nevsiml, nejak to nestiham sledovat, ja mam take vse prefiknute na brisni strane a kdyz jsem stahoval bazanty tak to bylo taky na brisni strane, snad si neporezes kvalitni hrbetni pirka...... koroptev to samy…
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 13:16® Moolis
-
Parmic: Vlado, a nějakou knížku o pěstování melounů bys doma nenašel?
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 13:15® modrak
-
toulovec: No já teda nevím, ale to, co mám doma (koroptve, GP …) a to co jsem kdy viděl ve všech kšeftech, bylo vždy párané na břišní straně. Bez urážky, ale nechybí ti za poslední větou veliký smajlík?
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 13:12® parmenides
-
Modrak: tak u jsem pro zmenu v praci a katalog u sebe nemam a web jim minuly tyden moc nesel, ted nemam cas to zkouset, ale mam za to, ze to byl Corvus corone – vrána černá – Hooded Crow. Havran to fakt asi nebude, ale mozna… mrknu vecer…
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 13:09® parmenides
-
Toulovec: lepe bych to nenapsal
)
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 13:09® modrak
-
Parmenides: Jen pro upřesnění, páč v tom mám trochu zmatek. Corvus frugilegus – havran polní – Rook Corvus corone – vrána černá – Hooded Crow Corvus cornix – vrána šedá – Carrion Crow Corvus corax – krkavec velký – Raven Takže, pokud v Glasgow Anlging Centre nabízejí crow, tak to bude vrána a ne havran.
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 13:02® toulovec
-
modrak> je vidět že to má parmič načtený dobře, ale evidentně to nikdy nedělal a pokud ano, tak zaručeně blbě :o))))
pernatou musíš stahovat tak, že ji položíš na břicho a první řez uděláš po celé délce na zádech!!! u králíků a ostatní havěti se to dělá obráceně. 90% kluků to dělá blbě a pak ty skalpy podle toho vypadaj. takže: rozříznout na zádech, postupně stahovat k na prsa, letky buď ufláknout celý, nebo u menších ptáčků jdou vykostit zevnitř, zůstane to poslední článek s kostí, ale tam už je málo masa, takže to vyschne. tuk seškrabeš ostrým nožem a pokud dobře vypneš, nemusíš ani solit
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 12:24® parmenides
-
Modrak: a samozrejme salmon mouchy…
- Čtvrtek 1. února 2007 ve 12:13® parmenides
-
Modrak: na stole…, ale stejne s tim budes kroutit. Jinak pouzivaji se zejmena letky, tak mozna bude opravdu pro tebe nejednoduzsi ufiknout kridla a jeste bude zajimavy jiste ocas… Pouzivaj se jak prave ctu na mokrou mouchu Crow and Silver, dale pochvicka na broucky… Pirka kolem krku se pouzivaji na nektere vetsi spider vzory. Vic toho nenajdu, pac musim ted taky trochu pracovat
).
- Čtvrtek 1. února 2007 v 11:53® modrak
-
parmenides: 1) hnáty – nemínil jsem je tam nechávat, ale jestli to při stahování za ně pověsit, nebo to dělat naplocho na stole.
- Druhy peří – nejde mi jen o barvu, ale i o struktůru. Na prdeli je podstatně jiný než třeba na hrudi.
- Čtvrtek 1. února 2007 v 11:47® parmenides
-
Modrak: hnaty uriznes, ty se neskladuji. Ano: skalp je skalp – ja jsem jednou takhle oskubal koroptev, co jsem koupil celou, ale pak jsem si poridil jeste skalp z duvodu, ktere uvadis… ale koroptev ma hodne druhu ruzne zbarveneho peri, na rozdil od havrana
- Čtvrtek 1. února 2007 v 11:41® modrak
-
A předpokládám, že se to věší za hnáty jako králík. Škubat ho nechci, páč když v pytlíku hledám vhodné pírko, tak se v tom hrabu jako bába v koksu půl hodiny. Takhle mám napytlíkovaný bažanty, kačeny a potápku, ale není to ono. Holt skalp je skalp.
- Čtvrtek 1. února 2007 v 11:36® parmenides
-
Modrak: jeste je alternativa k havranovi na hodinu sednout a pirka vytrahat rucne, rozdelit dle velikosti, taky tak tyden nechat vysusit – klidne v teple a jenom uskladnit do zaviracich sklenic, do igelitu…
- Čtvrtek 1. února 2007 v 11:33® parmenides
-
Modrak: zacina se od prdele
- Čtvrtek 1. února 2007 v 11:33® modrak
-
Firetiger: Jestli se to povede, tak jo, i když nebude ještě suchý. Jinak, pokud jde o moření proti molům, tak na to kašlu. Když si dělám králíka nebo zajíce, tak to jenom oškrábu, za vlhka nasolím, vyšponuju a po usušení to dám do uzavíratelného pytlíku. Maximálně bych k tomu mohl přihodil pár naftalínových kuliček, ale kdo má potom čuchat ten smrad. parmenides:A začíná se od hlavy nebo od prdele?
- Čtvrtek 1. února 2007 v 11:26® parmenides
-
Modrak: pred nedavnem jsem dostal stazeny skalp slebpice i kohouta bazanta. Musis ptaka stahnout, jde to celkem dobre, akorat kolem hlavy budes potrebovat neco ostrejsiho, budes se muset pohrat s hlavou kolem zobaku… Pak kuzi vysyp poradne soli,opravdu poradne – ta vytahne z kuze vodu a dej susit, ale ne do tepla… Pak sul jenom mechanicky odstran. Havran (crow) se normalne prodava v Glasgow Anlging Centre stazeny skalp za 14 liber…
- Čtvrtek 1. února 2007 v 11:00® Firetiger
-
modrak: Tvůj až básnický popis a upřímná lítost nad ztrátou materiálu, o jehož existenci jsem neměl tušení ve mě probouzí zvědavost – co bys řekl tomu vzít kousek na TVV?
Alternativa k prostému ucvaknutí křídel je jemná práce se skalpelem, kousíček po kousíčku, pak pečlivé vysoušení a namoření proti molům. Bavil jsem se o tom s Pučelíkem od Zemana v souvislosti s koroptvema, a je to prý neuvěřitelná pruda. Osobně bych do toho asi nešel.
- Čtvrtek 1. února 2007 v 10:37® modrak
-
Firetiger: To nééééé. Když vidíš ten kovově modrý lesk na krčním peří, tak to se nedá zahodit. Za to bych se dostal o muškařského očistce a byl tam odsouzen k lovu násadových kaprů na pufy až do skonání věků. :o)
- Čtvrtek 1. února 2007 v 10:08® Firetiger
-
Modrak: stahovat pernatce bude pěkná pruda, já bych mu jenom kombinačkama ucvaknul křídla a zbytek zahodil.
Ještě k té mouše – pohyb je důležitý a význam estetického dojmu na mouše nejde přecenit. Tahle nejen nachytá, ale i oko potěší – v tomto se 100% shoduji s prostořekým pohrobkem rodáka z Eleje.
Parmenídes: nešahej mi na plavku, hade! A kašli na dvojdecku, jebni mouchu s nožičkama do potoka, a uvidíš jestli se dostane k lipanovi na dně.
- Čtvrtek 1. února 2007 v 9:54® modrak
-
Moolis – Viděl, ale zrovna tuhle můru jsem si vázal i pro oko. A oko, jak je známo, není (|), oko vidí. Takže, ty nohy jsou tam, protože se mi to s nimi víc líbí, a protože dodají jinak fádní mouše kapku pohybu. Ohňokocúr – Nejsem frajer a proto ten Cu kroužkovací drátek pokračuje do hlavohrudi a tam ve dvou nebo třech vrstvách dělá nymfě zátěž. parmenides – :o))) All – Včera jsem dostal od jednoho nimroda havrana, nemáte někdo osobní zkušenost, nebo alespoň odkaz, jak se stahuje pernatá zvěř? Králíka ještě zvládnu, ale s ptákem jsem to ještě nepraktikoval. :o(