Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 19. ledna 2007 ve 14:23® Buko
-
Tak jsem náhodně otevřel web,co tu na něj hodil odkaz Modrák. Tak to co je na přiloženém obrázku je špatně.Zkroutí se to. Na to je lepší metoda Ukážu na TVV. Pozn: Jedná se o srnčí srst
- Pátek 19. ledna 2007 v 11:58® Marcel
-
Shadowhunter> pokud Buko nabízí pomoc, neváhej a jeď. Jinak budeš tápat, metoda pokus/omyl je napi*u. Sám jsem to prošel, vyhodil jsem prvních 200 much ale nejvíce mě nasral ten produpaný čas…
- Pátek 19. ledna 2007 v 11:49® modrak
-
Shadowhunter: Učit se, učit se, Učit se! :o). Zkus to třeba tady www.tie1on.net .
- Pátek 19. ledna 2007 v 9:15® vanuz
-
HaD> ten sirokac tamron som kupoval percasovi, velmi si ho chvali. ale je to plast. sigma 10–20 je tiez vraj bez problemov. a ten canon…no asi zacnem setrit, alebo rozpredavat cajk
Nechce niekto Snowbee Zr2 5/6?
uplne novy
- Pátek 19. ledna 2007 v 6:22® Buko
-
Shadowhunter> Jsi z Jistebníku, ke mně do Hranic to máš půl hodiny vlakem.Přijeď ukážu, co potřebuješ.
- Pátek 19. ledna 2007 ve 3:31® parmenides
-
Shadowhunter: kdysi jsem se trapil jako ty. Nejlepsi je najit si nekoho kdo ti to ukaze. Ale tady myslim najdes vse co potrebujes www.flyanglersonline.com
- Pátek 19. ledna 2007 v 1:04® HaD
-
vanuz> NO TOHLE JE FAKT HUSTÝ SKLO – hodně ultraširoký…ale ten tamron, co jsem měl mě zas tak nenadchnul…lákal by měl nikoňáckej, jenže to je cca 25kk
- Čtvrtek 18. ledna 2007 ve 23:49® Shadowhunter
-
Modrak a Zn tak knizku jsem si dneska koupil ale bohuzel mi tam chybi dost podstatna vec jako je ukoncovaci uzel
a dalsi vec je jak spavne namotat dabing trebas ze zajice vubec mi to nejde a to tam ukazene neni
jsou tam proste jen ukazky jak to uvazat (coz neni spatne) ale proste takovy klasicky postup pro zacatecnika tam chybi alespon ukazka na jedne musce … a tak nevite kde by to bylo zobrazeno na netu??? Mam to na DVD ale proste vazou to tam presne jak v te knizce takze ani z toho DVD nejsem chytrej. Proste schanim na netu jak uvazat ukoncovaci uzel a namotat dabing krok za krokem pro blbecka
uplneho lajka…diky za odpoved
- Čtvrtek 18. ledna 2007 ve 23:13® vanuz
-
HaD> hade, presne tak, treba sirokac! tiez poskulujem po canone
Makro nebavi ani mna.
- Čtvrtek 18. ledna 2007 v 17:17® HaD
-
ZN> no kdybych se makru věnoval, asi bych něco koupil, ale zatím to nepředpokládám…to už spíše něco okolo 11–18mm
- Čtvrtek 18. ledna 2007 v 15:49® ZN
-
HaD: vynikají hodnocení má tuším 105 TAMRON. A je za dobrý prachy. Je otázka, jestli to člověk využije. Mě makro nebaví.
- Čtvrtek 18. ledna 2007 ve 14:30® HaD
-
ZN> já měl půjčenou tu 105 od Nikonu a to bylo hodně dobrý…ale jen půjčenou
- Čtvrtek 18. ledna 2007 ve 14:22® ZN
-
HaD:
z technického hlediska myslím jako „fotku“. Muška mi je šumákPS: makrosklo mám, i když taky nic moc. Lampy jsem kdysi někomu půjčil a už mi je nevrátil. Focení mušek mě stejně nebaví.
vanuz: jo, bonzni mu to. Já ho tady chválím
- Čtvrtek 18. ledna 2007 ve 14:18® HaD
-
ZN> no já zase z technického hlediska mušku posoudit neumim, takže na to čučim jako na celek
Ale tady krafu a sám jsem ještě mouch kloudně nevyfotil. Jenže aby se mi do toho chtělo, musel bych mít makrosklo a svícení a ani jedno nemám
- Čtvrtek 18. ledna 2007 ve 14:12® ZN
-
HaD: ale jo, souhlasím s tebou. I když já se na fotku mušky dívám jen z technického hlediska. Sám se s tím neprcám, když už nějakou mušku někdy vyfotím, tak s jednou malou lampou
- Čtvrtek 18. ledna 2007 ve 13:14® vanuz
-
tak toto sa bonzne percasovi, takto mu zhovadit fotky …www.chytej.cz
- Čtvrtek 18. ledna 2007 ve 12:41® HaD
-
ZN> na tom, že je světlo u focení „mírně řečeno“ velmi důležité, na tom se 100% shodneme. Ale celkově ta fotka s tím modrým pozadím působí příjeměji. A já na tu fotku mušky koukám jako na celek a pak podle mě záleží i na tom pozadí a pokud nebude působit dobře (což je samozřejmě subjektuvní záležitost), tak může být moucha nasvícená sebelépe, ale dojem nebude stopro. Mě osobně se líbí pozadí, jaké používá Tomucha. Nejraději mám ovšem fotky mušek v přírodě…např na zeleném listu, na kmínku apod. Ale to už je zase ta subjektivita…
- Čtvrtek 18. ledna 2007 ve 12:26® ZN
-
HaD: on to zkoušel i s jinou barvou. O to nejde, jde o to gró, nasvícení.
- Čtvrtek 18. ledna 2007 v 11:35® HaD
-
ZN> myslel jsem, že bych rád viděl originál té fotky
nasvícená vypadá dobře, jen to bílé pozadí mě osobně příliš neladí oku
- Čtvrtek 18. ledna 2007 v 9:50® Tomucha
-
HaD Zn no ale fotka nekdy může být lepší než originál a naopak
- Čtvrtek 18. ledna 2007 v 8:59® modrak
-
Shadowhunter: ZN má pravdu. Není špatná. jen ještě doplním že v Entomologii pro muškaře také nejsou příliš složité vzory a pokud se chceš vyřádit, tak zkus Mistrovské vázání mušek od O. Edwardse. No a jinak web, web a zase web.
- Čtvrtek 18. ledna 2007 v 8:44® ZN
-
HaD: co tě může na fotce mušky oslnit?
Co se však technické stránky týká, např. nasvětlení, je to hodně dobrý.
- Čtvrtek 18. ledna 2007 v 0:44® HaD
-
ZN> tak ta muška mě zas tak neoslnila..možná kdybych viděl originál.....
- Středa 17. ledna 2007 ve 23:46® ZN
-
Shadowhunter: Macháček, Karafiát, – Vázání mušek.
- Středa 17. ledna 2007 ve 23:42® Shadowhunter
-
Poradi nekdo nejakou dobrou knizku ohledne vazani musek pro uplneho zacatecnika. Aby tam byl popis materialu a nejake ty vzory much jak se vazou. A co vse koupit za materialy…aspon ty zaklady…uz me nebavi davat v obchode za golda rudoritky 25,– a za ostatni mouchy 15,– a vic a navic kdyz jeste vezmu cestu 20km autem pro mouchy a v obchode zjistim ze tam na vyber momentalne nic neni tak koupim tak do 5 much kdyz uz tam jedu…a tak jsem se rozhodl aspon ty nektere si uvazat sam…
- Středa 17. ledna 2007 ve 23:10® ZN
-
bubu: asi nejlíp nafocený mušky, co jsem v poslední době viděl. Kamarád se s tím trošku vyhrál. ( Lubo, bez dovolení, ale snad promineš)
- Středa 17. ledna 2007 ve 22:27® Firetiger
-
bubu> a já snad ne? Proto to ode mě neber jako kritiku ale jako konzultaci.
- Středa 17. ledna 2007 ve 22:04® bubu
-
Firetiger> buď v pohodě. jsem vazačský miminko,tak i kritika na způsob vázání mne pomůže.
- Středa 17. ledna 2007 ve 21:59® Firetiger
-
No jo, já se taky jednou naučím číst a přestanu být za pitomce
To víte, první třída byla už strááášně dávno.
Má omluva Tobě i Evžovi; i když jeho jsem vlastně chválil, takže se mu až tolik omlouvat nemusím
- Středa 17. ledna 2007 ve 21:57® toulovec
-
Firetiger> jenže Evža nechce radit s mouchama, ale s foťákem. Chytací mouchy už má :o))