Vyhledávání
Muškaření
V diskuzi je 54.568 příspěvků, z toho 54568 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 24. listopadu 2006 ve 22:12® rarach
-
Jo, to jo, ale kdo se s tím bude prcat, já ne.
- Pátek 24. listopadu 2006 ve 22:09® jiris
-
rarach – podsada z te male by se snad dala namlet ne
?Tento příspěvek byl 24.11.2006 ve 21:10 editován administrátorem jiris
- Pátek 24. listopadu 2006 ve 22:05® rarach
-
Tome: Ty ti asi zůstanou, je to moc tvrdý.
- Pátek 24. listopadu 2006 ve 21:54® Tomash
-
Hodili by se někomu srsti z nutrie? Mám 6 ks – 3 velké a 3 malé. Bylo mi líto je vyhodit, tak dejte vědět, komu by se hodily. nejlépe, jestli by se skupina vazačů dohodla, abych to nemusel posílat po jedné na X adres…
- Pátek 24. listopadu 2006 ve 21:27® rarach
-
Já používám ten FC 0,40 , když už teda vůbec, většinou to řeším 0,23 a riskuju .Tento problem jsem neřešil, vetšinou se mi ohnul háček, myslím, že dřív než lajna by asi povolila rychlospojka, sedma už je pořádná šňůra a zonkry s jinou neházím..
- Pátek 24. listopadu 2006 ve 21:05® iceman
-
jiris> o tom jsem už taky přemýšlel, co tam dát, abych v případě vázky neurval šňůru :o(
- Pátek 24. listopadu 2006 ve 20:01® jiris
-
rarach – mi vykladej o čem je muškaření, nechápu proč je všechno, tak nehorázně drahý :-§ Jen otázka, takže máš šňůru a na tom návazec jen např. 1m z 0,50mm co když je vázka, měl bych strach, že dřív než mono mi rupne šňůra
p.s. – gratulace k lipanovi, taky bych bral.
- Pátek 24. listopadu 2006 v 19:56® rarach
-
Jiris: OK souhlas asi je jim to fuck, ale mi prostě na pár kačkách nezáleží o tom muškaření není a přijde mi jednoduší udělat jeden uzel na rychlospojce a druhej u streamru a hotovo. Každý soudruh podle si může vybrat podle svého vkusu.
- Pátek 24. listopadu 2006 v 19:51® jiris
-
rarach – taky je mi to fuk a myslim, ze stikam taky jestli tam je slabe lanko nebo mono, akorat to mono vyjde lacneji.
- Pátek 24. listopadu 2006 v 19:48® rarach
-
Fire: nemáš tu činku s těma očima moc do obloučku háčku? Moc velkej prostor ti tam nezbejvá.
- Pátek 24. listopadu 2006 v 19:43® rarach
-
Jiris: není to můj vejmysl, ale borců co jezdí do Švédska, kupodivu na štiky, funguje to tam a funguje to i tady, dej si tam třeba laso na bizony, je mi to fuck.
- Pátek 24. listopadu 2006 v 19:37® jiris
-
BoBo – není to argument, ale fakt
Může být argumentem to, že se na zubatice nějak extra nespecializuji
- Pátek 24. listopadu 2006 v 19:35® Firetiger
-
Chytám s lankem tak deset, patnáct čísel co si dělám sám ze sedmipramenného drátu. Vedle toho dělají ještě 49 pramenný, který je fakt jako vlasec. Používám „mušky“ velikosti této a větší, vesměs ocas i tělo z králičího zonkeru.
Problém v chození nástrahy necítím a rozdíl v důvěře rybáře v nástrahu je velký.
- Pátek 24. listopadu 2006 v 19:34® BoBo-Falknow
-
jiris: To nemůžeš myslet vážně
Jako argument určitě ne
- Pátek 24. listopadu 2006 v 19:34® jiris
-
rarach – „Neznám vlasec co by se choval hůř jak lanko“ lanko pokud není zrovna zkroucené, tak je rovné, což se říct o 0,50 mono říct nedá
- Pátek 24. listopadu 2006 v 18:53® Prutos
-
Budu rád…
- Pátek 24. listopadu 2006 v 18:44® rarach
-
Uzel mne učil Aleš Baran, nevím jak se jmenuje, ale funguje, pokusím se to z něj dostat.
- Pátek 24. listopadu 2006 v 18:36® Prutos
-
rarach> Hmm..vyzkoušim to při přívlači. Vázat se to asi nedá,že? Čím spojuješ?
- Pátek 24. listopadu 2006 v 18:28® rarach
-
Omyl, chodí to parádně, zeptej se chlapů co jezdí do Švédska, navíc já taky používám pořádný zonkry a ty rozpohybujou lecos. Pokud chytáte na nějaký 5 –7 cm jebky tak samozřejmě je blbost tam dávat takový lano. Neznám vlasec co by se choval hůř jak lanko, navíc každej další spoj je riziko, prostě dám na potápivku metr FC a jedu.
- Pátek 24. listopadu 2006 v 18:23® Prutos
-
rarach> Vždyť to musí hrozně omezovat pohyb nástrahy…Nikdy jsem to nezkoušel,ale řekl bych že nástraha musí vypadat jako přivázaná na drátu.
- Pátek 24. listopadu 2006 v 18:19® rarach
-
Vyzkoušel jsem toho už dost, ale zcela nejlepší mi přišlo na štiky používat silnej FC vlasec. (0,40 – 0,50). Mám 25 m. návin už dva roky a pohoda, když nejsem línej ho tam dát, tak nemají šanci.
- Pátek 24. listopadu 2006 v 17:44® Firetiger
-
Shrek23> jako nejlepší mi přijdou železná lanka prodávané po 25 metrech (tuším, že například po značkou Middy). Karabinku a obratlík máš a uděláš si to krátké jak potřebuješ – mouchu nenecháváš zažrat, takže moc nepotřebuješ a dlouhý drát se špatně nahazuje.
Různé imitace z Dyneemy nebo Kevlaru, jako dělají třeba Hendsové mají vadu v tom, že 1) jsou světlé, tj. vidět a 2) stojí hroudu zlata. Prý taky funguje nylonová záležitost prodávaná pod názvem Hard Mono; kolega na to prskal, že to po každé třetí štice musí měnit (jeho starosti bych chtěl mít).
- Pátek 24. listopadu 2006 v 16:49® Shrek23
-
Nazdar chlapi chtěl jsem se zeptat co používáte na štiky ?????Jestli slabé lanko , návazec pletenky a nebo vlasec??????
- Pátek 24. listopadu 2006 ve 12:54® parmenides
-
Toulovec: kdyz nic nechytis, nesmis si myslet, ze tam ryby nejsou. Bud optimista jako ja, rekni si, nechtelo se mi vas chytit, mate dnes opet stesti :o)))
- Pátek 24. listopadu 2006 ve 12:43® parmenides
-
Toulovec: :O) neboj, jednou se to taky naucis :O)
- Pátek 24. listopadu 2006 v 11:47® toulovec
-
parmenides> nejsem soutěživej typ a má postava ostudu unese :o)), jen jsem si šťouchl a rána padla na úrodnou půdu :o)))
- Pátek 24. listopadu 2006 v 11:36® parmenides
-
Toulovec: ja tehdy nic nechytil, protoze se mi nechtelo, blbce
- Pátek 24. listopadu 2006 v 11:34® parmenides
-
Firetiger: jasne, videl
10:30 Mala Cerna hat. Parkovat se tam da primo na navsi. Nikam dal to uz totiz nevede, je to konec sveta
)
- Pátek 24. listopadu 2006 v 11:33® parmenides
-
Toulovec: tak ja s mym partakem jsme tam tehdy chytili 2 lipany. Nikdo tehdy krome nas dvou nic nechytl. HaD chytal, ale ja mu vyslovne ukazal kde a na jake nymfy baetis, tak mne neser!!!
- Pátek 24. listopadu 2006 v 11:29® toulovec
-
rarach> copak o 1/2 metru víc,To bych ještě rozdejchal, to na jaře jsem vlezl do vody a najednou tam bylo tak o 190 cm víc než jsem mohl potřebovat :o))))